Αποστολέας Θέμα: Βάψιμο δερμάτινου σάκου  (Αναγνώστηκε 1596 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cyanide

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
Βάψιμο δερμάτινου σάκου
« στις: Μάρτιος 26, 2010, 01:49:45 μμ »
Καλησπέρα παιδιά.
Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που κάνω εδώ μέσα, οπότε ελπίζω να είμαι στο σωστό topic.
Έχω ψάξει παντού (εδώ μέσα εννοώ) να βρω είτε τεχνική είτε τρόπο, καθώς και τα χρώματα ώστε να βάψω δερμάτινο σακίδιο.
Για να καταλάβετε τι εννοώ, αγόρασα μια μηχανή WWII αμερικάνικου τύπου (Triumph), από αυτές τις πράσινες (χρώμα olive) οι οποίες κουβαλάνε στο πίσω μέρος και κάποιο σακίδιο.
Το μέγεθος είναι 1/9, οπότε τα σακίδια είναι κάπως μεγάλα. Το χρώμα του δέρματος το έχω πάρει, το θέμα για μένα είναι πώς στο καλό θα καταφέρω να κάνω τέτοιο βάψιμο ώστε να φαίνεται το σακίδιο πρώτον ρεαλιστικό (προφανώς σκέτο το enamel δεν αρκεί) και δεύτερον φθαρμένο από τα χρόνια...
Να φανταστείτε, σε κάποιες φωτογραφίες που έχω τσεκάρει κάπως καταφέρνουν να κάνουν το δέρμα ξεφτισμένο, ακόμα και να πρασινίζει.
Ως αρχάριος, δεν έχω ιδέα... μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Βάψιμο δερμάτινου σάκου
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 26, 2010, 02:38:38 μμ »
Γεια χαρά ::salut::
Για να πλησιάσεις στο αποτέλεσμα που θέλεις:
Χρειάζονται φθορές και αλλοιώσεις στο βασικό χρώμα. Αυτό γίνεται ξανοίγοντας και σκουραίνοντάς το αντίστοιχα με ΛΙΓΟ άσπρο ή μαύρο, αραιώνοντας το μίγμα και περνώντας το πάνω από το βασικό χρώμα.
Επίσης μπορείς να κάνεις σκιάσεις πχ σε γωνίες ή δίπλες, με αραιό μαύρο ή σκούρο καφέ wash. Είτε με λάδια είτε με σμάλτα είτε με ακρυλικό ή υδατόχρωμα.
Μπορείς με ένα διαφορετικό χρώμα (πχ sand ή buff ή κάποιο άλλο κίτρινο ή ανοιχτό καφέ ή και ξεθωριασμένο πράσινο που αναφέρεις) να περάσεις γωνίες και συγκεκριμένα σημεία με στεγνό πινέλο για να δημιουργηθούν "φθορές".
Τελικά μπορείς να τονίσεις σκιές, βρωμιές και φθορές με λίγη σκόνη αγιογραφίας σε διάφορα χρώματα.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο :mrgreen:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος cyanide

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 26, 2010, 03:09:41 μμ »
Βοήθησες και πάρα πολύ μάλιστα.
Βέβαια θα κάνω 1-2 δοκιμαστικά πρώτα να δω πως βγαίνει, γιατί οι πληροφορίες είναι πολλές!
Σε ευχαριστώ πολύ.
Παύλος

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 26, 2010, 03:18:53 μμ »
Δοκιμές οπωσδήποτε, και όχι μόνο 1-2 :wink:
Καλή επιτυχία ::icon_thumright::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος TAXMAN

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 05, 2010, 10:08:56 μμ »
σε αυτή τη κλίμακα οι πλαστικοί σάκοι φαίνονται ψευτικοι ότι και να κάνεις.
προτείνω αντικατάσταση τους με κατασκευασμενους απο δερματίνη ή ύφασμα ή χαρτι .
δεν είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη κλίμακα . δοκίμασε και αν δε τα καταφερεις μπορεις πάντα να γυρίσεις στους πλαστικούς.
βοήθεια μπορείς να έχεις εαν ποστάρεις ερώτηση στη κατάλληλη κατηγορία στο φόρουμ.
καλή επιτυχία  ::eusa_clap::

ΥΓ. όσο πιο μεγάλη η κλίμακα τόπο πιο πολύ φαίνονται οι ατέλειες
και μη φοβάσε να κάνεις πατέντες . τα τυποποίημένα είναι βαρετά.

Αποσυνδεδεμένος cyanide

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 15, 2010, 10:17:26 πμ »
Ευχαριστώ και σένα TAXMAN, αν και βλέπω την απάντησή σου κάπως καθυστερημένα.
Σίγουρα αντικατάσταση των πλαστικών με δερματίνη θα ήταν πολυ πιο ρεαλιστικό.
Βέβαια δεν ξέρω τι είναι πιο δύσκολο, να κάνεις το πλαστικό να φαίνεται δερμάτινο, η να φτιάξεις ένα μίνι σάκο από ύφασμα η δερματίνη!
Όπως και να έχει, εγώ σαν αρχάριος δοκίμασα τη μέθοδο που μου πρότεινε o Indy, και η αλήθεια είναι ότι βγήκε αρκετά καλός ο σάκος, αν σκεφτείς ότι είναι το πρώτο πράγμα που έφτιαξα!
Όπως και να έχει, ευχαριστώ και πάλι και τους δύο.
Παύλος