Αποστολέας Θέμα: T-55 Kladivo  (Αναγνώστηκε 14675 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: T-55 Kladivo
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 18, 2010, 10:37:26 μμ »
 ::salut::
Ανανέωση:
Τελικά ο πυρετός με ενέπενυσε!!!!
Έφτιαξα τους σωλήνες καυσίμου και αποφάσισα να το λερώσω...
wash με ωμή και καμμένη σιένσ, η τεχνική που βάζουμε γλεπτές γραμμές απο κίτρινο, άσπρο και μπλε λάδι και τις διαλύουμε (δεν ξέρω πως το λένε με μια λέξη), pin-wash, στεγνό πινέλο, chipping με σφουγγαράκι και τέλος pigments, (ότι έχω μάθει δηλαδή απο το φόρουμ  ::glossa::) οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα...

εννοείται ότι σχόλια και σχολιανά ευπρόσδεκτά, όπως επίσης και δύο roundels του NVA παρακαλώ γιατί ξέμεινα...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 18, 2010, 11:23:28 μμ »

wash με ωμή και καμμένη σιένσ, η τεχνική που βάζουμε λεπτές γραμμές απο κίτρινο, άσπρο και μπλε λάδι και τις διαλύουμε (δεν ξέρω πως το λένε με μια λέξη), pin-wash, στεγνό πινέλο, chipping με σφουγγαράκι και τέλος pigments, (ότι έχω μάθει δηλαδή απο το φόρουμ  ::glossa::) οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα...

εννοείται ότι σχόλια και σχολιανά ευπρόσδεκτα

πολλά πράγματα για πρώτη φορά υποθέτω

μοιραία - όπως συμβαίνει με τον καθένα μας - χρειάζονται βελτίωση

ορισμένες προτάσεις
το wash σε ορισμένα σημεία κάνει μουτζούρες ( π.χ. πύργος αριθμός) και αλλού δεν υπάρχει
το chipping με silver (??????) είναι έντονο και μη ρεαλιστικό
οι εφεδρικές ερπύστριες θα ήταν προτιμότερο να βαφούν με ένα σκούρο καφέ και στη συνέχεια διακριτικό dry brush με steel της Humbrol
pin-wash δεν βλέπω
και άλλα....

είσαι τυχερός που ο Θανάσης ( Hummel Moss) κατασκευάζει ταυτόχρονα το Τ 55
μελέτησε προσεκτικά τη δουλειά του, οπότε εύκολα θα καταλάβεις ποια πράγματα πρέπει να προσέξεις και να βελτιώσεις

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 19, 2010, 12:23:02 πμ »
Ορεστη την πρωτη φορα που πηγα να τα κανω ολα μαζι δεν μου βγηκε τοσο καλο οσο το δικο σου   ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Οι σωληνες φαινονται ιδανικοι! ::icon_thumright::
Πιστευω ενα ποιο εντονο pin wash θα ανεβασει το μοντελο

Προσπαθισε γενικα να δοκιμαζεις μια μια τις καινουργιες τεχνικες που μαθαινεις σε ξεχωριστα κιτ ή και σε πειραματοζωα.(οτι εκανες με την λακ στο πειραματοζωο  :wink:  .αφιερωσε ωρες στις δοκιμες παρα στην ολοκληρωση καποιου κιτ)
Το ξερω ειμουν και ειμαι ακομη στην δικια σου θεση οπου βλεποντας τοσες δουλειας με αρκετες τεχνικες που δεν γνωριζω να θελω να τις κανω και εγω στο αρμα μου.
Δεν παει ετσι η δουλεια...  Θελει δοκιμες και ας χρησημοποιισω την λεξη να γινεις 'μαστερ' στην μια τεχνικη για να προχωρισεις στην αλλη ωστε να εισαι σε σημειο να χρησημοποιησεις και τις 2 μαζι ή και 3 μαζι.

Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 19, 2010, 02:17:46 πμ »
Ορέστη το pin-wash δεν ξέρω τι είναι (μπορεί να το κάνω και'γω στα αεροπλάνα αλλά να μην ξέρω οτι λέγεται έτσι) αλλά ώς αρματάς (μαυροσκούφης ντε...) θα σου πω οτι μου χτύπησαν πολύ στο μάτι τα καλογυαλισμένα εφεδρικά πέδηλα...σκουριασέ τα,ταλαιπώρησέ τα οπωσδήποτε.Μέτα,το chipping είναι λίγο υπερβολίκο μιας και αν δεις άρμα δύσκολα θα βρείς ακμές και γενικά χτυπήματα που να γυαλίζουν έτσι...Πάντως παρά τις δυσκολίες είναι πολύ καλή προσπάθεια και θα γίνει ακόμη καλύτερη με τις διορθώσεις που σου προτείνουν οι έμπειροι

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 19, 2010, 09:15:15 πμ »
Καλή σας ημέρα!!!
Πέτρο, NebelWerfer, s-mat, ευχάριστώ για τα σχόλια...
είπαμε χθές είχα περίεργη έμνευση (μάλλον μανί ήταν) λόγο πυρετού και δεν μπορούσα να σταματήσω...  ::sterb121::
Να φανταστείτε ούτε φωτό δεν τράβαγα απο την πρόοδο...
Οι φθορές, δεν είναι με silver ,αλλά με gunmetal και λίγο μαύρο... αλλά μάλλον θελει περισσότερο μαύρο (ή προτείνετε εσείς καποιο χρώμα)...
όντως οι  εφεδρικές ερπύστριες, θέλουν διόρθωμα!!
Θα κατέβω κέντρο και θα περάσω απο το "Τρίγωνο", πέστε μου το χρώμα που πρέπει να πάρω για να τις βάψω... (θα παρακολουθώ το φόρουμ, μεσω του notebook)...
Ελπίζω το βραδάκι να έχω  φωτό με τις διορθώσεις... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 19, 2010, 10:38:11 πμ »
Για chipping γενικα χρησιμοποιω της Vallejo το German cam. black brown #822(150)....
Οπως συνηθιζεται,αυτο που εκανε κι ο Θανασης,μετα το chipping,περνα το ενα πολυ αραιωμενο χερι απο το βασικο σου να κανει ενα tone down chipping και να δεσει σαν συνολο...
Γνωμη μου ,γενικα για το σταδιο που ειναι το κιτ,παρ'ολο που εχουν ηδη πεσει σκονες ειναι να το κανεις απο την αρχη ξανα και πιο οργανωμενα(και ψυχραιμα,χωρις βιασυνες)
Περασε ενα preshading,ενα βασικο να φυγει το gun metal και οποια αλλη παραφωνια βλεπεις(αυτα αν δεν ειναι πολυ εντονο στην υφη απο τις σκονες) και ξεκινα σιγα σιγα ,το chipping,ενα συννεφο βασικου,wash-ακι ,pin-wash-ακι και μετα σκονουλες ...ζιγουλια ζιγουλια :mrgreen:
Σε καθε σταδιο θα πρεπει να μπορεις να βλεπεις καθαρα την δουλεια που εχεις κανει,χωρις να σκεπαζει την προηγουμενη και ακομα κι αν το βρισκεις εντονο το αποτελεσμα να σκεφτεσαι οτι οι σκονες στο τελος(η και καποιο συμπληρωματικο wash) ειναι αυτες που θα συμμαζεψουν τα εντονα στο ματι εφε και θα δεσουν τα χρωματα!
Δεν μπορω να πω οτι με το βαψιμο τα εχω καλα :? και οτι αυτα που λεω ειναι απαραιτητως και τα σωστα ::glossa::,αλλα προσωπικα,αυτο θα προσπαθουσα... :roll:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 19, 2010, 11:21:08 πμ »
Ορέστη για πρώτη φορά εφαρμογής όλων των τεχνικών που αναφέρεις δεν τα έχεις πάει καθόλου άσχημα. Φυσικά όμως στους "γκαζοντενεκέδες" με τους οποίους ασχολούμαστε πρέπει να επανέρχεσαι ξανά και ξανά και να μην το φοβάσαι.  Πολλά που θα σου έγραφα τα είπαν ήδη οι προλαλήσαντες όπως και ο Δαίδαλος. Έτσι λοιπόν σε πρώτη φάση προχώρα έτσι, εγώ προσθέτω κάποια tips  :wink: :
Για pin-wash δηλαδή wash στις εσοχές, σε λεπτομέρειες που εξέχουν (βίδες, μεντεσέδες κλπ), πάρε ένα πολύ λεπτό πινελάκι και πολύ αραιωμένο λάδι raw umber και όρμα του.
Για γδαρσίματα κλπ χρησιμοποιείς κάποιο ΠΟΛΥ ανοικτό πράσινο ενώ για πιο βαθιές φθορές - chipping κλπ με ένα σκούρο καφέ το vallejo που λεέι ο Τάσος είναι ΟΚ ή ακόμα και raw umber ατόφιο. Στο τέλος κιόλας "σκουριάζεις" λε λαδάκια (τρεξίματα).
Τα πέδιλα της ερπύστριας βάψτα με μείγμα μαύρου+κόκκινου ή ένα dark earth+κόκκινο & μετά πλούσιο wash με raw umber, μετά σκόνισμα και τέλος φθορά με κοινό μολύβι.
Τα συρματόσχοινα επίσης, ξεκίνα τα με μαύρο και μετά όπως πιο πάνω ... πλούσιο wash με raw umber, ... σκόνισμα και τέλος φθορά με κοινό μολύβι.

Αυτά από μένα προς το παρόν ή φέρτο και αύριο από κοντά να κάνουμε μια ... νεκροτομή :mrgreen: και να τα πούμε.  ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 19, 2010, 01:41:02 μμ »

Nino- dedale: Το πήρα!!! (το Vallejo), το βραδάκι θα καθήσω να δουλέψω όπως με συμβουλέψατε... θα επικεντρωθώ όμως κυρίως στο chipping που όπως φαίνεται τελικά, βγάζουν μάτι...  :oops:
πήρα και ένα track primer (304) της Vallejo για τις εφεδρικές ερπύστριες... θα το δοκιμάσω σαν βασικό...

Και μην ανυσηχείτε... έχω τον τράκτορα του GB... ::077devil::

Αλλά δυστυχώς αύριο δουλεύω και δεν θα μπορέσουμε να είμαστε παρόντες :(

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ... ::kerasma::

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 19, 2010, 01:52:11 μμ »
Ωραιο βγαινει  ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 19, 2010, 06:58:04 μμ »
Ορέστη πολύ καλή προσπάθεια, πρόσεξε αυτά που σου είπαν Πέτρος, Dedalos και Nino....δεν θα προσθέσω τίποτα αλλο , παρα μόνο ότι ειμαι (και φανταζομαι αυτό ισχυει για όλους μας σε αυτό το forum) στην διάθεση σου για οποιαδήποτε απορεία ή βοήθεια (μεσω pm),μιας που τυχαίνει τον τελευταίο καιρό να ασχολούμαι με ένα Τ 55 και να έχω πέσει αντίστοιχα σε δύσκολες καταστάσεις , όπως κι εσύ....έτσι π.χ. πρίν το chipping με το gunmetal θα μπορούσες κάλυστα να ρωτήσεις κάποιον απο τους προλαλίσαντες και να είχες αποφύγει έγκαιρα την συγκεκριμένη κακοτοπιά!...καλη συνέχεια, με υπομονή και επιμονή! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 19, 2010, 09:21:38 μμ »
Ωραίο!
με τις διορθώσεις που σου υπέδειξαν τα παιδιά θα γίνει πιο ωραίο.
Καλή συνέχεια
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 19, 2010, 09:35:44 μμ »
η ριζική λύση είναι αυτή που προτείνει ο γιατρός (Δαίδαλος)  με φωτοσκιάσεις και σε συνδιασμό με τις άλλες προτάσεις

το θέμα είναι εσύ τι θα διαλέξεις - αστάρωμα και φτου κι από την αρχή ή επειδή το βαρέθηκες κάποια ...μπαλώματα  :roll: :roll: :roll:

η κατασκευή είναι πολύ σωστή και το θέμα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον και κατά τη γνώμη μου αξίζει να αναδειχθεί με ένα πολύ καλό βάψιμο - weathering

η απόφαση φυσικά είναι δική σου

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 19, 2010, 10:02:05 μμ »
Το δουλεύω... και ελπίζω να ανταπεξέλθω...

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 19, 2010, 11:50:07 μμ »
Λοιπόν... ωρίστε το νέο αποτέλεσμα...
Δεν μπορώ να πώ ότι το έφτιαξα απο την αρχή (δεν μπορούσα λόγο χρόνου), έκανα όμω μια προσπάθεια να εφαρμόσω όλα όσα μου προτείνατε!!!

Σε κάποια σημεία όντως το ξαναπέρασα, πορκιεμένου να φύγει η γυαλάδα, σε άλλα, δούλεψα πάνω σε αυτό που είχα.
Ένα έχω να πώ πάντως: ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑ!!!

Σας ευχαριστώ πολύ και σίγουρα δεν δηλώνω ότι το τελείωσα... όλο και κάτι θα βρεθεί  (όπως ένα ελικό washάκι για να δέσουν όλα μαζί? :wink:

• Moderator
  • Scale 1/35
Απ: T-55 Kladivo Revisited
« Απάντηση #89 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 11:18:20 μμ »
Όταν είδα απο κοντά το Τ-55 του Hummel Moss , στην έκθεση, μαγέυτηκα περισσότερο...
Μετά ήρθες η αγορά και δέυτερου σετ του kladivo απο τον kozzadog...
Το έβλεπα στην βιτρίνα που συνεχώς μου φώναζε και πήρα την απόφαση να το επισκεφτώ ξανά!!!
αστάρωμα, επίσκεψη στο σπίτι του IBANEZου και χρήση του κομπρεσέρ του, καφέδες, τσιγάρα, πολλές φωνές απο τον Μήτσο, ένα στοίχημα (έχει σημασία γιατί το λέω) και βουαλά:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #90 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 12:04:13 πμ »
πολύ όμορφο φαίνεται το μαχίμι ! ::eusa_clap::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #91 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 11:47:54 μμ »
Eπιτελους εβαψες με διαφορετικο τροπο αν και μου εβγαλες την πιστηη τα καταφερες!!
Πολυ καλη δουλεια και καμια σχεση με το πως ηταν πριν

Νομιζω θελει ενα wash/φιλτρο να σπασει το εντονο ανοιχτο πρασινο..

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #92 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 12:17:35 πμ »
Μου φαίνεται πως ο μικρός είναι κακή επιρροή  ::glossa::

Μ'αρέσει Ορέστη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #93 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 07:35:49 μμ »
Ορέστη πολύ όμορφο ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εμπλεξες με τον Μητσο :) :)
Οσα μαστιγωματα τρώει απο τους άλλους θα στα χώνει μετά σε σένα :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #94 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 07:59:57 μμ »
μ αρεσει πολυ!!!!πολυ ομορφος ο ρωσος :mrgreen:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #95 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 08:45:29 μμ »
Όταν είδα απο κοντά το Τ-55 του Hummel Moss , στην έκθεση, μαγέυτηκα...
Και δεν είσαι ο μόνος...

Λοιπόν, πολύ όμορφο το Kladivo. Σα να βλέπεις τη μεταμόρφωση, από κάμπια σε πεταλούδα! ::eusa_clap::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #96 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 12:48:24 πμ »
Δίκιο έχει Ορέστη ο ΥπερΜεγιστοΤεράστιος με τις πεταλούδες και τα ζουζουνια... Σωστή μεταμόρφωση ::icon_thumright::

::eusa_clap::      ::eusa_clap::      ::eusa_clap::      ::eusa_clap::      ::eusa_clap::

ΜΦΧ

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #97 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 07:25:50 πμ »
Σας ευχαριστώ!!!!
Αναμείνατε γιατί ακολουθεί τοποθέτησή του σε βασούλα με δυο φιγουρίτσες!!!!!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #98 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 08:52:51 πμ »
Μπράβο Ορέστη, έγινε πολύ ωραίο, άντε να δούμε και τη βάση με τις φιγούρες.  ::icon_thumright::

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #99 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 09:17:21 πμ »
Μπράβο Ορέστη, έγινε πολύ ωραίο, άντε να δούμε και τη βάση με τις φιγούρες.  ::icon_thumright::
Ευχαριστώ Φίλλιπε!!!!
Δεν θα είναι τίποτα σπουδαίο... δύο φιγούρες, ένας αρματιστής και ένας ανατολικογερμανός στρατιώτης, μπροστά σε αντιαρματικά εμπόδια του λεγόμενου "Inner German border" της Γερμανίας...

κάπως έτσι δηλαδή...

Tags: t-55 kladivo