Θέλοντας να δώσω το καλό παράδειγμα, κάνω την αρχή με το πρώτο μοντέλο (ελπίζω να βγει καλό και να αξίζει μια θέση στο Μουσείο, ελπίζοντας να μπορέσω να φτιάξω κι άλλα). Γνωστό το κιτ της Tamiya, αλλά για το Mark II και όχι το Mark I. Απαραίτητες λοιπόν οι αλλαγές, χρησιμοποιώντας αρκετές φώτο από το Internet με αντίστοιχα οχήματα αλλά και από το κιτ μετατροπής της Resicast.
Αρχίζοντας με την παραδοχή ότι μη έχοντας κανά δυό φώτο από το ίδιο όχημα, θα πάμε και λίγο μαντεύοντας, η κατασκευή, είχε απροβλημάτιστη αρχή. Η αρχή των αλλαγών περιλάμβανε την μη τοποθέτηση στο πίσω μέρος της δοκού που έφερε στα ΜκΙΙ τον γάντζο. Στο πίσω μέρος επίσης, αφού εξαλήφθηκαν κάποιες ανάγλυφες λεπτομέρειες και στοκαραρίστηκε, κατασκευάστηκε από spare κομμάτια ένα κιβώτιο, και το καπάκι του από φύλλο αλουμινίου(nescafe). Ακολούθως ένα ανοικτό κιβώτιο που βρίσκετε εμπρός του.
Στην περιοχή του οδηγού και του πολυβολητή, δεν τοποθετήθηκαν οι πυροσβεστήρες, ενώ στην πίσω καμπίνα, δεν τοποθετήθηκε ο ασύρματος. Αφαιρέθηκαν όλα τα επάνω τμήματα των τοιχωμάτων, και όπου ήταν απαραίτητο κολλήθηκαν μήκη πλαστικού με τα απαραίτητα κενά όπου θα μπουν βάσεις για τα επιπλέον Bren που έχει το όχημα και η βάση της κεραίας. Στο εμπρός εξωτερικό τμήμα, και πάλι καλύφθηκαν κάποιες υποδοχές που δεν υπήρχαν στα Mk I, ενώ κλείστηκαν (θέλουν στοκάρισμα), οι θέσεις του εμπρός φαναριού(ένα στα Μκ ΙΙ και δύο στα Μκ Ι), καθώς είναι σε διαφορετικές θέσεις. Από spare βρέθηκε ένα φανάρι που έμοιαζε λίγο και με το σχετικό τρίψιμο, ήρθε στο κατάλληλο σχήμα. Από φύλλο αλουμινίου επίσης έγιναν οι βάσεις των φαναριών, και θα ακολουθήσουν οι δοκοί στήριξης δεξιά και αριστερά τους. Τέλος μπροστά από καλώδιο φτιάχθηκε ένα εργαλείο που βρισκόταν σε εκείνη τη θέση, και από φύλλο αλουμινίου οι δέστρες του.

Έχουμε από δω και πέρα να ξαναβάλουμε όλα τα πριτσίνια που χάθηκαν με το τρίψιμο και το στοκάρισμα, και να φτιαχτούν οι βάσεις των Bren, εάν δε μας κάνουν αυτές του κιτ (δεν το έχω ερευνήσει ακόμα). Η παραλλαγή θα είναι η παρακάτω, που έφεραν τα Νεοζηλανδικά Carrier, ενώ σήματα και αριθμοί θα φτιαχτουν με home made χαλκομανίες. Θα μπουν και διάφορα φορτωματάκια. Φιγούρες, εγώ δεν το έχω, το κιτ δίνει 4, αλλά δε σκέφτομαι να τις βάλω μέσα στο όχημα. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις φθορών, και διοράματος, αν δοκιμάσει κάποιος μαζί μου...
http://postimage.org/image/fom1jl7lbΗ συνέχεια τις επόμενες μέρες...