Αποστολέας Θέμα: Vacuum - κενο αερος , αγορα ?  (Αναγνώστηκε 5176 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mikrosgr

• Scale 1/144
  • *
Vacuum - κενο αερος , αγορα ?
« στις: Μαΐου 16, 2009, 10:32:22 μμ »
καλησπερα , ψαχνω εδω και αρκετο καιρο συσκευη , κενου αερος , vacuum  , για να μπορω να περνω της φουσκαλες απο το υλικο που ετοιμαζω για να ριξω στα λαστιχενια καλουπια που εχω , εαν γνωριζει καποιος ας με βοηθηση  :lol: , διοτι οτι εχω βρει στι ιντερνετ ειναι μεγαλα σε διαστασης και πανακριβα 5.000 - 10.000 ευρω , :roll:

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
Απ: Vacuum - κενο αερος , αγορα ?
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 17, 2009, 10:39:27 πμ »
ριξε μια ματια εδω!!!

http://www.housatonicrr.com/VacChamber.htm

Αποσυνδεδεμένος mikrosgr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 17, 2009, 12:43:35 μμ »

ωραιος  ::icon_thumright::  , κατι τετοιο ψαχνω , για αντλια τι θα συνδεσω ?  μπορω να συνδεσω και τον κομπρεσερ του αερογραφου , δηλαδη απο εκει που γεμιζει η μπουκαλα  αερα  , εγω μπορω να συνδεσω τιν βανα που φαινετε στην εικονα ? τι λες γινετε ?

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 17, 2009, 01:51:30 μμ »
να βρεις μοτερ ψυγειου πανω απο 1 ΗΡ  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 17, 2009, 03:19:51 μμ »
καλησπερα , ψαχνω εδω και αρκετο καιρο συσκευη , κενου αερος , vacuum  , για να μπορω να περνω της φουσκαλες απο το υλικο που ετοιμαζω για να ριξω στα λαστιχενια καλουπια που εχω , εαν γνωριζει καποιος ας με βοηθηση  :lol: , διοτι οτι εχω βρει στι ιντερνετ ειναι μεγαλα σε διαστασης και πανακριβα 5.000 - 10.000 ευρω , :roll:

φίλε καλησπέρα! Αν και δε ξέρω πολλά σχετικά με rtv-καλούπια, σκέφτηκα μήπως σου κάνουν αντλίες κενού που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές συνθετικών εφαρμογών (υαλουφάσματα, carbon κα.). Μπορείς να τις συνδέσεις σε ένα χειροποίητο κουτί-θάλαμο κενού και να δημιουργήσεις έτσι συνθήκες κατάλληλες για τη δουλειά που θες. Να και η διεύθυνση:

http://www.fibermax.eu/shop/index.php?cPath=30&osCsid=f3c5635a13f8135af2e5575b2c512ff9     ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mikrosgr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 18, 2009, 10:43:24 πμ »
thanasis87  σε ευχαριστω !!!!!!  ::eusa_clap::  !!!!!!!   

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2009, 12:10:27 πμ »
παρακαλώ! Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dimitri K.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 09:28:31 μμ »
Εχει αγοράσει ή φτιάξει κανεις θαλαμο κενου εδω?  Ψαχνω να  βρω πλαστικο lexan 1.2-1.5εκ παχος και το βρισκω μεχρι στιγμης σε μεγαλα μεγεθη στα 510ευρο!  Ξερει κανεις καπου που να το πουλανε με το μετρο ή λιγοτερο?

Εχω βρει μαρμιτες αλουμινίου που ειναι ιδανικοί και οχι ακριβοί. Επίσης και σωλήνες pvc κανουν καλη δουλειά (χωρις να εχω δοκιμασει) αλλα θελουν δυο κομμάτια lexan και δυο φλαντζες (πανω & κατω) ενω η μαρμίτα ενα κομμάτι lexan και μια φλάντζα. 

Για μανομετρα κενου δεν εχω ψαξει ακομα. Ιδεες?

Για αντλία μαλων θα αγοράσω κομπρεσερ ψυγειου αλλα εχω χρησιμοποιήσει και κομπρεσερ αεορογραφου με επιτυχία(Τα κομπρεσερ της sil-air  τροποποιημενα κομπρεσερ ψυγειου δεν ειναι?). Επισης κανουν δουλεια και τα κομπρεσερ για ξυλουργικες εργασίες. 
Δεν έχω καμία υπομονή για τον μοντελισμό.  Υπομονή χρειάζεται μόνο όταν δεν υπάρχει πάθος.

Tags: vacuum