Φιλε μου απο την στιγμη που λες οτι θες να αποφυγεις τον αερογραφο μην περιμενεις... οτι και να σου πουμε... να εχεις τα αποτελεσματα που θες
Ασχολησου με τον αερογραφο και θα κανεις ''παπαδες'' πιστεψε με.
Οσον αφορά το θέμα προσκίαση (να μιλάμε και λίγο ελληνικά) ψεκάζεις σε όλες τις γραμμώσεις (με λεπτή δέσμη για 72άρα κλίμακα) με μαύρο ή τέλος πάντων με ένα πιο σκούρο χρώμα από αυτό που θα πέσει από πάνω από το βασικό.Εάν θέλεις να κάνεις και φωτίσματα μπορείς στο κέντρο κάθε πάνελ με λευκό χρώμα να δημιουργήσεις ακανόνιστα 'φίδια σκλουλήκια'. Προσοχή!δεν καλύπτεις με λευκό όλο το πάνελ.
Στην συνέχεια περνάς αρεωμένο χρώμα από πάνω από το βασικό , εάν χρειαστέι δεύτερο και τρίτο χέρι το κάνεις , με μέτρο όμως για να μην χάσεις το υπόστρωμα φόντου που έχεις δημιουργήσει.
Από κει και πέρα βέβαια, μπορείς να παίξεις με προσμίξεις χρωμάτων στο βασικό χρώμα π.χ. εάν μιλάμε για ένα πράσινο, με προσθήκη λίγων σταγόνων από λευκό ή ακόμα πιο εύκολο με το ίδιο πράσινο αλλά άλλης εταιρείας π.χ.εάν μιλάμε για ακρυλικά επειδή εγώ μόνο με ακρυλικά βάφω εάν έχεις βάψει με gunze πράσινο μπορείς να παίξεις με το πράσινο της tamiya.
Πίστεψέ με μπορεί στην θεωρία να μιλάμε για τα ίδια χρώματα αλλά η τονικότητά τους αλλάζει.
Οσον αφορά την υστεροσκίαση (είπαμε να μιλάμε λίγο ελληνικά) μπορείς να μασκάρεις τις γραμμώσεις κάθε πανελ (πολύ επίπονη διαδικασία) και να ψεκάσεις με το smoke της tamiya.
Προσοχή! Το ψέκασμα αυτό πρέπει να είναι γρήγορο και μόνο με ένα πέρασμα, ίσα ίσα για να δημιουργηθεί στο μάτι η ψευδαίσθηση της σκιας.
Ελπίζω να σε βοήθησα όσο καλύτερα γίνεται. Με πινέλο όλα αυτά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να είναι εφικτά.Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε απορία.
Φιλικά, Γιώργος.