Αποστολέας Θέμα: Απορίες Νο2 (Δέκα τρένα σε ένα σύστημα Marklin...)  (Αναγνώστηκε 5536 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απορίες Νο2 (Δέκα τρένα σε ένα σύστημα Marklin...)
« στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 01:39:01 πμ »
Καλησπέρα, θέλω να βάλω δέκα τρένα σε ένα σύστημα Marklin. Έχω παραγγείλει το Mobile station κωδ. 60652. Ξέρει κάποιος τι τροφοδοτικό χρειάζομαι για να μπορούν να κινούνται και τα δέκα τρένα με άνεση, αλλά και να μπορώ αργότερα να βάλω ήχο στις μηχανές και πιθανών και δυο γεννήτριες καπνού ?
Σας ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
Απ: Απορίες Νο2
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2010, 11:54:29 πμ »
Κανένας δεν το έχει κάνει ?

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2010, 11:59:06 μμ »
EΓΩ,

Έβαλα  13 μηχανές με τέντερς και ήχο και καπνό ................,δύο άλογα.............. ,τρείς άμαξες ......................,τέσσερα αεροπλανάκια-τζέτ- παρακαλώ............................., πέντε αυτοκινητάκια............................ και εννέα μοτοσυκλέτες............................ ,έξη ελικόπτερα -σινούκ- παρακαλώ......................., τρια φορτηγά διαξονικά .............................και πέντε τετραξονικά.................................,δύο ιπτάμενους δίσκους, επτά λεωφορεία......................... και ένα τρόλλευ.....................,ένα κρουαζιερόπλοιο.................. και δύο τζέτ σκι............................και πέντε ιπτάμενα ελεφαντάκια...................................................................................... ΚΑΙ έφτιαξα το τέλειο carousel. ::eusa_clap::

MA  ΚΑΛΑ , ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ?????? :shock:

MARKLIN ??????????? :mrgreen:

ΥΓ: συγνώμη , αλλά δεν κρατήθηκα  :oops: :oops: ΚΑΙ πάλι, SORRY
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 12:50:26 πμ »
Γιατί ?

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 01:59:49 πμ »
EΓΩ,
Spoiler (hover to show)

MA  ΚΑΛΑ , ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ?????? :shock:

MARKLIN ??????????? :mrgreen:

ΥΓ: συγνώμη , αλλά δεν κρατήθηκα  :oops: :oops: ΚΑΙ πάλι, SORRY

και μετά μου λες εσύ πως δε σου αρέσει το προσονύμιο "Βασίλειος ο Μαρκλινοφάγος".

ʼσε που αν δεν υπήρχε η (εξω από εδώ) Maerklin πως θα φαινόταν η ανωτερώτητα του DCC  :?: :!: ΕΕΕ :?: :!: :?: :!:

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 02:02:20 πμ »
Επειδή δεν έχω καταλάβει, τι ανώτερο έχει το DCC ?

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 02:10:13 πμ »
Κανένας δεν το έχει κάνει ?

Φίλε πέρα από την πλάκα (περί Maerklin,DCC κτλ.), δυστυχώς θα πρέπει να σου απαντήσει κάποιος Μαρκλινάς. Είναι τόσο customised τα Maerklin, οπότε ότι και να σου πούμε που να έχει εφαρμογή σε DCC μπορεί να είναι για το δικό σου σύστημα, στην καλύτερη περίπτωση απλά μη λειτουργικό ή στη χειρότερη καταστροφικό.

ΥΓ.: Προλαβαίνεις να περάσεις απέναντι: To see the (DCC) Light!!!
(χε χε, πλάκα κάνω)

::salut:: ::salut:: ::salut::

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 02:25:06 πμ »

ΥΓ.: Προλαβαίνεις να περάσεις απέναντι: To see the (DCC) Light!!!
(χε χε, πλάκα κάνω)

::salut:: ::salut:: ::salut::

ΜΦΧ
[/quote]

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με το "άθλημα" και δεν ξέρω πολλά. Έχω αγοράσει κάποια κομμάτια της Marklin, και από το λίγο που ασχολούμαι υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν. Το βλακώδες πέδιλο και η ύπαρξη αυτής της "τρίτης γραμμής " είναι αυτά που με ενοχλούν αλλά μπορώ να τα αλλάξω. Κατά τα άλλα από αυτά που γράφετε εδώ μέσα, δεν έχω καταλάβει τις διαφορές με το DCC και που αυτό υπερτερεί. Από τύχη ξεκίνησα με τη Marklin, μετά από μερικά δώρα που μου κάνανε. Δεν έχω κόλλημα με καμμία εταιρεία, απλά δεν γνωρίζω τις διαφορές. Και φυσικά δεν κολλάω να περάσω απέναντι.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 02:31:19 πμ »

Εν συντομία σου αναφέρω μερικά πλεονεκτήματα του DC/DCC:

1. Πολύ μεγαλύτερη γκάμα τροχαίου υλικού
2. Χαμηλότερες τιμές τροχαίου υλικού (είτε οι AC μηχανές είναι από Maerklin είτε από τρίτους κατασκευαστές)
3. Ρεαλιστικότερη γραμμή (λόγω απουσίας της μεσαίας λήψης)
4. Πιο αθόρυβη λειτουργία (λόγω απουσίας του πέδιλου και της μεσαίας λήψης)
5. Τροχαίο υλικό εντός κλίμακας (ως επι το πλείστον τα Maerklin είναι ελαφρώς πρησμένα)
6. ʼπειροι κατασκευαστές DCC ηλεκτρονικών (Throttles,command stations,boosters,decoders,διάφορα modules) των οποίων τα προιόντα μπορούν να συνδυαστούν (εφόσον ακολουθούν το NMRA DCC πρωτόκολο).

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 08:03:03 πμ »

Εν συντομία σου αναφέρω μερικά πλεονεκτήματα του DC/DCC:

1. Πολύ μεγαλύτερη γκάμα τροχαίου υλικού
2. Χαμηλότερες τιμές τροχαίου υλικού (είτε οι AC μηχανές είναι από Maerklin είτε από τρίτους κατασκευαστές)
3. Ρεαλιστικότερη γραμμή (λόγω απουσίας της μεσαίας λήψης)
4. Πιο αθόρυβη λειτουργία (λόγω απουσίας του πέδιλου και της μεσαίας λήψης)
5. Τροχαίο υλικό εντός κλίμακας (ως επι το πλείστον τα Maerklin είναι ελαφρώς πρησμένα)
6. ʼπειροι κατασκευαστές DCC ηλεκτρονικών (Throttles,command stations,boosters,decoders,διάφορα modules) των οποίων τα προιόντα μπορούν να συνδυαστούν (εφόσον ακολουθούν το NMRA DCC πρωτόκολο).

ΜΦΧ

Συμφωνω  ::icon_thumright::
Να προσθεσω, αν σκεφτεσε να μεινεις με λιγο τροχαιο υλικο και απλη μακετα ωστε για να τρεχεις λιγο και να ξεχαρμανιαζεις, τοτε μεινε στη Marklin αφου ηδη εχεις υλικο. Αν ομως σκεφτεσε να προχωρησεις παραπερα γυρνα το σε DCC τωρα που μπορεις χωρις να χασεις πολλα. Αυτο εκανα και εγω. Ξεκινησα με Marklin, μου την "εσπασαν" τα πεδιλα και τα "σπυρακια" των γραμμων καθως και η μικρη γκαμα γραμμολογιας που εχει.

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 10:00:45 πμ »
Railway : Και τουλικο της Marklin τι το εκανες;

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 12:55:42 μμ »
Φίλε Billys7,
ο λόγος που δεν έχεις πάρει απάντηση είναι ότι προσωπικά εγώ αλλά και πιθανώς άλλα παιδιά στο forum δεν κατέχουμε κάποιες ιδιεταιρότητες του συστήματος  Maerklin.Και δεν είναι απλά 13 μηχανές επί κατανάλωση άρα τόσο αμπεράζ χρειάζομαι, είναι ότι εμπλέκονται και άλλα παρελκόμενα (κεντρικές μονάδες,boosters) που ίσως (για την συγκεκριμένη εταιρεία) να έχουν περιορισμούς που δεν γνωρίζουμε.
Επί προσωπικού δεν θα ήθελα να σου δώσω απάντηση που δεν είναι τσεκαρισμένη και γι΄αυτόν τον λόγο θα σε παρέπεμπα στην πηγή από την οποία προμηθεύτικες τα προϊόντα.

Θα ήθελα όμως -εάν μου επιτρέπετε- να πάω και την κουβέντα ένα βήμα πιο κάτω και να εκθέσω έναν μικρό προβληματισμό.

Σπανίως -και διορθώστε με εάν κάνω λάθος- έχω διαβάσει απάντηση ή κατεύθυνση από κάποιον φίλο Maerklin-ά σε κάποιον συμ-forum-ίτη με το ίδιο αντικείμενο : Maerklin.

Αυθαιρέτως λοιπόν εξάγω το συμπέρασμα ,ότι είτε είναι ολιγάριθμοι είτε δεν γνωρίζουν το αντικείμενο είτε δεν θέλουν ή δεν μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν.   

Για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος.Για τα άλλα -μετά από τόσα χρόνια- έχω σχηματίσει προσωπική άποψη!

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 01:08:00 μμ »
JIMMY.K:...................έχω σχηματίσει προσωπική άποψη
Η οποια ποια ειναι;
Και εγω εχω Marklin και αν ηξερα ευχαριστως θα βοηθουσα
αλλα οι γνωσεις μου ειναι πολυ λιγες.
Το αν ειναι λιγοι ή πολλοι δεν ξερω αλλα εχω παρατηρησει
και σε αυτο και σε αλλα forum οτι δεν βοηθανε και πολυ
καποιο νεο στο χωρο, εκτος και αν ειμαστε καμια 10 ατομα
που καλως ή κακος εχουμε marklin

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 01:33:28 μμ »
Και κατι αλλο το DCC δεν ειναι αντοιστοιχο με το mfx ?

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 03:13:22 μμ »
Η οποια ποια ειναι;
αλλα οι γνωσεις μου ειναι πολυ λιγες
.
καποιο νεο στο χωρο
, εκτος και αν ειμαστε καμια 10 ατομα

Dm,

Η προσωπική άποψη δεν ετέθη ,διότι δεν ήταν συναφής με την αρχική ερώτηση του Billys7.
Στην παράθεσή σου αναφέρεις ακριβώς αυτά που έχω σχηματίσει ως άποψη και τα οποία απλώς ανέφερα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 03:50:25 μμ »

...εχω παρατηρησει

Ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη που συνεχίζω το  ::spam_emoticon:: αλλά θα ήθελα μια διευκρίνηση στα παραπάνω γραφόμενα του φίλου dm:

εννοείς ότι σε αυτό εδώ το forum δεν τυχαίνουν βοήθειας οι νέοι μοντελιστές κάτοχοι Maerklin ειδικότερα ή γενικότερα όλοι οι νέοι μοντελιστές  :?: :!: :?: :!: :?: :!:

Γιατί αν πρόκειται για το δεύτερο τότε νομίζω πως είσαι άδικος με αρκετούς φίλους (συμπεριλαμβανομένου κι εμού) οι οποίοι προσπαθούν να βοηθάνε μέχρι του σημείου που φτάνουν οι γνώσεις τους. Τώρα αν εννοείς πως δεν υπάρχει αρκετή βοήθεια σε θέματα Maerklin, θα συμφωνήσω μαζί σου και μάλλον οφείλεται στο μικρό αριθμό Maerklin fans στο forum.

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 04:55:02 μμ »
Η οποια ποια ειναι;
αλλα οι γνωσεις μου ειναι πολυ λιγες.

Και εγω νομιζω οτι βοηθαμε οταν μπορουμε.
Δεν απαντησα συγκεκριμενα στην ερωτηση του billy γιατι δεν ξερω το συστημα της Marklin και οποια απαντηση μπορει να ειναι λαθος.
Αν απαντησω συμφωνα με τα δεδομενα του DDC, εχω να πω οτι δεν εχει σημασια τι τροφοδοτικο εχεις αλλα τι μπορει να δωσει ο Booster του εκαστοτε συστηματος. Τι εννοω.
Να παρω για παραδειγμα το δικο μου συστημα.
Ειναι το NCE powerpro με 5 αμπερ συνεχους φορτιο. Αποτελειτε απο τα
 1)κεντρικη μοναδα που περιεχει τις εντολες
2) booster των 5 αμπερ
3) τροφοδοτικο των 5 αμπερ
4) χειριστηριο.

Τωρα, η ισχυς του συστηματος εξαρτατε απο το 2 που ειναι το booster. Οτι και να βαλω στο 3 π.χ. τροφοδοτικο 15 αμπερ, παλι το συστημα θα δωσει μεγιστο τα 5 αμπερ του booster.

Φανταζομαι και στην Marklin το ιδιο θα ειναι, αλλα δεν το ξερω σιγουρα αν δεν δω τα τεχνικα χαρακτιριστικα.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο παραπανω.

DM τα κοματια της marklin που ειχα τα πουλησα.

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 09:32:43 μμ »
Blitz-X : φυσικα και εννοω τους κατοχους Marklin γι' αυτο γραφω
και οτι πρεπει να ημαστε πολυ λιγοι
θα ημουν αχαριστος αν ελεγα οτι δεν βοηθανε τα παιδια
εστω και αν δεν εχουμε το ιδιο συστημα

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 11:37:43 μμ »
Λοιπον διαβασα το manual απο το Mobile station 60652 και αναφερει οτι ειναι 1,9 αμπερ. Μαλιστα αν ειναι απο σταρτερ σετ περιοριζετε στα 1,2 αμπερ.
Οποτε με το ζορι να τρεξεις 3-4 μηχανες. Τελικα ειναι ιδιας φιλοσοφιας με το DCC. Θα χρειαστεις extra booster για παραπανω ισχυς.

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:01:41 μμ »
Λοιπόν φίλοι μου σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Μου ήρθε το Mobile station, και τώρα τρέχω 5 μηχανές συχρόνως με τουλάχιστον εφτά βαγόνια η κάθε μία και τα σηκώνει με άνεση και με γκάζια χωρίς booster. ( Αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει τι κάνει αυτό. )
Για τη διαφορά με το DCC δεν έχω πειστεί ότι έχει κάτι το πολύ διαφορετικό και μιας και άρχισα έτσι, λέω να μείνω εδώ. Στο ebay οι τιμές είναι καλές, ιδίως στη Γερμανία.
Οι γραμμές και το πέδιλο βέβαια εξακολουθούν να με ενοχλούν αλλά σκέφτομαι ότι καποια στιγμή αν μπορώ να αλλάξω τις ρόδες από τις μηχανές, θα κάνω κάποια πατέντα και θα καταργήσω το πέδιλο. Για τις γραμμές, μάλλον μετά θα τις πουλήσω γιατί ήδη έχω αρκετές, αν δεν τις μετατρέψω και αυτές, γιατί μπορεί να μου τη σπάει το καρφάκι που έχει στη μέση, αλλά κουμπώνουν πολύ καλά.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 01:04:18 πμ »
Οι γραμμές και το πέδιλο βέβαια εξακολουθούν να με ενοχλούν αλλά σκέφτομαι ότι καποια στιγμή αν μπορώ να αλλάξω τις ρόδες από τις μηχανές, θα κάνω κάποια πατέντα και θα καταργήσω το πέδιλο.

Φίλε ακούγεται λογικό να μην θέλεις να περάσεις σε DCC αφού έχεις ήδη αρκετά πραγματάκια σε AC. Απλά μήν σκέπτεσαι για πατέντες αφού η κατάργηση της μεσαίας λήψης σημαίνει αυτόματα ότι δε μιλάμε πια για AC. Δεν είμαι 1000 % σίγουρος ότι δεν μπορεί να υπάρξει AC με δύο ράγες, αλλά θεωρώ ανούσιο να μπείς σε τέτοιες περιπέτειες με κίνδυνο να καταστρέψεις τον εξοπλισμό σου.

Φιλική συμβουλή: πούλησε ΤΩΡΑ τα Maerklin και ξεκίνα από την αρχή με DCC. Όπως είδες ακόμα και η "βοήθεια" υπάρχει σε μεγαλύτερη ποσότητα για DCC και όπως ξέρεις για το οτιδήποτε υπάρχει μεγάλη εγκατεστημένη βάση στην αγορά (βλ. DCC) όλα είναι πιο εύκολα.

Και κάτι τελαυταίο: τα δύο τελευταία χρόνια ο όμιλος Maerklin/Trix δεν πάει και τόσο καλά, ακούγονται διάφορα για φαλιμέντο (βλ. πτώχευση) και τελευταίως κάτι για πώληση στην αμερικάνικη LIONEL. Κοινώς φασκελοκουκούλοστα.

IT'S UP TO YOU

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 07:45:23 πμ »
Λοιπόν φίλοι μου σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Μου ήρθε το Mobile station, και τώρα τρέχω 5 μηχανές συχρόνως με τουλάχιστον εφτά βαγόνια η κάθε μία και τα σηκώνει με άνεση και με γκάζια χωρίς booster. ( Αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει τι κάνει αυτό. )
Για τη διαφορά με το DCC δεν έχω πειστεί ότι έχει κάτι το πολύ διαφορετικό και μιας και άρχισα έτσι, λέω να μείνω εδώ. Στο ebay οι τιμές είναι καλές, ιδίως στη Γερμανία.
Οι γραμμές και το πέδιλο βέβαια εξακολουθούν να με ενοχλούν αλλά σκέφτομαι ότι καποια στιγμή αν μπορώ να αλλάξω τις ρόδες από τις μηχανές, θα κάνω κάποια πατέντα και θα καταργήσω το πέδιλο. Για τις γραμμές, μάλλον μετά θα τις πουλήσω γιατί ήδη έχω αρκετές, αν δεν τις μετατρέψω και αυτές, γιατί μπορεί να μου τη σπάει το καρφάκι που έχει στη μέση, αλλά κουμπώνουν πολύ καλά.

Καλα τρεξιματα!  ::icon_thumright::
Το booster ειναι αυτο που δινει το ρευμα στις γραμμες.Στην περιπτωση σου ειναι ενσωματωμενο μεσα στο Mobile station.
Για τις μετατροπες που σκεφτεσε δεν ειναι ευκολα τα πραγματα.
Πρωτα απο ολα ενω στα βαγονια ειναι απλα τα πραγματα, στις μηχανες που θα βρεις ροδες να αλλαξεις; Μετα, ισως να μην υπαρχει σωστη υποδομη για να μπορεσεις να παρεις ρευματοληψια απο καθε πλευρα της μηχανης.
Τελος οι γραμμες στα κλειδια δεν θα ειναι ευκολο να μονωθουν καταλληλα.
Αυτο ειναι το μεγαλο κακο με την Marklin, βλεπεις πλεον εισαι υποχειριο της και κρεμεσαι απο πανω της.
Η διαφορα με το DCC σαν λειτουργια ειναι στις λεπτομερειες και στην αισθητικη των γραμμων. Στην ουσια και στην μεν και στη δε τρενα θα τρεχεις, απλα στην marklin με καποιους περιορισμους. Πχ. αν σου αρεσουν τα αμερικανικα θεμματα θα βρεις το πολυ 3-4 μηχανες.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 11:07:31 πμ »
Διαβάζω με προσοχή τα λεγόμενα όλων και μπορώ να πω ότι έχω δυσαρεστηθεί αρκετά.
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό κάποιων οι οποίοι προτείνουν να πουλήσει ο φίλος μας ότι Marklin έχει και να ασχοληθεί με το DCC.
Το μόνο μειονέκτημα που έχει το σύστημα της Marklin είναι πράγματι οι γραμμές της. Το πέδιλο δεν είναι αληθοφανές αλλά είναι αυτό
που δίνει στην εκάστοτε μηχανή ρεύμα από πολλές ταυτόχρονα επαφές με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται τα "κομπιάσματα" κατά την κίνηση.
Για τις τιμές δεν κάνω λόγω, γιατί ούτως η άλλως ο τρενομοντελισμός ειναι ακριβό χόμπυ.
Αν θέλει κάποιος αληθοφάνεια με σύστημα Marklin μπορεί να επισκευτεί την E-rail και να πάρει μερικές ιδέες. (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση).

Τώρα όσον αφορά τις ερωτήσεις/απορείς του φίλου. Του προτείνω οπωσδήποτε την χρήση του Central Station II, αλλά επειδή μόλις αγόρασες το
Mobile Station αυτώ μπορεί να αποθηκεύσει 10 διευθύνσεις μηχανών αλλά δεν μπορεί να δώσει πάνω από 1.8Α ʼρα θα μπορείς να έχεις μόνο 4-5 μηχανές MAX.

Λυπάμε αλλά χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έτσι είναι τα πράγματα. Θα προσπαθήσω να σε απαντησω αύριο για σίγουρα. 

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 01:21:02 μμ »
Τωρα ποσοι ειμαστε 2-3;
Το  booster ειναι ενησχητης ψυφιακου σηματος.
Το ρευμα που δινει το ΜS ή το CS ειναι στανταρ αν θες
να τρεχουν περισοτερες μηχανες αρα περισοτερο
ρευμα ή αν εχεις επανω στο κοντρολ ( CS ) το χειρισμο ψαλιδιων
σηματων, φωτων κτλ. τοτε χρειαζεσε booster.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 02:15:11 μμ »
Διαβάζω με προσοχή τα λεγόμενα όλων και μπορώ να πω ότι έχω δυσαρεστηθεί αρκετά.
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό κάποιων οι οποίοι προτείνουν να πουλήσει ο φίλος μας ότι Marklin έχει και να ασχοληθεί με το DCC.
Το μόνο μειονέκτημα που έχει το σύστημα της Marklin είναι πράγματι οι γραμμές της. Το πέδιλο δεν είναι αληθοφανές αλλά είναι αυτό
που δίνει στην εκάστοτε μηχανή ρεύμα από πολλές ταυτόχρονα επαφές με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται τα "κομπιάσματα" κατά την κίνηση.
Για τις τιμές δεν κάνω λόγω, γιατί ούτως η άλλως ο τρενομοντελισμός ειναι ακριβό χόμπυ.
Αν θέλει κάποιος αληθοφάνεια με σύστημα Marklin μπορεί να επισκευτεί την E-rail και να πάρει μερικές ιδέες. (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση).

Τώρα όσον αφορά τις ερωτήσεις/απορείς του φίλου. Του προτείνω οπωσδήποτε την χρήση του Central Station II, αλλά επειδή μόλις αγόρασες το
Mobile Station αυτώ μπορεί να αποθηκεύσει 10 διευθύνσεις μηχανών αλλά δεν μπορεί να δώσει πάνω από 1.8Α ʼρα θα μπορείς να έχεις μόνο 4-5 μηχανές MAX.

Λυπάμε αλλά χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έτσι είναι τα πράγματα. Θα προσπαθήσω να σε απαντησω αύριο για σίγουρα. 

Δεν υπαρχει λογος να δυσαρεστησε για κατι που λεμε καποιοι. Ειναι η γνωμη μας και την στιριξαμε σε καποιοα επιχειρηματα. Καθενας εχει το μυαλο να επεξεργαστει αυτα που διαβαζει και να πραξει αναλογος.
Τωρα γαι την Marklin λες οτι ειναι μονο οι γραμμες το μειονεκτημα της. Η τιμη που λες πιο ακριβο δεν ειναι; Η μειωμενη ποικιλια δεν ειναι; Ακομη και το ψηφιακο συστημα που δινει δεν ειναι; Δηλαδη σου αρεσει δεν σου αρεσει ο τροπος χειρισμου του αυτο ειναι, δεν εχεις αλλη επιλογη. Ουτε ειναι φτιαγμενο να κινησε γυρω απο τη μακετα με αυτο. Αν αυριο βαρεσει διαλυση τι γινετε;
Τωρα ας ψαξουμε ενα πλεονεκτημα της  ::dontknow:: .Δυστυχως δεν βλεπω, και πριν πεις ποιοτητα να σε προλαβω οτι υπαρχουν και αλλες εταιριες με την ποιοτητα της.
Και μην με παρεξηγεις, απλα σκεψεις δικες μου ειναι , απο οση εμπειρια εχω με την επαφη μου και με marklin και με DCC.

Tags: