Αποστολέας Θέμα: Gilles Villeneuve Tribute (στην 1/24)!  (Αναγνώστηκε 45530 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Απ: Gilles Villeneuve Tribute (στην 1/24 και 1/20)!
« Απάντηση #225 στις: Απριλίου 14, 2011, 08:31:05 μμ »
Μπραβο Γιωργαρα!
Ωραιο βαψιμο!!
Γιωργο για τη χαλκομανια που ειναι πανω στις γριλιες μπορεις να κανεις το εξης.
Αν η χαλκομανια ειναι καλης ποιοτητας μπορεις να την κολλησεις κανονικα και μολις αρχισει να στεγνωνει και δεν θα κουνιεται,να την κοψεις με ενα καινουριο κοπιδι στο κενο της καθε γριλιας και μετα με ενα πινελακι με βελτιωτικο για χαλκομανιες να την πιεζεις σιγα σιγα να μαλακωσει και να γυρισει κατω απο καθε γριλια.Εγω αυτο κανω συνηθως με πολυ καλα αποτελεσματα.
Για παραδειγμα κοιτα τις γριλιες στο 405 εμπρος και πισω.Εχει γινει με τον ιδιο τροπο.Καλη συνεχεια ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #226 στις: Απριλίου 15, 2011, 06:22:29 πμ »
Αν η χαλκομανια ειναι καλης ποιοτητας μπορεις να την κολλησεις κανονικα και μολις αρχισει να στεγνωνει και δεν θα κουνιεται,να την κοψεις με ενα καινουριο κοπιδι στο κενο της καθε γριλιας και μετα με ενα πινελακι με βελτιωτικο για χαλκομανιες να την πιεζεις σιγα σιγα να μαλακωσει και να γυρισει κατω απο καθε γριλια.Εγω αυτο κανω συνηθως με πολυ καλα αποτελεσματα.

Είπα κάτι διαφορετικό Ευάγγελε?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #227 στις: Απριλίου 15, 2011, 10:01:12 πμ »

Είπα κάτι διαφορετικό Ευάγγελε?

Ωχ,εχεις δικιο Σταυρο,απλα εγω χτες που το διαβασα αλλο καταλαβα :oops: :oops:
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #228 στις: Απριλίου 15, 2011, 10:27:00 πμ »
Σταύρο, Χρηστάρα και Βαγγέλη σας ευχαριστώ για τα σχόλια, τη συμπαράσταση και τις συμβουλές. Ειλικρινά..
Για τα σήματα, κάτι τέτοι σκεφτόμουν κι εγω, απλά σίγουρα δεν είμαι ο πιο έμπειρος που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα, οπότε η συμβολή - συμβουλή σας, ήταν απαραίτητη και ευπροσδεκτη.
Επίσης πολή χρήσιμη είναι η φώτο από το 405 του Βαγγέλη... Σε ευχαριστώ φίλε.
Το μόνο πρόβλημα είναι οτι οι γρίλιες είναι πολυ κόντα μεταξύ τους και δεν θα μένει πολύ από τη χαλκομανία, για να καθήσει κατα τη διαδικασία της κοπή της. Επίσης υπάρχουν γρίλιες μπροστά - πίσω (οι πίσω υπερυψωμένες) που δυσκολεύουν λίγο το σκηνικό.
Ελπίζω η Hiro να στάθει στο ύψος της στο θέμα ποιότητας χαλκομανιάς  :wink:

ΥΓ. Στις φώτο ξεπέρασα τον εαυτό μου. Μα τόσο χάλι. Σας ζητώ ειλικρινά συγνώμη για αυτό.  :oops:  :)
Βελτιώθηκα εγώ και χάλασες εσύ. Μήπως χρειάζεσαι έναν ...Νικολάκη :?:
Δεν έχεις και άδικο φίλε..
Spoiler (hover to show)

Γιωργο πολυ καλο φινιρισμα :D Γυαλισμα στο ασταρι, παει χαλασε ο κοσμος..... :twisted: :mrgreen:
(αφου περασεις compound μετα ξεπλενεις το μοντελο με νερο?? :roll:)
Ναι οπωσδήποτε χρειάζεται πλύσιμο το αστάρι. Ακόμα και να μην βάλεις compound, αφού το τρίψεις, το βουρτσίζεις με μια οδοντόβουρτσα (λειτουργεί σαν πολύ ψιλό micromesh) και μετά ξεπλένεις.

Σας ευχαριστώ ξανά όλους κι ελπίζω να έχω νέα σύντομα  ::salut::

Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #229 στις: Απριλίου 15, 2011, 10:38:23 πμ »
Το μόνο πρόβλημα είναι οτι οι γρίλιες είναι πολυ κόντα μεταξύ τους και δεν θα μένει πολύ από τη χαλκομανία, για να καθήσει κατα τη διαδικασία της κοπή της. Επίσης υπάρχουν γρίλιες μπροστά - πίσω (οι πίσω υπερυψωμένες) που δυσκολεύουν λίγο το σκηνικό.

Σας είναι εύκολο αγαπητέ να έχουμε δυο φωτό από αυτά που μας περιγράφετε? (έστω και χωρίς Νικολάκη) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #230 στις: Απριλίου 15, 2011, 10:55:49 πμ »

Σας είναι εύκολο αγαπητέ να έχουμε δυο φωτό από αυτά που μας περιγράφετε? (έστω και χωρίς Νικολάκη) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To επίμαχο τμήμα είναι το ακόλουθο (βαμένο υπάρχει στο προηγούμενο update):
[imgt]http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/LanciaBeta/Lancia_Montecarlo_071.jpg[/imgt]
Και πρέπει να γίνει κάπως έτσι (κάτω από το πίσω τζάμι):

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #231 στις: Απριλίου 15, 2011, 11:09:46 πμ »
Γιώργο (αναφέρομαι στη φωτό με το ...μανταλάκι της αεροτομής) εαν δεν γίνουν ισομήκεις οι σχισμές της γρίλιας η χαλκομανία θα ακολουθήσει τα διαφορετικά μήκη της κάθε μιας.
Για τις εισαγωγές στο μπροστινό καπώ ακολουθείς αυτά που σου είπαμε ο Βαγγέλης κι εγώ χωρίς εκπλήξεις.
Για τις υποτυπώδεις και κακότεχνες πίσω υπάρχει πρόβλημα και μεγάλο θα έλεγα

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #232 στις: Απριλίου 16, 2011, 12:33:16 πμ »
Γεια σου Γιωργο, η ελλειψη χρονου δεν μου επετρεψε την παρακολουθηση της συνεχειας της lancia αλλα απο οτι βλεπω τα πας περιφημα! Να προτεινω και εγω με τη σειρα μου μια λυση ( ; ) στο θεμα της χαλκομανιας νουμερο 6...Αντι να βαλεις τη χαλκομανια και να κοβεις ραβεις οπως σου ειπαν οι Σταυρος/Βαγγελης (αν και το χω κανει και εγω και βγηκε μια χαρα) γιατι να μην βαψεις το επιμαχο σημειο με τα αντιστοιχα χρωματα αφου το μασκαρισμα ειναι ευκολο μιας και ειναι ευθειες γραμμες; Οπως και να χει καλη συνεχεια φιλε!!! ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #233 στις: Απριλίου 16, 2011, 12:40:34 πμ »
Γιώργο (αναφέρομαι στη φωτό με το ...μανταλάκι της αεροτομής) εαν δεν γίνουν ισομήκεις οι σχισμές της γρίλιας η χαλκομανία θα ακολουθήσει τα διαφορετικά μήκη της κάθε μιας.
Για τις εισαγωγές στο μπροστινό καπώ ακολουθείς αυτά που σου είπαμε ο Βαγγέλης κι εγώ χωρίς εκπλήξεις.
Για τις υποτυπώδεις και κακότεχνες πίσω υπάρχει πρόβλημα και μεγάλο θα έλεγα

Σταύρο, το πρόβλημα είναι όντως αρκετά σοβαρό, αλλά όχι και περίεργο για multimedia κιτ περιορισμένης παραγωγής. Δοκίμασα με το scriber και δεν έγιναν πολλά πράγματα. Δοκίμασα μετά με τον ταχυτροχό, αλλά δεν έχω τόσο λεπτό εξάρτημα και η δουλεία δεν γινόταν σωστά. Μετά προσάρμοσα μια βελόνα στον ταχυτροχό, κάτι έγινε, αλλά όχι φοβερή βελτίωση.
Ορίστε μια φώτο για αποσαφήνιση της κατάστασης :
[IMGt]http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/LanciaBeta/Lancia_Montecarlo_085.jpg[/IMGt]

Τι να κάνω? Σκέφτηκα να το φτιάξω από το μηδέν αλλά τρέμω στην ιδέα... Βαριέμαι για σου πω την αλήθεια. Με εποξικό στόκο, είναι μια πιθανή λύση. Αλλιώς, σκεφτόμουν να κολλήσω το decal επάνω, να το ποτίσω στο βελτιωτικό ώστε να ακολουθήσει την μορφή τις γρίλιας, χωρίς να το κόψω όμως, και μετά με μαύρο ελαφρός αραιωμένο, να κάνω «fake» ισομήκης γρίλιες.
Τι λέτε?   Nα είστε όλοι καλά...

Γεια σου Γιωργο, η ελλειψη χρονου δεν μου επετρεψε την παρακολουθηση της συνεχειας της lancia αλλα απο οτι βλεπω τα πας περιφημα! Να προτεινω και εγω με τη σειρα μου μια λυση ( ; ) στο θεμα της χαλκομανιας νουμερο 6...Αντι να βαλεις τη χαλκομανια και να κοβεις ραβεις οπως σου ειπαν οι Σταυρος/Βαγγελης (αν και το χω κανει και εγω και βγηκε μια χαρα) γιατι να μην βαψεις το επιμαχο σημειο με τα αντιστοιχα χρωματα αφου το μασκαρισμα ειναι ευκολο μιας και ειναι ευθειες γραμμες; Οπως και να χει καλη συνεχεια φιλε!!! ::salut::
Σε ευχαριστώ φίλε μου... Δεν υπάρχει πέριπτωση να βρεθεί χρώμα ακριβώς στην ίδια απόχρωση με τη χαλκομανία της Hiro. Ούτε το άσπρο δεν είναι τόσο φωτεινό.
Αν αποτύχω με τη χαλκομανία, θα βγω στη γυρά για αναζήτηση χρωμάτων...Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #234 στις: Απριλίου 16, 2011, 12:52:05 πμ »

Σταύρο, το πρόβλημα είναι όντως αρκετά σοβαρό, αλλά όχι και περίεργο για multimedia κιτ περιορισμένης παραγωγής. Δοκίμασα με το scriber και δεν έγιναν πολλά πράγματα. Δοκίμασα μετά με τον ταχυτροχό, αλλά δεν έχω τόσο λεπτό εξάρτημα και η δουλεία δεν γινόταν σωστά. Μετά προσάρμοσα μια βελόνα στον ταχυτροχό, κάτι έγινε, αλλά όχι φοβερή βελτίωση.
Ορίστε μια φώτο για αποσαφήνιση της κατάστασης :
[IMGt]http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/LanciaBeta/Lancia_Montecarlo_085.jpg[/IMGt]

Καλησπέρα φιλε μου.

Μετα απο πολύ καιρο επεστρεψα στο φορουμ και χαζευω και την προοδο σου.Μιά χαρά πάει.
Πόσο διάκενο έχουν μεταξύ τους οι γρίλιες?Εχεις παχύμετρο, ετσι δεν είναι?? :wink: :wink: (δε νομίζω να χωράει!!)
Βγάλε μια φωτο τα εξαρτήματα του ταχυτροχού που εχεις για να τα συγκρινω με τα δικά μου μηπως βρω κάτι που να σου κάνει.

Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #235 στις: Απριλίου 16, 2011, 01:09:44 πμ »
Καλέ μου φίλε Γιώργο, καλημέρα και μπράβο για την δουλειά σου μέρχι στιγμής  :wink:  Λοιπόν με την γρίλλια μην ανησυχείς, το τηλ. μου το έχεις, "χτύπα" να κανονίσουμε.....υπάρχει φρέζα (τιτανίου) 1mm (δεν φαντάζομαι να είναι λεπτότερες οι γρίλλιες  :!: ). Κερνάς καφέ + "καθαρίζουμε" γρίλλιες  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #236 στις: Απριλίου 16, 2011, 01:42:41 πμ »
Καλέ μου φίλε Γιώργο, καλημέρα και μπράβο για την δουλειά σου μέρχι στιγμής  :wink:  Λοιπόν με την γρίλλια μην ανησυχείς, το τηλ. μου το έχεις, "χτύπα" να κανονίσουμε.....υπάρχει φρέζα (τιτανίου) 1mm (δεν φαντάζομαι να είναι λεπτότερες οι γρίλλιες  :!: ). Κερνάς καφέ + "καθαρίζουμε" γρίλλιες  :wink: :wink:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου... Έκλεισε  :wink:

Μετα απο πολύ καιρο επεστρεψα στο φορουμ και χαζευω και την προοδο σου.Μιά χαρά πάει.
Πόσο διάκενο έχουν μεταξύ τους οι γρίλιες?Εχεις παχύμετρο, ετσι δεν είναι?? :wink: :wink: (δε νομίζω να χωράει!!)
Βγάλε μια φωτο τα εξαρτήματα του ταχυτροχού που εχεις για να τα συγκρινω με τα δικά μου μηπως βρω κάτι που να σου κάνει.

Φίλε μου, Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ και ειλικρινά για τη προσφορά. Ελπίζω να γίνει η δουλειά με τη φρέζα του Παναγιώτη. 

Spoiler (hover to show)
Γιάννη πολύ μεγάλη κουβέντα. Δεν έχω συγκεκριμένη άποψη, αλλά όταν υπάρχει κάποιο θέμα που μου αρέσει σε MUltimedia κιτ θα το χτυπήσω  :wink:...
Αν υπάρχει σε πλαστικό θα φτιάξω το πλαστικό χωρίς συζήτηση.
Στο θέμα αυτό, τα τσακάλια του AF θεωρούν οτι δεν μπορείς να πετύχεις απόλυτη πιστότητα σε μια GTO, αν δεν πας στο κιτ της Hiro. Εγω οπωσδήποτε θα προσπαθούσα ένα από τα αντίστοιχα πλαστικό κιτ, εκτός αν μου χαρίζαν αυτό της Hiro. :lol:
Αυτά για τη θεματολογία...
Τώρα για την ποιότητα, όλα τα multimedia κιτ έχουν τα θεματάκια τους. Αλλά, τα δύο καλά Multimedia kit που έχω (312PB και F2004)  είναι απλά αλλού από λεπτομέρεια, πιστότητα κλπ.  Η κατασκεύη τους δεν θα είναι απλή , αλλά θα αποτελεί μοντελιστική πρόκληση την οποία ανυπομονώ να αντιμετωπίσω.
Τώρα το συγκεκριμένο, είναι μια κυκλοφορία της Hiro με μέτρια ποιότητα (αλλά η τιμή του είναι η μισή σε σχέση με τα άλλα κτι της εταιρίας) και όχι πολύ λεπτομέρεια, καθώς ανήκει στην curbside σειρά της εταιρίας. Απλά, η θεματολογία του αφορά τους φανατικούς με τον Βιλνεβ, ή τη Lancia ή τα Group 5 ή δεν ξέρω και γω τι άλλο και κανέναν άλλο. Για αυτό και το πήρά, ξέροντας τι αγοράζω...
Οι τελευταίες κυκλοφορίες της Hiro (η κορυφαία εταιρία στο χώρο αυτη τη στιγμή) είναι πολύ βελτιωμένες,  πολύ ποιοτικές, πολυ λεπτομερείς αλλά και πάρα πολυ ακριβές. Δες το τελευταίο μου βασανάκι, για να πάρεις μια ιδέα :
http://www.f1m.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=14338&hilit=MFH+312+67

Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες και τη συμμετοχή  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #237 στις: Απριλίου 16, 2011, 01:57:38 πμ »
Με πρόλαβε ο Παναγιώτης. Αυτό είχα και εγώ στο μυαλό μου ή τρυπανάκι σε ρόλο φρέζας. Νομίζω έλυσες και αυτό το θέμα.Πας για άλλα.

Spoiler (hover to show)

καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #238 στις: Απριλίου 16, 2011, 08:05:10 πμ »
Τελικά πάντα υπάρχει ένας "από μηχανής θεός" (κυριολεκτικά). Εδώ απλά λέγεται Παναγιώτης :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #239 στις: Απριλίου 20, 2011, 06:25:23 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γιάννη σόρυ που διέκοψα τη συζήτηση μας πάνω στο θέμα multimedia κιτ, και δεν απάντησα άμεσα, αλλά είχα τρεξιματα...
Γενικά στη ζωή νομίζω ότι ισχύει : όσο πιο ακριβό είναι κάτι , τόσο σου δημιουργεί νέους μπελάδες - προβλήματα, πάρα σου τα λύνει. π.χ. ένα ακριβό αμάξι. ένα μεγάλος σκάφος κ.α. Το ίδιο ισχύει, με τα ακριβά multimedia κιτ.
Τώρα τελευταία, είδα οτι αυτοί που φτιάχνουν τέτοια κιτ, χρησιμοποιούν τις ακόλουθες συσκεύες : http://www.ottofrei.com/store/home.php?cat=3577 , για το καθαρισμό των μεταλλικών κομματιών :!: Τρέλα  :?: :!: ::glossa:: :lol: Επίσης, η εμπειρία με τη Beta, δείχνει οτι απαιτούνται εργαλεία που ο μέσος μοντελιστής μπορεί να μην διαθέτει.
Να μην αναφέρω οτι δεν τόλμησα καν να επέμβω σε άνοιγμα των αεραγωγών, έχοντας να αντιμετωπίσω συμπαγη ρητινή απο τη μέσα μεριά τους. Ίσως με έναν καλύτερο ταχυτροχό να το δοκίμαζα, αλλά ο δικός μου σίγουρα δεν κάνει. Οπότε βλέπεις οτι δημιουργούνται προβλήματα πάρα λύνονται. Τελικά, σου μένει η χαρά της πρόκλησης και το ωράιο θέμα του κιτ.
Αυτά... Ελπίζω να επιστρέψω στον πάγκο γρήγορα και να σας δείξω κάτι σε update σύτομα.
ΥΓ. Σας είχα μια μικρή έκπληξη (το καθιερωμένο πασχαλινό μου δώράκι  :wink:), αλλά εξαιτίας καποιών προβλημάτων, μάλλον θα καθυστερήσει λίγο.
Να είστε όλοι καλά και καλή μεγάλη εβδομάδα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #240 στις: Απριλίου 20, 2011, 07:35:14 μμ »
Τώρα τελευταία, είδα οτι αυτοί που φτιάχνουν τέτοια κιτ, χρησιμοποιούν τις ακόλουθες συσκεύες : http://www.ottofrei.com/store/home.php?cat=3577 , για το καθαρισμό των μεταλλικών κομματιών :!: Τρέλα  :?: :!: ::glossa:: :lol:
Εάν αρχίσουμε τέτοια έχω να σου δείξω όργανα μικρομηχανουργικής να μην τελειώνουμε. Αλλά το θέμα άπτεται άλλων σφαιρών και επαγγελμάτων και το χόμπυ σταματάει.
Αυτά... Ελπίζω να επιστρέψω στον πάγκο γρήγορα και να σας δείξω κάτι σε update σύτομα.
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η φρέζα του Παναγιώτη?

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #241 στις: Απριλίου 21, 2011, 10:55:21 μμ »

ΥΓ. Σας είχα μια μικρή έκπληξη (το καθιερωμένο πασχαλινό μου δώράκι  :wink:), αλλά εξαιτίας καποιών προβλημάτων, μάλλον θα καθυστερήσει λίγο.

Eυτυχως να περασουμε ηρεμο το Πασχα,ποιος ξερει τι θα δουν παλι τα ματακια μας!!! :wink: :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #242 στις: Απριλίου 22, 2011, 07:34:07 μμ »
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η φρέζα του Παναγιώτη?
 ::salut:: ::salut:: ::salut:ρε:
Ξεκίνησα σιγά-σιγά με τα σήματα στο αμάξωμα... Από εβδομάδα, ελπίζω να συναντηθούμε για καφέ με τον Παναγιώτη (ελπίζω να μην του γίνω βάρος) για να προχωρήσει και το φρεζάρισμα.

Eυτυχως να περασουμε ηρεμο το Πασχα,ποιος ξερει τι θα δουν παλι τα ματακια μας!!! :wink: :mrgreen: ::salut::
Η εκπλήξη, θα είναι στο στυλ των τεχνικών μοντελισμού που είχε ανέβει πέρσι στο ίδιο θέμα... Ελπίζω να καταφέρω να ασχοληθώ και την ανεβάσω.
Καλό Πάσχα σε όλους  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #243 στις: Απριλίου 28, 2011, 08:34:56 μμ »
Το καθιερωμένο πλέον Πασχαλινό δωράκι μου, είναι πλέον διαθέσιμο και ελπίζω να σας αρέσει.
Θέλοντας να σας ευχαριστήσω, για την τιμή που μου κάνετε να παρακολουθείτε και να σχολιάζετε τις μοντελιστικές μου αναζητήσεις, ξεκίνησα πέρσι με τη συλλογή και οργάνωση των μοντελιστικών τεχνικών που αφορούν τον αυτοκίνητομοντελισμό και προσπαθώ φέτος να το καθιερώσω με κάτι πιο ειδικό, αλλά ευρύτερου μοντελιστικού ενδιαφέροντος.
Έφτιαξα λοιπόν μια Βάση Δεδομένων σε MS Access (υποχρεωτικά έκδοση 2007 ή 2010), για την οργάνωση του μοντελιστικού στοκ, την εξερεύνηση των περιεχομένων των κιτ, την εισαγωγή πληροφοριών για αυτά, το κόστος και τις λεπτομέρειες της αγοράς τους, την φάση κατασκευής, το συσχετισμό του με το πραγματικό, που το κιτ αναπαριστά και πολλά ακόμη. Με λίγα λόγια την μηχανοργάνωση του hobby μας. :wink:

Η συγκεκριμένη ΒΔ, είναι μια beta έκδοση μιας σχετικής αυτόνομης εφαρμογής που ξεκίνησα να υλοποιώ σε Visual Studio .Net και προσπάθησα να γίνει όσο πιο απλή γίνεται. Για αυτό παρακαλώ όσους την κατεβάσουν να μου στείλουν με pmτο mail τους και να αφήσουν το feedback τους και τις παρατηρήσεις τους, σε περίπτωση που τη χρησιμοποιήσουν.
Η Βάση Δεδομένων θα είναι διαθέσιμη για 7 ημέρες ή 100 κατεβάσματα και δεν θα ξανανέβει, τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή.
https://www.yousendit.com/download/VnBva0ZkWkI1aVpjR0E9PQ

::arrowred:: Παρακαλώ να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική χρήση. Σε περίπτωση που θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τμήμα της, σε κάποια εφαρμογή ή παρουσίαση , παρακαλώ να με ενημερώσετε για αυτό.
Ελπίζω να σας αρέσει και περιμένω το σχόλια σας.
ΥΓ1. Έχω προσθέσει 2 εγγραφές για παράδειγμα
ΥΓ2. Η χρήση της, απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων
ΥΓ3. Tip για τη χρήση : Για κάθε νέα εγγραφή προσθέστε ένα αριθμητικό κωδικό, ίδιο για κάθε πίνακα (φόρμα)
Nα είστε όλοι καλά...   ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #244 στις: Απριλίου 30, 2011, 01:33:06 μμ »
Φοβερο το δωρακι Γιωργο, ευχαριστουμε... Το κατεβασα και με την πρωτη ευκαιρια χρησης του θα σου στειλω πμ.

ΥΓ. Καλη Πρωτομαγια...!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #245 στις: Μαΐου 01, 2011, 02:18:30 μμ »
Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο
(Αν και το στόκ μου είναι μικρό...)

Καλη Πρωτομαγια!
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #246 στις: Μαΐου 02, 2011, 11:53:20 πμ »
Φοβερο το δωρακι Γιωργο, ευχαριστουμε... Το κατεβασα και με την πρωτη ευκαιρια χρησης του θα σου στειλω πμ.
ΥΓ. Καλη Πρωτομαγια...!!! ::salut::
Σε ευχαριστώ φίλε μου... Ελπίζω να σου αρέσει...

Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο
(Αν και το στόκ μου είναι μικρό...)
Καλη Πρωτομαγια!
Παρκάλω Πάνο...
Η εφαρμογή δεν είναι αρχειοθέτηση στοκ. Αφορά γενική διαχείριση μοντελων. Νομίζω οτι μορεί να χρησιμοποιηθεί και για αρχειοθέτηση die-cast μοντέλων (θα κάνω τις απαιτούμενες τροποποιήσεις - τώρα μου ήρθε ηιδέα :wink:).

ΥΓ. Η εφαρμογούλα θα είναι διαθέσιμη μέχρι 5/5
ΥΓ2. Παρακαλώ ξανά , όσους την κατέβασαν ή θα την κατεβάσουν να στείλουν ένα pm.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #247 στις: Μαΐου 03, 2011, 06:50:43 μμ »
Η κόλληση των σημάτων αποτελεί την επόμενη διεργασία του project και είναι μια από τις πιο δύσκολες εργασίες στο κιτ.
Πριν ξεκινήσει την παράθεση των φωτογραφιών, ας πούμε ορισμένα πράγματα για τα decals της Hiro.
Αρχικά έψαχνα για το λογότυπο μιας μεγάλης εταιρίας του χώρου (π.χ Cartograf), και άρχισα να ανησυχώ όταν δεν βρήκα πουθενά κάτι σχετικό. Η ποιότητα τους διέψευσε τελικά τους φόβους μου. Τώρα για τα σήματα, αυτά καθ ΄ αυτά, η αρχική εντύπωση είναι ότι είναι αρκετά χοντρά και σπάνε εύκολα. Αλλά, δεν έχουν καθόλου φιλμ (δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο ποτέ) κι αν τα λούσεις στο βελτιωτικό το πάχος τους εξανεμίζεται και το σκαλοπάτι εξαφανίζεται.  Θα ήθελα επίσης, να έχουν λίγο περισσότερη κολλητική ικανότητα. Το πιο δυνατό τους σημείο είναι η ζωντάνια των χρωμάτων, το υλικό (ο Σταύρος μου είπε ότι μάλλον είναι silk decals) και το πόσο γυαλιστερά δείχνουν (δεν χρειάζονται καν βερνίκι).

Η διαδικασία έγινε πολύ προσεκτικά, ένα - ένα decal κάθε φορά, ζέσταμα με σεσουάρ και εφαρμογή βελτιωτικού.
Την πρώτη μέρα η εικόνα ήταν αυτή :
Click to see the original size. Click to see the original size.

Την επόμενη η beta έδειχνε κάπως έτσι...

Μερικές μέρες αργότερα :

Πολλές μέρες μετά...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σε αυτή τη φάση το μοντέλο θα πρέπει να καθαριστεί από τα σημάδια της εφαρμογής των decals. Μέχρι τότε η εικόνα της beta είναι αυτή και νομίζω ότι αρχίζει (σιγά-σιγά) να μοιάζει με αγωνιστικό αυτοκίνητο...

ΥΓ. Δυστυχώς δεν κατάφερα να συναντηθώ με τον Παναγιώτη, οπότε οι επίμαχες γρίλιες έχουν μείνει ως έχουν. Θα δω τι θα κάνω με την αφεντιά τους...
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Nα είστε όλοι καλά... 
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς... 
(οι αυθεντικοί χαιρετισμοί και όχι απομιμήσεις που εμφανίζονται στην κατασκευή γαλλικής F1, διπλάσιας κλίμακας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #248 στις: Μαΐου 03, 2011, 08:36:48 μμ »
Πολυ ομορφη Γιωργο η Beta  :D
Οντως φαινονται πολυ γυαλιστερες :)

Αυτο το ρημαδι το κουστουμι της Alitalia ειναι πανεμορφο ::danseuse::

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #249 στις: Μαΐου 03, 2011, 09:30:00 μμ »
Γιωργο κουκλα βγαινει!!!!
Οι χαλκομανιες κατσανε πολυ καλα!
Καλη συνεχεια. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: