Αποστολέας Θέμα: Vallejo air ??????  (Αναγνώστηκε 3233 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος manoss27

• Scale 1/144
  • *
Vallejo air ??????
« στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 08:35:09 μμ »
καλησπερα! εχει δουλεψει κανεις τα συγκεκριμενα χρωματα βρε παιδια??? τα δουλεψα με iwata και και στο δευτερολεπτο ο αερογραφος μπουκωσε και για να ξεμπουκωσει χρειαστηκε να μεινει μια μερα σε διαλυτικο!!!! προσπαθησα να το αρεωσω με το dilluted παλι τις vallejo αλλα παλι τα ιδια ....
Η διαφορά του παιδιού απο τον άντρα είναι στην τιμή των παιχνιδιών τους..

Συνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστης
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: vallejo air ??????
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 09:01:35 μμ »
δοκίμασε να βάλεις μερικές σταγόνες  Retarder

http://www.plaisio.gr/Art-Design/Fine-Arts-Supplies/Colours/Acrylics/Winsor-Newton-Flow-Retarder-250Ml-3040818.htm

είδα κάποια διάφορα. (οχι τεράστια.. αλλα δεν μπούκωνε γρήγορα) 

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
Απ: vallejo air ??????
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 09:03:19 μμ »
Με νερο δεν μπορουμε να τα αραιωσουμε??

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απ: Vallejo air ??????
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:12:20 πμ »
Τα συγκεκριμένα χρώματα τα έχω δουλέψει αρκετά αραιώνονται με νερό και για να μην μπουκώνει ο αερογράφος εκτός από μερικές σταγόνες  Retarder  καλό είναι να έχουμε και μια μπατονέτα βρεγμένη και κάθε τόσο να καθαρίζουμε την μύτη του αερογράφου.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:15:30 πμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:22:13 πμ »
Το Retarder είναι επιβραδυντικό στο στέγνωμα των χρωμάτων. Στα air vallejo που συνήθως δεν χρειάζονται διάλυμα βάζουμε 2 με 3 σταγόνες και δεν στεγνώνουν γρήγορα με αποτέλεσμα να αποφεύγεται το μπούκωμα του αερογράφου.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:25:48 πμ »
[
Το Retarder είναι επιβραδυντικό στο στέγνωμα των χρωμάτων. Στα air vallejo που συνήθως δεν χρειάζονται διάλυμα βάζουμε 2 με 3 σταγόνες και δεν στεγνώνουν γρήγορα με αποτέλεσμα να αποφεύγεται το μπούκωμα του αερογράφου.
::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:29:29 πμ »
Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 26, 2010, 07:29:47 πμ »
Τα συγκεκριμένα χρώματα τα έχω δουλέψει αρκετά αραιώνονται με νερό και για να μην μπουκώνει ο αερογράφος εκτός από μερικές σταγόνες  Retarder  καλό είναι να έχουμε και μια μπατονέτα βρεγμένη και κάθε τόσο να καθαρίζουμε την μύτη του αερογράφου.  ::salut::

Ακριβως την ιδια διαδικασια ακολουθησα και με τα χρωματα της Andrea..(χρησιμομποιησα και κατι σαν retarder που δινει η andrea για αερογραφο)

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 21, 2010, 10:31:48 μμ »
αντι για retarder δοκιμαστε  και Αζαξ για τα τζαμια.. Λογω του οτι γενικα βαφω με Vallejo πανω σε μινιατουρες απο Wargames, το Ajax αποδειχτηκε τρανη ανακαλυψη. Το νερο θα δειτε οτι διαλυει το χρωμα, ενω το ajax το κανει λιγοτερα πυκνο, χωρις ομως να το διαλυει  (φαινομενο του "σπασμενου" χρωματος..)

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 21, 2010, 10:45:54 μμ »
αντι για retarder δοκιμαστε  και Αζαξ για τα τζαμια.. Λογω του οτι γενικα βαφω με Vallejo πανω σε μινιατουρες απο Wargames, το Ajax αποδειχτηκε τρανη ανακαλυψη. Το νερο θα δειτε οτι διαλυει το χρωμα, ενω το ajax το κανει λιγοτερα πυκνο, χωρις ομως να το διαλυει  (φαινομενο του "σπασμενου" χρωματος..)

για εξήγατο καλύτερα γιατί μόνο με νερό αραιώνω...τί εννοείς το διαλύει;

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 22, 2010, 07:03:47 πμ »
ρε γμτ, πραγματικα δεν μπορω να το πω καλα, αλλα με λιγα λογια με το νερο σπαει το χρωμα, ενω με  το Aζαξ απλα αραιωνει... Φαιρεται σαν πολυ καλο thinner. Δοκιμασε το  πρωτα με πινελο για να καταλαβεις τη διαφορα..
Χοντρα, για να το θεσω  με ενα παραδειγμα, ειναι σαν να εχεις  βουτυρο, και στην μια περιπτωση προσπαθεις να το αραιωσεις με νερο, ενω στην αλλη να το καταφερνεις με λαδι..
Παντως τα χρωματα της Vallejo AIR εγω τα χρησιμοποιω ως εχω με .5 κεφαλη και ειναι μια χαρα. Αραιωμα  κανω σε αυτα που δινει για πινελο.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 22, 2010, 09:31:02 πμ »
Επειδή τα χρησιμοποιώ και εγώ τα Vallejo...
O φίλος όταν λέει ότι σπάει το χρώμα με το νερό, εννοεί ότι χάνει την συνοχή του (ψεκάζεις και γίνεται κηλίδες-κηλίδες), ενώ με το ajax πράγματι απλώς αραιώνει το χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 22, 2010, 08:05:59 μμ »
(ψεκάζεις και γίνεται κηλίδες-κηλίδες), ενώ με το ajax πράγματι απλώς αραιώνει το χρώμα.

τα βλεπεις?? Οπως και να το πεις, ειναι αλλο πραμα η πραξη ρε γμτ.. LoL!!.. Χαιρομαι παντως που δεν ειμαι ο μονος  που το διαπιστωνω στα νεροχρωματα αυτο.. Ιδιος στο πινελο, το να γινει blend σωστο χωρις Ajax, ειναι απλα μανικι.. Παντως απο οταν συνηθισα τα χρωματα της εν λογω εταιριας, εχω να πω  πως ουτε της citadel ουτε τιποτα αλλο μου κανει τωρα πια..

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 08, 2010, 10:44:14 μμ »
Είναι γεγονός ότι τα συγκεκριμένα είναι κάπως ιδιόρυθμα. Αυτό ισοσταθμίζεται όμως με την πολύ καλή στρώση που έχουν αν αραιωθούν σωστά. Γι αυτό σου προτείνω να βάζεις μία ή δύο σταγόνες Airbrush cleaner της συγκεκριμένης εταιρίας και ανά πέντε λεπτά να "μουσκεύεις" την κεφαλή του αερογράφου σου με άλκοόλη (70%).

Η χρήση νερού στα συγκεκριμένα χρώματα εγκυμονεί τον κίνδυνο να "τρέξει" το χρώμα και να "φτ'υσει" ο αερογράφος
type less model more

Tags: vallejo