Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια!! Ψαχνω μασκα με φιλτρο ενεργου ανθρακα!!  (Αναγνώστηκε 26080 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
Βοηθεια!! Ψαχνω μασκα με φιλτρο ενεργου ανθρακα!!
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:06:42 πμ »
Πρωτα πρωτα θελω να μαθω πως και τι ακριβως ειναι :?:

Τις τιμες τους :?:

Και που τις βρισκουμε :?:

Εδω και 1 εβδομαδα δεν βρισκω πουθενα, μπορει και να ειχα τελειωσει (εαν ειχα βρει μασκα) το Meteor που θα ψεκαστει με alclad :!:

Σας ευχαριστω εκ' των προτερων ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: Βοηθεια!! Ψαχνω μασκα με φιλτρο ενεργου ανθρακα!!
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:11:28 πμ »
Mην βαριεσαι googlαρετο ,και θα το βρεις ,κανε μια επισκεψη ,πχ στην 3Μ,η σε καποιο μαγαζι με γεωργικα ειδη ,

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:20:03 πμ »
Οκ, σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση ::eusa_clap:: ::salut::

Οι τιμες απο που ως που :?:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:22:11 πμ »
Θα κοιταξεις στην Οδο Αθηνας κοντα στο Μοναστηρακι

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:23:46 πμ »
Της 3Μ με διπλο φιλτρο νομιζω πανω απο 60EUR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:24:40 πμ »
Θα κοιταξεις στην Οδο Αθηνας κοντα στο Μοναστηρακι

Σας ευχαριστω ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:25:19 πμ »
Της 3Μ με διπλο φιλτρο νομιζω πανω απο 60EUR

:shock: :?

Τεσπα ::icon_thumright::

Ευχαριστω πολυ, μου λυσατε τις αποριες μου ::icon_thumright::

ενα εχετε τιποτα αλλο να προσθεσετε, καντε το τωρα ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:27:26 πμ »
Για να καταλάβεις στο περίπου,βρήκα μάσκα σε κατάστημα της 3Μ στη Βουλιαγμένης με 60 ευρά!Είχε και με 40 ευρώ.Σ'αυτές αλλάζεις μόνο τα φιλτράκια.Υπάρχουν και ''μίας χρήσεως''ενεργού άνθρακα που κοστίζουν 5 ευρώ η κάθε μία!Όπως σου είπε κι ο Σωτήρης,ψάξ'το... :wink:
IPMS 1188

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:29:47 πμ »
Τι διαφορα εχει αυτην των 40 απο αυτην των 60 :?: (προκειται να ψεκασω alclad και εκτος απο το τεραστιο αγχος για το αποτελεσμα ειναι και για την υγεια μου :? ::icon_thumright:: )

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 02:09:08 πμ »
Πας στην Αθηνάς 23 στον "Παναγούλια" και παίρνεις ότι θες αφού μάλιστα τους συμβουλευτείς λέγοντας για τι ακριβώς θες να σε καλύπτει η μάσκα. Από κει πήρα εγώ σήμερα (όχι της 3Μ). Συνολικό κόστος μάσκας και 2 φίλτρων 35EUR.

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:05:21 πμ »
φίλε Regia Aeronautica, το θέμα που σε απασχολεί, προβλημάτιζε και εμένα πριν από περίπου 7 μήνες. Μέχρι τότε, χρησιμοποιούσα μάσκες ''μίας χρήσης''. Σταδιακά διαπίστωσα, ότι οι μάσκες αυτές είναι οικονομικά ασύμφορες και ανθυγιεινές για συχνή χρήση, δεδομένου ότι μετά από 2-3 εφαρμογές -το πολύ-, αισθανόμουν τις οσμές από τους διαλύτες και τα χρώματα όταν τις φορούσα, ενώ η κάθε μάσκα κόστιζε περίπου 5-6 ευρώ (πολλαπλασίασε το κόστος μίας μάσκας επί 20-30 μάσκες που έχω αγοράσει μέχρι τώρα και καταλαβαίνεις γιατί τις θεωρώ ως ''ασύμφορες''...). Δοκίμασα αρκετές μάρκες που κυκλοφορούν και αρκετά είδη επιστρώσεων που είναι διαθέσιμα. (Συγκεκριμένα, όλες οι μάσκες κατηγοριοποιούνται αναλόγως τους ρύπους-χημικές ύλες από τους οποίους θέλεις να προστατευτείς).
  Για να μη γίνομαι κουραστικός, κατέληξα στην αγορά μίας μάσκας που διαθέτει ανταλλακτικά φίλτρα και προφίλτρα. Τα προφίλτρα είναι φίλτρα που τοποθετούνται πριν από τα κυρίως φίλτρα και στόχο έχουν να συγκρατήσουν τα ''μεγάλα σωματίδια'' που εισέρχονται στη μάσκα και πριν φτάσουν στα κυρίως φίλτρα. Διαθέτει κέλυφος από σιλικόνη για να μην είναι ενοχλητική όταν τη φοράω και λουράκια για να στηρίζεται στο κεφάλι. Είναι αυτή η ''ακριβή των 60 ευρώ'' αλλά πιστεύω ότι αξίζει.  Υπάρχει και μία άλλη μάσκα προσώπου παρόμοια με αυτή, αλλά δε διαθέτει κέλυφος από σιλικόνη για αυτό και έχει μία διαφορά στη τιμή (είναι αυτή των ''40 ευρώ'').  Η μάσκα είναι της 3Μ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και φιλτράρει σχεδόν όλους τους γνωστούς ρύπους. Πρακτικά για ένα μοντελιστή είναι η βέλτιστη λύση.

Συμπέρασμα: Αν δεν χρησιμοποιείς συχνά τον αερογράφο και δεν έρχεσαι τακτικά σε επαφή με διαλύτες και χημικά, μπορείς να πάρεις 2-3 μάσκες μίας χρήσης για αέριους και στερεούς ρύπους και όποτε σου τελειώνουν, να αγοράζεις άλλες. Αν όμως ασχολείσαι συχνά με τα παραπάνω, η αγορά μιας καλής μάσκας με ανταλλακτικά είναι επένδυση για την υγεία σου. Δε θέλω να σε τρομοκρατήσω, αλλά ούτε να κάνω διαφήμιση της μάσκας που έχω. Ψάξε το θέμα, ρώτα τιμές και μάρκες και προσπάθησε να πάρεις κάτι που να σε καλύπτει και να μην είναι υπερβολή. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!  :)

Λίγες φωτογραφίες της μάσκας:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 10:35:04 πμ »
Πας στην Αθηνάς 23 στον "Παναγούλια" και παίρνεις ότι θες αφού μάλιστα τους συμβουλευτείς λέγοντας για τι ακριβώς θες να σε καλύπτει η μάσκα. Από κει πήρα εγώ σήμερα (όχι της 3Μ). Συνολικό κόστος μάσκας και 2 φίλτρων 35EUR.

Πως δηλαδη να την ζητησω :?:

Για σωματιδια :?:
 Δεν ξερω  :!:

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 10:48:24 πμ »
Θα πείς με τί ασχολείσαι (με τοξικά διαλυτικά,χρώματα κ.α.) και θα σε βοηθήσουνε οι άνθρωποι,ξέρουν  :wink:
IPMS 1188

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 10:50:18 πμ »
Θα πείς με τί ασχολείσαι (με τοξικά διαλυτικά,χρώματα κ.α.) και θα σε βοηθήσουνε οι άνθρωποι,ξέρουν  :wink:

Οκ, με καταϋποχρεωσατε ευχαριστω πολυ ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 10:55:51 πμ »
Πως δηλαδη να την ζητησω :?:
Οπως είπε και ο klv1000 απαραπάνω, ανάφερέ τους με τι υλικά ασχολείσαι. Αν γίνεται πάρε μαζύ σου και ένα μπουκαλάκι Alclad να το δουν.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:16:46 μμ »

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 01, 2010, 09:56:14 πμ »
Κάνει!Αυτή που λές έχει 40 ευρώ και η κάτω κάτω αριστερά έχει 60.Η διαφορά έγκειται στο υλικό κατασκευής ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 01, 2010, 10:43:24 πμ »
Εγώ φίλε μου έχω αυτή: http://www.3m-theodorou.gr/product.php?id=4251compact&cat=21227

Προτίμησα να μην ασχοληθώ με αλλαγές φίλτρων, κυρίως γιατί το κόστος είναι το ίδιο αν το αναγάγεις (τα φίλτρα είναι τα ακριβά, όχι η υπόλοιπη κατασκευή), αλλά και γιατί προτίμησα να αλλάζω όλη τη μάσκα κάθε τόσο, να είμαι ήσυχος.
Έχω πάντως να σου πω ότι δεν μυρίζει τίποτα ακόμα και αν ψεκάζεις alclad κατ' ευθείαν πάνω της (μην το κάνεις όμως γιατί τα μάτια σου είναι εκτεθειμένα) και η αναπνοή σου δεν εμποδίζεται σχεδόν καθόλου. Εντάξει, δεν είναι για να τη φοράς και στον ύπνο σου, αλλά γενικά δεν ενοχλεί, εκτός από ένα σημάδι που αφήνει για λίγη ώρα στη μύτη, απ' το σφίξιμο. Προσωπικά την ίδια θα ξαναπάρω πάντως.

Έχε υπόψη σου ότι ανεξαρτήτως χρήσης, τα φίλτρα (ή όλη η μάσκα) θέλουν αλλαγή κάθε εξάμηνο και καλό είναι όταν δεν τη χρησιμοποιείς να τη φυλάς στη σακούλα της, που κλείνει.

Τέλος, νομίζω ότι την είχα πάρει 23 ευρώ, αλλά δεν θυμάμαι και 100%.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 01, 2010, 11:52:03 πμ »
H εν λογω εταιρία είναι γνωστή για τα ποιοτικά προϊόντα ασφάλειας και υγειινής που διαθέτει. (Αν και προσωπικά έχω αγοράσει προϊόν άλλης εταιρίας.) Σε κάθε μάσκα θα ελέγχεις 3 σημεία.
1. Την καταλληλότητα του φίλτρου για την εφαρμογή που θέλεις (βαφές με βάση διαλύτες ψεκαζόμενες , βαφές υδατοδιαλυτές ψεκαζόμενες, η 3Μ δίνει 2 διαφορετικά φίλτρα αμέσως αμέσως)
2. Εαν διαθέτει η μάσκα 1 ή 2 ιμάντες πρόσδεσης (το καλό είναι 2)
3. Πως ταιριάζει η μάσκα (η προσωπίδα συγκεκριμένα) στο πρόσωπο σου.
Τα χαρακτηριστικά 2 και 3 αφορούν την στεγανή συγκράτηση της μάσκας στο πρόσωπο, που πρέπει να το προσέξεις.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 01, 2010, 12:13:43 μμ »
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, το εκτιμω ιδιαιτερα ::icon_thumright:: 8) :)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 01, 2010, 12:16:03 μμ »
Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την 3η παρατήρηση του καλού φίλου ramfighter.H στεγανότητα μιας τέτοιας μάσκας ''παραβιάζεται'' όταν ο χρήστης έχει μούσι κι αν ναι σε τί βαθμό?Μήπως να σκεφτώ το ξύρισμα??? :mrgreen:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 01, 2010, 01:04:45 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αν και το βλέπω σε spoiler, θα σου απαντήσω κανονικά, γιατί το θεωρώ σοβαρό.

Οι μάσκες που φοράμε στις καταδύσεις επηρεάζονται πολύ ως προς τη στεγανότητά τους από παράγοντες όπως το μουστάκι ή οι φαβορίτες (και φυσικά πώς ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου, να το κοιτάξεις και αυτό αν και αυτές που συζητάμε τώρα επειδή δεν πιάνουν μάτια-μέτωπο δεν θα επηρεάζονται τόσο πολύ). Βέβαια οκ, άλλο να έχεις πίεση 2-3 bar και άλλο οι συνθήκες δωματίου, αλλά επίσης άλλο πράγμα ο αέρας που μπαίνει από παντού και άλλο το νερό που σαφώς θέλει πιο μεγάλο άνοιγμα. Θεωρώ πάντως ότι κάποια "διαρροή" θα την έχεις αν έχεις πολλά μούσια. Το μουστάκι δεν θα σε επηρεάσει, γιατί μπαίνει όλο μέσα στη μάσκα. Στην τελική (και μη γελάσεις) βάζε λίγη nivea περιμετρικά στη μάσκα στα σημεία που θα ακουμπήσει στα γένια σου και θα είσαι οκ.

Να ξέρεις πάντως ότι όταν κάνεις γκριμάτσες ή γελάς, θα μπαίνουν διάφορα μέσα, θα το μυρίζεις και θα το καταλαβαίνεις!

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 01, 2010, 01:08:20 μμ »
Σοβαρά το ρώτησα Νάσο,απλά το ''εμπλούτισα'' με λιγάκι χούμορ  :wink: Το tip με τη nivea είναι χρήσιμο μιας και έχω μούσι παντού (και αρκετό  :?),σ'ευχαριστώ  ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 01, 2010, 02:16:54 μμ »
No prb. :) Κι εγώ μη νομίζεις, θυμήθηκα τον πατέρα μου όταν ήμασταν παιδιά στην παραλία που έβαζε nivea για να μη μπαίνει νερό απ' τη μάσκα εξ αιτίας του μουστακιού.  ::icon_thumright::

Απλά έχουμε μία ακόμα αύξηση του μέσου κόστους του χόμπι μας, αν χρειάζεσαι και ένα βαζάκι nivea το μήνα. Χαχαχα! :P

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 01, 2010, 02:22:33 μμ »
No prb. :) Κι εγώ μη νομίζεις, θυμήθηκα τον πατέρα μου όταν ήμασταν παιδιά στην παραλία που έβαζε nivea για να μη μπαίνει νερό απ' τη μάσκα εξ αιτίας του μουστακιού.  ::icon_thumright::

Απλά έχουμε μία ακόμα αύξηση του μέσου κόστους του χόμπι μας, αν χρειάζεσαι και ένα βαζάκι nivea το μήνα. Χαχαχα! :P
::icon_thumright:: Μπροστά στο να μην εισπνέουμε όλη αυτή τη μπόχα (δηλητήρια) και να προσέχουμε (όπως μπορούμε την υγειά μας),τέτοια έξοδα είναι αμελητέα Νάσο μου  :wink: ::salut::
IPMS 1188

Tags: