Αποστολέας Θέμα: Τεχνικές Βαψίματος  (Αναγνώστηκε 13893 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Απ: Τεχνικές Βαψίματος
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 10, 2009, 06:04:17 μμ »
Με ένα ψιλό πινελάκι το ακουμπάς στο οριιο της γραμμωσης και αυτό τρεχει για λίγο(ανάλογα με την αραίωση του).Με αυτο τον τρόπο περνάς όλη τη γράμμωση.Το πανάκι χρειάζεται για να σκουπίσεις τα υπολειματα του wash πάνω απο το μοντέλο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALKIS 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 11, 2009, 10:05:25 πμ »
Αυτο το κανεις αφου εχεις τελειωσει με το βαψιμο?

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 11, 2009, 11:29:19 πμ »
Ναι και αφού εχεις περάσει ενα γυαλιστερό βερνίκι ή παρκετίνη το μοντέλο για να προστατεύει τη βαφη,για περισσότερες λεπτομέρειες ρίξε μια ματιά εδω

::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,310.0/highlight,wash.html
 ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1129.0/highlight,wash.html  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALKIS 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 11, 2009, 04:25:01 μμ »
Ok ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 09:35:49 μμ »
για να μην ανοιγω άλλο ποστ και για να μην μπλέξω το pre shading χωρίς αερογράφο που τρέχει τώρα ξεθάβω αυτό για να ρωτήσω κάτι για το postshading.

μια από τις παραλλαγές της είναι βάψιμο και μετά ξάνοιγμα των χρωμάτων με κάποιο ποσοστό λευκού ή άλλου χρώματος και ψέκασμα στο κέντρο των πάνελς.

στο arcforums κάποιος προτείνει κάτι διαφορετικό.

βάψιμο- παρκετινη- σήματα- παρκετίνη wash - (παρκετίνη λέω εγώ)  βαψιμο με το ίδιο χρώμα στο κέντρο των πανελς (οχι ξανοιγμενο) μιας και η παρκετίνη έχει σκουρήνει τα αρχικά χρώματα και αυτό που περνιέται φαινεται πιο ξανοιγμενο.

δεν αναφέρει 2 πράγματα

1) το δεύτερο πέρασμα με τι αραίωση γίνεται (ψιλουποψιάζομαι αραίωση πάνω από το κανονικό ) αλλά θα κάτσει πάνω στην παρκετίνη???? (δεν θα τρέχει???)

2) δεν αναφέρει πέρσμα με ματ βερνικι. το πέρασμα με ματ βερνικι απότι έχω δεί επαναφέρει την τονικότητα των χρωμάτων (μετά την παρκετίνη) όμως τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση???  θα ξανοίξει αντιστοιχα και τα 2 χρώματα ή θα φέρει το πρώτο χρώμα στο χρώμα του δεύτερου που δεν έχει τίποτα επάνω του???  οπότε πάει το fade effect. δηλαδή με άλλα λόγια αν περάσω μια βαμένη επιφάνεια (μόνο χρώμα τίποτε άλλο) με ματ βερνικι θα ξανοίξει το χρώμα????? ή το ξάνοιγμα οφείλεται στο συνδυασμό gloss ματ.

σκοπεύω να πειραματιστώ με ένα CL-415 που το έχω δοκιμές αλλά αν βλέπετε κάποια πατάτα να μην μπώ στον κόπο.   

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σας.

βασίλης.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καβάλα
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 11:15:03 μμ »
Πέρασα το πρώτο χέρι βαψίματος στο μοντέλο μου και το μόνο μου θέμα είναι ότι ξεχωρίζει το χρώμα εκει που έχει στοκαριστεί το μοντέλο και εκεί που δεν έχει. Με το 2 χέρι θα φύγει αυτό ή δεν το έτριψα καλά;

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 07:29:17 πμ »
Πέρασα το πρώτο χέρι βαψίματος στο μοντέλο μου και το μόνο μου θέμα είναι ότι ξεχωρίζει το χρώμα εκει που έχει στοκαριστεί το μοντέλο και εκεί που δεν έχει. Με το 2 χέρι θα φύγει αυτό ή δεν το έτριψα καλά;
Για να ξεκινισεις το βαψιμο θα πρεπει να εχεις τριψει ΚΑΛΑ τα στοκρισμενα μερη.Εαν το εχεις κανει προσεξε το αρεωμα της μπογια σου. [ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΩΣΗ ΠΟΛΥ?] Αν σε αυτα τα δυο βασικα εισαι ο.κ. τοτε μη φοβασε, πηστευω με το δευτερο χερι θα δεις διαφορα.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 02:34:00 μμ »
Βάφω με enamel humbrol αραίωσα 50/50 (σε σύριγγα 5ml, 2ml χρώμα και 2ml humbrol enamel thinner). Είναι καλά τριμένο δηλαδή δεν κάνει βουναλάκια είναι λείο.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 06:17:58 μμ »
Αυτο το φενομενο εμφανιζετε οταν τα σημεια δεν εχουν ασταρωθει.Ο στοκος τραβαει παραπανο υγρα σαν σφουγκαρη και ξεχωριζει.Μια γρηγορη λυσει ειναι να περαστουν με βερνικι και μετα το χρωμα.Το βερνικι ομως πολυ αραιωμενο.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 07:04:04 μμ »
πέρασα και το δεύτερο χέρι και πάλι το ίδιο φαινόμενο... μπορώ να πω ότι είναι λίγο πιο δυσδιακριτο αλλά πάλι φαίνεται αρκετά... έχω παρκετίνη να το περάσω με αυτή; χρειάζεται και αυτή αραίωση;

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 05:49:10 μμ »
Γινεται να δουμε φωτο? Παντως το καλλητερο θα ηταν ξεβαμα, περασμα με ασταρι, και μετα βαψε κανονικα!!!

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 06:23:38 μμ »
χμ για φώτο δεν ξέρω αν θα βγάλετε άκρη γιατί είναι απο κινητό, αλλά.... είναι η γραμμή που αχνοφαίνεται (  :lol: :lol: :lol: ) στην ένωση

πέρασα ένα χέρι αραιωμένη παρκετίνη με humbrol enamel thinner.... και σημαζεύτηκε λίγο.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 11:48:53 μμ »
Aπο τις φωτο εγω, δεν μπορω να καταλαβω τιποτα.Παντως επιμενω....... στο ξεβαμα/ασταρωμα/βαψιμο!!!

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 12:11:38 πμ »
το έλυσα το θέμα, παρκετίνη και 3 επιπλέον χέρια τώρα είναι οκ.