Αποστολέας Θέμα: Sopwith Pup Ελληνικό!!  (Αναγνώστηκε 5103 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Απ: Sopwith Pup Ελληνικό!!
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 31, 2011, 10:26:58 μμ »
Kαλησπερα. Kατα τη διαρκεια κατασκευήϛ του μοντελου έχω μελετήσει παρά πολύ τιϛ δύο φωτογραφίεϛ που χρησιμοποουμε ωϛ βαση για Eλληνικο Pup.

Στην φωτογραφια του Pup (πιθανόν το 9942) στην Iμβρο βλέπουμε ότι ένα από τα συρματα που συνδεουν το οριζοντιο σταθερο με το καθετο συνδεεται λίγο πιο μπροστά από το πηδάλιο διεύθυνσης και περναει μέσα από ένα ορθογωνιο διαφορετικου χρωματοϛ. Επίσης πίσω από το κινητήρα το panel είναι το κλασικό τετραγωνισμένο που συναντάμε στα Pup της Sopwith.

Αντίστοιχα στο 6453 που ανήκει στην ίδια παρτίδα με τα δυο που δόθηκαν σε Ελληνικά χερια βλέπουμε το σύρμα να συνδέεται λίγο πιο πίσω και κοντά στο πηδάλιο διεύθυνσης χωρίς την ορθογώνια τρυπα ενώ το panel πίσω από το κινητήρα είναι το oval της Beardmore.

Έχοντας δει και αλλα Pup της παρτίδας με αριθμό σειράς από 9xxx και πάνω βλέπω ότι όλα είχαν τα δυο αυτά χαρακτηριστικά - ορθογώνια τρυπα και Sopwith panel. Αντίθετα τα αεροσκάφη της σειράς 6430-6459 δεν είχαν την ορθογώνια τρυπα και ήταν με το oval panel.

ʼποψη μου λοιπόν είναι ότι όντως η φωτογραφία του Pup στην Ίμβρο είναι από αριθμό σειράς 9xxx και πάνω, όπως δηλαδή θεωρείται 9942. ʼρα για το Ελληνικό θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα χαρακτηριστικά της άλλης φωτογραφίας του 6453. Για τον διπλό οπλισμό με το Lewis είναι πιθανό να το είχαν και τα δυο Ελληνικά. Το Sopwith Triplane στην Ίμβρο είχε και αυτό ένα Lewis τοποθετημένο μαζί με το Vickers άρα ίσως την εποχή εκείνη να έκαναν ότι μπορούσαν για βελτίωση οπλισμού των αεροσκαφών τις περιοχής.

Η Wingnuts παρέχει όλα τα κομμάτια που περιέγραψα παραπάνω άρα βολεύουν όλες τις εκδοχές!

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για κουβέντα... :wink:
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 31, 2011, 11:59:39 μμ »
Πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, που εγώ δεν είχα προσέξει...Όλα τα Pup (4 τον αριθμό) που δώθηκαν στην Ελλάδα, ήταν λοιπόν της Beardmore. Οι έλικες ειναι επίσης ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση...

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 12:24:44 πμ »
Από προπέλα είμαστε νομίζω καλυμμένοι αφού και στις δυο φωτογραφίες έχουν την ίδια. Στο μοντέλο του Παύλου φαίνεται ποιο είναι το σχήμα το οποιο ακολούθησα κι εγώ με μετασκευή. Η Wingnuts δε δίνει αυτό τον τύπο αλλα ένας από τους δυο που προσφέρει με μικρή μετασκευή βγαίνει σωστά:

Να'στε πάντα καλά,

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 09:38:54 μμ »
2 φωτογραφίες από Pup με αριθμούς σειράς (N6438, N6440) πολύ κοντά σε αυτούς που μας δόθηκαν (N6432, N6433). Τις βρήκα σε αυτό το σύνδεσμο:
http://www.nvva.nl/renekrul/catalogs/0000aeronautics.htm

Να'στε πάντα καλά,

Tags: sopwith