Αποστολέας Θέμα: Μοντελισμός και Ιστορία  (Αναγνώστηκε 9378 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
Απ: Μοντελισμός και Ιστορία
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 15, 2010, 09:56:38 μμ »
Αγαπητοι φιλοι

σεβομαι τις αποψεις ολων σε αυτο το θεμα που τυχαια το ειδα σε καποιο αλλο topic.
Επειδη και εγω αγαπω την ιστορια και διαβαζω αρκετα σαφως και προσπαθω να στηριζω
το καθε μου μοντελο τουλαχιστον στα βασικα του χαρακτηριστικα της εκαστοτε εποχης.
Ομως πρεπει να δινουμε και το δικαιωμα στα λιγοτερο εμπειρα παιδια να εκφραστουνε και μεσα
απο το καθε δημιουργημα τους να τους επισημανουμε τα λαθη τους τουλαχιστον ευγενικα.
Οπως επισης και οι νεοι μοντελιστες να ακουνε τους παλαιοτερους και να παιρνουν κατι καλο απο αυτους.

Ειμαι τουλαχιστον 2 χρονια στο forum και εχω κουραστει απο τις διαφορες διενεξεις κατα καιρους, απο την
τοση υπερλεπτομερια και την τοση δοση τελειοτητας που πρεπει να εχουμε. Με τα 150!!! διαφορετικα αξεσουαρ
που θελω για να τελειωσω 1 μοντελακι. Με ολα αυτα εχω να τελειωσω εδω και 1,5 χρονο ενα μοντελο. Εχω χασει
την ορεξη και την ευχαριστηση για να μοντελαρω εχω ξενερωσει απλα μονο διαβαζω.

Μηπως ρε μαγκες να θυμηθουμε 15-20 χρονια πριν αρκετα πιο νεοι, αλλοι μαθητες, αλλοι φοιτητες, αλλοι 30αρηδες
πως με τα λιγα μεσα που ειχαμε φτιαχναμε αριστουργηματα και τα καμαρωναμε καθε μερα οταν περνουσαμε απο την
βιβλιοθηκη μας και ας ηταν λαθος το s/n του F-5 ή η αποχρωση του καφε στο καμουφλαζ.
Καλη η ιστορια και η ιστορικη ακριβεια αλλα ας χαρουμε λιγο τον μοντελισμο σαν τελικο αποτελεσμα στο κατω κατω δεν
ειμαστε ολοι και για εκθεσεις.

Μακης Αναστασοπουλος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:07:07 μμ »

Αν φτιαξω ενα διοραμα στο Βιετναμ και βαλω ενα παντζερ ενα λεοπαρτ και απο πανω ενα f 45 να κοβει βολτες , οσο καλο και να το κανω , αν το δειξω δημοσια θα πρεπει να αναλαβω και τις ευθυνες των πραξεων μου και να δεχτω το οποιοδηποτε σχολιο.

φτιαχναμε αριστουργηματα και τα καμαρωναμε καθε μερα οταν περνουσαμε απο την
βιβλιοθηκη μας και ας ηταν λαθος το s/n του F-5 ή η αποχρωση του καφε στο καμουφλαζ.
Καλη η ιστορια και η ιστορικη ακριβεια αλλα ας χαρουμε λιγο τον μοντελισμο σαν τελικο αποτελεσμα στο κατω κατω δεν
ειμαστε ολοι και για εκθεσεις.

και για να μη αποπροσανατολιστεί ακόμα για μια φορά η συζήτηση, όπως στο παρελθόν  :evil: :evil: :evil:

άλλο το "διοραμα στο Βιετναμ με ενα παντζερ κι ενα λεοπαρτ"

άλλο το "λαθος s/n του F-5 ή η αποχρωση του καφε στο καμουφλαζ"

η διαφορά στα παραπάνω παραδείγματα είναι αντίστοιχη με αυτή της μέρας με τη νύχτα

δεν νομίζω ότι κανένας σχολίασε την "αποχρωση του καφε στο καμουφλαζ", αλλά κάτι αντίστοιχο με το "διοραμα στο Βιετναμ με ενα παντζερ κι ενα λεοπαρτ"

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ρόδος- Ηράκλειο
  • ''Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν''
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:11:39 μμ »
καλα φιλοι μοντελιστες το ζητουμενο ειναι να χαρεις και εσυ αυτο που φτιαχνεις αλλα οταν αποφασιζεις να το ανεβασεις σε ενα φορουμ πρεπει να δεχεσε και μια κριτικη τωρα οταν δε το διοραμα η οτι αλλο ειναι εχει ενα εντονο ιστορικο χαρακτιρα πρεπαι κατ΄εμε να ειναι και ιστορικα ορθρο το δε μπιραζει μορε , ε και τι εγινε , κολαμε στην ιστορια και δεν βλεπουμε παρακατω, για εμενα δεν αποτελουν τιποτα η γνωμη μου ειναι η ιδια με του Πετρου ι ιστορια δεινει ενα αλλο τονο στον μοντελισμο

Μιχαλης ::salut::
"εις οιονός άριστος ,αμύνεσθαι περι πάτρις"  
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:25:13 μμ »

Όπα ... για κάτσε λίγο !!! Δηλαδή να μη συνεχίσω το διόραμα της αναπαράστασης της εισβολής στο Πολυτεχνείο του '73 μ' ένα Leopard 2A6 της 31 ΕΜΑ  :?: :?: :?:lol: :lol:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:27:47 μμ »

Όπα ... για κάτσε λίγο !!! Δηλαδή να μη συνεχίσω το διόραμα της αναπαράστασης της εισβολής στο Πολυτεχνείο του '73 μ' ένα Leopard 2A6 της 31 ΕΜΑ  :?: :?: :?:lol: :lol:

βάλε κι ...ένα ελικόπτερο αν θέλεις ,απλά βάφτισε το what if και όχι " Η εισβολή στο Πολυτεχνείο του '73"

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:32:31 μμ »

βάλε κι ...ένα ελικόπτερο αν θέλεις ,απλά βάφτισε το what if και όχι " Η εισβολή στο Πολυτεχνείο του '73"

αντιλαμβάνομαι το ...χαβαλέ ( by the way, αυτή ήταν η ονομασία των ομολόγων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που πουλούσαν σε γαλλικές τράπεζες οι έλληνες σαράφηδες της Κωνσταντινούπολης - σας θυμίζει τίποτε με τα spreads  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) της ιστορίας, αλλά είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με το θέμα αυτό μια και καλή σε αυτό το φόρουμ, για να μη λέμε τα ίδια και ίδια

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:35:04 μμ »

Όπα ... για κάτσε λίγο !!! Δηλαδή να μη συνεχίσω το διόραμα της αναπαράστασης της εισβολής στο Πολυτεχνείο του '73 μ' ένα Leopard 2A6 της 31 ΕΜΑ  :?: :?: :?:  :lol: :lol:

Σωστά  ::icon_thumright::  Μ' ένα Mil Mi-26 στη σκηνή σίγουρα θα είναι What if .... :roll: :roll:        Οπότε κρατάω μόνο το Leo2A6 κι έτσι παραμένω στο θέμα "Πολυτεχνείο '73" .....  ::glossa::

... και τέρμα από εμένα με τα .... spreads χαβαλέ !!!  :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:42:17 μμ »
Φανταζομαι οτι οι αξιοτημοι διαχειρηστες του φορουμ θα ειναι στη τσιτα με αυτο το ενδιαφερον για πολλους τοπικ...

Να μου επιτραπει να πω και εγω τη ταπεινη μου γνωμη. Ολοι οι "φτασμενοι" μοντελιστες μετα απο καμποσα μοντελα στη πλατη τους αναζητουν την απολυτη ιστορικη ακριβεια στα θεματα τους. Γιατι?... εχουνε πια λυσει το κατασκευαστικο θεμα του προβληματος, ξερουνε να κολλανε , να βαφουνε να φθηρουνε, και το επομενο σταδιο ειναι να αποτυπωσουν μια "ιστορικη φωτογραφια" τρισδιαστατα, ειναι μια προσωπικη προκληση. Ωραια εως εδω (νομιζω...). Αρα υπαρχει η απολυτη σχεση μοντελισμου και ιστοριας.  Θα αναφερω κατι που ειπωθηκε σε ενα αλλο τοπικ. Στο τοπικ με τα  φανταστικα (πραγματι) διοραματα του Πετρου υπαρχει το διοραμα με τους γερμανους αξιωματικους στο περσικο ( ή τι αλλο...) χαλί. Πιστευεται οτι ο φαινομενικα εμπειρος δημιουργος του δεν ηταν "διαβασμενος", και εστω δεν ηταν, τον μειωνει αυτο μοντελιστικα?
      Αν ο μοντελιστης θελει να φτιαξει κατι ιστορικα ορθο, δοξασι ο Θεος, τιποτα στο θεμα πηγων πληροφοριων δεν μπορει να τον σταματησει, απειρα βιβλια και περιοδικα, απειρες ιστοσελιδες στο ιντερνετ. Απο τη στιγμη που φτιαχνει ενα ροζ   Φ16  που βομβαρδιζει ενα κατακιτρινο στουρμ παντσερ (καπως ετσι το λεει ο γιος μου που ειναι ο τομεας του), σημενει οτι δεν τον ενδιαφερει η ιστορικη ακριβεια. Μεγια του και χαρα του. Σιγουρα θα του πω οτι αυτο που βλεπω ειναι  "παραξενο" αλλα  εως εκει. Στο δικο μου μοντελο ισως παρει και μηνες για να βεβαιωθω οτι ειμαι ιστορικα κατωχειρωμενος πριν αρχισω τη κατασκευη μου. Μπραβο μου...ε   και??? Βιτσιο και καπελο σου μπορει να μου απαντησει καποιος αλλος. Και ξεχναμε το σπουδαιωτερο, Μοντελισμος γινεται και χωρις ιστορικη ακριβεια απλως οταν ειναι ιστορικα κατοχειρωμενο ικανοποιει πιο πολυ το δημιουργο και οχι τους θεατες, (ή αλλιως  πεφτουμε στο τρυπακι που μοντελαρουμε για να μας πουν οι αλλοι μοντελιστες μπραβο εισαι και ιστορικα σωστος, ευγε,...και οχι για τον εαυτο μας , για την παρτη μας.)
     Αυτααα.....

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:51:34 μμ »
Εχει αρχισει να γινεται βαρετο αυτο το θεμα
εχουν γινει κουραστικες καποιες καταστασεις αντιθεσεων και μαλιστα οταν προκαλουνται απο τα ιδια ατομα συνεχως
δεν εχω καμμια διαθεση πλεον να σχολιασω η να παρουσιασω,ακομη και να παρακολουθησω την εξελιξη δημιουργιων
μηπως και υποστουν παλι τα νευρα μου τη δοκιμασια να βλεπω επιθεσεις θεοτητων του μοντελισμου σε ατυχεις  θνητους
δεν εχω καμμια διαθεση ειλικρινα να ακουω υπερμαχους του ιστορικου ρεαλισμου,θαυμαστες των τιτανων μαιτρ του εξωτερικου,
βαλσαμωτες της προσπαθειας οταν υπαρχουν λαθη απο τον αρχαριο,εχω βαρεθει να ακουω τι ειναι μοντελισμος by η......
straight εχω βαρεθει τα πρεπει Και τα what if και ειδικα απο μοντελιστες που πραγματικα θεωρω........τελος παντων
καληνυχτα σας

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:53:41 μμ »

οι "φτασμενοι" μοντελιστες μετα απο καμποσα μοντελα στη πλατη τους αναζητουν την απολυτη ιστορικη ακριβεια στα θεματα τους.
Πιστευεται οτι ο φαινομενικα εμπειρος δημιουργος του δεν ηταν "διαβασμενος", και εστω δεν ηταν, τον μειωνει αυτο μοντελιστικα?
 Μοντελισμος γινεται και χωρις ιστορικη ακριβεια απλως οταν ειναι ιστορικα κατοχειρωμενο ικανοποιει πιο πολυ το δημιουργο και οχι τους θεατες, (ή αλλιως  πεφτουμε στο τρυπακι που μοντελαρουμε για να μας πουν οι αλλοι μοντελιστες μπραβο εισαι και ιστορικα σωστος, ευγε,...και οχι για τον εαυτο μας , για την παρτη μας.)
 Αυτααα.....

όπως προανέφερα για να μη αποπροσανατολιστεί ακόμα για μια φορά η συζήτηση, όπως στο παρελθόν και επειδή είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με το θέμα αυτό μια και καλή σε αυτό το φόρουμ, για να μη λέμε τα ίδια και ίδια

δεν αναζήτησε κανείς την απόλυτη ιστορική αλήθεια με το L6 στην Ηπειρο ή τα οχήματα στο Διοικητήριο στην Ιταλία

το σχόλιο μου για το περσικό χαλί είχε να κάνει με απορία μου για ένα διόραμα διεθνούς επιπέδου

διαφέρουν οι απόψεις μας, αλλά Μοντελισμος δεν γινεται χωρις ιστορικη ακριβεια

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:58:48 μμ »
Εχει αρχισει να γινεται βαρετο αυτο το θεμα
εχουν γινει κουραστικες καποιες καταστασεις αντιθεσεων και μαλιστα οταν προκαλουνται απο τα ιδια ατομα συνεχως
δεν εχω καμμια διαθεση πλεον να σχολιασω η να παρουσιασω,ακομη και να παρακολουθησω την εξελιξη δημιουργιων
μηπως και υποστουν παλι τα νευρα μου τη δοκιμασια να βλεπω επιθεσεις θεοτητων του μοντελισμου σε ατυχεις  θνητους
δεν εχω καμμια διαθεση ειλικρινα να ακουω υπερμαχους του ιστορικου ρεαλισμου,θαυμαστες των τιτανων μαιτρ του εξωτερικου,
βαλσαμωτες της προσπαθειας οταν υπαρχουν λαθη απο τον αρχαριο,εχω βαρεθει να ακουω τι ειναι μοντελισμος by η......
straight εχω βαρεθει τα πρεπει Και τα what if και ειδικα απο μοντελιστες που πραγματικα θεωρω........τελος παντων
καληνυχτα σας

καληνύχτα και σε σένα από μένα

τώρα αν ο by μοντελισμός πρέπει να γίνει mainstream - είναι θέμα του καθενός

Υ.Γ. όταν στο ΑΡΜΟΡΑΜΑ επεσήμαναν ότι το Σερμαν στην Νορμανδία ήταν μεταγενέστερο μοντέλο, δεν άκουσα να απαντάς ανάλογα :roll: :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:19:31 πμ »
One of the figures in the landing craft also has his M1 helmet on backwards

--------------------------------------------------------------------------------

well i'm not sure you intended it but it wouldn't be unheard of. Ever seen 'Saving private Ryan'? Some of those guys didn't have a clue what to do wth it. With really nice figures so it was obvious that you intended it to be backwards this could be a really subtle but powerful detail

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12017.165.html
παραθετω αυτο το κομματι κριτικης απο τον εγγλεζο σε συνδυασμο με το δικο μας θεμα ποιος ειναι "ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΑΡΑΣ"

θελοντας να πω οτι οχι μονο παρατηρησε κατι που ουτε εγω ο ιδιος δεν καταλαβα(ισα ισα φαινεται)
αλλα κυριως ο τροπος που κανει την παρατηρηση του, με ενα τελειο τακτ,που πραγματι σε αναγκαζει να γινεις καλυτερος

αυτη ηταν η δικη μου παρατηρηση τοτε οχι στο armorama αλλα εδω για πολλα λαθη που κανω
λλα αφου αναγνωρισες τον ευατο σου στα γραφομενα μου και παραπονεισαι ,σου λεω οτι οταν αποκτησεις μοντελιστικο πολιτισμο
και αναλογες μοντελιστικες ικανοτητες θα εχεις ιδια μεταχειρηση

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:28:48 πμ »
Ρε παιδιά τώρα θα τσακωθείτε και για κάτι που έγινε σε άλλο forum :?: Δεν έχουμε συμφωνήσει τα δικά μας δικά μας και των άλλων άλλα  :?: Δεν αξίζει τον κόπο.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:31:37 πμ »
Τώρα δηλαδή το γυρνάτε σιγά σιγά στο προσωπικό, θα χαλάσετε τις καρδιές σας και τις δικές μας και τι θα καταλάβουμε όλοι οι υπόλοιποι... ???
Μην το κάνετε αυτό σε μας(εννοώ όλη την κοινότητα). Αδικείτε εμάς και κυρίως και πάνω από όλα τους εαυτούς σας... Δε θα το κλειδώσω...
Είναι οι ευκαιρία όλων μας να αποδείξουμε στους εαυτούς μας, ότι μπορούμε να ρίξουμε νερό στο κρασί μας και να αφήσουμε από την κοινή θέα, προσωπικές διαμάχες και κόντρες...
Θέτω τον πήχη σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. Φανείτε για μια φορά ανώτεροι των περιστάσεων και τον καταστάσεων...
Ιδού η Ρόδος σας κύριοι... :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:37:13 πμ »
One of the figures in the landing craft also has his M1 helmet on backwards

--------------------------------------------------------------------------------

well i'm not sure you intended it but it wouldn't be unheard of. Ever seen 'Saving private Ryan'? Some of those guys didn't have a clue what to do wth it. With really nice figures so it was obvious that you intended it to be backwards this could be a really subtle but powerful detail

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12017.165.html
παραθετω αυτο το κομματι κριτικης απο τον εγγλεζο σε συνδυασμο με το δικο μας θεμα ποιος ειναι "ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΑΡΑΣ"

θελοντας να πω οτι οχι μονο παρατηρησε κατι που ουτε εγω ο ιδιος δεν καταλαβα(ισα ισα φαινεται)
αλλα κυριως ο τροπος που κανει την παρατηρηση του, με ενα τελειο τακτ,που πραγματι σε αναγκαζει να γινεις καλυτερος

αυτη ηταν η δικη μου παρατηρηση τοτε οχι στο armorama αλλα εδω για πολλα λαθη που κανω
λλα αφου αναγνωρισες τον ευατο σου στα γραφομενα μου και παραπονεισαι ,σου λεω οτι οταν αποκτησεις μοντελιστικο πολιτισμο
και αναλογες μοντελιστικες ικανοτητες θα εχεις ιδια μεταχειρηση

ξεκαθαρίζω ότι η ....αντιπαράθεση είναι on a principle basis και όχι γιατί δεν ...χωνεύω το DIM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
άλλωστε με τον DIM ανταλλάσουμε απόψεις για κατασκευαστικά θέματα μέσω πμ

αλλά να και μερικές άλλες παρατηρήσεις στο ΑΡΜΟΡΑΜΑ από ισάριθμους μοντελιστές .....

But what type of Sherman is it? It looks like a M4A3E8, but that wasn't available at the time.

The figures in the tank seem ridiculous - it is evident that the troops are under fire, and these guys seem perfectly calm.

Also the tank is wrong for Normandy all the tanks landed on American Beaches were M4s or M4A1s, the M4A3 76 you used didn't appear till later in the campaign.

It is true that this type of Sherman tank was not available at the Normandy landings and some of the figures seem too relaxed for the scene

But as has already been mentioned, you may want to replace a few of the older Tamiya figures with something of newer vintage and replace the Sherman with an M4 or M4A1 mounting a 75mm cannon.

δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΑΡΑΣ για να ....αναγνωρίσεις το Σέρμαν ή το Στούαρτ της Τυνησίας στη Γερμανία το 1945

Υ.Γ. τα "του μοντελιστικου πολιτισμου" τα θεωρώ ....υπερβολές της στιγμής και τα αντιπαρέρχομαι :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΟΥΤΕ ΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ  Μοντελισμός και Ιστορία πάνε ΜΑΖΙ

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:40:56 πμ »
 Μοντελισμος δεν γινεται χωρις ιστορικη ακριβεια
[/quote]Γίνεται... Γίνεται... :mrgreen: :mrgreen:Δέν μπορείς να θέτεις εκτός.... μοντελισμού, θέματα επιστημονικής φαντασίας, υποθετικά-εναλλακτικά σενάρια, και ΚΥΡΙΩΣ τις πρώτες προσπάθειες των περισσοτέρων μας. Η απολυτότητα δεν βοήθησε ποτέ κανέναν, και δή στον μοντελισμό. Δέν αντιπαρατίθεμαι μαζύ σου, απλά θεωρώ πως υπάρχει άπλετος χώρος για όλους μας στο χόμπυ, και φυσικά η προσπάθεια για ιστορική ακρίβεια πρέπει να επιβραβεύεται διπλά και τρίδιπλα, όλοι χειροκροτούμε τετοιες προσπάθειες, όπως χειροκροτούμε και ευφάνταστες κατασκευές όπως π.χ.το Χοσέ Κουέρβο του Πιστώφ που έχει αφήσει εποχή, ή το Πίσσμέηκερ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:42:45 πμ »
θέματα επιστημονικής φαντασίας, υποθετικά-εναλλακτικά σενάρια, και ΚΥΡΙΩΣ τις πρώτες προσπάθειες των περισσοτέρων μας.

δεν θυμάμαι να διαφώνησα για κάτι τέτοιο

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 16, 2010, 01:30:47 πμ »
Βρε παιδια ειλικρινα δεν καταλαβαινω το νοημα αυτης της κουβεντας :?
Περιμενετε οτι θα βγει καποιο αποτελεσμα ?
Αφου υπαρχουν και οι δυο αποψεις και δεν νομιζω οτι οι μεν θα πεισουν τους δε και το αντιθετο.Οποτε αυτη η κουβεντα θα συνεχισει για μερες χωρις αποτελεσμα και χωρις πιστευω να οφεληθει κανεις απο αυτη.Το αντιθετο πιστευω μαλιστα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 16, 2010, 09:30:18 πμ »
Να ρωτήσω εγώ κάτι, φάβα τρώτε;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 16, 2010, 09:46:12 πμ »
ναι, πιστεύω ότι ήδη βγήκε αποτέλεσμα

ακούστηκαν διεξοδικά οι απόψεις και από τις δυό πλευρές

και ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 16, 2010, 09:51:36 πμ »
Και για να μη αναρωτιέστε αν μου σάλεψε, να εξηγήσω. Αν δεν τρώτε φάβα και σας βάλουν ένα πιάτο θα το φάτε; Μάλλον όχι, απλά θα πείτε δεν τρώω φάβα, θα το δηλώσετε και no cat no damage. Οπότε τι πιο απλό από το να δηλώνουμε στο ξεκίνημα αν το θέμα μας ενδιαφέρει ως προς την ιστορική ακρίβεια ή αν όχι και να είμαστε όλοι εντάξει;

Προσωπικά μοντελισμός και ιστορία στο 99% των κατασκευών μου είναι άρρηκτα δεμένα. Τις ελάχιστες φορές που ξέφυγα από τα συνηθισμένα το απόλαυσα το ίδιο, διασκέδασα το ίδιο αλλά το δήλωσα στην πρώτη παράγραφο του πρώτου post.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 16, 2010, 09:53:12 πμ »
Να ρωτήσω εγώ κάτι, φάβα τρώτε;

Ωχ...........Μην στέλνεις τέτοια μηνύματα τέτοιες ώρες.  Σβήσε το και γράψε το ξανά αύριο. Τόσα και τόσα έχεις σβήσει. Δεν είδα να ενοχλήθηκε κανείς. Σβήσε κι αυτό κι αύριο μέρα είναι.

Να έχουμε Σαββατοκύριακο μπροστά μας............... :mrgreen: :mrgreen:

Στο μεταξύ,οι..........παρεξηγημένοι δεν έχουν μιλήσει (απαντήσει) ακόμα. Ούτε οι ιστοριολάγνοι. Ούτε οι ευαίσθητοι. Ούτε οι κόλακες.Ούτε εγώ.

Κι αφού το θέμα δεν θα κλειδωθεί,έχουμε πολλά να δούμε το Σαββατοκύριακο.

Φάβα τρώω Γιώργο. Με λαδάκι από το χωριό καί ψιλοκομμένο κρεμυδάκι. Εάν αποδέχεσαι την παρέα μου καί δεν σου πέφτω λίγος σαν μοντελιστής, όποτε θέλεις είσαι καλεσμένος γιά τραπέζι. Βέβαια αν σε καλέσει ο Olav μην τον αφήσεις να περιμένει. Είναι αγένεια.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 16, 2010, 09:59:05 πμ »
Στη φάβα και λίγο λεμονάκι παρακαλώ και ίσως και λίγη ριγανίτσα - θα την κάνουν πιο μεζεκλίδικη.

Όσο για το θέμα μας, νομίζω ότι λίγο-πολύ όλοι το ίδιο λέμε, δηλαδή το προφανές: μοντελισμός και ιστορία πάνε μαζί αφήνοντας περιθώριο και για κάτι εκτός αυστηρών ορίων.
ʼρα μάλλον το πρόβλημα δεν ήταν "μοντελισμός και ιστορία - ναι ή όχι" αλλά το πως και πόσο δέχεται κανείς την κριτική. Αυτό όμως από ό,τι θυμάμαι το έχουμε λιώσει ως θέμα σε άλλο τόπικ.

"Ψηφίζω" gknontog για την όλη προσέγγιση.

Ναι, ναι και για την φάβα, δεν θα το άφηνα έτσι...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 16, 2010, 10:02:25 πμ »
κατανοητό το χιούμορ σε μια ...κουραστική κουβέντα

αλλά σωστό το

να δηλώνουμε στο ξεκίνημα αν το θέμα μας ενδιαφέρει ως προς την ιστορική ακρίβεια ή αν όχι και να είμαστε όλοι εντάξει

για να μη υπάρχουν γκρίνιες στη συνέχεια από τους ...αδικημένους

Υ.Γ. για παρέα πιστεύω ότι όλοι  θα διάλεγαν το Γιώργο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 16, 2010, 10:04:15 πμ »
Και για να μη αναρωτιέστε αν μου σάλεψε, να εξηγήσω. Αν δεν τρώτε φάβα και σας βάλουν ένα πιάτο θα το φάτε; Μάλλον όχι, απλά θα πείτε δεν τρώω φάβα, θα το δηλώσετε και no cat no damage. Οπότε τι πιο απλό από το να δηλώνουμε στο ξεκίνημα αν το θέμα μας ενδιαφέρει ως προς την ιστορική ακρίβεια ή αν όχι και να είμαστε όλοι εντάξει;

Προσωπικά μοντελισμός και ιστορία στο 99% των κατασκευών μου είναι άρρηκτα δεμένα. Τις ελάχιστες φορές που ξέφυγα από τα συνηθισμένα το απόλαυσα το ίδιο, διασκέδασα το ίδιο αλλά το δήλωσα στην πρώτη παράγραφο του πρώτου post.
Εννοείτε φίλε Γιώργο οτι αυτά τα δύο πάνε μαζί,αλλά νομίζω οτι κάνεις δεν το αμφισβήτησε αυτό.Η ολη κουβέντα και το ερώτημα ήταν αν μπορεί κάποιος να κάνει-ΑΡΧΙΣΕΙ μοντελισμό και να συνεχίσει να κάνει μοντελισμό  μη θέλοντας να λάβει υπόψην του την Ιστορία ,χωρίς να τον κράζουν οι πάντες γι'αυτό.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: