Αποστολέας Θέμα: Πως γινεται η τεχνικη με βρεγμενο ντουκοχαρτο...  (Αναγνώστηκε 24373 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος heineken

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Σταύρος
Απ: Πως γινεται η τεχνικη με βρεγμενο ντουκοχαρτο...
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 07:28:04 μμ »
Μια βοηθεια! εχω στοκαρη το su-11 αλλα μου αφηνει μερικα (αυλακια) οσο και να το τριψω δεν διορθωνει, τι κανετε εσεις σε τετοιο προβλημα;

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καβάλα
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 12:46:53 πμ »
κάτι άσχετο να ρωτήσω εγώ μιας και είδα τις φώτο με την τεχνική, απο ότι είδα δεν έβαλες υγρό στόκο. πως τον πέρασες; εμένα με δυσκόλεψε αρκετά έβαζα λίγο στο γάντι μου και άπλωνα σιγά σιγά...

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 02:53:05 πμ »
Μια βοηθεια! εχω στοκαρη το su-11 αλλα μου αφηνει μερικα (αυλακια) οσο και να το τριψω δεν διορθωνει, τι κανετε εσεις σε τετοιο προβλημα;

Ξεκινάς και τρίβεις με σκληρά ντουκόχαρτα και μετά συνεχίζεις το τρίψιμο με μαλακότερα ώστε να λειάνεις την επιφάνεια.Εγώ ξεκινάω με 800άρι και καταλήγω σε 2000άρι.
Τώρα αν τα αυλάκια δεν φύγουν αγόρασε έναν πολύ λεπτόρευστο στόκο και ξαναστόκαρε τοπικά και στην συνέχεια ακολουθείς την παραπάνω διαδικάσια.Νομίζω οτι η Mr.Hobby έχει τέτοιους στόκους.

Επίσης μπορείς να γεμίσεις τα αυλάκια με κυανοακρυλική κόλλα (superglue) και να πασπαλίσεις  το γνωστό baking powder.Στη συνέχεια τρίβεις όπως σου ανέφερα.

κάτι άσχετο να ρωτήσω εγώ μιας και είδα τις φώτο με την τεχνική, απο ότι είδα δεν έβαλες υγρό στόκο. πως τον πέρασες; εμένα με δυσκόλεψε αρκετά έβαζα λίγο στο γάντι μου και άπλωνα σιγά σιγά...

Δηλαδή του φέρεσαι με το γάντι,έτσι; :mrgreen:Πρέπει να χρησιμοποιείς κάποιο εργαλείο,υπάρχουν κάτι σπάτουλες που είναι σαν μικρά μυστριά αλλά τα θεωρώ τζάμπα λεφτά.Προσωικά χρησιμοποιώ ένα κοπίδι και είμαι ο.κ

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 03:20:57 πμ »
χαχαχαχχα ναι με το γάντι... ξέρω για σπάτουλες τις έχω δουλέψει γενικότερα εκτός μοντελισμού αλλά δεν ξέρω αν θα μου κάνει δουλειά με αυτό το στόκο. προσπάθησα και με οδοντογλυφίδα και με μια μεταλλικό βλακειούλα αλλά το μόνο που κάνει είναι να μην μένει με τίποτα στο πλαστικό ο στόκος,πάντα μένει στο εργαλείο...

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 05:57:55 μμ »
Τι στόκο χρησιμοποιείς που δεν μπορείς να τον απλώσεις; :shock:

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 06:02:44 μμ »
model filler της humbrol (και κάτι άσχετο για το μαγαζί στην καβάλα παραπάνω,χθές πήρα ντουκόχαρτα 800,1000,1500,2000)

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 06:16:18 μμ »
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ο στόκος χρειάζεται λίγο αραίωμα γιατί φαίνεαι ότι στεγνώσει λίγο.Πάρε μια ποσότητα στόκου και βάλτην σε μια λεία επιφάνεια (ένα γυαλάκι κατα προτίμηση) στη συνέχεια ρίξε μια μικρή ποσότητα της κλασσικής κόλλας μοντελισμού και ανακάτεψε.Λογικά μετά απο αυτά θα μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου.... ::salut::

Οσο για τα ντουκάχαρτα είναι ότι πρέπει.Και αν θέλεις αγόρασε και μερικές λίμες απο αυτές που τρίβουν οι κυρίες (και όχι μόνο :mrgreen:) τα νύχια τους,θα σε βοηθήσουν αρκετά

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 06:34:45 μμ »
καλά τώρα το στόκαρα... πιο πολύ για μελλοντικά μοντέλα ήθελα να μάθω αλλά μάλλον θα πάρω υγρό να τελειώνω... αυτή τη στιγμή έχω ξεκινήσει το τρίψιμο... αναμένεται...

Αποσυνδεδεμένος heineken

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Σταύρος
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 07:47:31 μμ »
προσπάθησα και με οδοντογλυφίδα και με μια μεταλλικό βλακειούλα αλλά το μόνο που κάνει είναι να μην μένει με τίποτα στο πλαστικό ο στόκος,πάντα μένει στο εργαλείο...

Και σε μενα το ιδιο μου κανει αλλα οχι παντα, πιεσε το και με το χερι.

Σε μενα ειναι Humbrol δεν γνωριζω αν ειναι υγρος, ζητησα στοκο για πλαστικα χωρις περισσοτερες λεπτομεριες.

Αποσυνδεδεμένος invader7

• Scale 1/144
  • *
    • Symptoma Music Band
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 08:10:30 μμ »
το θέμα μου τώρα είναι πως θα καταλάβω ότι είναι έτοιμο για βάψιμο.... μην είναι ψιλότερο εδώ και χαμηλότερο εκεί.... θέλει λίγο προσπάθεια.

πφφφφ μάλλον τελείωσα... και τώρα κατάλαβα γιατί δεν είναι γυναικείο χόμπι ο μοντελισμος  :D :D :D χααχχαχαχαχα δεν νιώθω το χέρι μου.