Αποστολέας Θέμα: ΣΙΚΕΛΙΑ 1943 (την γλυτώσαμε από τύχη)  (Αναγνώστηκε 5796 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tzoudas

• Επισκέπτης
ΣΙΚΕΛΙΑ 1943 (την γλυτώσαμε από τύχη)
« στις: Απριλίου 22, 2010, 10:22:38 πμ »
Καλημερα παιδια οπως ειχα αναφερει ξεκιναω την πρωτη κατασκευη διοραματος με ιστορικη ακριβεια,τα κιτ που θα δειτε στην συνεχεια αναφερωνται στην χρονολογικη περιοδο του ιουνιου 1941,ετσι λενε οι κατασκευαστες τους τουλαχιστον,ομως για να ειμαι σιγουρος 100%ρωτησα και καποιους συναδελφους μου που διαβαζουν εντατικα στρατιωτικη ιστορια και συμφωνησαν για αυτα τα κιτ.αυτα προς το παρων,ξεκιναω βουρ με τα 1000 για την κατασκευη της βασης,καμια ιδεα!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Καπου στην Αφρικη Ιουνιος 1941 (την γλυτοσαμε απο τυχη ).
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 22, 2010, 10:57:31 πμ »
Αν θες να είσαι ιστορικά σωστός, σου επισημαίνω τα παρακάτω:

- Το Wespe άρχισε να παράγεται το Φεβρουάριο του 1943 και ποτέ δεν είδε δράση στην Αφρική.

- Το Churchill έδρασε για πρωτη φορά στις 19/08/1942 κατά την επιδρομή στη Διέππη. Στην Β. Αφρική εμφανίστηκε σαν MkIII και έδρασε από το Ελ Αλαμέϊν και μετά, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 1942 και μετά.

Αυτά για την ώρα, φυσικά με κάθε επιφύλαξη. Είμαι μακρυά από τις πηγές αυτή τη στιγμή, θα ψάξω παραπάνω και θα σου πω αν βρω κάτι καινούργιο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 22, 2010, 11:13:32 πμ »
Αν θες να είσαι ιστορικά σωστός, σου επισημαίνω τα παρακάτω:

- Το Wespe άρχισε να παράγεται το Φεβρουάριο του 1943 και ποτέ δεν είδε δράση στην Αφρική.

- Το Churchill έδρασε για πρωτη φορά στις 19/08/1942 κατά την επιδρομή στη Διέππη. Στην Β. Αφρική εμφανίστηκε σαν MkIII και έδρασε από το Ελ Αλαμέϊν και μετά, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 1942 και μετά.

συμφωνώ με τα παραπάνω

ακόμα και το πυροβόλο των 5,5  inch χρησιμοποιήθηκε στη Β.Αφρική στη μάχη του Αλαμέιν τον Οκτώβριο του 1942, πάντως όχι το 1941

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 22, 2010, 11:30:13 πμ »
Εχω την εντύπωση οτι το Wespe χρησιμοποιήθηκε στην Αφρική.
Αυτό το λεω γιατί θυμάμαι πριν από πολλα πολλα χρόνια,  το box art, στο  παλαιο κουτι της matchbox που το κυκλοφορούσε στην 1/76, που αναπαριστούσε το μοντελο στην υπηρεσια του Afrika corp.
Μάλιστα έδινε και τα αναλογα σηματα στο κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 22, 2010, 11:37:17 πμ »

Αυτό το λεω γιατί θυμάμαι πριν από πολλα πολλα χρόνια,  το box art, στο  παλαιο κουτι της matchbox που το κυκλοφορούσε στην 1/76, που αναπαριστούσε το μοντελο στην υπηρεσια του Afrika corp.

η Matcbox πήρε στο ...λαιμό της αρκετούς μοντελιστές με αυτή τη κυκλοφορία

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 22, 2010, 11:44:44 πμ »

η Matcbox πήρε στο ...λαιμό της αρκετούς μοντελιστές με αυτή τη κυκλοφορία

OK Πετρο.  ::icon_thumright::   Πάω πασο.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 22, 2010, 12:08:31 μμ »
Spoiler (hover to show)

Επιβεβαιώνω τον Πέτρο, το BL 5.5 inch Medium Gun έκανε την εμφάνισή του στην Β. Αφρική στη Μάχη του Ελ Αλαμέϊν και μάλιστα, αν οι πηγές μου είναι σωστές, σε περιορισμένους αριθμούς, ίσως όχι πάνω από 20 πυροβόλα. Στη συνέχεια εξόπλισε τις δυνάμεις της κοινοπολιτείας σε μεγάλους αριθμούς.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 22, 2010, 02:01:40 μμ »
Ευχαριστω παιδια αλλα δεν με παιρνει να κανω τωρα πισω,διοτι τα μοντελα ειναι ετοιμα για τοποθετησει,κινηθηκα βλεπεται βαση τον οδηγιων των καταςκευαστων και των πληροφωριων απο τους συναλδεφων μου και λογο τις οικονομικης κρισης δεν με παιρνει να τα αποσυρω.Τουλαχιστον πειτε μου μια αλλη ημερομηνια που να ταιριαζει πιο πολλυ για να την αλλαξω.

Αποσυνδεδεμένος Christosjager

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Χρήστος Παναγιωτόπουλος
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 22, 2010, 02:04:18 μμ »
Μπορεί να παίξει σενάριο Σικελία ή νότια Ιταλία που το έδαφος μοιάζει αρκετά με αυτό της βόρειας Αφρικής, εάν δεν είσαι φανατικά αποφασισμένος για Afrika Korps.

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 22, 2010, 02:09:39 μμ »
Αν ταιριαζει η αμμος ειμαι μεσα με τα 1000.Η αλλη συμφωνουνε για Σικελια.Ευχαριστω φιλε. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 22, 2010, 02:22:53 μμ »
Αν ταιριαζει η αμμος ειμαι μεσα με τα 1000.
Η αλλη συμφωνουνε για Σικελια.Ευχαριστω φιλε. ::icon_thumright::

τα οχήματα πολέμησαν στη Σικελία το 1943

από πλευράς εδάφους, σκέτη άμμος, σαν την έρημο, στη Σικελία   :roll: :roll: :roll:

θα χρειαστεί  κάποια διαφορετική διαμόρφωση  ξερού εδάφους μια και ήταν και καλοκαίρι

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 22, 2010, 02:29:39 μμ »
Στην Β. Αφρική δεν παίζει και τόσο πολύ η άμμος, συναντάς πολλά μέρη όπως στην Τυνησία όπου το έδαφος είναι καθαρά μεσογειακό με χώμα,πέτρες,ελαιώνες και μόνο στην ενδοχώρα αρχίζει η άμμος.

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 22, 2010, 03:08:33 μμ »
Σικελια, Σικελια πολυ ρομαντικο μετωπο (κατ' εμε) ::love10:: ::love10:: ::love7:: ::love7:: ::love10:: ::love10::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 22, 2010, 03:14:33 μμ »
Φίλε Τζούδα
 ::sprechende_015::
αφού όπως λες τα έχεις φτιάξει τα μοντέλα ήδη (!), γιατι ρωτάς τώρα αυτά που ρωτάς ?
όπως βλέπεις κάποιοι άνθρωποι ασχολήθηκαν (μάλλον άσκοπα) για να σε βοηθήσουν.
ήθελα να'ξερα εκείνο για την "ιστορική ακρίβεια" που γράφεις πάνω - πάνω, το εννοείς ή το λες ειρωνικά και περιπαικτικά για όσους θέλουν να είναι ιστορικά σωστοί με τα μοντέλα τους ?
Τέλος πάντων, καλό θα είναι τέτοιες ερωτήσεις να γίνονται έγκαιρα και οι απαντήσεις και η προσπάθεια των άλλων να λαμβάνεται υπ' όψιν
γιατι πιθανό να φτάσουμε στο άλλο άκρο, να μην δίνονται στο φόρουμ απαντήσεις απο αυτούς που ξέρουν γιατι πολύ απλά θα υπάρχει το ενδεχόμενο ο κόπος τους (όχι για το απλό γράψιμο αλλά για την έρευνα, το ψάξιμο σε βιβλία κλπ.) να πάει ...χαμένος.
 ::sprechende_015::
Συγγνώμη για το αυστηρό ύφος αλλά  - αν και δεν έχω "αρμοδιότητα" administrator - σε συλλαμβάνω για δεύτερη φορά "ιστορικά-φάουλ" και σου κάνω αυτή την "παρατηρηση"
Και για να μην είναι ολο το ποστ "φαγωτικό" και να έχει και κάποιο "συμβουλευτικό" μοντελιστικό χαρακτήρα,
και εφόσον εσύ έκανες στην αρχή την παραδοχή για την τήρηση της ιστορικής ακρίβειας στην κατασκευή σου,
καλό είναι ο σχεδιασμός ενός διοράματος να ξεκινά ταυτόχρονα ή μάλλον πριν την κατασκευή των μοντέλων (ίσως και πριν την αγορά τους )
καθώς αυτός είναι που θα επιβάλλει πολλές φορές τη διαμόρφωση τους (συγκεκριμένο τύπο ή υποτύπο), ενδεχομένως κάποιες μετατροπές, το βάψιμο και τα σήματα κλπ.
Καλές κατασκευές σου εύχομαι και συμφωνώ με τον πρόταση για  νότια Σικελία. εαν βάλεις και μερικά θαμνάκια δεν θα ειναι δυσκολο ούτε δαπανηρό.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ρόδος- Ηράκλειο
  • ''Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν''
Απ: Καπου στην Αφρικη Ιουνιος 1941 (την γλυτοσαμε απο τ
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 22, 2010, 05:53:22 μμ »
Τζουδα καλησπερα λιγα λογια και απο εμενα...,

Βασικα δεν εχω καταλαβει γιατι στα διοραματα σου αποφευγεις να τα κανεις με ιστορικη ακριβεια (αν κανω λαθος διορθοσε με :lol:) δεν θελω να στο παιζω ουτε εξιπνος ουτε κριτης αφου δεν εχω τετοια αρμοδιοτιτα αλλα πιστευω οτι ενα διοραμα ειναι και πιο ωραιο και πιο αξιεπενο αφου θα αναφερεται και θα αποτιπωνει μια ιστορικη στιγμη.Για να μην τα πολιλογω εγω πιστευω οτι ο μοντελισμος συνθεεται με την ιστορια και κατ' εμε θα πρεπει να βαδιζουμε με αυτην .

Υ.Γ καλη συνεχια στο εργο σου Μιχαλης ::salut::
"εις οιονός άριστος ,αμύνεσθαι περι πάτρις"  
Μιχαλης Σαββακης

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 22, 2010, 07:50:57 μμ »
Παιδια κατα αρχην δεν ειρωνευομαι κανεναν,δευτερον δεν διαβαζω καθολου πολεμικη ιστορια,γιατι με δυο παιδια στο δημοτικο εμενα σε κιλιομενη βαρδια καιγυναικα να δουλευη,ειμαι πολλυ ευχαριστημενος που ασχολουμαι μετο χομπι αυτο εστω και λιγες ωρες την εβδομαδα.Τωρα πιοσυγκεκριμενα τα κιτ αυτα ειναι ιδη αγορασμενα απο παλια (εχω στοκ τουλαχιστον ακομα 30 κιτ)καιμερικα ιδη φτιαγμενα και σκορπια δεξια και αριστερα προσπαθοντας νατα βαλω σε καποιο διοραμα,ελπιζω να καταλαβατε οτι ειλικρηνα δεν ειρωνευομαι εσας.Ανεβαζω φωτο πως ειναι η βαση,αν εχει καποιοςβρει οτοιδηποτε αλλες φωτο απο αλλους η και δικες του δουλειες για διαφορα υλικα παρακαλω ας τις ανεβασει,ευχαριστω για το κοπο και χρονο που μου αφειερωνεται.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: ΣΙΚΕΛΙΑ 1943 (την γλυτοσαμε απο τυχη ).
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 22, 2010, 09:28:25 μμ »
Φίλτατε Τζούδα καλή επιτυχία! Βλέπω πώς η διαμόρφωση της βάσης είναι ακόμη στην αρχή. Πρόσεξε να λάβεις υπ΄όψιν ότι τα άρματα που θά βάλεις δεν μπορούσαν να ανέβουν πολύ απότομες ανηφόρες, και δή σε αμμώδες έδαφος. Αυτό για να προλάβω τυχόν αβλεψίες, και απολύτως καλοπροαίρετα. Συμφωνώ κι εγώ για ξερά θαμνάκια και μικρά δέντρα, στα πλαίσια της κλίμακας, εάν βέβαια το θέλεις. Το τοπίο θα περιλαμβάνει θάλασσα ή όχι;

• Scale 1/48
  • *
Απ: ΣΙΚΕΛΙΑ 1943 (την γλυτώσαμε από τύχη)
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 23, 2010, 12:04:48 μμ »
Φίλε Τζούδα εάν δεν έγραφες πως αυτή είναι η βάση του διοράματος ήμουν σίγουρος πως είναι τσουρέκι έτοιμο για το φούρνο !!!

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 23, 2010, 03:43:56 μμ »
Φιλε Ελιξ-ιριος δεν υπαρχει θαλασσα τα μοντελα τοποθετουνται στις ακρες δεξια και αριστερα και τα χωριζει το βουνο,τα γερμανικα σε σταση,τα Αγγλικα σε κινηση.Φιλε Christosjager βλεπεις ο νηστικος τσουρεκι καταλαβενει τον αφρο(αστειευομαι) οτι κοβεις απο αυτο το φθηνο υλικο τιποτα δεν πετας το αποθηκευης και το χρησιμοποιης για το επομενο διοραμα σου. :D

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 23, 2010, 05:44:52 μμ »
Φίλε Τζούδα εάν δεν έγραφες πως αυτή είναι η βάση του διοράματος ήμουν σίγουρος πως είναι τσουρέκι έτοιμο για το φούρνο !!!

:lol:

μεγιστη κακια. Βεβαια ολα τα υλικα εαν δεν καλοπιστουνε λιγο, οντως δεν θυμιζουν καν αυτο που σκεφτεται κανεις να κανει..

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 23, 2010, 05:52:10 μμ »
Φιλε συμφωνο απολυτως,αλλωστε δεν εισαι μεσα στο μυαλο μου για να το δεις οπως το εχω σχεδειασει. ::salut::

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 23, 2010, 05:55:08 μμ »
Το συμφωνο απολυτως κολαει για τα υλικα για να μην παρεξηγηθω. ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 23, 2010, 06:50:43 μμ »
 Τζούδα όπως το λες φαίνεται χρήσιμο υλικό, δεν το γνωρίζω, για πες λίγα να μάθω, για το σχόλιο του ogyon τι να πω, άκου μέγιστη κακία.

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 23, 2010, 07:41:59 μμ »
Φιλε Christosjager,συγνωμη για την καθυστερησει αλλα κολαγα το FAMO τωρα για το υλικο που με ρωτησες το εχω ανεβασει στις τεχνικες με θεμα κατασκευη οικονομικων βασεων απο τζουδας εχει αναλυτικα τον τροπο κατασκευης του υλικου καθως και φωτο βημαβημα αν θελεται ριξται μια ματια.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 23, 2010, 07:46:37 μμ »
Σ' ευχαριστώ.

Tags: