Για τα ρέλια το νήμα είναι του κιτ και η όλη τοποθέτηση μου έφαγε πολλές ώρες... Ευτυχώς τα μπουντέλια (κάθετα κάγκελα) τα είχα τοποθετήσει πριν το βάψιμο με αποτέλεσμα να γλυτώσω αρκετά σπασίματα και ζημιές...
Το "πλύσιμο" είναι το πρώτο που κάνω σε μοντέλο... Χρησιμοποίησα νερομπογιές για ευκολία, αν και πιστεύω ότι η λαδομπογιά θα κάνει καλύτερη δουλειά, μένοντας μόνο στις ραφές και τις ενώσεις και όχι πάνω σε ανοιχτές επιφάνειες όπως κάνει η νερομπογιά...
Όλο το μοντέλο είναι βαμμένο στο χέρι, δεν χρησιμοποιώ αερογράφο, και μόνο το αστάρι είναι σπρέι... Αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά σαν βάση για να "πέσουν" καλά τα χρώματα από πάνω.
Τα αυτοκόλλητα νούμερα είναι από το 1/72 Gato της Revell, μόνο που τα "καθάρισα" από τις μαύρες σκιές.΄
Είμαι υπερήφανος για την σημαία, την οποία έφτιαξα μόνος μου, με απλό χαρτί, ένα στυλό-μαρκαδόρο μπλε Pilot G2 με μύτη 0.7 και από επάνω σούπερ κόλλα Loctite που κάνει πολύ καλή δουλειά με το μελάνι χωρίς να το κάνει να διαχέεται στο χαρτί όπως η παρκετίνη...
Οι σκουπιδοντενεκέδες είναι από ένα κιτ για τρένα σε κλίμακα 1/87 αλλά οι διαστάσεις μου έκαναν...
Οι φυάλες οξυγόνου ασετυλίνης είναι ράβδος πλαστικού 2 χιλιοστών με ένα κομματάκι ενός χιλιοστού από επάνω...
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά περισσότερω για τις συμβουλές που πάντα χρειάζονται...
ΟΙ επόμενες κατασκευές μου περιλαμβάνουν αρκετά ελληνικά πλοία, όπως την Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς σε κλίμακα 1/300 από το αρχαίο κιτ της REVELL...