Αποστολέας Θέμα: Honda CB750F - Tamiya (1/12)  (Αναγνώστηκε 2354 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
Honda CB750F - Tamiya (1/12)
« στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 01:22:55 μμ »
ʼλλο ένα δίτροχο εποχής.

Status symbol της εποχής, και αντικείμενο πόθου για αγοράκια, αλλά και κοριτσάκια... Και τη "γοητεία" του Καραγκούνη να είχε κάποιος, εάν ήταν κάτοχος CB750, ή ακόμη καλύτερα CB900, Η επιτυχία του στο άλλο φύλο ήταν σχεδόν σίγουρη...  :mrgreen:

Το κιτ είναι πολύ καλό από πλευράς λεπτομέρειας, εφαρμογών, και γίνεται ακόμη καλύτερο δίνοντας εξτρά κομμάτια για τις πίσω αναρτήσεις, την εξάτμιση 4 σε 1, το ψυγείο λαδιού, και διαφορετικές χαλκομανίες.
Το Βασικό χρώμα είναι το German Silver (enamel) της Testors (εάν θυμάμαι καλά), Βερνίκωμα με μερικά χέρια γυαλιστερού βερνικιού της Marabu,  μετά η τοποθέτηση των χαλκομανιών, και ξανά βερνίκωμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή γυαλάδα. Το ασημί χρώμα είναι αδηφάγο στο βερνίκι... Τα μαύρα χρώματα (για κινητήρα, σέλα, σκελετό, εξατμίσεις, ζάντες, κλπ) είναι της Humbol (enamel) σε ματ, γυαλιστερή,και σατινέ υφή.
Για τα χρώματα των μεταλλικών τμημάτων χρησιμοποίησα χρώματα της Humbrol. Επίσης έντυσα με αλουμινόχαρτο το άνω μέρος του πιρουνιού.
Πρόσθεσα σωληνώσεις, ντίζες, μπουζοκαλώδια, και τόνισα διάφορες λεπτομέρειες όπως βίδες (σκελετού & κινητήρα), διακόπτες τιμονιού, κλπ.
Η αλυσίδα βάφτηκε με Gunmetal, και περάστηκε με στεγνό πινέλο σε απόχρωση αλουμινίου για να αναδειχτεί η ανάγλυφη λεπτομέρεια. Τέλος τα φλάς, και το πίσω φως βάφτηκαν πορτοκαλί και κόκκινο με διαφανή χρώματα για βιτρώ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
Απ: Honda CB750F - Tamiya (1/12)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 01:38:02 μμ »
πολύ καλή δουλειά, και αυτό και το RD. Καμμία Katana έχει το πρόγραμμα ; Ή κανένα ΧΤ550 ;

Spoiler (hover to show)
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 02:27:16 μμ »
πολύ καλή δουλειά, και αυτό και το RD. Καμμία Katana έχει το πρόγραμμα ; Ή κανένα ΧΤ550 ;

Spoiler (hover to show)

Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Το επόμενο θέμα που θα ανεβάσω είναι η KATANA. Ότι έχω στη βιτρίνα το έβγαλα στη φόρα...

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 02:53:39 μμ »
Πάρα πολύ ωραίες δουλειές! Όλες, και το RD και το CB... Πολύ καθαρές. Συνέχισε τις παρουσιάσεις, μου έχεις ανάψει τα αίματα! Στέλνω τη συλλογή που έχω φτιάξει πριν κάποια χρόνια, χωρίς να έχω τις γνώσεις που έχω τώρα, περί μοντελισμού, δυστυχώς.

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 03:34:07 μμ »
Μπράβο συνονόματε τόσο για τη δουλειά σου όσο και για το θέμα που μας ταξιδεύει σε άλλους καιρούς.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 07:02:42 μμ »
Μπράβο συνονόματε τόσο για τη δουλειά σου όσο και για το θέμα που μας ταξιδεύει σε άλλους καιρούς.

Σ' ευχαριστώ πολύ συνονόματε.  ::thanks_smilie::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 07:05:53 μμ »
Πάρα πολύ ωραίες δουλειές! Όλες, και το RD και το CB... Πολύ καθαρές. Συνέχισε τις παρουσιάσεις, μου έχεις ανάψει τα αίματα! Στέλνω τη συλλογή που έχω φτιάξει πριν κάποια χρόνια, χωρίς να έχω τις γνώσεις που έχω τώρα, περί μοντελισμού, δυστυχώς.

Οι γνώσεις που έχεις τώρα οφείλονται και στη συλλογή που έχεις φτιάξει!!! Η συλλογή σου έχει όμορφα θέματα, και μου αρέσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχεις ξεφύγει από τα χρωματικά δεδομένα των οδηγιών κατασκευής.

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 01:02:46 μμ »

Οι γνώσεις που έχεις τώρα οφείλονται και στη συλλογή που έχεις φτιάξει!!! Η συλλογή σου έχει όμορφα θέματα, και μου αρέσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχεις ξεφύγει από τα χρωματικά δεδομένα των οδηγιών κατασκευής.

Ναί, και όχι μόνο. Όπως και κάποιες προσπάθειςς σε κάποια για streetfighter καταστάσεις. Έχω ξεκινήσει και ένα cafe racer με συνδυασμό suzuki katana, ducati 900 Hailwood replica ντεπόζιτο, kawasaki z1000 σελα μεταποιημένη σε μονόσελο, αλλά δεν το έχω τελειώσει εδώ και 3 χρόνια. Έχω ανακαλύψει στην πορεία ότι θέλει διάφορες διορθώσεις ειδικά στο φινίρισμα, αλλά που θα πάει, θα το ξαναπιάσω! Αν δεν κουράζω, στέλνω και 2 φωτο από αυτό.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 07:18:17 μμ »

Ναί, και όχι μόνο. Όπως και κάποιες προσπάθειςς σε κάποια για streetfighter καταστάσεις. Έχω ξεκινήσει και ένα cafe racer με συνδυασμό suzuki katana, ducati 900 Hailwood replica ντεπόζιτο, kawasaki z1000 σελα μεταποιημένη σε μονόσελο, αλλά δεν το έχω τελειώσει εδώ και 3 χρόνια. Έχω ανακαλύψει στην πορεία ότι θέλει διάφορες διορθώσεις ειδικά στο φινίρισμα, αλλά που θα πάει, θα το ξαναπιάσω! Αν δεν κουράζω, στέλνω και 2 φωτο από αυτό.

Δεν κουράζεις καθόλου,

Έχουν πολύ ενδιαφέρον τα μέρη που έχεις χρησιμοποιήσει. Αυτό δείχνει ανήσυχο πνεύμα!!!

Περιμένω να δω και τη συνέχεια του project.

Tags: