Αποστολέας Θέμα: Gilles Villeneuve Tribute (στην 1/24)!  (Αναγνώστηκε 45519 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
Απ: Gilles Villeneuve Tribute (στην 1/24 και 1/20)!
« Απάντηση #200 στις: Απριλίου 01, 2011, 08:23:00 μμ »
Γιωργο εχω τρελαθει με την υπομονη σου οσο αναφορα το ψαξιμο  :twisted:
Καλη συνεχεια κ καλα.....Ψαξιματα  :mrgreen: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #201 στις: Απριλίου 01, 2011, 10:12:12 μμ »
Να υποθέσω οτι το καλώδιο που φαίνεται δίπλα στο κάθισμα (κόκκινο τετραγωνάκι) φεύγει από την ενδοσυνεννόηση? Ή είναι κάποιο σωληνάκι για υγρά?
Δείχνει για ενδοσυνεννόηση γιατί τα σπιράλ καλώδια τα στερεώνανε στον ουρανό με σκοπό να μην μπερδεύονται όταν έβγαζαν τα κράνη. Για υγρό πολύ χλωμό το βλέπω σε ασφάλτινο ραλλύ ταχύτητας (όχι αντοχής)
Τέλος κάνω λάθος οτι, στη φώτο, φαίνεται η πλάτη μαύρη?
Νομίζω ότι η νυχτερινή φωτό μπερδεύει. Τα Gr 5 ήταν όλόγυμνα όπου μπορούσαν. Η φωτό που ανέβασες στις 11:14 δίνει καθαρά αλουμίνιο.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #202 στις: Απριλίου 01, 2011, 11:09:38 μμ »
Γιωργο εχω τρελαθει με την υπομονη σου οσο αναφορα το ψαξιμο  :twisted:
Καλη συνεχεια κ καλα.....Ψαξιματα  :mrgreen: :mrgreen:
Έγω να δεις  ::cofee_proi::  :!: :!: :!:

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Να υποθέσω οτι το καλώδιο που φαίνεται δίπλα στο κάθισμα (κόκκινο τετραγωνάκι) φεύγει από την ενδοσυνεννόηση? Ή είναι κάποιο σωληνάκι για υγρά?
Δείχνει για ενδοσυνεννόηση γιατί τα σπιράλ καλώδια τα στερεώνανε στον ουρανό με σκοπό να μην μπερδεύονται όταν έβγαζαν τα κράνη. Για υγρό πολύ χλωμό το βλέπω σε ασφάλτινο ραλλύ ταχύτητας (όχι αντοχής)
Οπότε το καλώδιο ξεκινάει από το Peltor, στερεώνεται στη πλάτη με αλουμινοταινία και πάει στον ουρανό? Σωστά?

Τέλος κάνω λάθος οτι, στη φώτο, φαίνεται η πλάτη μαύρη?
Νομίζω ότι η νυχτερινή φωτό μπερδεύει. Τα Gr 5 ήταν όλόγυμνα όπου μπορούσαν. Η φωτό που ανέβασες στις 11:14 δίνει καθαρά αλουμίνιο.
Οι δύο φωτό των 11:14, αφορούν τη μακριά έκδοση που σίγουρα είναι αλουμίνιο και τις έβαλα για να δείξω οτι και από έξω, αυτό φαίνεται καθαρά. Κάτι τέτοιο δεν διακρίνεται σε καμία από τις φώτο της κοντής...
Για αυτό έχω μπερδευτεί. Βέβαια παίζει και το θέμα που αναφέρεις, σε σχέση με την νυχτερινή λήψη...
Απο αυτές εδω, μπορείς να διακρίνεις κάτι άλλο?

Τέλος σε αυτήν εδω ξεχωρίζει η κονσόλα οτι είναι αλουμίνιο (νομίζω δηλαδή)...

Αλλά εμφανίζεται άλλο ένα κουτάκι (ηλεκτρονικά :?:). Τι μπορεί να είναι  :?:
Σόρυ αν σας κούρασα... :oops: Καλό βράδυ  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #203 στις: Απριλίου 02, 2011, 12:35:03 πμ »
Το τουνελ ειναι σιγουρα αλουμινιο μην εχεις αμφιβολια.Τωρα η πλατη δε φαινεται καθαρα. :(
Με τοσες θερμοκρασιες ομως απο το μοτερ, αν εβαφαν την πλατη μαυρη το πληρωμα μεσα θα εκανε σαουνα :mrgreen:
Στη φωτο που εχεις βαλει λιγο πιο πριν απο τη μακρια εκδοση φαινεται καθαρα οτι η πλατη ειναι επενδυμενη με αντιπυρικο υλικο γι'αυτο ειναι αλουμινι χρωμα.Επισης  ξεχωριζει και το ρολ μπαρ που περναει μεσα και ειναι μαυρο.Εγω πιστευω οτι η πλατη ειναι αλουμινιο γιατι το βλεπω δυσκολο να μην εχει καθολου αντιπυρικα λογω των μεγαλων θερμοκρασιων που παραγονται στο χωρο του κινητηρα.Οποτε αντι να τη βαψεις μπορεις να την κανεις επενδυση. :mrgreen:
Αυτη ειναι η γνωμη μου για την πλατη που ειναι καθαρα υποθετικη. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #204 στις: Απριλίου 02, 2011, 07:39:22 πμ »
Οπότε το καλώδιο ξεκινάει από το Peltor, στερεώνεται στη πλάτη με αλουμινοταινία και πάει στον ουρανό? Σωστά?
Τα σπιράλ καλώδια (2) ξεκινούσαν από το Peltor ανέβαιναν στον ουρανό και στερεώνονταν κατόπιν έπεφταν χαλαρά δεξιά και αριστερά, ανάμεσα στα καθίσματα, για να πάνε να κουμπώσουν στα κράνη.
Οι δύο φωτό των 11:14, αφορούν τη μακριά έκδοση που σίγουρα είναι αλουμίνιο και τις έβαλα για να δείξω οτι και από έξω, αυτό φαίνεται καθαρά. Κάτι τέτοιο δεν διακρίνεται σε καμία από τις φώτο της κοντής...
Για αυτό έχω μπερδευτεί. Βέβαια παίζει και το θέμα που αναφέρεις, σε σχέση με την νυχτερινή λήψη...
Δεν νομίζω ότι άλλαζε η configuration του κόκπιτ μεταξύ μακρυάς και κοντής έκδοσης.
Αλλά εμφανίζεται άλλο ένα κουτάκι (ηλεκτρονικά :?:). Τι μπορεί να είναι  :?:
Το αυτοκίνητο είναι ή πηγαίνει σε σταθμό ανασυγκρότησης (λείπει ο συνοδηγός και υπάρχει μια Stratos δίπλα). Μπορεί κάποιος τεχνικός να άφησε κάποιον μετρητή πάνω στο τούνελ. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #205 στις: Απριλίου 02, 2011, 11:02:22 πμ »
Το τουνελ ειναι σιγουρα αλουμινιο μην εχεις αμφιβολια.Τωρα η πλατη δε φαινεται καθαρα. :(
Με τοσες θερμοκρασιες ομως απο το μοτερ, αν εβαφαν την πλατη μαυρη το πληρωμα μεσα θα εκανε σαουνα :mrgreen:
Σωστό κι αυτό... Αλλά αυτό προυποθετεί να το ανέφερε ο Βιλνεβ σαν απαίτηση, κάτι όχι απολύτως βέβαιο, με την τρέλα του Γαλλοκαναδού...
Του δώσαν πισωκούνα με κοντό μεταξόνιο να παίξει και σιγά μην ασχολιόταν αν καιγόταν λίγο η πλάτη του  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  

Οποτε αντι να τη βαψεις μπορεις να την κανεις επενδυση. :mrgreen:
Αυτη ειναι η γνωμη μου για την πλατη που ειναι καθαρα υποθετικη. ::salut:: ::salut:: ::salut::
να πω οτι δεν το σκέφτηκά κι εγώ...Ψέματα θα πω... Το αυτοκόλλητο firewall της Hiro, πάντα περιμένει στον πάγκο μου  :wink:

Τα σπιράλ καλώδια (2) ξεκινούσαν από το Peltor ανέβαιναν στον ουρανό και στερεώνονταν κατόπιν έπεφταν χαλαρά δεξιά και αριστερά, ανάμεσα στα καθίσματα, για να πάνε να κουμπώσουν στα κράνη.
Δεν νομίζω ότι άλλαζε η configuration του κόκπιτ μεταξύ μακρυάς και κοντής έκδοσης.
Αλλά εμφανίζεται άλλο ένα κουτάκι (ηλεκτρονικά :?:). Τι μπορεί να είναι  :?:
Το αυτοκίνητο είναι ή πηγαίνει σε σταθμό ανασυγκρότησης (λείπει ο συνοδηγός και υπάρχει μια Stratos δίπλα). Μπορεί κάποιος τεχνικός να άφησε κάποιον μετρητή πάνω στο τούνελ. Μην τρελαθούμε κιόλας.
Στάυρο σε ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυυυυυ, αν και ξέρω οτι σε κούρασα λίγο  :!: :?: :!: :roll:... Μάλλον έχεις δίκιο...  :wink:
Αυτά προς το παρόν  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #206 στις: Απριλίου 02, 2011, 11:42:23 πμ »
Γιωργο εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να στειλεις καποιο mail πχ. στη Lancia ή σε καποιο ξενο μουσειο ή σε καποια αγωνιστικη ομαδα που να ειχε σχεση με το συγκεκριμενο αυτοκινητο ή ξερω ΄γω στο γιο του Βιλνεβ κ να τους ζητησεις πληροφοριες :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #207 στις: Απριλίου 02, 2011, 11:50:23 πμ »
Γιωργο εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να στειλεις καποιο mail πχ. στη Lancia ή σε καποιο ξενο μουσειο ή σε καποια αγωνιστικη ομαδα που να ειχε σχεση με το συγκεκριμενο αυτοκινητο ή ξερω ΄γω στο γιο του Βιλνεβ κ να τους ζητησεις πληροφοριες :?: :?:
Δεν είναι κακή ιδέα... Το αυτοκίνητο, νομίζω, ότι το έτρεχε η Dallara... Δεν χάνω τίποτα πάντως...
Σίγουρα πάντως θα στείλω mail στη Hiro, για να τους επισημάνω για την έλλειψη οδηγίων βαφής και κάποια λάθη του κιτ. Υποτιθέται οτι φημίζονται για το after sales και τη σοβαροτητά τους (σύμφωνα με πολλούς, είναι αλήθεια, στο εξωτερικό). Να δω τι θα μου απαντήσουν...
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #208 στις: Απριλίου 02, 2011, 07:20:30 μμ »
Για κοιτάξτε καλά κύριοι :!: :!: :!:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #209 στις: Απριλίου 02, 2011, 09:11:53 μμ »
Τι ειδε παλι το αετισιο σου ματι
 Τι φεραρι κλπ....κρυφο-πορσακιας ειναι αλλα κ καλα του αρεσουν οι Ιταλιδες :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #210 στις: Απριλίου 02, 2011, 11:43:11 μμ »

Αυτόν τον ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ, θα τον χρειαστείς του χρόνου που θα πάμε στο INDY 500.
Φέτος, θα πάμε Αγγλία και δεν τον χρειάζεσαι. Βέβαια είσαι οργανωμένος άνθρώπος, οπότε καταλαβαίνω οτι κρατάς σημειώσεις απο τώρα... Των φρονήμων τα παιδιά...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #211 στις: Απριλίου 04, 2011, 11:04:19 μμ »
Ο ρυθμός της κατασκευής βελτιώθηκε, οπότε έχουμε νέο update, όχι εντελώς απροβλημάτιστο, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Beta αρχίζει να παίρνει μορφή...

Με το γκρι αστάρι της Hycote, ψέκασα το πάτωμα και στη συνέχεια ψέκασα το black base της alclad, του οποίου η απόχρωση μου αρέσει πολύ, μιας και είναι κάτι ενδιάμεσο σε σατίν και ματ, και νομίζω αρκετά ρεαλιστική.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Δυστυχώς επειδή το μαύρο της alclad είναι ουσιαστικά αστάρι, αντέδρασε με το αστάρι της hycote, με συνέπεια να ξεφλουδιστούν μαζί...  :evil:Πιθανόν, ρόλο παίζει η ρητίνη του κιτ, αλλά το λάθος σημειώθηκε και δεν θα ξαναγίνει... Η επαναφορά δεν είναι 100%, αλλά τα σημεία που το νέο βάψιμο υστερεί, πιθανόν δεν θα φαίνονται. :roll:
Click to see the original size.

Στη συνέχεια ακολούθησε, επίπονο, μασκάρισμα και ψέκασμα με το αλουμίνιο της alcad. Το σύνολο θέλει ένα πλυσιματάκι και ένα γυάλισμα στο αλουμίνιο, για να δείχνει πολύ καλύτερα και να φύγουν τα σκουπιδάκια και οι σκόνες που διακρίνονται στις φώτο...
Click to see the original size. Click to see the original size.

Τα περισσότερα κομμάτια του κιτ είναι μεταλλικά. Οι ποιότητα τους είναι αρκετά καλή, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα, ιδίως αν συνυπολογίσουμε την τιμή του κιτ. Οι δύο πρώτες φώτο δημοσιεύονται για να πάρετε μια ιδέα από την ποιότητα του μετάλλου της Hiro.
Έτσι, ξεκίνησε το καθάρισμα από τα μεγαλύτερα μεταλλικά κομμάτια. Η διαδικασία περιλαμβάνει τις μεταλλικές και πάνινες βούρτσες στον ταχυτροχό, ντουκόχαρτο 400 και 600 βαθμών και τέλος γυάλισμα με compound. To τελικό αποτέλεσμα φαίνεται στην τελευταία φώτο της σειράς. Η διαφορά, νομίζω, ότι είναι εμφανής.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Nα είστε όλοι καλά... 
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #212 στις: Απριλίου 05, 2011, 01:01:03 πμ »
Τρελό ξενέρωμα τα μεταλλικά μέρη. Ειδικά από Ιαπωνική εταιρία.
Και με αυτό το κόστος του κιτ!
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #213 στις: Απριλίου 05, 2011, 07:30:45 πμ »
Δυστυχώς επειδή το μαύρο της alclad είναι ουσιαστικά αστάρι, αντέδρασε με το αστάρι της hycote, με συνέπεια να ξεφλουδιστούν μαζί...  :evil:Πιθανόν, ρόλο παίζει η ρητίνη του κιτ, αλλά το λάθος σημειώθηκε και δεν θα ξαναγίνει... Η επαναφορά δεν είναι 100%, αλλά τα σημεία που το νέο βάψιμο υστερεί, πιθανόν δεν θα φαίνονται. :roll:
:twisted: :twisted: :twisted:

Στη συνέχεια ακολούθησε, επίπονο, μασκάρισμα και ψέκασμα με το αλουμίνιο της alcad. Το σύνολο θέλει ένα πλυσιματάκι και ένα γυάλισμα στο αλουμίνιο, για να δείχνει πολύ καλύτερα και να φύγουν τα σκουπιδάκια και οι σκόνες που διακρίνονται στις φώτο...
Επίπονο γιατρέ μου :?:

Τα περισσότερα κομμάτια του κιτ είναι μεταλλικά. Οι ποιότητα τους είναι αρκετά καλή, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα, ιδίως αν συνυπολογίσουμε την τιμή του κιτ. Οι δύο πρώτες φώτο δημοσιεύονται για να πάρετε μια ιδέα από την ποιότητα του μετάλλου της Hiro.
[IMGt]http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/LanciaBeta/Lancia_Montecarlo_071.jpg[/IMGt]
Δηλαδή οι γρίλιες δεν είναι ισομήκεις :?:roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #214 στις: Απριλίου 05, 2011, 07:50:21 πμ »
Φίλε Γιώργο καλημέρα

Μάλλον δε σε θέλουν τα πειράματα και τα πειραματικά υλικά!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει το hycote ποτέ αλλά έχω μία απορία: αλήθεια είναι πολύ καλύτερο απο το αστάρι της Humbol? (Νομίζω οτι έχουν και παρεμφερή τιμή)
Και μια δεύτερη :oops:: Δε θα μπορούσες να αποφύγεις το hycote και να ρίξεις κατευθείαν το alclad αφού και αυτό είναι αστάρι? Βέβαια δεν ξέρω αν θα καθότανε πάνω στη ρητίνη.

Στη συνέχεια ακολούθησε, επίπονο, μασκάρισμα και ψέκασμα με το αλουμίνιο της alcad.
Πονάνε ωρέ τα μασκαρισματα?

Μια χαρά προχωράει.Καλή συνέχεια

Καλημέρα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος ixodeservice

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Επισκοπείο Σύρος.
  • Κοντιζάς Ηλίας
« Απάντηση #215 στις: Απριλίου 05, 2011, 09:26:32 πμ »
Καλή συνέχεια Γιώργο!!
Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
They dedicate their lives
To running all of his
He tries to please them all
This bitter man he is...                                     [METALLICA]

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #216 στις: Απριλίου 05, 2011, 10:04:00 πμ »
Τρελό ξενέρωμα τα μεταλλικά μέρη. Ειδικά από Ιαπωνική εταιρία.
Και με αυτό το κόστος του κιτ!
Εξαρτάτε από ποια οπτική γωνία θα το δεις... Αν σκεφτείς ότι δεν έχουν πουθενά ραφή ή σημάδια καλουπώματος, όπως όλα τα πλαστικά κομμάτια των κιτ, τότε είναι εντυπωσιακά...
Σε σχέση με αυτά της Revival (αλήθεια, θυμάστε τη φώτο με τον βουναλάκι ξύσματα και φλας δίπλα στην 625), είναι σαν ημέρα με τη νύχτα.

[IMGt]http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/LanciaBeta/Lancia_Montecarlo_071.jpg[/IMGt]
Δηλαδή οι γρίλιες δεν είναι ισομήκεις :?:  :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil:
Το παρατήρησες φίλε... Δυστυχώς ναι.. Θα προσπαθήσω να τις ισιώσω με το scriber... Να δούμε τι θα δούμε.
Επίσης παρατήρησε τις τρυπίτσες πάνω στο μέταλλο... Έχει δουλειά ακόμη το πράμα..

Μάλλον δε σε θέλουν τα πειράματα και τα πειραματικά υλικά!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει το hycote ποτέ αλλά έχω μία απορία: αλήθεια είναι πολύ καλύτερο απο το αστάρι της Humbol? (Νομίζω οτι έχουν και παρεμφερή τιμή)
Και μια δεύτερη :oops:: Δε θα μπορούσες να αποφύγεις το hycote και να ρίξεις κατευθείαν το alclad αφού και αυτό είναι αστάρι? Βέβαια δεν ξέρω αν θα καθότανε πάνω στη ρητίνη.
Επιβαλλόταν να ρίξω το alclad απευθείας... Θα έπιανε μια χαρά... Εδώ πιάνει πάνω στο μέταλλο, χωρίς προβλήματα.
Αλλά το ψέκασα  αφενός για να ομαλοποιήσω, κυρίως, την επιφάνεια του πατώματος, που είχε αρκετά σημάδια και χαρακιές και αφετέρου γιατί όταν το ψέκασα δεν ήξερα τι χρώμα να βάψω το εσωτερικό... Είχα δει τον τύπο στο AF, που είχε κάνει την πλάτη κρεμ, και έλεγα θα μασκάρω το γκρι αστάρι στην πλάτη και έβαφα μαύρα τα υπόλοιπα.
Το Hycote το πήρα 5 EUR και είναι 400ml. Δεν ξέρω για το Humbrol ...  Είναι πολύ καλό και μου έχει λύσει τα χέρια... Κάνω τις μετατροπές μου σε ένα κομμάτι και μετά παφ-πουφ το ασταρώνω για να δω τι έκανα... Τα Tamiya τα έχουμε για το αμάξωμα μιας και είναι ακριβά  :wink:

Καλή συνέχεια Γιώργο!!
Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Σε ευχαριστώ φίλε μου Ηλία  ::salut::

Στη συνέχεια ακολούθησε, επίπονο, μασκάρισμα και ψέκασμα με το αλουμίνιο της alcad.
Πονάνε ωρέ τα μασκαρισματα?
Επίπονο γιατρέ μου :?:
Ο πόνος δεν είναι δικός μου ... το φουκαριάρικο το χρώμα πονάει...
Έγραψα πάλι ο γιατρός... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #217 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:14:28 μμ »
Μια χαρα παει Γιωργο!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #218 στις: Απριλίου 06, 2011, 02:29:03 μμ »
Μια χαρα παει Γιωργο!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut:: ::salut::
Βαγγέλη  ::thanks_smilie::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #219 στις: Απριλίου 07, 2011, 11:34:14 μμ »
Γιωργο εμπαινε :D
Μια χαρα σε βρισκω :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #220 στις: Απριλίου 09, 2011, 03:15:39 μμ »
Γιωργο εμπαινε :D
Μια χαρα σε βρισκω :mrgreen:
::thanks_smilie:: Χρηστάρα ...
Η αλήθεια είναι οτι δεν έκανα και τίποτα την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά με τον καλό καιρό σήμερα τρώγομαι να την βάψω...
Μετά τον  ::cofee_proi:: και μετά τον μεσημεριανό  ::trinken_002:: , θα φτιάξω έναν ::coffee:: και παίζει να την βάψω...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Για να δούμε τι θα δούμε...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #221 στις: Απριλίου 09, 2011, 03:30:09 μμ »
Πριν την Βαψεις φτιαξε κ ενα φραπε γιατι θα σε πιασει το στομαχι σου με τοσους καφεδες  ::salut::

:!: :!: :!: :!: :!: :!:
                         :!: :!: :!: :!:  :!: :!:
                        :!: :!:
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #222 στις: Απριλίου 13, 2011, 10:02:30 μμ »
Το βάψιμο είναι, ίσως, η πιο ανιαρή παρουσίαση κατά τη διάρκεια της κατασκευής, αλλά αποτελεί το 80% της επιτυχίας ενός project αυτοκινήτου. Οπότε δεν έχω πολλά να σας δείξω αυτή τη φορά... μιας και το σημερινό update αφορά, τι άλλο, το βάψιμο της Beta. Αρχικά όμως, είχαν περαστεί 3 χέρια άσπρο αστάρι της Tamiya
Εδώ πρέπει να επισημάνω, ότι το μυστικό για ένα γυαλιστερό βάψιμο είναι το ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΤΟ ΑΣΤΑΡΙ. Οπότε τρίβουμε την ασταρωμένη επιφάνεια με ένα micromesh (π.χ. 3200 βαθμών). Μετά καλό είναι να περάσουμε ένα fine compound (ναι, γυάλισμα στο αστάρι) και στη συνέχεια βούρτσισμα και πλύσιμο. Στην Beta δεν πέρασα compound στο αστάρι, γιατί πουθενά δεν έχω δει φώτο μιας πολύ γυαλιστερής Beta, οπότε θέλησα να έχω ένα πιο μετρημένο - αγωνιστικό φινίρισμα. Τα παραπάνω (το γυάλισμα του ασταριού), δεν είναι θεωρίες αλλά δοκιμασμένες λύσεις-ιδέες. (π.χ. Δείτε 599, όπου δεν χρειάστηκα, καν βερνίκι για ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα). :wink: 
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνέχεια, όπως είχα υποσχεθεί στο Χρηστάρα, ::trinken_002:: ακολούθησε το βάψιμο με το TS26 της Tamiya. Δύο mist coats στην αρχή και δύο semi-wet στη συνέχεια (με μία μέρα καθυστέρηση το ένα από το άλλο). Επειδή το αμάξωμα καλύπτεται κατά 75% από decals, ήμουν ιδιαίτερα ευγενικός στα wet coat.  Επίσης βάφτηκαν τα κύρια μεταλλικά κομμάτια (προσέξτε τη μέθοδο συγκράτησης της αεροτομής ::glossa::).

Αντίθετα με τη συνήθη πρακτική μου, να γυαλίζω μετά από περίπου μια εβδομάδα από το βάψιμο, προχώρησα σε ένα γρήγορο γυάλισμα του μοντέλου, μόλις 2 μέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βαψίματος. ::dontknow:: Επίσης μασκαρίστηκαν και βάφτηκαν, μαύρες, οι εισαγωγές αέρα.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Οπότε, σε αυτή τη φάση είμαστε κάπου εδώ :

Ακολουθεί η πιο δύσκολη διαδικασία του συγκεκριμένου project, που δεν είναι άλλη από την κόλληση των decals, τα οποία, για να σας τα θυμίσω, είναι αυτά :
Click to see the original size.

Μια αρχική μελέτη των αυτοκόλλητων, με οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι τουλάχιστον τα Νο.3 και 5 θα πρέπει να κοπούν σε επιμέρους τμήματα. Επίσης, δεν ξέρω τι θα κάνω με το Νο.6 που θα πρέπει να ακολουθήσει τις γρίλιες του καλύμματος του  κινητήρα. Κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη...
ΥΓ. Στις φώτο ξεπέρασα τον εαυτό μου. Μα τόσο χάλι. Σας ζητώ ειλικρινά συγνώμη για αυτό.  :oops:  :)
ΥΓ2. Μην με κράξετε για το λάστιχο στων παρμπρίζ. Είναι πρόχειρα περασμένο με μαρκαδόρο για να έχω σημείο αναφοράς , για τα decals.  :roll:
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Nα είστε όλοι καλά... 
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #223 στις: Απριλίου 14, 2011, 06:52:38 πμ »
Στη συνέχεια, όπως είχα υποσχεθεί στο Χρηστάρα, ::trinken_002:: ακολούθησε το βάψιμο με το TS26 της Tamiya. Δύο mist coats στην αρχή και δύο semi-wet στη συνέχεια (με μία μέρα καθυστέρηση το ένα από το άλλο). Επειδή το αμάξωμα καλύπτεται κατά 75% από decals, ήμουν ιδιαίτερα ευγενικός στα wet coat.  
Αντίθετα με τη συνήθη πρακτική μου, να γυαλίζω μετά από περίπου μια εβδομάδα από το βάψιμο, προχώρησα σε ένα γρήγορο γυάλισμα του μοντέλου, μόλις 2 μέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βαψίματος. ::dontknow:: Επίσης μασκαρίστηκαν και βάφτηκαν, μαύρες, οι εισαγωγές αέρα.
Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι. Θα σε βοηθήσει στο τέλος να σβήσεις ευκολότερα την υψομετρική διαφορά των χαλκομανιών χωρίς να τρέμεις για ατυχήματα :lol:
Μια αρχική μελέτη των αυτοκόλλητων, με οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι τουλάχιστον τα Νο.3 και 5 θα πρέπει να κοπούν σε επιμέρους τμήματα. Επίσης, δεν ξέρω τι θα κάνω με το Νο.6 που θα πρέπει να ακολουθήσει τις γρίλιες του καλύμματος του  κινητήρα. Κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη...
Τα 3 και 5 σε βοηθάνε γιατί έχουν άσπρες λωρίδες κατά μήκος τους. Για το 6 θα πρότεινα εφαρμογή, σταθεροποίηση και στερεοποίηση της χαλκομανίας στην σωστή του θέση στο καπώ.
Όταν σιγουρευτείς ότι δεν θα κουνηθεί παίρνεις τα ίχνη της κάθε γρίλιας πάτώντας ελαφρά με οδοντογλυφίδα και κόβεις τα 3 από τα τέσσερα μήκη καθεμιάς (1 μήκος και δυο πλάτη) με πολύ μικρό κοπίδι (σαν αυτό που σου έδωσα να δοκιμάσεις).
ΥΓ. Στις φώτο ξεπέρασα τον εαυτό μου. Μα τόσο χάλι. Σας ζητώ ειλικρινά συγνώμη για αυτό.  :oops:  :)
Βελτιώθηκα εγώ και χάλασες εσύ. Μήπως χρειάζεσαι έναν ...Νικολάκη :?:

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #224 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:19:34 πμ »
Γιωργο πολυ καλο φινιρισμα :D Γυαλισμα στο ασταρι, παει χαλασε ο κοσμος..... :twisted: :mrgreen:
(αφου περασεις compound μετα ξεπλενεις το μοντελο με νερο?? :roll:)
Το μανταλακι ολα τα λεφτα :mrgreen:  :mrgreen:
Καλη συνεχεια ::salut::

Tags: