Αποστολέας Θέμα: ΥΛΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ  (Αναγνώστηκε 4963 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ID

• Scale 1/48
  • *
ΥΛΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
« στις: Μαρτίου 14, 2010, 03:18:17 μμ »
 ::icon_thumright::Που μπορω να βρω ψιλο συρμα κ σωληνες μικρους για κανες πυροβολων.Εχω φαει το τοπο καο βρισκω παντα χαλκοσυρμα απο 0.6 κ πανω. ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος heineken

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Σταύρος
Απ: ΥΛΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 14, 2010, 03:26:16 μμ »
Για τους σωληνες πιστευω μια κεραια μικρη απο παλιο ραδιο ειναι οκ, απο αυτες που μαζευονται.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 14, 2010, 03:55:07 μμ »
::icon_thumright::Που μπορω να βρω ψιλο συρμα κ σωληνες μικρους για κανες πυροβολων.Εχω φαει το τοπο καο βρισκω παντα χαλκοσυρμα απο 0.6 κ πανω. ::dontknow::

Μια λύση είναι οι βελόνες από σύριγγες,υπάρχουν σε διάφορες διαμέτρους και πωλούνται και σκέτες.Θα τις βρεις σε όλα τα φαρμακεία.
Ακόμα, ο Καλφάκης και το GE Hobbies,έχουν μπρούτζινα και αλουμινένια σωληνάκια σε πολλές βολικές διαμέτρους.

Αποσυνδεδεμένος balstaf87

• Σταφύλης Χρυσοβαλάντης, MD
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Pasadena, CA
  • Bird of Prey
    • Αρχάριος μοντελιστής
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 14, 2010, 03:55:59 μμ »

Μια λύση είναι οι βελόνες από σύριγγες,υπάρχουν σε διάφορες διαμέτρους και πωλούνται και σκέτες.Θα τις βρεις σε όλα τα φαρμακεία.
Ακόμα, ο Καλφάκης και το GE Hobbies,έχουν μπρούτζινα και αλουμινένια σωληνάκια σε πολλές βολικές διαμέτρους.

Με πρόλαβες!!!

Αποσυνδεδεμένος ID

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 14, 2010, 03:57:32 μμ »
 :wink:Και για χαλκοσυρμα κατω απο 0.6 καμια ιδεα?

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 14, 2010, 04:24:57 μμ »
:wink:Και για χαλκοσυρμα κατω απο 0.6 καμια ιδεα?

Ξύσε κανένα καλωδιάκι.... :wink:

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 14, 2010, 05:21:09 μμ »
Λοιπόν θα προσπαθήσω να αναφέρω όλα τα υλικά που κατά καιρούς έχω βρει.

Καταρχήν τόσο σύρματα όσο και σωληνάκια υπάρχουν χάλκινα/μπρούτζινα, αλουμινένια και ατσάλινα. Ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις επιλέγεις και το υλικό (χάλκινα πιο εύκαμπτα-μαλακά, ατσάλινα πιο σκληρά-άκαμπτα).

Για σύρματα υπάρχουν οι εξής δυνατότητες :

-πας σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού και παίρνεις καλώδια με το μέτρο, τα απογυμνώνεις και έχεις χάλκινα σύρματα ( 0.2, 0.6 και 0.8mm κυρίως ).

-στον Κατσαχνιά (κατάστημα με είδη γραφικών τεχνών στην Γ' Σεπτεμβρίου κοντά στην Ομόνοια ) ή σε καταστήματα πέριξ της Ερμού με χάντρες-υλικά για κοσμήματα βρίσκεις σύρμα σε καρούλια. Επίσης στον Ζώνα (αργυροχρυσοχοϊα) στην πλατεία Καρύτση έχει σιδηρόσυρμα σε καρούλια.

-η Aber κυκλοφορούσε παλιότερα σετ με χάλκινα συρματάκια διαφόρων διαμέτρων, δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον.

-στο hobbylink ( hlj.com ) στην κατηγορία hobby supplies ψάξε για "wire" (ή "piano wire" της εταιρίας Nagashima που είναι ατσάλινα).

-στην Ιποκράτους εκτός από τα μοντελομάγαζα του τριγώνου υπάρχει και ένα άλλο μαγαζί για τηλεκατευθυνόμενα λίγο παραπάνω (μετακόπισε πριν την Καλλιδρομίου, δεν θυμάμαι όνομα). Εκεί έχει μπρούτζινα και ατσάλινα μήκη σε διάφορες διαμέτρους.

-Η πιο πρόσφατη ανακάλυψή μου : στην Χαριλάου Τρικούπη πριν τη Σόλωνος (δίπλα στο κατάστημα με ρούχα από κάνναβη) έχει μαγαζί με μουσικά όργανα. Ζήτα να σου δείξουν χορδές (τις χύμα που είναι φτηνές), έχουν σε πάρα πολλές διαμέτρους αλλά οι διαστάσεις είναι σε χιλιοστά της ίντσας.

Για σωληνάκια :

-μία λύση είναι όπως είπε και ο Mastoras οι βελόνες. Οι συνήθεις διάμετροι είναι 0.3mm (ινσουλίνης) 0.6 και 0.7 ή 0.8mm (διακρίνονται από το χρώμα της βάσης της βελόνας και όχι από τη χωρητικοτητα της σύριγγας). Επίσης τα μαγαζιά που αναφέρει και ο Mastoras. (Αν πας στο GE Hobbies ζήτα ατσάλινα σωληνάκια της Minimeca αν του έχουν μείνει).

-εταιρίες όπως  οι : Hobby design, Griffon models, Lion roar κυκλοφορούν μπρούτζινα σωληνάκια σε πολλές διαμέτρους (της Hobby design είναι ατσάλινα). Αυτά μπορείς να τα βρείς μόνο από εξωτερικό (ο Καλφάκης έφερε βελτιωτικά της  Hobby design αλλά νομίζω όχι και τα σωληνάκια).

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. Αν θυμηθώ και κάτι άλλο θα επανέλθω. Και μια μικρή συμβουλή, για να βρίσκεις γρήγορα τις διαστάσεις πάρε ένα βερνιέρο(παχύμετρο), είναι πολύ πρακτικό αν φτιάχνεις συχνά εκ του μηδενός ή βελτιώσεις στα κιτ.

Αποσυνδεδεμένος ID

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 14, 2010, 05:36:07 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...αυτο και αν ηταν απαντηση στην ερωτηση μου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 15, 2010, 12:05:01 πμ »
Mια λεπτομέρεια για τα λεπτά σωληνάκια. Πρόσεχε πως θα τα κόβεις στο μηκος που θέλεις. Εαν χρησιμοποιήσεις κόφτη, υπάρχει κίνδυνος να παραμορφώσεις την κυλινδρικότητα της παράπλευρης επιφάνειας τους. Ενταξει ίσως και να υπερβάλλω. :D Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις σεγα αργυροχοϊας ή εργαλείο κοπής μικρών σωλήνων.

Tags: