Αποστολέας Θέμα: Ένα άλλο είδος μοντελισμού :)  (Αναγνώστηκε 7429 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nehelenia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λευκόβρυση, Κοζάνη
  • Anime figures
Ένα άλλο είδος μοντελισμού :)
« στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 11:48:20 πμ »
Ασχολούμαι με τον μοντελισμό περίπου ένα χρόνο τώρα. Με ένα διαφορετικό είδος όμως από που βλέπω πως ασχολείστε εσείς εδώ. Κάνω μοντέλα από φιγούρες που είναι εμπνευσμένες από Ιαπωνικά κινούμενα σχέδια.
Μέχρι στιγμής έχω ολοκληρώσει 7. Χρωματίζω ακόμα με πινέλο και γενικά θεωρώ τον εαυτό μου αρχάριο στο χόμπι. Θα σας δείξω μερικές από της δουλειές μου, ίσος να σας ενδιαφέρει ένα τέτοιο είδος μοντελισμού. Πάντως χάρηκα πάρα πολύ που βρήκα μια ελληνική κοινότητα που ασχολείται με το μοντελισμό γιατί νιώθω εντελώς χαμένη μιας και όλη την ορολογία την ξέρω στα αγγλικά και δεν έχω ιδέα που να βρω αυτά που χρειάζομαι και πως τα λέμε στην Ελλάδα.

Ω! Ξέχασα να αναφέρω πως το υλικό τους είναι epoxy resin (εποξική ρητίνη?)

Human Mystic 1/7 (Linege II) Αυτό είναι το τελευταίο μοντέλο που έκανα. Ακόμα δεν της έχω βάψει το ραβδί της.

Αυτές οι 5 φιγούρες είναι από την ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων Sailor Moon και είναι όλες 1/8 εκτός από αυτή στο βάθος που είναι 1/6

Και εδώ θα δείτε πως είναι αρχικά μια τέτοια φιγούρα.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Απ: Ένα άλλο είδος μοντελισμού :)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 11:59:31 πμ »
Κατ'αρχήν καλωσήρθες στο φόρουμ  ::salut::
Σπάνια και ενδιαφέρουσα η θεματολογία σου  ::icon_thumright::
Το κατασκευστικό δέ, εκ του μηδενός... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 12:07:05 μμ »
Kαλημέρα και καλώς ήρθες στο forum μας. Δες και εδώ  :arrow: http://www.starclubathens.gr/gr/

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 12:08:12 μμ »
Καλώς μας ήρθες :mrgreen: ::salut::
Πολύ όμορφα θέματα και απίστευτα ταιριαστή εκτέλεση ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αφού μάλιστα είναι και scratchbuilt... ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Αν χρειαστείς κάτι από ορολογία, εδώ είμαστε θα το προσπαθήσουμε :oops: εποξική ρητίνη είναι το υλικό όντως ::icon_thumright::
Thanks for sharing!

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 12:23:50 μμ »
Kαλώς μας ήρθες ,πάρα πολύ κάλή δουλειά έχεις κάνει και τα βαψίματα επίσης ωραία ,δε φαίνεται καθόλου οτι έιναι με πινέλο.
Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 12:57:38 μμ »
καλώς ήρθες στο φόρουμ. Πολύ καλές οι φιγούρες και καλά έκανες και τις πόσταρες να δούμε και κάτι διαφορετικό.

Μήπως μπορείς να γράψεις από που προμηθεύεσαι τις φιγούρες; Αγοράζεις από Ελλάδα ή μέσω web sites του εξωτερικού; Αν δεν κάνω λάθος η θεματολογία τους  προέρχεται από τα ιαπωνικά κόμικς.

Ένα καλό web site είναι και το  http://www.hlj.com/, μόνο που έχει κάπως ακριβά ταχυδρομικά.

• Scale 1/144
  • *
  • Anime figures
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:06:07 μμ »
Τα προμηθεύομαι από κίνα, από αυτό εδώ το site http://www.e2046.com/ είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί και έχει πολύ καλές τιμές και φθηνά μεταφορικά. Ένα ακόμα πολύ γνωστό site είναι το http://www.hobbyfan.com/ αλλά δεν έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια για την ασφάλεια μεταφοράς των μοντέλων. Και φυσικά υπάρχει πάντα η Ebay που μπορείς να βρείς φθηνότερα αλλά όχι και τόσο ποιοτικά μοντέλα.

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:09:47 μμ »
Καταρχήν,  ::welcome_model::

Δεύτερον, η θεματολογία σου είναι ενδιαφέρουσα και ξεφεύγει από τα τετριμμένα ::icon_thumright::

Από τα τετριμμένα, ξεφεύγει...και το φύλο σου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Καλώς μας ήρθες λοιπόν ::eusa_clap::
Ψυχή βαθιά!

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:23:43 μμ »
 ::geiasou:: ::hi::

πολύ ωραία η θεματολογία σου, με κάποια θέματα fantasy θέλω να ασχοληθώ κάποια στιγμή και εγώ.....βάφεις ωραία και καθαρά πρέπει να αρχίσεις σιγά-σιγά να δίνεις και φωτοσκιάσεις στις φιγούρες σου για να γίνονται πιο ζωντανές . Ελπίζω να δούμε και άλλες σου δουλειές σύντομα απο εδω μέσα  ::icon_rr::

Το χρωματίζω ακόμα με πινέλο δέν το πιασα. Οι φιγούρες με πινέλο ζωγραφίζονται (εκτός απο κάποιους expert Ιάπωνες που βάφουν με αερογράφο)  :wink:

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:48:57 μμ »

πολύ ωραία η θεματολογία σου, με κάποια θέματα fantasy θέλω να ασχοληθώ κάποια στιγμή και εγώ.....βάφεις ωραία και καθαρά πρέπει να αρχίσεις σιγά-σιγά να δίνεις και φωτοσκιάσεις στις φιγούρες σου για να γίνονται πιο ζωντανές . Ελπίζω να δούμε και άλλες σου δουλειές σύντομα απο εδω μέσα  ::icon_rr::

Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω ότι αυτού του είδους οι φιγούρες έτσι βάφονται χωρίς φωτοσκιάσεις, τουλάχιστον όπου τις έχω δει σε web sites δεν έχουν και πολλές (φωτοσκιάσεις).Ίσως η δημιουργός τους να μας διαφωτίσει περισσότερο.

• Scale 1/144
  • *
  • Anime figures
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 03:18:54 μμ »

Το χρωματίζω ακόμα με πινέλο δέν το πιασα. Οι φιγούρες με πινέλο ζωγραφίζονται (εκτός απο κάποιους expert Ιάπωνες που βάφουν με αερογράφο)  :wink:

Κατ' αρχήν είναι προσωπική μου επιλογή το να μην βάζω σκιές στα μοντέλα που κάνω όταν αυτά είναι από κινούμενο σχέδιο. Προτιμώ να έχουν φυσικές σκιές. Τώρα σε μοντέλα που είναι ποιο αληθοφανή όπως η Human Mystic ναι τότε ίσος θέλει λίγες σκιές στο δέρμα και στα μαλλιά (δεν την έχω τελειώσει ακόμα). Είναι καθαρά προσωπική επιλογή του καθενός.
Τώρα ως αναφορά αυτό που είπες ότι δηλαδή μόνο κάποιοι expert Ιάπωνες βάφουν με αερογράφο, εδώ πέφτεις έξω. Σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με garage kits βάφουν με αερογραφο. Συνήθως μόνο οι καινούριοι στο χόμπι βάφουν με πινέλο. Λίγοι είναι οι έμπειροι που επιλέγουν το πινέλο από τον αερογράφο. Οι επιφάνειες είναι πολύ μεγάλες και ο κόσμος αγαπάει περισσότερο τα μοντέλα απο scale 1/6 και πάνω. Εγώ ας πούμε έχω μια φιγούρα 1/4 που περιμένει στο ράφι να την φτιάξω. 'Αντε να βάψω όλη αυτή την επιφάνεια με πινέλο :S

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 03:46:05 μμ »
 ::welcome_model::
Αρχικά καλοσήρθες στην παρέα!!! ::salut::
Οι δουλειες σου είναι πολύ όμορφες,εξαιρετικά θέματα και πολύ πρωτότυπα για το modelclub!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Spoiler (hover to show)
Περιμένουμε φωτο και από τα υπόλοιπα,καλή συνέχεια! ::icon_thumright::  ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 03:53:54 μμ »

Περιμένουμε φωτο και από τα υπόλοιπα,καλή συνέχεια!
x2 Ειδικά αυτήν την 1/4 θα ήθελα να την δω (ναι πάρε έναν αερογράφο κάποια στιγμή OK :mrgreen:) ::salut::

Γ.
Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

• Scale 1/144
  • *
  • Anime figures
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 04:12:17 μμ »

Περιμένουμε φωτο και από τα υπόλοιπα,καλή συνέχεια!
x2 Ειδικά αυτήν την 1/4 θα ήθελα να την δω (ναι πάρε έναν αερογράφο κάποια στιγμή OK :mrgreen:) ::salut::

Γ.
Spoiler (hover to show)

Μαζεύω λεφτά για να πάρω κομπρεσέρ. Έχω βάλει στο μάτι ένα auction στην ebay, πουλάει κάποιος ένα Testors 40-50 euro

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 04:23:55 μμ »
Δέν είχα προσέξει τις διαστάσεις...όντως είναι πολύ μεγάλες  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 04:32:37 μμ »
Μαζεύω λεφτά για να πάρω κομπρεσέρ. Έχω βάλει στο μάτι ένα auction στην ebay, πουλάει κάποιος ένα Testors 40-50 euro
ΠΡΟΣΟΧΗ: ειδικά για το κομπρεσέρ, σιγουρέψου ότι είναι μηχάνημα της προκοπής (προκοπή = ρυθμιστικό πίεσης, υδατοπαγίδα, φίλτρο αέρα, καλό μοτέρ με αρκετή ισχύ κλπ). Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, παρά να αρχίσουν τα "φτυσίματα", τα "ξεψυχισμένα" και να νομίζεις ότι φταίει ο αερογράφος / η μπογιά / το χέρι σου κλπ ::icon_thumright:: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 12:10:44 πμ »
 ::welcome_model::        Και από εμένα, κοίτα σε αυτό:     http://www.1999.co.jp/eng/ 

Όσον αφορά το κομπρεσέρ θα σου πρότεινα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα αθόρυβο, καθώς τα υπόλοιπα κάνουν πάρα πολύ φασαρία. Δες αυτό: http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/1START_page_SCALE.htm  το Sil.Air 15A είναι ιδανική λύση.
Πρώην Hartman

• Scale 1/144
  • *
  • Anime figures
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 12:17:40 πμ »
::welcome_model::        Και από εμένα, κοίτα σε αυτό:     http://www.1999.co.jp/eng/ 

Όσον αφορά το κομπρεσέρ θα σου πρότεινα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα αθόρυβο, καθώς τα υπόλοιπα κάνουν πάρα πολύ φασαρία. Δες αυτό: http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/1START_page_SCALE.htm  το Sil.Air 15A είναι ιδανική λύση.
Σ' ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά είμαι ακόμα φοιτήτρια και το πορτοφόλι μου δεν σηκώνει πολλά πολλά γιαυτό θα αρκεστώ προς το παρών με κάτι φθηνό.

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 12:54:13 πμ »
καλως ηρθες στην παρεα μας!!

Σιγουρα ειναι μεγαλη εκπληξη (ευχαριστη) για εμας τους υπολοιπους.
Δεν εχει να κανει μονο οτι εισαι κοπελα ειναι γενικα η νοοτροπια της Ελληνιδας γυναικας
σχετικα με την εννοια του χομπυ (εκτος του κυνηγιου, ποδοσφαιρου, αυτοκινητων κ.λ.π)
ως μεσο εκφρασης και ευχαριστησης την οποια εισπρατουμε συστηματικα πολλα χρονια.
Ομως το θεωρω μεγαλη επιτυχια και για την σελιδα μας οτι εγινες μελος.

Απλως εμεις που ασχολουμαστε με το χομπυ αρκετα χρονια βλεπαμε παντα
οτι οι κοπελες-γυναικες-φιλες μας ειχαν αγνοια για αυτο και πολλες φορες περιφρονυση.

Το ξαναλεω για τους υπολοιπους οτι απο την φετινη εκθεση του Οκτωβριου αλλαξαν
σημαντικα τις ισορροπιες, φανηκε απο την παρουσια των κοπελιων,γυναικων μας
και το ενδιαφερον που εδειχναν επιτελους για το τι κανουν οι συντροφοι τους τοσα χρονια
και το υποστηριζουν με τοση αγαπη και μερακι.

Οι φιγουρες σου ειναι κατι το διαφορετικο με πολυ ωραια  υφη του βαψιματος (συμφωνα με τις φωτο που βλεπω).

Αναμενουμε και αλλες δουλειες σου.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 01:20:16 πμ »
Καλωσόρισες στην παρέα μας!
Και κοπέλα και με Anime??? ::salut:: ::salut:: ::eusa_clap::
Πολύ ωραία δουλειά κάνεις μέχρι στιγμής,και με λίγη υπομονή θα μπορέσεις να κάνεις ακόμη καλύτερη με αερογράφο!
Στο θέμα του κομπρεσέρ θα σου πρότεινα και γω κάτι σε πιο ακριβό και καλό,με υδατοπαγίδα ρυθμιστή πίεσης και κυρίως δοχείο αέρα για να διατηρεί σταθερή πίεση!
Βλέπεις παρόλη την μεγάλη κλίμακα,οι σκιάσεις θέλουν σταθερά χαμηλή πίεση και λεπτή δέσμη για να γίνουν σωστά και πετυχημένα!
Κάποτε είχα ασχοληθεί και γω με anime και γενικότερα με μεγάλες φιγούρες, βινυλίου της Mc Farlane,κυρίως λόγω χαμηλής τιμής!
Ορίστε ένα παράδειγμα βαψίματος με αερογράφο και ελάχιστες σκιές με λάδια! Η κλίμακα είναι 1/9

Και εδώ είναι μαζί με άλλες δυο αερογραφάτες!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 10:00:49 πμ »
Κάλος ήρθες στην παρέα. Εχεις κανει πολυ καλη δουλεια
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 10:57:23 πμ »
καλωσήρθες!!!!

ψαγμένη θεματολογία, και αψογη τεχνική στην βαφή!!!!

πραγματικά για πινελάτη είσαι πολύ καλή!!

• Scale 1/144
  • *
  • Anime figures
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 25, 2010, 07:23:11 μμ »
Τελείωσα μια ακόμα φιγούρα και θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας :) Την έχω κάνει για έναν διαγωνισμό.
Scale 1/8 και βαμμένη με πινέλο. Σε αυτήν δοκίμασα τις καινούριες FalkArt ακριλικές που πήρα. Με ενθουσίασαν. Απλώνονται εύκολα και έχουν ωραία υφή.

Τι λέτε θα έχω καμιά ελπίδα στον διαγωνισμό ;P

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 25, 2010, 07:34:04 μμ »
μπράβο, πολύ καλή!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 25, 2010, 11:33:12 μμ »
Καταρχήν καλώς ήρθες στο club!

Όταν είδα στο πρώτο σου ποστ να γράφεις "νιώθω εντελώς χαμένη"  σκέφτηκα "Λάθος κουμπιά πάτησε αυτός" ! αλλά χαίρομαι που εκανα λάθος.

Πολύ ωραίο βάψιμο πάνω σε μια θεματολογία που εχει ένα συνεχώς διευρυνόμενο κοινό στην Ελλάδα. ίσως σταθεί αφορμή να αγοράσω κι εγώ επιτέλους καμμιά Fantasy φιγούρα.

Tags: