Αποστολέας Θέμα: Ιμια - βιβλιο. Αξιζει?  (Αναγνώστηκε 4340 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Ιμια - βιβλιο. Αξιζει?
« στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 09:09:47 μμ »
Εχει κανεις διαβασει το παρακατω βιβλιο να μας πει τη γνωμη του? Αξιζει να το αγορασω? 'Η για να το πω πιο καθαρα, λεει αληθειες?

http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/323054
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
Απ: Ιμια - βιβλιο. Αξιζει?
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 09:12:29 μμ »

Έχω ακούσει ότι τα σπάει  ::icon_thumright::

Τώρα βέβαια από την στιγμή που δεν το έχω διαβάσει προσωπικά μη σε πάρω στο λαιμό μου............

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 09:59:33 μμ »
Ξεκίνα με το link

και κάνε αναζήτηση και για 20/10 και 27/10

Αναφέρει πολλά γι΄ αυτό το βιβλίο και το θέμα

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 10:27:58 μμ »
Το διάβασα πρόσφατα: αξίζει να το αγοράσεις για τον απλούστατο λόγο ότι αμφότεροι οι συγγραφείς παραθέτουν με "ψυχρό" τρόπο έγγραφα και περιγράφουν γεγονότα, χωρίς να καταφεύγουν σε εθνικιστικές ή άλλου τύπου "κορώνες"...
 ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 12:07:51 πμ »
Και απλά το τελικο συμπεραζμα ειναι οτι δεν ξερουμαι πιος λεει αληθεια και πιος ψεματα -  αλλα λενε οι Αμερικανοι οτι ειπαμαι και αλλα εμεις  :roll: :roll: :roll:
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 12:19:59 πμ »
Και απλά το τελικο συμπεραζμα ειναι οτι δεν ξερουμαι πιος λεει αληθεια και πιος ψεματα -  αλλα λενε οι Αμερικανοι οτι ειπαμαι και αλλα εμεις  :roll: :roll: :roll:

γιατι βρε Χαρη,εχεις καμια αμφιβολια οτι ο Παγκαλος  ::sterb243:: ειπε να βγαλουν τη σημαια και να πουν πως φυσηξε ο αγερας και τη πηρε ??? σιγουρα οι δικοι μας ειναι οι άξια, αναξιοπιστοι. :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 12:32:23 πμ »

Για να τα λέμε όλα, σε κάποιο σημείο του βιβλίου αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι, αναφορικά με το ζήτημα των Ιμίων/Καρντάκ, το δίκιο είναι με την Ελληνική πλευρά (χωρίς, δυστυχώς για εμάς, να παραιτούνται από τις "ίσες αποστάσεις")...
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 07:56:48 πμ »
Το έχω πάρει και πραγματικά είναι ένα βιβλίο χωρίς εθνικιστικές κορώνες όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω,θα διαβάσεις τις βλακείες των Ιταλών που δεν ενημέρωσαν το ΝΑΤΟ γρήγορα με τα έγγραφα που είχαν από παλιά που ανήκουν τα Ιμια δηλαδή σε εμάς.Οι Αμερικανοί κρατάγανε ίσες αποστάσεις και ως συνήθως θα καταλάβεις γιατί είμαστε ένα έθνος καρπαζοεισπρακτόρων από αυτούς που μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια.Το βιβλίο κάπια στιγμή πήγα να το πετάξω από τα νεύρα μου με αυτά που διάβαζα για τους προδότες τους δικούς μας.Από την άλλη προσωπικά τα κωλομεμέτια καλά κάνουν και μας π.....νε κανονικά και με τον νόμο γιατί είμαστε άχρηστοι

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 10:21:38 μμ »
Ναι φιλε μου το βιβλιο αξιζει να το διαβασεις. Παρτο διαβασετο.... αλλα με προσοχη. Βγενουν πολες αληθειες για τα χαλια μας......

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 10:24:05 μμ »
Ναι φιλε μου το βιβλιο αξιζει να το διαβασεις. Παρτο διαβασετο.... αλλα με προσοχη. Βγενουν πολες αληθειες για τα χαλια μας......
Πού το βρίσκουμε παιδιά αυτό? :roll:
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 10:55:11 μμ »
Πού το βρίσκουμε παιδιά αυτό? :roll:
Συγνώμη παιδιά,έπρεπε να δώσω περισσότερη προσοχή στα προηγούμενα posts.ʼκυρη η ερώτηση  :oops:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 11:02:27 μμ »
...σε συνεχεια του προηγουμενου ποστ, ο Πανκαλος λεει οτι ποτε δεν συμφωνισαι να κατεβει η σημαια ενω οι Αμερικανοι λενε οτι συμφωνισαι...για τους αμερικανους το αιτιμα ειταν "no armies, no flags, no ships" και επιστροφη στο προηγουμενο καθεστος.
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 07:56:04 πμ »
...σε συνεχεια του προηγουμενου ποστ, ο Πανκαλος λεει οτι ποτε δεν συμφωνισαι να κατεβει η σημαια ενω οι Αμερικανοι λενε οτι συμφωνισαι...για τους αμερικανους το αιτιμα ειταν "no armies, no flags, no ships" και επιστροφη στο προηγουμενο καθεστος.

Σωστός Χάρη και έλεγε στον Λυμπέρη να πούνε ότι φύσηξε ο στρατηγός άνεμος και την σκόρπισε στους 5 ανέμους.Αυτό αυτό θα είμαστε μια ζωή και θα είμαστε για πάντα στον yunanistan ΕΦΙΑΛΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 12:35:56 πμ »
Το έχω πάρει και πραγματικά είναι ένα βιβλίο χωρίς εθνικιστικές κορώνες όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω,θα διαβάσεις τις βλακείες των Ιταλών που δεν ενημέρωσαν το ΝΑΤΟ γρήγορα με τα έγγραφα που είχαν από παλιά που ανήκουν τα Ιμια δηλαδή σε εμάς.Οι Αμερικανοί κρατάγανε ίσες αποστάσεις και ως συνήθως θα καταλάβεις γιατί είμαστε ένα έθνος καρπαζοεισπρακτόρων από αυτούς που μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια.Το βιβλίο κάπια στιγμή πήγα να το πετάξω από τα νεύρα μου με αυτά που διάβαζα για τους προδότες τους δικούς μας.Από την άλλη προσωπικά τα κωλομεμέτια καλά κάνουν και μας π.....νε κανονικά και με τον νόμο γιατί είμαστε άχρηστοι

Φίλε Jim καλησπέρα,

Αναφέρεσαι σε "προδότες".

Σου θυμίζω ότι οι συγγραφείς αναφέρουν ότι εάν ξέσπαγε σύρραξη μεταξύ των δύο κρατών, το πιθανότερο ήταν να παρεναίβεναν οι Αμερικανοί και να εξωθούσαν Ελλάδα και Τουρκία σε διαπραγματεύσεις ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, αναφορικά με το status quo του Αιγαίου (F.I.R., υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτειδα ζώνη, εναέριος χώρος, ζώνες αποκλειστικής εκμετάλλευσης - βλ. πετρέλαια -, αποστρατιωτικοποίηση νησιών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) από τις οποίες η χώρα μας κάθε άλλο παρά κερδισμένη θα έβγαινε...

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Σορώτος

The Modelling Sting

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 12:56:39 πμ »
 ::spam_smilie::
Χωρίς να θέλω ούτε μία στο εκατομύριο να αμφισβητήσω τον Κο Σορώτο,θα πώ ότι αν γενικά η επέμβαση των αμερικανών έχει αυτή τη κατεύθυνση (των διαπραγματεύσεων εφ'όλης της ύλης και επί όλων των θεμάτων μεταξύ Ελλάδας-τουρκίας σε οποιουδήποτε είδους στρατιωτική κρίση!),τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιδρά η χώρα μας στην όποια πρόκληση των απέναντι.Σκεφτείτε το λιγάκι!Η όποια άλλη άποψη,δεκτή!
 ::sorry:: για το  ::spam_emoticon::
 ::offtopic::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 08:26:35 πμ »
......οι συγγραφείς αναφέρουν ότι εάν ξέσπαγε σύρραξη μεταξύ των δύο κρατών, το πιθανότερο ήταν να παρεναίβεναν οι Αμερικανοί και να εξωθούσαν Ελλάδα και Τουρκία σε διαπραγματεύσεις ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, αναφορικά με το status quo του Αιγαίου (F.I.R., υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτειδα ζώνη, εναέριος χώρος, ζώνες αποκλειστικής εκμετάλλευσης - βλ. πετρέλαια -, αποστρατιωτικοποίηση νησιών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) από τις οποίες η χώρα μας κάθε άλλο παρά κερδισμένη θα έβγαινε...

Δεν εχω διαβασει το βιβλιο, οποτε ενημερωτικα ρωταω..το συμπερασμα ουτο οι κκ Ελις και Ιγνατιου το εβγαλαν γιατι ειχαν καποιες σιγουρες πληροφοριες - εγγραφα για το πως θα κινουνταν οι αμερικανοι σε στρατιωτικο-διπλωματικο επιπεδο αν υπηρχε εμπλοκη, η ειναι ενα προσωπικο τους συμπερασμα απο οτι πληροφοριες συλλεξανε για την συγγραφη του βιβλιου (αλλα και με βαση την γνωστη πιπιλα οτι οι αμερικανοι φταινε για ολα);
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 10:01:22 μμ »
......οι συγγραφείς αναφέρουν ότι εάν ξέσπαγε σύρραξη μεταξύ των δύο κρατών, το πιθανότερο ήταν να παρεναίβεναν οι Αμερικανοί και να εξωθούσαν Ελλάδα και Τουρκία σε διαπραγματεύσεις ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, αναφορικά με το status quo του Αιγαίου (F.I.R., υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτειδα ζώνη, εναέριος χώρος, ζώνες αποκλειστικής εκμετάλλευσης - βλ. πετρέλαια -, αποστρατιωτικοποίηση νησιών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) από τις οποίες η χώρα μας κάθε άλλο παρά κερδισμένη θα έβγαινε...

Δεν εχω διαβασει το βιβλιο, οποτε ενημερωτικα ρωταω..το συμπερασμα ουτο οι κκ Ελις και Ιγνατιου το εβγαλαν γιατι ειχαν καποιες σιγουρες πληροφοριες - εγγραφα για το πως θα κινουνταν οι αμερικανοι σε στρατιωτικο-διπλωματικο επιπεδο αν υπηρχε εμπλοκη, η ειναι ενα προσωπικο τους συμπερασμα απο οτι πληροφοριες συλλεξανε για την συγγραφη του βιβλιου (αλλα και με βαση την γνωστη πιπιλα οτι οι αμερικανοι φταινε για ολα);

Καλησπέρα Σπύρο,

Η εν λόγω θέση αποτελεί προσωπικό συμπέρασμα των συγγραφέων. Η γνώμη μου είναι ότι, ως σενάριο, είναι αρκετά βάσιμο, δεδομένου ότι οι Αμερικανοί 1ον) επ' ουδενί δεν θα άφηναν τη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ να αποσταθεροποιηθεί και 2ον) ας διερωτηθούμε αν έπαιρναν το μέρος κάποιας χώρας, ποιά θα ήταν αυτή...

Με εκτίμηση,

The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 01:56:47 πμ »
Σε ευχαριστω για τη απαντηση Μιχαλη ::icon_thumright::
Και απο οτι γραφετε, ακουγεται σαν ενδιαφερον βιβλιο. 
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 19, 2010, 09:59:11 πμ »

...το οποίο εξ ορισμού ως περίπτωση είναι υπερ των εξ ανατολών. Κατά μία θεωρια, αν κάτσεις να συζητήσεις τα κεκτημένα σου σίγουρα φεύγοντας κάτι θα έχεις χάσει...

Tags: