Αποστολέας Θέμα: Badger Model 175 Crescendo Double Action Airbrush  (Αναγνώστηκε 2139 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GoldPhoenix

• Scale 1/144
  • *
Badger Model 175 Crescendo Double Action Airbrush
« στις: Μαρτίου 10, 2010, 01:01:19 πμ »
Παιδια εχει δοκιμασει κανενας τον Badger Model 175 Crescendo Double Action Airbrush? Αν ναι πειτε μου κατα ποσο σας ικανοποιησε... ειδικα στην λεπτοδουλεια αλλα και σε χρηση  με βαφες αυτοκινητων αν εχετε δοκιμασει.  Σας ευχαριστω!
We make "music" since 1903 - Harley Davidson

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
Απ: Badger Model 175 Crescendo Double Action Airbrush
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 10, 2010, 02:09:42 πμ »
Φιλε μου εχω εναν κρεσεντο και ειναι μια χαρα αερογραφος και μαλιστα βολευει αρκετα στο κρατημα λογω παχους.Βεβαια αυτο ειναι και θεμα συνηθειας.
Ειναι "σκυλος μαυρος" στα δυαλιτικα,ασετον,νιτρα κλπ γιατι εχει τεφλον τσιμουχακι μπροστα στη βελονα και δε μασαει μια !
Ειναι ευελικτος και πανευκολος στο καθαρισμα λογω μπεκ τυπου "σταγονας" το κωνικο .......

......... αλαζει πανευκολα μπεκ βελονα και στα πολυ θετικα  γενικα σε Badger ειναι τα πολυ φθηνα ανταλακτικα του.

Απλα με τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις τον 150 που ειναι πολυ καλυτερος σε λεπτοδουλειες αλλα αλλη "μπαλα" ο 150.
Λιγο ποιο δυσκολος στο καθαρισμα απο τον 175 και αλλη φιλοσοσφια μπεκ.

Επισης με τα ιδια χρηματα περνεις εναν αξοπρεπεστατο Iwata αλλα τα ανταλακτικα του ακριβωτερα και δεν ξερω ποια μοντελα εχουν τεφλον για να αντεχουν τα δυαλιτικα.Αυτο μπορει να στο πει καποιος συναδελφος που ειναι κατοχος Iwata.

Με λιγα λογια τα δικα μου κριτιρια στον αερογραφο ειναι 3 ..... ευκολοκαθαριστος , αντοχη , φθηνα ανταλακτικα.Οι Badger με καλυπτουν στο 100% και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Δουλεια κανεις με ολους παντος.Διαβασε και εδω που ποσταρες ( Αερογραφοι & Air Compresors) περι αερογραφων και αποφασισε τι θες για τα μετρα σου. ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 10, 2010, 09:15:51 πμ »

Είχα τον 175 για 4-5 χρονάκια.

Επιβεβαιώνω τον συνάδελφο staticjim σε όλα όσα αναφέρει. Μιλάμε για αερογράφο γαιδούρι, δεν πέρνει χαμπάρι τίποτα.

Για λεπτοδουλειές είναι ΟΚ με την κατάλληλη κεφαλή αλλά δεν θα φτάσει τις επιδόσεις μερικών Iwata , Badger 150 , Sotar 20/20,  Infinity κτλ.

Όμως ούτως ή άλλως για εξαιρετικά λεπτές δέσμες και πολύ κοφτά σβησίματα μπορείς πάντα να μασκάρεις με blue tac ή παρόμοια προιόντα
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος expendable

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Basel
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 10, 2010, 11:32:31 πμ »
Toν έχω και εγώ και μπορώ να πω πώς είναι ένας καλός all-around αερογράφος..!
Έχει τρία διαφορετικά σετ μπεκ-βελόνας και έτσι κάνει για πολλές δουλειές. Εγώ είχα πάρει την κασετίνα με τα έξτρα δοχεία και τον σωλήνα σύνδεσης.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 10, 2010, 01:11:22 μμ »
επίσης να προσθέσω ότι στην τιμή του συμπεριλαμβάνεται και ο σωλήνας σύνδεσης που κάνει για 15-20 ευρώ αν τον αγοράσεις σκέτο. το μόνο που θα χρειαστείς για σύνδεση με το κομπρεσερ είναι ενας αντάπτορας από 1/4'' σε 1/8'' αν το κομπρεσερ βγάζει έξοδο 1/8'' (κόστος 80 λεπτά).

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 10, 2010, 01:17:13 μμ »
Παιδιά να συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες μια και είναι ο μοναδικός αερογράφος που έχω αυτή τη στιγμή.
Πραγματικό σκυλί και καθόλου περίφανος με τα χρώματα.Τον έχω τρία χρόνια και δε θυμάμαι να μου μπούκωσε ποτέ.
Σε Hubroll ,tamiya και gunze που έχω χρησιμοποιήσει,είναι απλά άπαιχτος.Και για δέσμη δεν το συζητάμε ειδικά αν δε φτιάχνεις 72αρια ,είναι οτι χρειάζεσαι.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 10, 2010, 02:04:41 μμ »
Ευχαριστω Όλους σας για το άμεσο το απαντήσεων σας. Μια τελευταια ερώτηση. Πόσο λεπτά μπορεί να βάψει.

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 10, 2010, 04:03:17 μμ »

για χρόνο δεν μπορώ εγώ προσωπικά να σου απαντήσω όμως ο αερογράφος έχει  ένα μεταλλικό κυπελάκι που είναι για μικρές επιφάνειες και 2 ή 3 γυάλινα μπουκαλάκια τα οποία  μπορείς να τα γεμίσεις με το χρώμα σου και να τα αντικαθιστάς και να τα ξαναγεμίζεις πανεύκολα χωρίς σημαντικές καθυστερτήσεις στο βάψιμο σου.

δεν μας λές τι είδους επιφάνειες σκοπεύει να βάψεις ???? εννοώ σε διαστάσεις μήπως τελικά θες πιστόλι βαφης????

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 10, 2010, 05:43:19 μμ »
Δεν εννοώ διάρκεια...είναι χαζή ερωτηση νομίζω. Με το πόσο λεπτά εννόω πόσο λεπτή είναι η δέσμη μπογιάς που μπορεί να βαψει, σαν μολύβι κλπ. κλπ.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 10, 2010, 05:50:57 μμ »
Σαν μολύβι δεν έχω καταφέρει να βγάλω ,ίσως και δε χρειάστηκε .Βγάζει άνετα 2mm αλλά το σημαντικό είναι οτι δεν μου κάνει overspray αν και άυτό οφείλεται κατά πολύ στη σωστή πίεση του αεροσυμπιεστή.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος NicAnd

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 10, 2010, 06:00:14 μμ »
Επισης με τα ιδια χρηματα περνεις εναν αξοπρεπεστατο Iwata αλλα τα ανταλακτικα του ακριβωτερα και δεν ξερω ποια μοντελα εχουν τεφλον για να αντεχουν τα δυαλιτικα.Αυτο μπορει να στο πει καποιος συναδελφος που ειναι κατοχος Iwata.

Ολοι οι Iwata εχουν τεφλον εκτος απο την σειρα Eclipse

Tags: badger