Τώρα θα σπαμάρω.
Όσο για την συνέχεια του Ελληνισμού... ούτε στη Τουρκοκρατία δεν χαθήκαμε, ούτε στο Βυζάντιο... Και στις δύο περιπτώσεις Έλληνες κατήχαν τις υψηλές θέσεις και το εμπόριο! Και δέν λέω οτι Βυζάντιο και Τουρκοκρατία ειναι το ίδιο ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ. Εγώ θεωρώ Ιστορία και
παρελθόν μου το Βυζάντιο ως Νεοέλλην.Αλλα αν θές να τα δούμε απο τα μάτια της κάθε εποχής το Βυζάντιο για 900 χρόνια τουλάχιστον ονομαζόταν Ανατολική Αγια Ρωμαική Αυτοκρατορία. Και οι πολίτες Ρωμαίοι και όχι Έλληνες. Τι έκαναν στους Έλληνες; Τους έσφαζαν, τους κυνηγούσαν, εκλειναν τις φιλοσοφικές σχολές και τους ναούς τους . Οιι αυτοκράτορες και όσοι ήταν στην εξουσία δεν αισθάνονταν Έλληνες. (μονο στους Παλαιολόγους άλλαξε αυτό, δηλαδή στην παρακμή). Και θα μου πείς για την γλώσσα.. και οι Τούρκοι ειχαν την Ελληνική γλώσσα σαν επίσημη της Αυτοκρατορίας για 150-200 χρόνια! Ο Ιουλιανός..παραβάτης... ο Θεοδώσιος που έσφαξε 30,000 Έλληνες, ΜΕΓΑΣ! Ιστορικά γεγονότα γράφω χωρίς καθόλου πάθος φίλε μου... μπορώ να επιχειρηματολογίσω εναντίων όσων είπα φέρνοντας την Ιστορία στα μέτρα μου όπως κάνουμε συνήθως
Σταματάω εδώ και συγνώμη που σπάμαρα το θέμα σου. Δέν θα σχολιάσω ξανά, κρατώντας τις απόψεις μου για μένα.
Συνέχισε να δημιουργείς, το ταλέντο σου μας συναρπάζει.
Έρρωσο!