Αποστολέας Θέμα: Νapoleon - Crossing the Alps  (Αναγνώστηκε 2382 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jo

• Scale 1/144
  • *
Νapoleon - Crossing the Alps
« στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 06:20:54 μμ »
"Mini" κοντα 35cm συνολικό ύψος (1/8.4 κλίμακα!). Ήθελα επίτηδες να δώσω την εντύπωση πίνακα αντί για ρεαλισμό, και πιστεύω στη μπέρτα τουλάχιστον έχει πετύχει.  ::glossa::

Βαρύ μοντέλο (περίπου 3 κιλά) το οποίο ανακαλύψαμε με τον galvert ότι δεν είναι κανονικά για μοντελισμό αλλά για να μπεί όπως φτάνει στην βιτρίνα. Μας έφτασε μονοκόμματο, έτοιμο, απο Αμερική, με αποτέλεσμα να είναι υπερβολικά δύσκολο το βάψιμό του, ειδικά η δεξιά πλευρά του αλόγου και το εσωτερικό της μπέρτας, ακόμα και στο base colour. Ορισμένα σημεία για να βαφτούν έπρεπε να το κρατάμε ανάποδα, και να βάφουμε με διάλειμμα όταν πλέον δεν άντεχε ο καρπός άλλο.

Συνολο, 6 μήνες βάψιμο (200+ ώρες υπολογίσαμε).

Οι φώτο ήταν βιαστικές. Θα πάρω καλύτερες αύριο ή μεθαύριο! Για την ώρα απολαμβάνω που δεν είναι πλέον στο γραφείο μου!  :lol:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Νapoleon - Crossing the Alps
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 06:27:52 μμ »
...και πράγματι έχεις δώσει την εντύπωση πίνακα, πράγμα που μου αρέσει ιδιαίτερα. Μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Επίσης, καλως ήρθες στη παρέα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 06:31:09 μμ »
Υπέροχο Θέμα,εμπνευσμένο βάψιμο.Πραγματικά φαίνεται σαν τρισδιάστατος πίνακας.Και το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο σου-σας.
Πραγματικά πολύ καλή δουλειά σε ένα συλλεκτικό πιά κομμάτι. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 06:33:06 μμ »
Βλέπω τελευταία πολλούς να ασχολούνται με φιγούρα και μάλιστα με πολύ καλές δουλειές. Η Ναπωλεόντιος εποχή είναι η αγαπημένη μου μοντελιστικά και ιστορικά γιαυτό χαίρομαι διπλά. Όσον αφορά το μοντέλο: μου άρεσε πολύ η μπέρτα,το άλογο γενικά (το πρόσωπο του αλόγου και η χαίτη ειδικότερα) και γενικότερα η φιγούρα...δέν μου άρεσε το πρόσωπο το οποίο θέλει δουλειά και περισσότερες σκιές (και είναι κρίμα να χαλάει την πολύ καλή δουλειά που έχεις κάνει στο σύνολο), ίσως κάποιες πιο σκούρες σκιές στο άλογο στο κάτω μέρος και όσον αφορά την βάση λίγο καλύτερο σκηνικό.
Πάντως γενικά πολύ καλή προσπάθεια μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

* αύριο ποστάρω και εγώ την νέα μου δουλειά και μου λές και εσύ τη γνώμη σου  :wink:

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 06:56:21 μμ »
H αλήθεια είναι ότι το μοντέλο έπρεπε να παραδωθεί σήμερα, οπότε το πρόσωπο που είχε μεινει για το τέλος, δεν είναι ότι έγινε βιαστικά, όσο ότι η Jo ήθελε να κάνει ένα fiercer look στον Napoleon, από την ηρεμία που είχε το αρχικό. Αυτό έφαγε τόση ώρα δυστυχώς, που δεν είχε άλλο χρόνο.

Σχετικά με την βάση και εγώ συμφωνώ και το κουβεντιάσαμε ώρα αν θα έπρεπε να βάλουμε basing materials ή να το αφήσουμε έτσι. Τελικά, στα πλαίσια της ιδέας του "πίνακα" κρίναμε ότι θα ήταν εκτός κλίματος. Πάντος, μιάς και εγώ έκανα την βάση, μπορώ να πω πως η εταιρία τα άκουσε καλά. Πολύ κακό casting το οποίο είχε μοναδικό σκοπό να δίνει extra support στα πόδια, και το οποίο δυστυχώς δεν έχει σχέση με τον αρχικό πίνακα του Jacques-Louis David.

Ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια :)

Υγ. Εγώ μόνο την βάση και το base coat έκανα, οπότε τα μπράβο για την δουλειά στην Jo  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 01, 2010, 07:32:11 μμ »
Galvy, με μια ευκαιρια το ξαναχαζεψαμε με την Κατερινα το μοντελο που εβαψε η γυναικα σου.. Απλα θεικο.. Πες της να κοψει το playstation και να ξανα-αρχισει το βαψιμο!!!

Αποσυνδεδεμένος Jo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 01, 2010, 08:15:08 μμ »
Thanks, να΄στε καλά. Περιμένω να καλυτερέψει η πλάτη μου λίγο γιατί με τη φλεγμονή δεν αντέχω να κάτσω πολλή ώρα σε καρέκλα. Το playstation ψώφησε οπότε τώρα μαθαίνω αερογράφο :P

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 02, 2010, 12:31:13 πμ »
ναι , φανταζομαι οτι θα σου ειπε ο Γ. τα περιστικα μου. Μαθαινεις αερογραφο? Κοριτσακι , ετσι οπως πας, δεν θα αφησεις και τιποτα για τους αλλους :P.. Καλη αερογραφιες.. και αναμενουμε καινουργια θαυματα!

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 03, 2010, 09:01:42 πμ »
Για την ώρα ψεκάζει χωρίς stop από πίσω παρά τις συστάσεις... το γραφείο και το mac λαμβάνουν σιγά σιγά ένα υπέροχο "hue"  :lol:

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 03, 2010, 10:18:04 μμ »
Για την ώρα ψεκάζει χωρίς stop από πίσω παρά τις συστάσεις... το γραφείο και το mac λαμβάνουν σιγά σιγά ένα υπέροχο "hue"  :lol:

ΛοοοοοοοΛ!!

Αποσυνδεδεμένος tasaraskam

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • have a nice modelling time!
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 08, 2010, 03:44:33 μμ »
Απιστευτη δουλεια!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: .Για φιγουρες θα χρειαστω αερογραφο?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 08, 2010, 11:20:00 μμ »
Απιστευτη δουλεια!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: .Για φιγουρες θα χρειαστω αερογραφο?

OXI!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 09, 2010, 02:21:08 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αξιέπαινη δουλειά

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tasaraskam

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • have a nice modelling time!
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 09, 2010, 07:53:42 μμ »
Απιστευτη δουλεια! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: 
Εχω μια ερωτηση παλι:αφου δεν χρησιμοποιησες αερογραφο τι χρησιμοποιησες και φαινεται τοσο αληθινο? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 09, 2010, 08:08:48 μμ »
Παλιό καλό πινέλο και ακρυλικά.

Αποσυνδεδεμένος Jo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 10, 2010, 08:40:29 πμ »
Όσον αφορά το μοντέλο: μου άρεσε πολύ η μπέρτα,το άλογο γενικά (το πρόσωπο του αλόγου και η χαίτη ειδικότερα) και γενικότερα η φιγούρα...δέν μου άρεσε το πρόσωπο το οποίο θέλει δουλειά και περισσότερες σκιές (και είναι κρίμα να χαλάει την πολύ καλή δουλειά που έχεις κάνει στο σύνολο), ίσως κάποιες πιο σκούρες σκιές στο άλογο στο κάτω μέρος και όσον αφορά την βάση λίγο καλύτερο σκηνικό.

Έχεις δίκιο, το ξανακοίταξα πρόσφατα μετά από πολύ καιρό και χτυπάει άσχημα το δέρμα στο μάτι. Όταν θα έχω την ευκαιρία θα κάνω κάποιες διορθώσεις. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και την παρατήρηση.

Tags: