Ευχαριστώ Νίκο, τώρα έχω ένα παραπάνω κίνητρο για να βάλω και πιλότο!
Πρόοδος στις εργασίες:
Τελικά είπα να δοκιμάσω χάραξη γράμμωσης στην άτρακτο. Θυμίζω ότι οι πτέρυγες είναι νέα καλούπια αλλά η άτρακτος είναι δεκαετίας εβδομήντα - και τελικά αυτό έκανε αρκετή αντίθεση... Έτσι πήρα βελόνα, χαρακτικό εργαλείο, χάρακες χάραξης της Hasegawa, dimo tape, χαρτοταινία και .... επιτέθηκα στο μοντέλο. Έκανα βασικές μόνο γραμμώσεις και όχι όλες... Είναι βέβαια λίγο Matchbox (οργωμένες παρά χαραγμένες) αλλά μετά το πρώτο χέρι πινέλο φάνηκαν λίγο καλύτερες. Από το ολότελα κάτι είναι και αυτό...!
Πρώτο χέρι λοιπόν στις κάτω επιφάνειες. Αυτό το azure blue της Humbrol δεν ξάνοιγε με τίποτα... Τυχαία, έδωσα στα παιδιά να ζωγραφίσουν με δύο παλιά ακρυλικά (το γαλάζιο από Humbrol 1/144 πακέτο με μπογιές και πινελάκι) τα οποία αραίωσα με νερό. Ιδού το αποτέλεσμα...
"Σπουδή σε μωβ και γαλάζιο", Μουσείο μοντέρνας τέχνης Νέα Υόρκη (ή μήπως όχι; )

Και τότε είδα το φοβερό - στο δικό μου μάτι - γαλάζιο...
Το ίδιο απόγευμα και με ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΧΕΡΙ πινέλο το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

Βοηθά και η λίγο σαγρέ επιφάνεια των νέων καλουπιών της Airfix... Οι φωτό δεν έχουν σωστό φως οπότε δεν αποδίδεται η απόχρωση, τις βάζω όμως για να δείξω το στρώσιμο...
Στη συνέχεια υποτυπώδες μασκάρισμα και ένα γρήγορο χέρι μπεζ. Μετά με λεπτό πινέλο ζωγράφισα (παρά έβαψα) τα όρια της παραλλαγής με το αντίστοιχο καφέ. Σημείωση, στο μπεζ είχα προσθέσει λίγο καφέ και ανάποδα, στο καφέ λίγο μπεζ ώστε τα δύο χρώματα να δέσουν μεταξύ τους...

Τσεκάρετε παρακαλώ και την γράμμωση, σαν να την έχω φτιάξει με... κουτάλι παρά με εργαλεία μοντελισμού...

(Πάλι έχασα και το γαλάζιο χαρτονάκι για το φόντο...)
Επόμενο βήμα το γέμισμα του καφέ και το δεύτερο και προσεκτικότερο χέρι σε μπεζ και καφέ. Εκεί θα έχει νεότερες (και ελπίζω λιγότερο βιαστικές) φωτογραφίες.
Καλή Σαρακοστή!