Αποστολέας Θέμα: ΣΙΚΕΛΙΑ 1943 (την γλυτώσαμε από τύχη)  (Αναγνώστηκε 5782 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tzoudas

• Επισκέπτης
Απ: ΣΙΚΕΛΙΑ 1943 (την γλυτώσαμε από τύχη)
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 23, 2010, 07:49:30 μμ »
Περιμενω να μου πειτε πως σας φανικε η τεχνικη μετον αφρο.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 23, 2010, 08:23:50 μμ »
Περιμενω να μου πειτε πως σας φανικε η τεχνικη μετον αφρο.

Εαν εννοείς αυτό που δείχνεις παραπάνω, απο τις 2 φωτό δεν φαίνονται πολλά πράγματα.
Προχώρησε το για να καταλάβουμε καλύτερα
Σ.Σ.

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 23, 2010, 09:08:06 μμ »
Stavro δεν εννοώ αυτό που είναι στις 2 παραπάνω φωτογραφίες αλλά έχω ανοίξει στις τεχνικές το πως δουλέυεται αυτό το υλικό, όπως έχω αναφέρει στο forum των μοντελιστικών τεχνικών, δείχνει βήμα βήμα το πως κατασκευάζεται μια βάση διοράματος με αφρό πολυουρεθάνης με σχετικές φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 24, 2010, 10:32:30 πμ »
αφρο παντως, οσες φορες εχω χρησιμοποιησεις instead of Dow, τον βρηκα περιεργο. Θελει hot wire cutter οπωσδηποτε (οχι οτι αυτο ειναι τρελο εαν ξερει να φτιαξει κανεις, κι εαν δεν ξερει μπορω να βοηθησω) για να βγει καποια λεπτομερια, καθως και αντε να κλεισεις ολες τις τρυπες/πορους που αφηνει. Δεν ξερω γιατι, αλλα δεν με πηθει. Απο κει και υστερα βεβαια, ισχυει παντα πως εαν καποιος μαθει ενα υλικο καλα ,τοτε για αυτον γινεται αναντικαταστατο, ομως ρε γμτ, πρεπει να ξερουμε εαν ενα υλικο μας παει πισω η οχι. Π.χ. καποιοι λενε πως σιχαινονται την balsa, ομως πραγματικα καποια πραματα που γινονται με αυτην, δεν γινονται, η τουλαχιστον καθολου ευκολα εν συγκριση , με αλλα υλικα. Παντως αναμενω κι εγω αποτελεσμα απο αυτο το εργο σου. Καλη συνεχεια..

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 24, 2010, 03:07:35 μμ »
Φιλε ogyon η βαση διοραματος απο το attack on lenigrant ειναι κατασκευασμενη απο αυτο το υλικο(τον αφρο) αν το πας αργα και δεν αφηνεις κενα δεν εχει πολλες τρυπες.Ριξε μια ματια στο attack on lenigrant και θα καταλαβεις.

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 27, 2010, 02:37:23 μμ »
Καλημερα παιδια θελω να μου πειτε αν ταιριαζουν τα σηματα που εχω τοποθετησει στο αυτοκινουμενο τα ειχε μεσα το κιτ,ταιριαζουν με το θεμα της Σικελιας?

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 27, 2010, 08:58:08 μμ »
φιλε τζουδα καλησπερα!!
για τα σηματα ας απαντησει καποιος πιο μελετημενος που τα χει προχειρα,εγω πρεπει να το ψαξω...
απ τις φωτο βλεπω πως το βαψιμο ειναι αρκετα πετυχημενο για την κλιμακα....καποιες παρατηρησεις  φιλικα παντα εχουν να κανουν με τους εδαφιαιους(προσπαθησε να βαψεις καλυτερα το ελαστικο μερος του τροχου(μαυρο) ωστε να ειναι σωστα διαχωρισμενο...
επισης εχεις τονισει με πινελο στους τροχους καποιες αναγλυφες λεπτομερειες(βιδες,παξιμαδια κτλ) με aluminum η κατι τετοιο...
ειναι εκτος κλιμακας αλλα και καπως μη αληθοφανης αυτος ο τροπος.προσπαθησε να ξαναβαψεις στο βασικο sand και απλα κανε ενα στεγνο πινελο οχι με aluminum αλλα μ ενα ανοιχτο γκρι....εγω αυτο κανω και δειχνει πολυ ρεαλιστικοτερο!!

καλη συνεχεια και προσπαθησε λιγο λιγο να βελτιωνεσαι στις λεπτομερειες(που κανουν την διαφορα ομως!!)
αυτο προσπαθουμε ολοι αλλωστε :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 27, 2010, 10:09:52 μμ »
για αρμα του Αξονα καλα δειχνουν τα decals. Θα προτεινα ενα wash για να μπει λιγο σκια στο αλουμινιο και παιζει να στρωσει.. ΚΑτα τα αλλα, μαλλον θα πρεπει να το περασεις και λιγο πιο επιμονα και προσεχτικα , γιατι βλεπω πως δεν εχουν καλυφτει εξολοκληρου οι βιδες/μπουλονια. Γενικα χρειαζεται detailing, αλλα φανταζομαι οτι δεν το εχεις τελειωσει το μοντελο, οποτε δεν χρειαζεται και να αναφερομαστε σε αυτο..

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 28, 2010, 08:09:03 πμ »
Το μεραρχιόσημο που έχεις βάλει, είναι της 16ης ΤΘ μεραρχίας. Αυτή πολέμησε κυρίως στο Ανατολικό Μέτωπο. Μετά την καταστροφή της στο Στάλινγκραντ, ξανασυστάθηκε στη Γαλλία. Για πολύ λίγο το 1943 (και πριν ξαναμεταφερθεί στο Αν. Μέτωπο), βρέθηκε στην Ιταλία. Οπότε ιστορικά είσαι μάλλον (οριακά) σωστός

ΔΚ

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 28, 2010, 11:20:34 πμ »
Φιλε Sluff και Ogyon σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας οντως δεν εχω τελειωσει ακομα το αρματακι ευτηχως που μου ειπατε για τα μπουλονια γιατι ειχα αποφασισει να τα αφησω ετσι,για τους τροχους δεν ξερω αν μπορω να κανω και πολλα διοτι το αναγλυφωτους δεν ειναι και πολλη καλο(το μονο αρνητικο απο το κιτ) ομως θα προσπαθησω ηρωικα μαχωμενος.Φιλε Dimitris 72 καλυτερη βοηθεια μετοση λεπτομερεια (εισαι μεγαλος,συγνωμη στο φορουμ αλλα εχω καποιες συμπαθειες).Παιδια σας ευχαριστω πολλη  ολους  για το χρονο που μου αφειερωνεται τα λεμε στην πορεια.

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 28, 2010, 06:37:17 μμ »
Το μεραρχιόσημο που έχεις βάλει, είναι της 16ης ΤΘ μεραρχίας. Αυτή πολέμησε κυρίως στο Ανατολικό Μέτωπο. Μετά την καταστροφή της στο Στάλινγκραντ, ξανασυστάθηκε στη Γαλλία. Για πολύ λίγο το 1943 (και πριν ξαναμεταφερθεί στο Αν. Μέτωπο), βρέθηκε στην Ιταλία. Οπότε ιστορικά είσαι μάλλον (οριακά) σωστός

ΔΚ

πλακα με κανεις?? Μαν ησουν εκει? χαχα.. Πες μου εναν λογο που τα γνωριζεις ολα αυτα? Θα μου απαντησεις με το "Ogyon , πες μου εαν λογο που ΔΕΝ τα γνωριζεις εσυ ολα αυτα" βεβαια, και θα χασουμε τη μπαλα.. Ευγε στις γνωσεις παντως!!!!

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 28, 2010, 07:21:56 μμ »

καλα...αν ηταν να ημασταν παροντες στα ιστορικα γεγονοτα ωστε να τα γνωριζουμε,τοτε θα ειχαμε μαυρα μεσανυχτα με το συμπαθιο!!!γι αυτο υπαρχουν τα ιστορικα βιβλια αλλωστε.....
και μην το παραβλεπουμε.....ο μοντελιστης πρεπει να γνωριζει ΚΑΙ ιστορια(τουλαχιστον στο θεμα που καταπιανεται!!)  :wink:

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 28, 2010, 10:02:13 μμ »
Φιλε Sluff και Ogyon σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας οντως δεν εχω τελειωσει ακομα το αρματακι ευτηχως που μου ειπατε για τα μπουλονια γιατι ειχα αποφασισει να τα αφησω ετσι,για τους τροχους δεν ξερω αν μπορω να κανω και πολλα διοτι το αναγλυφωτους δεν ειναι και πολλη καλο(το μονο αρνητικο απο το κιτ) ομως θα προσπαθησω ηρωικα μαχωμενος.Φιλε Dimitris 72 καλυτερη βοηθεια μετοση λεπτομερεια  ::icon_thumright::(εισαι μεγαλος,συγνωμη στο φορουμ αλλα εχω καποιες συμπαθειες).Παιδια σας ευχαριστω πολλη  ολους  για το χρονο που μου αφειερωνεται τα λεμε στην πορεια.

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 28, 2010, 11:45:33 μμ »

ΔΚ

πλακα με κανεις?? Μαν ησουν εκει? χαχα.. Πες μου εναν λογο που τα γνωριζεις ολα αυτα? Θα μου απαντησεις με το "Ogyon , πες μου εαν λογο που ΔΕΝ τα γνωριζεις εσυ ολα αυτα" βεβαια, και θα χασουμε τη μπαλα.. Ευγε στις γνωσεις παντως!!!!

::read2:: ::read2:: ::book:: ::book:: :wink:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 29, 2010, 12:04:19 πμ »

ΔΚ

Η 16η ΤΘ Μεραρχία - από όσο ξέρω, διορθώστε με αν κάνω λάθος - δεν πολέμησε στη Σικελία

σίγουρα βέβαια πρέπει να αφαιρεθούν τα μεραρχιόσημα της 21ης ΤΘΜ

το όχημα έχει μεραρχιόσημα δυο διαφορετικών μεραρχιών

οι σταυροί είνα αρκετοί

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 29, 2010, 12:15:34 πμ »
Μια "συμβουλη" στο  φιλο Τζουδα. Υπαρχουν - και το καταλαβαμε χωρις περιστροφες - αξιοι, ιστορικα καταρτισμενοι μοντελλιστες που εχουν τις γνωσεις και ειναι προθημοι να βοηθησουν, πριν το αρχησεις  ρωτα τη γνωμη τους και μετα αρχισε το τσικι- τσικι...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 29, 2010, 08:31:28 πμ »

Η 16η ΤΘ Μεραρχία - από όσο ξέρω, διορθώστε με αν κάνω λάθος - δεν πολέμησε στη Σικελία

σίγουρα βέβαια πρέπει να αφαιρεθούν τα μεραρχιόσημα της 21ης ΤΘΜ

το όχημα έχει μεραρχιόσημα δυο διαφορετικών μεραρχιών

οι σταυροί είνα αρκετοί

Έχεις δίκιο, δεν πολέμησε στη Σικελία. Όπως έγραψα και παραπάνω πέρασε για λίγο από Ιταλία πριν φύγει ξανά για Ρωσία, γι αυτό και το "οριακά σωστός". Τώρα για το πόσο "κοντά" βρέθηκε στην πρώτη γραμμή  ::dontknow:: Αν και οι φωτό του Tzoudas, είναι χειρότερες και από τις δικές μου ακόμη :mrgreen: (πως τα κατάφερες? - νόμιζα ότι δεν υπάρχει χειρότερος φωτογράφος από μένα :oops:), το "D" δεν είναι το σήμα της 21ης, αλλά ο αριθμός της πυροβολαρχίας (λείπει η οριζόντια γραμμή στο μέσον του γράμματος). Σχετικά με αυτό λοιπόν ο φίλος μας είναι ΟΚ ::icon_thumright::, αν και ασφαλέστερο (πιθανόν και σωστότερο) θα ήταν να έβαζε μόνο σταυρούς.

Όσο για τα λεγόμενα του Ζαρκ, προσυπογράφω: στο φιλόξενο αυτό φόρουμ και διάθεση για βοήθεια υπάρχει και γνώσεις, συνεπώς φίλε Tzoudas, ρώτα πάντα πριν αρχίσεις ::salut::

ΔΚ

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 29, 2010, 09:35:23 πμ »
Ενταξει αλλωστε ειναι ευκολο να αφαιρεθουν (μου αρεσει να κανω λαθος και να με διορθονεται ,ετσι μου κανεται φροντηστιριο και εγω μαθαινω)  ::bristow:: ευχαριστω. ::icon_pidu::

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 29, 2010, 10:02:55 πμ »
Για ριξτε μια ματια στους τροχους,παιδια καλυτεροι δεν γινονται.Dimitris 72 νομιζω οτι τωρα τις πετυχα.

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 29, 2010, 04:12:23 μμ »
εεε.. οχι.. Σορυ, μα τουλαχιστον εγω δεν εννοουσα αυτο. Βαφεις με πινελο λεπτομεριας ασημενιο. Και μετα drybrush με καφε-πρασινο-και παλι καφε πιο ανοιχτο. Τελος για να δεσουν βαζεις λιγο καφε/κοκκινο wash. Δοκιμασε και θα δεις.

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 29, 2010, 05:43:54 μμ »
Φιλε ogyon με το τωρα τις πετυχα ενοουσα τομαυρο περιγραμα απο το λαστιχο και οχι το wash .

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 29, 2010, 07:54:08 μμ »
Φιλε ogyon με το τωρα τις πετυχα ενοουσα τομαυρο περιγραμα απο το λαστιχο και οχι το wash .

LoL.. sorry.. νομιζα οτι αναφεροσουν στα μπουλονια..

Tags: