Οι ιδανικές μάσκες είναι αυτές που έχουν 1ο εξωτερικό φίλτρο για στερεούς ρύπους και 2ο φίλτρο για αέριους, κατά προτίμηση κατάλληλο για χημικούς διαλύτες και που καλύπτουν τα πρότυπα ΕΝ 143 και 141. Εαν δεν τροχίζετε ρητίνες και mdf, καλύπτεστε από το πρότυπο 141.
Καλημέρα, μιας και φαίνεται οτι ο ramfighter το κατέχει το θέμα , είπα να ακολουθήσω τη συμβουλή του και να ψάξω για μάσκα που να καλύπτει το πρότυπο 141...
Λοιπόν, τσεκαρα το
http://solutions.3m.com/3MContentRetrievalAPI/BlobServlet?lmd=1329996023000&locale=en_EU&assetType=MMM_Image&assetId=1273680744459&blobAttribute=ImageFileπου εχει τις τελευταίες μάσκες της 3Μ και δεν μπόρεσα να βρω κατι σε ΕΝ141 (μήπως πλέον έχουν βγει καινούρια στανταρντς ; )
Όμως στο ίδιο λινκ , σε ενα πινακα στην αρχή , οπου αναφέρονται τα υλικά απο τα οποία θες να προστατευτείς υπάρχει η κολώνα : RECOMMENDED PROTECTION .
Αν μπόρεσα να καταλάβω σωστα η δική μας κατηγορία (μοντελιστες) υπάγεται στο Α2P3 protection..
Ερωτηση τωρα... Ποιο φίλτρο πρέπει να πάρω από τα διαθέσιμα της 3Μ για να πετύχω αυτη τη προστασία ? Μπορω να παραγγείλω μια μασκα της 3Μ και να βάλω εγω το σωστό φίλτρο ?
Ρωταω γιατι δεν ξέρω αν τα standard φίλτρα με τα οποία έρχονται αυτες οι βάσεις κάνουν για τη δουλειά μας..Πεταχτηκα μερχι την Αθηνας προ ολίγου, αλλλά οι άνθρωποι εκεί δεν φανηκαν να γνωρίζουν πολλά.. Τους είπα ότι βάφω με ακρυλικά και σμάλτα και μου έδιναν μια μάσκα των 2,70 ευρω.. ..σε 1-2 μαγαζία τουλάχιστον που πήγα , αυτη την εντύπωση πήρα...