Αποστολέας Θέμα: Gotha Go 229 (Ηorten)  (Αναγνώστηκε 4627 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
Απ: Gotha Go 229 (Ηorten)
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 22, 2010, 11:05:43 μμ »
Πολύ ωραίο! Θα του δώσεις camo ή όχι?

Πέρα από αυτό, τι είναι το μαγικό υγρό?

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 22, 2010, 11:20:26 μμ »
Μπά δεν νομίζω να το καμουφλάρω, απόότι διάβασα το v3 πιθανότατα θα ήταν βαμμένο μονόχρωμα. Ααααααααααααααα...........το μαγικό υγρό εε....... μα παρεκετίνη τι άλλο.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 23, 2010, 12:09:03 πμ »
Ευχαριστώ. Δεν έτυχε να δοκιμάσω ως τώρα, οπότε και δεν γνώριζα πως την λένε κι έτσι  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 23, 2010, 01:53:00 πμ »
Nα σου πω και εγώ μέχρι πριν κανα δύο μήνες δεν γνώριζα την χρήση της (την μοντελιστικη), όμως κάνει θαύματα!!!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 24, 2010, 11:56:46 πμ »
Ωραίο το βάψιμο, προσοχή στην απλή παρκετίνη γιατί δεν αντέχει πολύ "στενές" σχέσεις με διαλυτικά σμάλτων (αν όμως μιλάμε για ακρυλικά, no problem) :mrgreen:
Καλή συνέχεια ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 24, 2010, 09:41:22 μμ »
Παλικάρια καλησπέρα, σχεδόν τελείωσε..... ακόμα σπαρταράει! παραθέτω μερικές φώτο για να δείτε τι έχει γίνει μεχρι τώρα. Απομένει ακόμα να το περάσω με βερνίκι και να κάνω κάτι μικροβαψίματα στις κεραίες, συγνώμη για την ποιότητα των φωτο αλλά σε λίγο ξεκινάει το inception οπότε τις έκανα βιαστικά!
Θέλω να κάνω μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει τις τελευταίες 2 φορές που πέρασα το βερνίκι της gunze μου έβγαλε ασπράδια, ξέρει κανεις γιατί και πως να το αποφύγω;;;;;
Επίσης ποιος είναι ο καλύτερος διαλύτης για το περί ου ο λόγος βερνίκι;;;

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 24, 2010, 09:51:46 μμ »
Φίλε Johnza πολύ ωραίο το αεροσκάφος που έφτιαξες.Οντως η παρκετινη είναι σε μεγάλη εκτίμηση στους μοντελιστικούς κύκλους .Εκμεταλευσου τις ιδιοτητές της και δουλεψε λιγο ακόμα με διακριτικό wash.Δεν πειράζει που δεν πολέμησε μάλλον  σίγουρα σκονίστηκε και σίγουρα υπερτονίστηκαν τα πάνελ της.
Στις πτέρυγες διακρίνω silvering στα σήματα.Δεν ξέρω ισως ηθελε άλλο ένα χερι παρκετίνη στα επιμέρους σημεία πριν βάλεις τα σήματα.
Μπορείς να δουλέψεις με ΄λιγο στεγνό του βασικού χρώματος στα σημεία του φίλμ και μετά ασφαλίζεις την όλη δουλειά με λίγο παρκετίνη.
Για το βερνίκι που λες με λίγο αζαχ αραιώνεται ωραιότατα.
Καλά τελειώματα!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 24, 2010, 09:56:39 μμ »
Καπετάνιε έχει δίκιο όντως κάνει silvering, όμως πέρασα δύο γεναιόδωρα χέρια παρκετίνη, μέχρις του σημείου που φωβήθηκα μην μου χτίσει την γράμωση. Για το wash κατ, επιλογή το έκανα ιδιαίτερα διακριτικό και για τον λόγο αυτό χρησημοποίησα ένα ελαφρί καφεκόκκινο, τωρα δεν ξέρω φοβάμαι μήπως αν το κάνω πιο έντονο δείξει κάπως....
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις επισημάνσεις.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 24, 2010, 10:06:44 μμ »
Ναι φίλε φαίνεται σε γενικές γραμμές....ισως τα χείλη προσβολής δεν τονιστηκαν αρκετά.Μπορείς να το κάνεις με ψιλό πινελάκι στη γράμμωση και τωρα.Τι φοβάσαι έχεις παρκετίνη!!!Πάντως κάνε κάτι για τα σηματα ,το μοντέλο σου είναι πολύ καλό και είναι κρίμα να χαλάει η εικόνα του ,από τέτοια λεπτομέρεια.

Υγ .Εχουν γραφτεί πολλά για τα μυστικά οπλα του Ραιχ.......οταν οι Αμερικανοί μπήκαν στο Βερολίνο δεν πίστευαν στα μάτια τους αντικρίζοντας τη νυχτερίδα...περασαν πολλά χρόνια για να δει η ανθρωπότητα να πετούν παρόμοια αεροσκάφη.
Και δεν ήταν μόνο αυτό ........ηταν και άλλα ....που ίσως τα δούμε στο μέλλον.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 25, 2010, 02:27:20 πμ »
Εχω αυπνίες... και είπα να σε ρωτήσω αν έχεις να μου προτίνεις κάτι για τα σήμματα... πώς μπορω να τα φτιάξω τωρα πλέον?????
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:13:35 πμ »
Εχω αυπνίες... και είπα να σε ρωτήσω αν έχεις να μου προτίνεις κάτι για τα σήμματα... πώς μπορω να τα φτιάξω τωρα πλέον?????
Δεν ξέρω αν έχεις κάποιο βελτιωτικό χαλκομανιών,ίσως βοηθούσε.
Οπως σου είπα και παραπάνω ,με στεγνό πινέλο με το βασικό χρώμα στα όρια του σήματος και πάνω στο φιλμ.Μετά σφραγίζεις με παρκετίνη και τέλος ακρυλικό ματ βερνίκι.Πίστευω θα μειωθεί αισθητά το πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:16:59 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Καπετάνιο, έχεις περιθώριο να διορθώσεις τα σήματα (με βελτιωτικό και ίσως λίγη παρκετίνη), επίσης λίγη "βρωμιά" θα μου άρεσε κι εμένα :mrgreen:
Για το βερνίκι που λες, αν σου κάνει ασπρίλες, συνήθως διορθώνονται με... ακόμα ένα χέρι βερνίκι :wink: ::icon_thumright::
Καλά τελειώματα ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:43:06 πμ »
Παίδες καλημέρα, ελπίζω να είστε καλά! όσον αφορά τις χαλκομανιες τις έχω κάνει κυριολεκτικά μπάνιο στο βελτιοτικό και απλά δεν φτιάχνουν!!! Σε περίπτωση που, με την παρούσα κατάσταση περάσω από επάνω τους παρκετίνη πιστευετε ότι θα φτιάξουν ή απλώς θα σφραγίσω την τωρινή καταστασή τους;;;;;
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 25, 2010, 12:15:13 μμ »
Προτείνω το εξής: με μια βελόνα ή με νυστέρι, κάνεις μικρές εγκοπές στη χαλκομανία σε σημείο που δεν θα φαίνονται (πχ πάνω από γράμμωση). Μετά περνάς την παρκετίνη (με αποτέλεσμα να ρουφήξει από την εγκοπή, οπότε ελπίζεις να στρώσει κολλώντας στο στρώμα παρκετίνης που βρίσκεται από κάτω).
Αν δεν πετύχει, μόνη λύση το στεγνό πινέλο με το βασικό χρώμα, όπως ανέφερε ο Captain ::icon_thumright::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 25, 2010, 12:38:13 μμ »
Παίδες καλημέρα, ελπίζω να είστε καλά! όσον αφορά τις χαλκομανιες τις έχω κάνει κυριολεκτικά μπάνιο στο βελτιοτικό και απλά δεν φτιάχνουν!!! Σε περίπτωση που, με την παρούσα κατάσταση περάσω από επάνω τους παρκετίνη πιστευετε ότι θα φτιάξουν ή απλώς θα σφραγίσω την τωρινή καταστασή τους;;;;;
Οπότε μάλλον φταίει το φιλμ και οχι ο εγλωβησμένος αέρας.Εχω αρχίσει να φοβάμαι για το αποτέλεσμα και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.
Εγώ χωρίς πολλά πολλά θα έκανα το στεγνό και θα σφράγιζα με παρκετίνη......οσο το παιδευεις τόσο μεγαλώνει και ο κίνδυνος...τα χρώματα και τα πολλά χέρια συσωρεύονται......δεν θέλουμε να έχει διαφορά με το υπόλοιπο!!!!

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:02:17 μμ »
Λοιπόν εδώ είμαστε πάλι, και αφού έκανα όσα μου είπατε (το αποτέλεσμα βελτιώθηκε αλλά το πρόβλημα δεν εξαλήφθηκε), είπα να περάσω το ώραιο ακρυλικό ματ βερνίκι μου...... πάλι τα ίδια ρε !@#$%^&*() μου έβγαλε πάλι ασπράδια ::toualet::. Επειδή θα με ρωτήσετε προτρέχω και λέω ότι το αραιώνω με αζαξ 1:3!!
ps οι μικρές λευκές κουκίδες που φαίνονται είναι σκόνη ::Guillotine::.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:06:08 μμ »
Καλά, μια ερώτηση:Πότε πρόλαβε και έπιασε σκόνη.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:54:01 μμ »
καπετάνιε μου βεράντα στην εξοχή
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος alafroiskiotos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens, Ilioupoli
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 26, 2010, 04:26:43 μμ »
Μήπως έχει κάποιο χημικό θέμα το ματ βερνύκι που χρησιμοποιείς με την παρκετίνη?

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 26, 2010, 04:37:26 μμ »
Μήπως έχει κάποιο χημικό θέμα το ματ βερνύκι που χρησιμοποιείς με την παρκετίνη?

Αν έχει στεγνώσει καλά  η παρκετίνη ,δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αντίδραση, ειδικά με ακρυλικό βερνίκι.
Υπάρχει όμως η περίπτωση το βερνίκι να έχει πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 26, 2010, 06:46:19 μμ »
παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον, πιστεύω ότι μάλλον εγώ κανω κάτι λάθος αλλά το θέμα είναι τι;;;;;;; Αυτό το λέω επειδή την έχω πάθει και με βερνίκι σμάλτου!!!! Δεν ξερω όμως και εχω ψιλοξενερώσει! εσας το βερνίκι σας δεν είναι γρι μεσα στο κυπελλάκι του μετα που το ανακινείτε;;
Γιάννης

Tags: gotha horten go-229