Αποστολέας Θέμα: Ο ΚΗΠΟΣ  (Αναγνώστηκε 2511 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος perry

• Scale 1/144
  • *
Ο ΚΗΠΟΣ
« στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 09:46:00 μμ »
Καλησπερα σε ολους τους φιλους

Παρακολουθω το forum παρα πολυ καιρο και θα ηθελα να σας δειξω ενα διοραματακι που εκανα

Η φραση " .... με οριο μονο τη φαντασια " μου  εδωσε το εναυσμα να σας δειξω αυτο που εχω κατασκευασει.

Θα ηθελα εκ των πρωτερων να σας πω οτι τα υλικα που εχω χρησιμοποιησει ειναι κοινα υλικα τα οποια τα πιο  πολλα
τα πηρα απο τις χειροτεχνειες της κορης μου, και καποια υλικα απο σουπερ μαρκετ (ριγανη , θυμαρι , βασιλικος)
τα οποια τα χρησιμοποιησα στο δεντρο και τη βαση τοθ διοραματος.

Αυτο εγινε οχι τοσο για το κοστος αγορας ετοιμων φυλλωματων - γρασιδιου αλλα για τη χαρα να δημιουργησω κατι μονος μου

Με χαρα λοιπον σας δειχνω τις πρωτες φωτο.

Λογω του οτι ειναι και η πρωτη φορα που κανω upload σε φωτο και δεν ξερω το αποτελεσμα θα συνεχισω και σε επομενο update

Ευχαριστω για το χρονο σας να δειτε την κατασκευη μου

Φιλικα

Περικλης

Αποσυνδεδεμένος perry

• Scale 1/144
  • *
Απ: Ο ΚΗΠΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 11:15:42 μμ »
Επανερχομαι για να σας πω λιγο για τα υλικα που χρησιμοποιησα

1. Ο φραχτης ειναι φτιαγμενος απο ξυλακι που κοιταει ο γιατρος το λαιμο αλλα αγορασμενο απο βιβλιοπωλειο
    για κατασκευες , και αφου κοπηκε σε λωριδες

2. Το χορταρι στο εδαφος  ειναι τριμμενο θυμαρι το οποιο κολληθηκε με  αριαωμενη ατλακολ

3. Το δεντρο (πορτοκαλια) κατασκευαστικε απο συρμα και ντυθηκε με αρκετες στρωσεις απο χαρτι γκοφρε
    και ατλακολ (ας ειναι καλα η κορη μου και η βιβλιοθηκη της) και τα πορτοκαλια ειναι φτιαγμενα απο πηλο ετοιμο
    πορτοκαλι.

4.  Τα αναριχωμενα ειναι καναβι υδραυλικου που αφου το εβαψα πρωτα πρασινο κολλησα επανω ψιλοκομενο
      φουξια γκοφρε

5.  Τα διαφορα λουλουδακια ειναι και αυτα απο γκοφρε χρωματιστο

Σε επομενη επικοινωνια μας θα προσπαθησω να σας δειξω φωτο απο την κατασκευη.

Ζητω συγνωμη για καποιες φωτογραφιες που ειναι λογο θολες αλλα συγχωρηστε με μιας  και ειναι
η πρωτη φορα που γραφω σε καποιο forum  και απο τον ενθουσιασμο μου εβαλα καποιες θολες.

Ελπιζω αυριο να σας εχω φωτογραφιες της κατασκευης απο την αρχη

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 11:18:13 μμ »
Συγχαρητήρια Περικλή,μ'αρέσει πάρα πολύ ο κήπος σου.Πολύ ωραία τα φυτά και ο φράχτης.Δε ρίχνεις κι ένα βαψιματάκι και στη χελώνα,πιστεύω ότι θα δείχνει πολύ ωραία.Καλή συνέχεια και πάντα τέτοια. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Με μοντελιστικούς χαιρετισμούς,Κάρολος.

Αποσυνδεδεμένος perry

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 11:23:42 μμ »
Καρολε

Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια μιας και εισαι και ο πρωτος που μου λεει τη γνωμη του

Δυστυχως η χελωνα εγινε "ψητη" μια και δεν ηξερα οτι ο πηλος αυτος μαλλον ψηνεται σε χαμηλη θερμοκρασια,
και εγω την εβαλα στο φουρνο μαζι με τα κανελονια της γυναικας μου (ευτυχως δεν με πηρε χαμπαρι)

Περικλης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 11:46:35 μμ »
Ωραιότατος ο κήπος σου ,και χρήσιμες οι τεχνικές σου.Καλή συνέχεια με το επόμενο και καλώς όρισες.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Ανθιμος Γκ.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 09:25:32 πμ »
 ::welcome_model:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολλύ όμορφη κατασκευή, περιένουμε κι άλλες φωτογραφίες. ::keep_mod::
ÁÍ Ï ÄÏÕÑÅÉÏÓ ÉÐÐÏÓ ÇÔÁÍ ÓÔÇÍ 1:35 ÈÁ ÅÉ×ÁÌÅ ÐÁÑÅÉ Ô’ ÁÑ×..ÉÁ ÌÁÓ!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 09:43:47 πμ »
  Απλά καί όμορφα......... ::eusa_clap::

Η χελώνα θέλει όντως βάψιμο.Επίσης το δέντρο δείχνει ιδιαίτερα γιαλιστερό.Είναι πράγματι έτσι ή φταίνε οι φωτογραφίες  :?: :?:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος perry

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 21, 2010, 05:26:50 μμ »
Αγαπητοί φίλοι

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Κάποιο πρόβλημα με το pc  με εμπόδισε να επικοινωνήσω νωρίτερα.

Η δίαταξη στην κατασκευή είναι προσωρινή και το δέντρο δεν είναι σε αυτές τις φωτο τελειωμένο , και όντως γιαλίζει,
ενώ η χελώνα ηταν αβαφτη αλλά τελικά όπως εγραψα και πιο πάνω μας τελείωσε.

Θα προσπαθήσω συντομα ελπίζω να σας δειξω μια σειρα από φωτο που θα φαίνονται όλα τα υλικά που χρησιμοποιησα,
καθώς και τον τρόπο κατασκευής των επιμέρους πραγμάτων.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια μιας και είναι η πρώτη μου προσπάθεια. ::icon_thumright::

Περικλής

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 22, 2010, 09:15:58 πμ »
Όμορφη και διαφορετική δουλειά!  ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια!!

Αποσυνδεδεμένος perry

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 27, 2010, 07:09:27 μμ »
Αγαπητοί φίλοι

Μετά από πολύ χρόνο απουσίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα ήθελα να σας δείξω το έργο τελειωμένο

Αποσυνδεδεμένος perry

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 27, 2010, 07:23:31 μμ »
Κάποιο λάθος έκανα στην αποστολή αλλά επανέρχομαι

Το φανάρι εγινε από ξυλάκι που βρήκα σε μαγαζί με παιχνίδια και το χρησιμοποιούν στο " μανικιουρ " οι γυναίκες κόστος τα 10 τεμ 1 ευρώ,
και κοματάκι από φύλλο χαλκού που αφού το εκοψα σε μέγεθος 1 εκ Χ 1 εκ το έβαλα επάνω σε μία ροδέλα και με ένα στυλό το πάτησα σιγα σιγα ,
και πήρε την καμπύλη του. Η "γαρνιτούρα " εγινε από σύρμα καλωδίου.

Η βρύση είναι από πηλό που τον χάραξα για τα τουβλάκια ,η σχάρα από κλωστή , και το νερό απο ατλακολ.

Ολες οι πρασιναδες είναι από χιλιοκομμένο χαρτί γκοφρέ σε διαφορα χρώματα , το οποίο κόλλησα επάνω σε κανάβι υδρυλικού.

Δοκιμάστε το γκοφρέ να το κόψεται πάρα πολλές φορές με ένα λεπτό ψαλιδάκι (νομίζω κάνει δουλειά για χορταράκι)

Το χώμα τέλος είναι ελληνικός καφές με λίγη σκόνη αγιογραφίας και αραιομένη ατλακολ

Περιμένω σχόλια σας. Ελπίζω να μπορέσω να σας κατεβάσω και φωτώ με τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής των διαφόρων εξαρτημάτων.

Περικλής

Tags: