Αποστολέας Θέμα: FS για το F/A-18 Blue Angel  (Αναγνώστηκε 2892 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
FS για το F/A-18 Blue Angel
« στις: Απριλίου 25, 2010, 03:33:09 μμ »
Χαιρετώ όλους και όλες και σπεύδω να ρωτήσω .
Ποια είναι το FS για το Blue Angel F-18 ? Βρήκα σtο link http://www.fed-std-595.com/FS-595-Paint-Spec.html ότι είναι το FS 15050 ( για το μπλε)  αλλά μου φαίνεται κάπως σκούρο. Όσο κι αν η εκτύπωση είναι χάλια, φοβάμαι μήπως και κάνω λάθος, οπότε επειδή θα το παραγγείλω από το net τα χρώματα, ρωτάω τους ειδικούς ! Επίσης και για το κίτρινο αν γνωρίζετε, ευχαριστώ πολύ !!

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
Απ: FS για το Blue Angel.
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2010, 05:00:15 μμ »
και εγω το 15050 εχω χρησιμοποιησει καλο μου βγηκε

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2010, 05:15:21 μμ »
και εγω το ιδιο χρησιμοποιησα της testors.Μη συγκρινεις το χρωμα με ττην εικονα του υπολογιστη.Το πραγματικο χρωμα βγαινει ανοιχτοτερο
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 25, 2010, 06:45:37 μμ »
2 στα 2 οι απαντησεις, .. Τα παρήγγειλα ήδη !!
Να στε καλά..

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
Απ: FS για το F/A-18 Blue Angel
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 04, 2010, 10:04:42 μμ »
Έγινε μαμακία παδιά.. Τα χρώματα για το blue angel που παράγγειλα από το net (ειδικά με ενδιέφερε το FS15050),  ήρθαν όλα εκτός από το 15050.
Πήρα τηλεφ τον Καλφάκη αλλα μου είπαν ότι σε σμάλτο δεν το έχουν, μόνο σε ακρυλικό το συγκεκριμένο χρώμα.
Επειδή δουλεύω με πινέλο και με τα ακρυλικά δεν τα πολυκαταφέρνω σε μεγάλες επιφάνειες με το πινελο, έχετε κάπου να μου προτείνετε να βρω κανα humbrolaki , ή κάποιο άλλο σμάλτο  ?

Στo plastimodellismo, από το site που έψαξα , πάλι δεν είδα να το εχουν.
Καμια βοήθεια ?

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΤΕΛΗΣ

• 1/72
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Chanea-Krete
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 05, 2010, 01:08:18 πμ »
http://www.paint4models.com/paintchart/paintconversionchart20100101.html#

για ρίξε μια ματιά στον παραπάνω σύνδεσμο.Πιστεύω ότι θα βρεις λύση :wink:
 ::salut::
"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 05, 2010, 09:41:53 πμ »
    Πρέπει να έχω της testors. Θα το επιβεβαιώσω το βράδυ στο σπίτι. Αν θέλεις (και είναι καί το χρώμα σε καλή κατάσταση,ευχαρίστως να σου το δώσω. Δεν έχω σκοπό να φτιάξω άλλο blue angel σύντομα αν καί μου περισεύει μιά καρτέλα χαλκομανιών γιά F18................ :roll:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 05, 2010, 10:14:43 πμ »
 :arrow:  Παντελή , είχα βρει κάποιους ανάλογους πινακες κι εγω, αλλά ο δικός σου που συγκεντρωνει όλες τις μάρκες μαζί, είναι κορυφαίος  και μάλλον θα μου φανεί χρήσιμος στο πρόβλημά  μου.  Ευχαριστώ  ::icon_thumright::

:arrow:  Nick2, με υποχρεώνεις ήδη  ::handshake::.. Μένουμε και σχετικά κοντά, οπότε θα με βόλευε ιδιαίτερα να σου πάρω το χρωματάκι.
Ψάχνοντας όμως ανακάλυψα ότι το συγκεκριμένο χρώμα σε σμάλτο , είναι σπάνιo ( Η hubrol to βγαλε discontιnued) , δεν θέλω λοιπόν να στο στερήσω κι αν το χρειαστείς ποτέ να με κυνηγάς..

Θα προσπαθήσω να ψαξω λίγο ακόμα, κι αν δε τα καταφέρω , ίσως ξεπεράσω τις νροπές μου και στο ζητήσω.

Νάσαι καλα !

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 05, 2010, 10:18:27 πμ »
     Κάνε ένα τηλεφώνημα στο supermodel στην Καλλιθέα. Είχε σμάλτα της testors. Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου το δώσω. Ξαναλέω πως πρέπει να δω αν είναι σε καλή κατάσταση. :wink:
Το να το χρειαστώ.................. :roll: :roll:  προηγούνται πολλά άλλα μοντέλα να φτιαχτούν........................... :wink:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 05, 2010, 01:19:59 μμ »
Το έχει το Super Model στη Καλιθέα σε σμάλτο Humbrol (το 15) οπότε και θα πεταχτώ να το πάρω μιας και απο κει περνάω για το γραφείο !
Προσωπικά δεν το γνωριζα το μαγαζί ..
Ευχαριστώ  κ πάλι Nik  ::icon_thumright::!

YG) ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ το site και το forum ακόμα περισσότερο. Απίστευτη βοήθεια και ταχύτης !    ::lovemodel::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 05, 2010, 03:27:37 μμ »
Καλημέρα. Από την φωτογραφία που παραθέτω, πιστεύεις οτι ταιριάζει καποιο από τα μπλέ χρώματα για blue angels  για αεροπλάνο κλίμακας 1/72 :?:

Έχοντας πάντα κατά νου οτι οι blue angels είναι έτσι  ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2010, 07:20:57 μμ »
Kαλησπέρα ramfighter, προβληματίστηκα με την ερώτησή σου..
 Κατ'αρχάς να πω ότι δεν έχω αγοράσει ακόμα το 15αρι Humbrol που όλοι λένε ότι αντιστοιχεί στο blue angel color.
Έχω την εντύπωση από εικόνες που έχω δει στο net , ( όσο μπορείς να καταλάβεις από την οθόνη ενός PC) ότι το 15ρι της Humrol, είναι αυτό που φαίνεται στο αεροπλάνο σου, κάτω από το cockpit.
Αυτό όμως που  ( κατά τη γνώμη μου) φαίνεται να είναι το σωστό βάσει της εικόνας του blue angel που έστειλες είναι το χρώμα που έχεις βάψει τον κώνο .Προσωπικά δλδ θα ήθελα το δικό μου blue angel να βαφτεί όπως ο κώνος σου, γιατί νομίζω ότι έρχεται πιο κοντά με το πραγματικό .

Ποια χρώματα έχεις χρησιμοποιήσει ?

ΥΓ) Δεν εχω καταλάβει αν το ερώτημά σου , έγινε γιατι  περιμένεις τη γνώμη μου, ή θες να μου δείξεις κάτι ...Μάλλον το 2ο πιστεύω.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2010, 07:46:48 μμ »
To 2o... Με το 15 της humbrol έβαψα την άτρακτο γύρω από τα πιλοτήρια - όπως πολύ σωστά παρατήρησες . Είναι ένα βαθύ γυαλιστερό μπλέ, που δεν ταιριάζει όμως για blue angels. Ton κώνο τον έχω βάψει με ένα χρώμα κοντινό στο 15150, καθώς δεν το εχω  :D ούτε εγώ. Η άποψή  μου είναι : Αγόρασε το σωστό χρώμα σε ακρυλικό, βάψε με αυτό ένα κομματι πλαισίου του κιτ να δείς πως βγαίνει και μετά προσπάθησε αναμειγνύοντας διάφορα μπλέ σμάλτα, να επιτύχεις την επιθυμητή απόχρωση.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 05, 2010, 08:15:20 μμ »
ΟΚ Ramfighter.
Κάτι τελευταιο ..
Αν τα σμάλτα που αναμίξω μαζι με το (gloss) 15αρι, είναι λιγότερο gloss, πιστεύω να μην δημιουργησει πρόβλημα στην υφή/χροιά του τελικού μιγματος.
Φοβάμαι αν κάποιο είναι matt , μήπως με το γυαλιστερό 15ρι, δεν έχω καλο αποτέλεσμα ..

Μάλλον είμαι υπερβολικός ε ?
ΥΓ) και μια απορία άσχετη . Είχες έτοιμο δείγμα με τρία χρώματα από τα οποία το ένα είναι το 15 H ? Ταίριαζε γάντι με όλο το post μου, γιατι αρχικά αν δεις τα μηνύματα μου είχα πει  ότι μου φαίνεται αρκετά σκούρο το 15050..

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 05, 2010, 08:21:06 μμ »
ΟΚ Ramfighter.
Κάτι τελευταιο ..
Αν τα σμάλτα που αναμίξω μαζι με το (gloss) 15αρι, είναι λιγότερο gloss, πιστεύω να μην δημιουργησει πρόβλημα στην υφή/χροιά του τελικού μιγματος.
Φοβάμαι αν κάποιο είναι matt , μήπως με το γυαλιστερό 15ρι, δεν έχω καλο αποτέλεσμα ..

Μάλλον είμαι υπερβολικός ε ?

Περιμενε. Δεν σου γράφει αυτό ο ramfighter............Γιά να μην ανακατευτώ κι εγώ καί τα κάνουμε όλοι μαζί σαλάτα,περίμενε να σου το ξαναεξηγήσει ο ίδιος.
Το σίγουρο είναι πως δεν ανακατεύουμε ότι βρούμε μπροστά μας........... :wink:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 05, 2010, 08:29:27 μμ »
Εντάξει,,, γι' αυτό ρώτησα κι εγώ για να μην τα κάνω σαλάτα..
Εν αναμονή λοιπόν ...

ΥΓ) Η γυναίκα μου έχει τρελλαθεί.. βλέπει TV τα επεισόδια. , ο κόσμος καίγεται , κι εγώ στο λαπτόπι για τα Blue Angels..  ::eusa_clap:: ( Κι εσείς μαζί  )

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 05, 2010, 09:47:59 μμ »
Εντάξει,,, γι' αυτό ρώτησα κι εγώ για να μην τα κάνω σαλάτα..
Εν αναμονή λοιπόν ...

ΥΓ) Η γυναίκα μου έχει τρελλαθεί.. βλέπει TV τα επεισόδια. , ο κόσμος καίγεται , κι εγώ στο λαπτόπι για τα Blue Angels..  ::eusa_clap:: ( Κι εσείς μαζί  )

Σύντροφε σε λυπάμαι............... :roll:

Εσύ έκανες μιά απλή ερωτησούλα γιά να μάθεις μιά απλή λεπτομέρεια........Καλά μέχρι εδώ.

Πάνω που κάπως είχες βρεί μιά άκρη........Τσουπ......πετάγεται ο Γιάννος και σε κάνει σαλάτα. :shock:

Με βάζει καί μένα στο κόλπο να ψάχνω τις πηγές μου............ ::read2:: και βρίσκω φωτογραφία σχηματισμού με 4  F18 που λόγω της φθοράς από τον καιρό,κάθε ένα έχει διαφορετική απόχρωση του μπλε,ειδικά πάνω στα φτερά.  :shock: :shock: :shock:

Τί να σου πω τώρα.................... :roll:

Οι πηγές μου πάντως είναι διαθέσιμες όποτε θέλεις.  ::icon_thumright::

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 05, 2010, 09:59:52 μμ »
Για κοίτα την συνέχεια  ::arrowdown::

Λαμβάνοντας υπόψη:
α) Οτι θέλεις να βάψεις με σμάλτα.
β) Oτι οι blue angels διάλεξαν χρώματα αμερικάνικα οταν δημιουργήθηκαν
γ) Οτι το χρώμα που είχα βάψει τον κώνο (βαφή νο1) ήταν κατιτίς ανοικτότερο από των blue angels.
τροποποιώ την προηγούμενη πρόταση μου ως εξής :
Αγόρασε το blue angels blue για να δείς πως ακριβώς βγαίνει και μετά πήγαινε μια βόλτα στην Αργυρούπολη και ζήτα το WEMCC ACRN31 WW2 Roundel blue της White Ensign (βαφή νο2). Ενδέχεται να χρειάζεται λίγο λευκό ή μαύρο, οπότε αγόρασε καλού/κακού και λευκό/μαύρο της ίδιας εταιρίας.
Καλό είναι να ανακατεύουμε γυαλιστερά με γυαλιστερά και ματ με ματ και πάντα να είναι χρώματα της ίδιας εταιρίας.
Οσο για το τελευταίο ερώτημα σου, εχω 2 μοντέλα για δοκιμές χρωμάτων. Δοκίμασα από το στοκ μου καποιες αποχρώσεις του μπλε και στις έδειξα, προκειμένου να υποστηρίξω την άποψη μου μου οτι το 15 της humbrol δεν ταιριάζει.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 05, 2010, 10:11:49 μμ »
@ Nick : Πράγματι με έκανε σαλάτα (και καλά έκανε) ο ramfighter.. Eυχαριστώ πολύ για τις πηγές σου, εχω κατεβάσει κι εγω ουκ ολιγες φοτος από τα angels.. νομίζω ότι μου φτάνουν.. μη μπλέξω παραπάνω ...

@ramfighter : Ό,τι να πω λίγο θα είναι ..      ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::  

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 13, 2010, 10:21:27 μμ »
Χτές πέρασα από την Αργυρούπολη και διαπίστωσα οτι εχει διαθέσιμο σε σμάλτο και to blue angels blue και το blue angels yellow και το international orange που λείπει από την Ιπποκράτους και το .......κολοκυθί  :D (pumkin orange)

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 13, 2010, 10:36:01 μμ »
Σε ευχαριστώ Ramfighter που επανήρθες στο θέμα. Να σε ενημερώσω ότι μετά το προηγούμενο post σου με τις συμβουλές , πέρασα κι εγώ από Αργυρούπολη και προμηθεύτηκα τα χρώματα που είπες.. Πράγματι το Roundel blue της White Ensign, με λίγο ασπράκι , έρχεται πολύ κοντά στο blue angel , πήρα και το 15 Η , που είναι όντως πολύ σκούρο και γυαλίζει ακόμα περισότερο γι' αυτό και θα μείνει στο ράφι προσωρινά.. ΝΑ πω επίσης ότι ένα πρώτο πέρασμα που έκανα με πινέλο και με το χρώμα της White Ensign , είχα καταπληκτικά αποτελέσματα, πολύ καλή διαλυτότητα, πολύ καλή υφή, πολύ εύκολο. Χρησιμοποίησηα ελάχιστο διαλυτικό ( έβαλα της Humbrol το Thinner που το συνιστά η White Ensign, μου είπε ο κύριος εκεί)  .
Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν χρώμα σμάλτο από την White Ensign. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ,  αλλά μου φαίνεται πολύ καλύτερα από Humbrol.

Thanx και πάλι ..

ΥΓ) Ο κύριος στην Αργυρούπολη , πάντως άψογος...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 17, 2010, 04:13:23 μμ »
Κάτι ακόμα, σκέφτομαι να κάνω κάποιο wash στο blue angel .

Nα θυμίσω ότι θα βαφτεί με σμάλτο , το  Roundel blue της White Ensign..

Επειδή μου φαίνεται κάπως ιδιαίτερο αυτό το μπλε, (κι επειδή δεν έχω ξανακάνει wash)  μπορει κάποιος να με συμβουλέψει, με τι να το

κάνω ?

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
Αερόφρενο blue angel
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 15, 2010, 08:49:55 μμ »
Ξέρω σας έχω σκοτίσει με το Blue Angel , αλλά τωρα στα τελιώματα έχω μια ακόμη απορία που το Internet δεν με βοήθησε να τη λύσω .
Γνωρίζετε τι χρώμα είναι το κομμάτι της ατράκτου στο οποίο ακουμπάει το πίσω αερόφρενο  ( ανάμεσα και λίγο πίσω από τα 2 κάθετα σταθερά ?) 
ΔΕΝ ρωτάω για το εσωτερικό χρώμα του αερόφρενου ( το οποίο είναι κάποιο κόκκινο νομίζω) αλλά για το κομμάτι στο οποίο το αερόφρενο πάει και κάθεται όταν αυτο είναι κλειστό.
Θέλω να το αφήσω ανοικτό, οπότε καταλαβαίνετε, δεν ξέρω τι χρώμα να βάψω  την άτρακτο σε κείνο το σημείο. 

Ευχαριστώ..

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Αερόφρενο blue angel
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 15, 2010, 09:31:20 μμ »
Καλησπέρα στο Airfighters και στο Αirliners δε βρήκα κάτι
Στο Flick R μέχρι τη 48 σελιδα επισης τιποτα.Αν θελεις εχει  και αλλα αποτελεσματα να ψαξεις εδω-> http://www.flickr.com/search/?z=t&w=all&q=blue+angel&m=text

Εδώ είναι η μόνη φωτο που βρήκα με ανοιχτο αεροφρενο, αλλα σε 1/48 Monogram  :lol::
http://www.arcair.com/Gal2/1601-1700/Gal1670_F-18_Williams/00.shtm

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 16, 2010, 10:52:49 πμ »
Ευχαριστώ Amen νασαι καλά, αλλά και στο Link που έστειλες, δεν υπάρχει κάτι..

Προφανώς όταν ανοίγει το αερόφρενο, είναι τόσα τα φορτία, που δεν υπάρχει κανείς εκεί κοντά (που λογικά θα αντιμετωπίζει τα ίδια φορτία)  και να έχει  διάθεση ή να είναι σε θέση  να τραβάει φοτός . :lol:

Tags: f-18