Αποστολέας Θέμα: Απορια για κατασκευες εργαλειων,μπουκαλια κ.α απο το μηδεν  (Αναγνώστηκε 3006 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelopanzerakias

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λουτρακι
Γεια σας και παλι,πως γινεται η κατασκευη βημα,βημα απο το μηδεν, εργαλεια π.χ κλειδια  γερμανικα,κατσαβιδια,κουζινικα οπως μπουκαλια,πιατα κ.ο.κ.Αν βρεθει και κανενας για το πως φτιαχνεται και κουζινα θα τρελαθω. :mrgreen: Εχω δει και το post μαθηματα μικρομοντελισμου αλλα δεν εβγαλα ακρη.Σε κλιμακα 1/35. :wink: ::icon_thumright:: Οτιδηποτε οπως εργαλειοθηκη,κουτια,κ.α. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Απορια για κατασκευες εργαλειων,μπουκαλια κ.α απο το μηδεν
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 27, 2010, 10:31:33 μμ »
Χαιρετώ

Θα σου πω τις προσπάθειες που έχω κάνει εγώ επί του θέματος, χωρίς βέβαια να διεκδικώ την πατέντα. Από τα χεράκια μου το αποτέλεσμα σαφώς και απέχει πολύ από αυτό ενός έμπυρου μοντελιστή ή έτυμων προϊόντων που κυκλοφορούν, την βρίσκω όμως μία φτηνή και διασκεδαστική λύση.

::Alcooli5::   Μπουκάλι: από διάφανο πλαίσιο και με την βοήθεια ενός τροχού δημιουργείς το σχήμα του μπουκαλιού που θέλεις. Μπορείς να βάψεις και το πάνω μέρος στο χρώμα του πώματος.
 ::eetsmakelijk::  Κουζινικά σκεύη: Από καρτέλα φαρμάκων κόβεις την ¨φυσαλίδα¨ που σκεπάζει το φάρμακο και με λίγο σύρμα δημιουργείς χερούλια
 ::violent1::  Κατσαβίδι: παίρνεις ένα λεπτό μονόκλωνο καλώδιο, σαν του τηλεφώνου, μήκους π.χ 6 χιλιοστά. Ξεγυμνώνεις λίγο περισσότερο από το μισό. Την άκρη του ξεγυμνωμένου σύρματος την πλακουτσώνεις (από το γνωστό ρήμα πλακουτσώνω) με μία τανάλια για να πάρει το σχήμα του κατσαβιδιού. Αν το πλακούτσωμα (να το πάλι  :mrgreen:) δεν βγει καλό, με ένα μικρό ψαλιδάκι δίνεις το σχήμα που θέλεις.
 ::gift::     Για κουτιά (κούτες) λίγο χοντρό χαρτόνι διπλωμένο και τσακισμένο με τον κατάλληλο τρόπο, κάτι κάνει.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως. ʼντε και καλές κατασκευές...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 28, 2010, 03:36:37 μμ »
Ευχαριστω Χρηστο,καλες ιδεες,θα προσπαθησω να τα βελτιωσω τα αξεσουαρ,το διαφανο πλαισιο τι υλικο ειναι,πλεξιγκλας;Μην ξεχασεις να κατοχυρωσεις τις πατεντες σου, christos_p patent copyright all rights reserved. :mrgreen: :wink: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 28, 2010, 03:59:35 μμ »
Το διάφανο πλαίσιο είναι το πλαστικό πλαίσιο που συγκρατεί τα διάφανα κομμάτια ενός μοντέλου, πχ την καλύπτρα ενός αεροσκάφους.

Ναι καλά...από πατέντες ο μοντελιστικός κόσμος εμένα περίμενε.  :mrgreen:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 29, 2010, 11:25:47 μμ »
Ευχαριστω Χρηστο,αν χρειαστω καμμια πατεντα θα σε ειδοποιησω. :mrgreen: :wink: