Καλησπέρα στην όμορφη και δημιουργική μοντελιστική ομάδα! Πολλά συγχαρητήρια για το χρήσιμο Site! Δεν έχω ασχοληθεί με μοντελισμό και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Προχτές αγόρασα απο ένα κατάστημα μοντελισμού το kit Bussing 8000 S 13 της εταιρίας Revel.
http://www.revell.com/germany/trucks/80-7498.htmlΠρομηθεύτικα τα βασικά εργαλεία (κόφτη, λίμα, κοφτάκια, κόλα) αλλα προβληματίζομαι σχετικά με τη βαφή του μοντέλου. Έχω αποφασίσει να βάψω με σπρέυ το εξωτερικό του φορτηγού (με μπλέ μεταλικό) και το σασί (με μαύρο ματ). Τα μικρότερα μέρη του μοντέλου δλδ κινητήρας και τα περιφερεικά του, περίγραμμα ζάντας, καθίσματα, ταμπλό, αμορτησέρ, εξατμήσεις κλπ. μπορώ να τα βάψω με πινέλο πετυχαίντας ένα ρεαλιστικό αποτέλεμα ή χρειάζεται και σε αυτή την περίπτωση σπρέυ; Η οδηγίες κατασκευής του μοντέλου δίνουν 19 διαφορετικά είδη χρωμάτων τα οποία αν τα πάρω σε σπρέυ θα μου κοστίσουν πολλά χρήματα. Αφού βάψω το εξωτερικό του φορτηγού με σπρέυ πώς μπορώ να δώσω την χαρακτηριστική μεταλική λάμψη στην επιφάνεια;