Αποστολέας Θέμα: IONEAN SEA 1940: Destroyer "VASILISSA OLGA -D15" & SUBMRINE "PAPANIKOLIS -Y2  (Αναγνώστηκε 20109 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
Απ: IONEAN SEA 1940: Destroyer "VASILISSA OLGA -D15" & SUBMRINE "PAPANIKOLIS -Y2
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 06:03:33 μμ »
Γιώργο, πρέπει να κάνω login ΄στη σελλίδα της ΑΝΕκ;

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
Απ: IONEAN SEA 1940: Destroyer "VASILISSA OLGA -D15" & SUBMRINE "PAPANIKOLIS -Y2
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 06:18:14 μμ »
Πολύ ωραίο φίλε Γιώργο -ευχαριστούμε πολύ

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 07:05:16 μμ »
παρά  πολύ χρήσιμα φίλε μου -θα το ρίξω στο διάβασμα και θα επανέλθω με διορθώσεις.
Εκείνες οι κυκλικές οπές στο πίσω μέρος τι είναι;

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 01:06:48 πμ »
Μια δυο μερες δεν κοιταω και χανω την μπαλα. :shock: :shock: :shock:
Για ποτε το ντορνιε μεταμορφωθηκε σε Παπανικολη χαμπαρι δεν πηρα.Κι ο αλλος ο κυκλωπας δεν ειδοποιει να μη μουρθει αποτομα  :evil:
Μπραβο Δημητρη φοβερη επιλογη κι ωραια σκρατσια.Και η ερευνα απαιχτη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλη συνεχεια  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 01:21:23 πμ »
[quote
Spoiler (hover to show)
[/quote]

Μην ανυσυχείς καταλαβαίνο από χρόνους και δουλειές
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά βλέπεις στην έρευνα βοηθούν πολύ οι συμφορουμίτες
Αύριο θα έχω χρόνο να κοιτάξω και τις υπόλοιπες κατασκευές

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 01:07:41 πμ »
Μήπως οι οπές που λές είναι οι δύο πρυμναίοι τορπιλλοσωλήνες; ::salut::Μπροστά είχε τέσσερους.Οι δύο ήταν κάτω από την επιφάνεια όταν έπλεε σε ανάδυση

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 02:00:35 μμ »
αν και μπαινω καθυστερημενα στην εβδομη σελιδα(αχ ρε Ιndy) να πω και εγω συγχαρητηρια για το θεμα και καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 03:42:52 μμ »
Τι σχέση έχει ο Indy με την έβδομη σελίδα και τις καθυστερήσεις? Φλωτάρχης είναι όχι διαιτητής :shock: ::lol18:: :mrgreen: ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 11:01:17 μμ »
...Από βδομάδα μπορώ να περάσω από το Μουσείο να του ρίξω μια ματιά από κοντά.
Λυπάμαι που άργησα να εκπληρώσω την υπόσχεσή μου, αλλά ανακάλυψα λίγο αργά ότι τις καθημερινές το Ναυτικό Μουσείο κλείνει στις 14.30 και δεν μπορούσα να φύγω από το γραφείο για να το προλάβω.

Δυστυχώς δεν επιτρεπόντουσαν οι φωτογραφίες και δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τη φωτογραφική μου, αλλά στη ζούλα βγήκαν λίγες φωτο με το κινητό (ήταν και σκοτεινή η αίθουσα, άστα να πάνε...). Τουλάχιστον φαίνεται το γενικό σχήμα της πρύμνης (φωτό από το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και το αδελφό του σκάφος ΚΑΤΣΩΝΗΣ).

[imgt]http://i183.photobucket.com/albums/x113/gpav_photo/ModelClub/DSC00064.jpg[/imgt] [imgt]http://i183.photobucket.com/albums/x113/gpav_photo/ModelClub/DSC00065.jpg[/imgt] [imgt]http://i183.photobucket.com/albums/x113/gpav_photo/ModelClub/DSC00066.jpg[/imgt] [imgt]http://i183.photobucket.com/albums/x113/gpav_photo/ModelClub/DSC00067.jpg[/imgt] [imgt]http://i183.photobucket.com/albums/x113/gpav_photo/ModelClub/DSC00068.jpg[/imgt]
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 01, 2010, 06:39:46 μμ »
- Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το κόπο που έκανες. Επίσης ευχαριστώ όλους που συνέβαλαν στη προσπάθεια αυτή.
- Τελικά για το Παπανικολής επιλέχτηκε μια άλλη καρίνα από το σετ των γιαπωνέζικων ΥΒ που είχα προμηθευτεί πριν από πολλά χρόνια. ήταν 2 ΥΒ και τώρα που ξανασχολήθηκα και κατόπιν όλου αυτού του υλικού που μαζεύτηκε, έψαξα και βρήκα το 2ο ΥΒ. Είδα ότι το σκάφος έφερνε πιο πολύ προς το Παπανικολής και υπήρχε και κάποια λεπτομέρεια. Έτσι ξανακατασκευάστηκε. Χρησιμοποιήθηκε το σκάφος το πυροβόλο, πολυβόλο ενώ ιστοί, περισκόπια και κεραίες έγιναν από ζεσταμένο-τεντωμένο πλαστικό.
- Ο πύργος (γέφυρα;): κατασκευάστηκε ένα κομμάτι από σβήστα που έδινε το γενικό σχήμα, στύθηκε με στόκο -τριφτηκε. Κατόπιν αφού η επιφάνεια έγινε λεία ντύθηε με φύλο πλαστικού κομμένο στο κατάλληλο σχήμα. προστέθηκαν πο λεπτομέρειες.
- Βάφηκε και φθάρθηκε κι έγινε wash. Σκέφτηκα ότι ένα μάχιμο ΥΒ που σέβεται τον ευατό του θα είχε ξεβάματα και σκουριές, ίσως όμως το παράκανα -τι λέτε; Θα προσπαθήσω με λίγο dry-brushin να το ξανοίξω λίγο και να εξαλείψω τις πολλές φθορές (οι σκουριές φάινονται έντονες). όταν έρθουν τα ρέλια θα τοποθετηθούν στα 2 πλοία. Στο μεταξύ θα ασχοληθώ με την ΒΟ
- Το μήκος του είναι 14,4cm πράγμα που το κατατάσει σε κλίμακα 1/430(!), Έτσι τα δύο πλοία θα μπουν σε ξεχωριστά διοραματάκια θάλασσας.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 01, 2010, 06:42:44 μμ »
Δυστυχώς δε θυμάμαι πως λεγόταν το κιτ και ποιας εταιρείας ήταν, γιατί το σακουλάκι είχε τοποθετηθεί χωρίς το κουτί του σε άλλο κουτί και τις οδηγίες δεν τις έχω βρει
Ελπίζω πάντως -παρόλλα που πρόκειται για συρραφή- να έχω πιάσει αρκετά το σχήμα. Βέβαια οι διαστάσεις μετρήθηκαν και έγιναν υπόκλίμακα (βγήκε ελαφρά στενότερο)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 01, 2010, 09:18:11 μμ »
Εμένα οι φθορές του Παπανικολή μου φαίνονται μια χαρά. ::icon_thumright::Ο πατέρας  μου που ήταν παιδί τότε, είχε δει τα υποβρύχια στο λιμάνι, και του φαίνονταν πάρα πολύ ταλαιπορημένα. Ήταν, άλλωστε, στα όρια της επιχειρησιακής τους ζωής...Η "θεια 'Ολγα" ειναι εκτός κλίμακας :shock: :shock: :shock:;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 01, 2010, 09:30:32 μμ »
η ΒΟ είναι σε 1/600 από το κιτ της Airfix. Το Παπανικολής κατασκευάστηκε απο κιτ γιαπωνέζικου ΥΒ στην 1/700, αλλά οι διαστάσεις του ως μοντέλο σε σ΄χεση με τις πραγματικές το κάνουν ~1/430, αλλά το επέλεξα αυτό γιατί πιάνει πιο καλλά τις γραμμές του σκάφους κι έχει κάποια λεπτομέρεια. Έτσι το κάθε πλοίο θα τοποθετηθεί σε ξεχωριστές βάσεις/θάλλασσες

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 01, 2010, 09:50:05 μμ »
Τώρα κατάλαβα ::noidea:: Οι κλίμακες τελικά, δεν σε θέλανε καθόλου σε αυτό το εγχείρημα φίλτατε, όπως και νά'χει  ::proskino::για την προσπάθεια ιδίως του Παπανικολή ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 01, 2010, 10:17:31 μμ »
Ευχαριστώ για τις ενθαρρύνσεις και τα καλά λόγια
όσο για τις κλίμακες: θα μπορούσα να αφήσω την πρώτη κατασκευή, που δεν έμοιαζε και πολύ με Παπανικολής βέβαια και να πω ότι αυτό μπόρεσα να φτιάξω, αλλά ότανείδα το άλλο σκαρί κατάλαβα ότι φέρνει πιο πολύ προς το ζητούμενο.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 02, 2010, 04:31:22 μμ »
Παρακαλώ ΑΣΕ τις φθορές όπως είναι και ίσως αν τις επεκτείνεις και λίγο με περισσότερους κοκκινοκαφέ τόνους να είσαι ακόμα καλύτερος :mrgreen: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 03, 2010, 02:33:38 μμ »
 :mrgreen: :mrgreen:Eίδες; Δεν τα λέω μόνον εγώ ::eusa_dance::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 03, 2010, 02:54:08 μμ »
μα έτσι μοιάζει περισσότερο με άρμα εγκαταλειμένο στη μάχη του Κουρσκ :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 03, 2010, 02:55:37 μμ »
Ή με U-Boot :mrgreen: ωραίο δηλαδή ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Qui tangit frangatur

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 03, 2010, 03:08:15 μμ »
Εδώ με το που κάνανε κατάδυση, αρχίζανε τα βραχυκυκλώματα οι φωτιές στις μπαταρίες, και οι εισροες υδάτων, και συ  λές για το αν ήτανε φρεσκοβαμμένα ή όχι; Χρέπια ήταν.Έβγαιναν περιπολία και οι επισκευές γίνονταν "εν πλώ", και εκ των ενόντων. Ακόμη και κατά την εκτόξευση της τορπίλλης,μπαίνανε νερά και τα σκάφη κινδύνευαν. ʼσε το όπως είναι, εκτός αν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν σου αρέσει έτσι οπότε πάσο... ::icon_thumright::
Κάναμε πόλεμο με υποβρύχια που οι προδιαγραφές ζωής τους ήταν μία δεκαετία. Ο δε Γλαύκος είχε φάει και κάτι "ψιλές" από τα αεροπλάνα στο κίνημα του 35...
Κι όμως γράψαμε ιστορία στον υποβρύχιο πόλεμο! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 03, 2010, 03:16:20 μμ »
Κι εμένα μ' αρέσουν οι φθορές, αλλά κυρίως εννοούσα ότι μου ξέφυγαν ως προς το μέγεθος  σε σχέση με τη κλίμακα. Δηλαδή κάτι περιοχές σκουριάς είναι πολύ μεγάλες. Λέω να τις κάνω πιο προσεκτικά -μιικρότερες -περισσότερες
(Ίντυ: δεν μου έφυγαν γράμματα!!!)

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 03, 2010, 05:50:33 μμ »
Κι εμένα μ' αρέσουν οι φθορές, αλλά κυρίως εννοούσα ότι μου ξέφυγαν ως προς το μέγεθος  σε σχέση με τη κλίμακα. Δηλαδή κάτι περιοχές σκουριάς είναι πολύ μεγάλες. Λέω να τις κάνω πιο προσεκτικά -μιικρότερες -περισσότερες
Γι' αυτό σου λέω αντί να σβήνεις κάνε διαβάθμιση σε αυτό που έχεις με τόνους κοκκινοκαφέ σκουριάς μέχρι να "σβήσει"

(Ίντυ: δεν μου έφυγαν γράμματα!!!)
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ΕΤΣΙ ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 08, 2010, 03:00:00 μμ »
Ωραία, παραλήφθηκαν τα ρέλια. Και τώρα παληκάρια τι χρώμα τα βάφουμε αυτά; Κρί τα κολωνάκια και μπεζ (σκοινί ή αλυσσίδα;) τα οριζόντια;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 08, 2010, 05:08:35 μμ »
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, θα πρότεινα το ίδιο το χρώμα των πλαϊνών του πλοίου. Στα πλαίσια της λογικής ότι δέν πρέπει να υπάρχει κάτι ευδιάκριτο  σε ένα πολεμικό...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 08, 2010, 05:53:53 μμ »
Ωραία, παραλήφθηκαν τα ρέλια. Και τώρα παληκάρια τι χρώμα τα βάφουμε αυτά; Κρί τα κολωνάκια και μπεζ (σκοινί ή αλυσσίδα;) τα οριζόντια;
Τα μπουντέλια (κολωνάκια) είναι στο χρώμα της πλευράς του πλοίου. Λόγω της κλίμακας και επειδή θα σου βγει η ψυχή να τα κάνεις άλλο χρώμα, βάψε και τους χειραγωγούς (οριζόντια) στο ίδιο χρώμα.

Συνήθως οι χειραγωγοί είναι πλαστικοποιημένο συρματόσχοινο άρα μαύροι, σπάνια αλυσίδα και ακόμα πιο σπάνια σχοινί...

Πολύ καλή η προσπάθειά σου...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Tags: