Αποστολέας Θέμα: Μοντελισμός για.... Σινεφίλ  (Αναγνώστηκε 15637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Μοντελισμός για.... Σινεφίλ
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 05:39:28 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Εδώ και καιρό, μου τριβέλιζε στο μυαλό μια ιδέα: Να κάνω (πάντα σε 1/72), μια σκηνή από την ταινία «Kelly''s Heroes». Για όσους δεν την έχουν δει, πρόκειται για πολύ καλή πολεμική κωμωδία, με πρωταγωνιστές τον Κλίντ Ήστγουντ (Κέλλυ), Τέλυ Σαβάλας (Big Joe) και Ντόναλντ Σάντερλαντ (Oddball). Αυτός ο τελευταίος είναι η φάτσα που εμφανίζεται στην υπογραφή μου παρακάτω.  Η ταινία είναι «must see» και συνιστάται ανεπιφύλακτα. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλες πολεμικές ταινίες της εποχής, στην ταινία αυτή, έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί «αυθεντικός» εξοπλισμός. Τα Σέρμανς προέρχονται από το Γιουγκοσλαύικο Στρατό, ενώ τα Tigers, είναι αξιοπρεπώς μετασκευασμένα Τ-34 (όπως χρόνια αργότερα έγινε και στη «Διάσωση του στρ. Ράϊαν»).

Το μοντέλο:

Το Σέρμαν του Oddball είναι περίεργο: Το σκάφος είναι Μ4Α3, με πύργο αυτόν που είχαν τα Σέρμαν με 75άρι πυροβόλο, αλλά αυτός έχει  76άρι (σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο τύπος αυτός λέγεται Μ4Α3Ε4, αλλά αυτό παίζεται). ʼλλο χαρακτηριστικό του είναι η cupola του αρχηγού (αρκετά σπάνια για τέτοιο πύργο) και φυσικά το μεγάφωνο στο πλάϊ (σε κάποιες σκηνές φαίνεται δεξιά, στις περισσότερες αριστερά του πύργου :mrgreen:) με το οποίο «παίζουν μουσική που τους ηρεμεί στη μάχη» ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::. Στο δεξί μέρος του πήγματος υπάρχει αποθηκευμένη μία σωλήνα. Κατά τον Oddball είναι προσάρτημα του πυροβόλου για να τρομάζει τους Γερμανούς που νομίζουν ότι έχει 90άρι ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::. Στην ταινία  πάντως δεν το χρησιμοποιεί ποτέ. Ένα ακόμα μυστικό όπλο του Oddball είναι τα βλήματα χρώματος. Δεν είναι αποτελεσματικά κατά αρμάτων, «αλλά στη μάχη ζωγραφίζουν υπέροχα» ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::.

Αυτό λοιπόν το ιδιότυπο Σέρμαν είναι το θέμα μας: Κάτω πήγμα και ανάρτηση από το Μ4Α1 της Italeri, πύργος από το ίδιο κιτ, άνω πήγμα από το Μ4Α3 της ESCI (μαϊμουδένιο αντίγραφο ρητίνης), cupola και καπάκι της Hasegawa, και πυροβόλο της Fine Scale Factory. Περιμένω τώρα τον Μάστορα να μου φέρει και το μεγάφωνο (από αστυνομικό ελικόπτερο είπε :shock: :shock: :shock:). Ανάρτηση, ερπύστριες και φυσικά μεγάφωνο και κατασκευαστικά το Σερμανάκι είναι έτοιμο.

Oι φιγούρες τώρα, είναι κανονικοί ...Φρανκενστάινς: Ο Oddball έχει κεφάλι από πιλότο της Matchbox, το αριστερό του χέρι είναι από φιγούρα της Italeri, ενώ ο κορμός και το δεξί χέρι είναι από Milicast. Ο Κέλλυ, είναι συρραφή  από δύο φιγούρες της Italeri (US Infantry -το νέο σετ). Ο ...Τούρκος (γεμιστής) είναι και αυτός  Milicast και το φέσι του έχει γίνει από sprue . Τέλος ο Μοριάρτυ (οδηγός) είναι η φιγούρα του κιτ, με κεφάλι (χωρίς κράνος), από ʼγγλο της ESCI. To όλο συνονθύλευμα,, ενώθηκε με Magic Sculpt, Miliput, κυανοακριλική κόλλα και... αίμα (από το κοπίδι).

Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι εδώ. Αναμένω σχόλια και ιδέες. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να φτιάξω και τον Τίγρη (είπαμε πάνω σε Τ34) και πιθανώς να τα «δέσω» σε ένα διόραμα - σκηνή από την ταινία.

Και μερικές με όλες τις φιγούρες τοποθετημένες πρόχειρα:

Συνεχίζεται .......

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Μοντελισμός για.... Σινεφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 05:44:55 μμ »
    Ωρέ έτσι καί μάθουνε τί τρέλλα κυκλοφορεί εδώ μέσα,θα μας μπουζουριάσουνε όλους μαζί. :mrgreen: :mrgreen:

Τέλος πάντων..........Καλή συνέχεια καί καλές μεταμοσχεύσεις (καθώς οι εγχειρήσεις θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες). ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 05:47:28 μμ »

Keep up!!!!!
Θα περιμένω πως και πως!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 06:32:00 μμ »
always with the positive waves Dimitris!..always with the positive waves!! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 07:58:16 μμ »
...και πότε η πρεμιέρα (παγκόσμια πρώτη) Δημήτρη;;;  ::glossa::

Ωραία ιδέα  ::icon_thumright:: Καλή συνέχεια  ::salut::

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 11:58:09 μμ »
καλή συνέχεια φίλε...βασικά σου γράφω γιατί με εξέπληξε ότι κάποιος θά έκανε διοραματάκι σε 1/72, γιατί και εγώ αυτές τις μέρες  κάνω ένα!!

για να δούμε τη συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 03:21:54 πμ »
Το ειπες και το εκανες ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Οντως ο τυπος λεγεται Μ4Α3Ε4 και υπηρξαν και Μ4Α1Ε4 η διαφορα ειναι οτι ειχαν στο πλαι του πηγματος προεκτασεις οπως τα Ε8.Ολα αυτα πρηηλθαν απο ανακατασκευες παλαιου υικου του πολεμου και δοθηκαν μεσω του προγραματος ΜDAP σε διαφορες συμμαχικες χωρες.Πολλα Μ4Α3Ε4 χρησιμοποιηθηκαν και στην Κορεα.
Καλη συνεχεια φιλε
 ::salut::
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 08:12:53 πμ »
Φοβερή ιδέα και υπέροχη ταινία.  ::icon_thumright::
Και εξαιρετική δουλειά so far  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Spoiler (hover to show)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 11:16:33 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά, μπράβο!
Η ταινία ειναι απο τις αγαπημένες μου!
Να επισημάνω κάτι, η θυρίδα του αρχηγού, είναι εκτός κλίμακας!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 03:20:42 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή σας και τα καλά σας λόγια.

Νίκο ::arrowred:: Για να μη μας μπουζουριάσουνε το ποστάρουμε εδώ. Έχει κάτι "φρούτα" εδώ μέσα (Raw Shooter, Gkontog, για να αναφέρω μερικούς), άλλο πράγμα

Θανάση ::arrowred:: Όπως σου έχω ξαναπεί: ΓΟΥΦ ΓΟΥΦ

Φίλιππε ::arrowred:: Ελπίζω "soon in a theater near you" (αν και έχω απλωθεί πολύ τελευταία με τη μπουλντόζα, τούτο εδώ και ένα ρητινένιο LVT 4 (Buffalo)).

Περικλή ::arrowred:: Μου φαίνεται πως πας να μου πάρεις την έδρα ::sprechende_015:: της.... Σερμανολογίας. Υποκλίνομαι  ::proskino::

Σταύρο  ::arrowred:: Μεταξύ "ονόματος" και "Τιπίκου" μοντελάρουμε πότε πότε να ξεχνιόμαστε

CNC ::arrowred:: Έχεις δίκιο για τη θυρίδα. Το μοντέλο δότης (της Hasegawa) αν και λέει ότι είναι 1/72 στην πραγματικότητα είναι 1/68. Πάντως δεν υπήρχε περίπτωση να θυσιάσω κάποιο από τα πανάκριβα μοντέλα της Dragon γι αυτό το πρότζεκτ :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (......ντροπή(ς)). Από την άλλη ευτυχως που είναι overscale, αλλιώς δεν θα χώραγε ο Oddball να βγαίνει από την τρύπα.

Stay tuned, TBC...........

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 03:32:48 μμ »
Καλησπέρα παιδιά,και για όσους ενδιαφέροναται στην 1/35:
Από http://www.formationsmodels.com
F100 "Oddball" Sherman Conversion -$70
An extensive Conversion to create the famous tank from a 1970's movie. Includes all the unique details to create "Oddball's" M4A3. Including 76mm gun, loud speaker, spare track links, air cooled .50 cal MG barrel, front and rear fenders, exhaust deflector, and mixed wheel set. The kit also includes a full compliment of Formation's Sherman details to build as accurate a representation as possible, such as our tools, hatches, complete turret assembly, track skids, headlights, and lenses.  Shown on and scled to Tamiya's M4A3 kits, but can be built with Italeri or Dragon M4A3s as a donor.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 12:20:05 πμ »
Πολύ καλή η ταινία -έχω καιρό να τη δω. Μπράβο για την επιλογή του θέματος,αλλά δε κατάλαβα κάτι: θα φτιάξεις και τον Ντόναλντ Σάδερλντ στην 1/72?

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 03:31:31 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Αφού το Σερμανάκι έφτασε ήδη σε καλό σημείο, είπα να ασχοληθώ λιγάκι με τον Τίγρη, ξεκινώντας παράλληλη παρουσίαση και των δύο αρμάτων σε αυτό το θέμα.

Ο συγκεκριμένος Τίγρης της ταινίας, έχει κατασκευαστεί πάνω σε Τ34, και έχει τις εξής ιδιαιτερότητες:
1) Ο πύργος είναι τοποθετημένος αρκετά μπροστά
2) Η θυρίδα του αρχηγού είναι τύπου τύμπανου (early type)
3) Έχει καπνογόνα στον πύργο
4) Στο πίσω μέρος έχει φίλτρα (νομίζω λέγονται Φάιφελ)
5) Έχει zimmerit

Η πρώτη προσπάθεια ήταν να "ματίσω" ένα Τ34 της Italeri με τον Τίγρη της Hasegawa. Για τις δοκιμές αγόρασα και το κιτ της Italeri (που δίνει δύο "γρήγορα" κιτ). Η προσπάθεια αυτή απέτυχε παταγωδώς :evil: :evil: :evil: :evil:, επειδή το Τ-34 είναι και στενότερο και μακρύτερο από τον Τίγρη. Συνεπώς τα δύο κιτ δεν έδεναν με τίποτα :evil: :evil: :evil: :evil: Τζάμπα κόπος

Έτσι προχώρησα στο "Plan B" = κατασκευή του Τίγρη από φύλλο πλαστικού (μετά και από παρότρυνση του Gkontog ::salut::).  Στις (λίγες) φωτογραφίες που ακολουθούν, έχει τοποθετηθεί με blue tack ο πύργος από το "γρήγορο" κιτ (στην τελική του μορφή, θα έχει τον πύργο της Hasegawa που άλλωστε έχει και τη σωστή θυρίδα). Στην συνέχεια θα μπουν τα διάφορα κομμάτια που λείπουν (σχάρες, θυρίδες, φίλτρα, κλπ) και τα οποία θα κανιβαλλιστούν από το κιτ της Hasegawa. Tο zimmerit θα γίνει (ελπίζω :oops:) με πυρογράφο.

Ελπίζω να σας αρέσει

Συνεχίζεται..............

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 03:48:35 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 03:53:59 μμ »
συνεχίζεται ?
αντε να δούμε ...
καλή συνέχεια
εφόσον προκειται για φανταστικό οχημα
δεν θα κολλήσουμε σε θέματα γωνιών κλπ.
αντε βάλε πάνω του τώρα τις λεπτομέρειες για να δείξει
Σ.Σ.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:51:55 πμ »
Καλημέρα σε όλους,

Μιας και τελευταία με έχει πιάσει (μοντελιστική) προκοπή :mrgreen:, προχώρησα αρκετά τον Τίγρη....της ταινίας.

Αρχικά (όπως είχα πει σε προηγούμενο πόστ), κανιβάλλισα έναν Τίγρη της Hasegawa από τον οποίο πήρα τα κομμάτια που φαίνονται με γκρι χρώμα στις φωτογραφίες. Εκτός από τον πύργο λοιπόν (που χρησιμοποιήθηκε ολόκληρος), "ξήλωσα" τα καπάκια της μηχανής, τις θυρίδες του πληρώματος και μερικά άλλα κομμάτια. Επίσης από φύλλο πλαστικού, έγιναν και οι (λοξές) ποδιές στα πλαϊνά. Αυτές είναι απλά τοποθετημένες πρόχειρα, γιατί αν τις κολλήσω οι ερπύστριες δεν θα μπαίνουν με τίποτα. Τα μπροστινά φτερά (τα οποία κόπηκαν από το κιτ και μειώθηκαν για να ταιριάξουν) κολλήθηκαν "περασιά" με το αντίστοιχο σκράτς κομμάτι. Τα πίσω φτερά, χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια

Μετά έγινε το zimmerit (με πυρογράφο). Στη συνέχεια το πέρασα με υγρή κόλλα και το έτριψα με οδοντόβουρτσα για να λειανθεί κάπως. Το zimmerit είναι βέβαια λίγο crude, αλλά για το συγκεκιμένο μοντέλο δεν με ενοχλεί καθόλου.

Τα μόνα που μένει  πιανα κολληθούν, είναι οι εξατμίσεις, το προστατευτικό μπροστά από τη θυρίδα του οδηγού και φυσικά οι ερπύστριες.
 ::arrowred:: Ερώτηση προς γνώστες: Κανονικά τα προστατευτικά των εξατμίσεων και οι πιστολοθυρίδες του πύργου είχαν zimmerit :?: :?: :?:
Βοηθείστε σας παρακαλώ έναν κακόμοιρο φιλοσύμμαχο :mrgreen:

Στην τελευταία φωτό είναι μαζί με έναν κανονικό Τίγρη της Hasegawa (που είχα κάνει στα νιάτα μου και του λείπει η θυρίδα :oops:), για σύγκριση.

Ελπίζω να σας αρέσει. Περιμένω σχόλια, σχολιανά, παρατηρήσεις και ιδέες.

Συνεχίζεται ...................

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 12:34:22 μμ »
Αν και στα είπα από κοντά, θα στα πω και από εδώ!
Είναι φανταστικό!
Και μικρό!!!!
Η ιδέα και μόνο να κάνει κάποιος zimmerit με πυρογράφο στην 1/72 είναι τουλάχιστον παρανοϊκή!

Στα προστατευτικά των εξατμίσεων καθώς και στις πιστολοθυρίδες του πύργου, μην βάλεις zimmerit, δεν είχανε.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 12:54:45 μμ »
Τι κάνεις εκεί βρε κανίβαλλε!!!  :shock: Και "πυρογραφικό"!!!! zimm στην 1/72 !!!   ::eusa_clap::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Για να στα λέει ο ʼλεξ, σαν πιο ειδήμων  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: κάτι θα ξέρει. Προστατευτικά λοιπόν όπως στα είπε, ΑΝΕY zimmerit, για τις πιστολοθυρίδες εξαρτάται ανάλογα από το συγκεκριμένο άρμα το οποίο αναπαριστά κάποιος, καθώς μερικά είχαν επικάλυψη κι εκεί, μερικά πάλι όχι. Κι εγώ θα πρότεινα και λόγω μικρής κλίμακας αλλά και για να μην παιδεύεσαι άστες χωρίς. Keep walking.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:08:58 μμ »
Πανεμορφος ο Τιγρης/34...!!! Και η ταινια επισης απο τις αγαπημενες μου.... ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:22:55 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:25:50 μμ »
Απιστευτο συνονοματε  :shock: :shock: :shock:
Πανω που πηγα να σου γραψω "τι πεδευεσαι παρε το dragon-ακι που εχει ετοιμο το ζιμεριτ ......." τσουπ μας κουφανες !!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:34:08 μμ »
ʼλλος με βρωμόχερο εδώ μέσα...αλλά στον πυρογράφο...καλά λένε πυρ-γυνή και Dimitris 72  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:46:48 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 02:19:31 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια

::arrowred:: Φίλε και γείτονα Static, όχι δεν το είχα γράψει εγώ το άρθρο. Το έχω διαβάσει όμως και μάλλον μούμεινε, αφού για κάποιο περίεργο λόγο, είχα αγοράσει πολύ παλιά έναν πυρογράφο (που τον ξέθαψα με την ευκαιρία αυτή).

::arrowred:: ΙΒΑΝέζε, Νίκο και Φίλιππε, τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο (τουλάχιστον όσο ακούγεται). Μάλλον το πιο δύσκολο ήταν να σχεδιαστούν οι κάθετες γραμμές (spacers), σε σχετικά ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Πάντως νομίζω ότι με αυτή τη μέθοδο μπορεί να γίνει μόνο αυτό το pattern.

::arrowred:: Aλέξη και Νίκο (πάλι) ευχαριστώ για τις συμβουλές. Τελικά δεν θα βάλω zimmerit στα σημεία αυτά ::icon_thumright::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 03:23:16 μμ »
Εγω προτεινω να κανεις σε διοραμα την σκηνη που ο Τιγρης εχει κολλησει στο στενο και δεν μπορει να γυρισει το πυροβολο δεξια λογω τοιχου και αριστερα λογω δεντρου, και το sherman ριχνει το βλημα με την κοκκινη μπογια....Απλα θα σπερνει...το γελιο.. :mrgreen:

Tags: oddaball sherman