Αποστολέας Θέμα: Ελληνικο VBL Phanhard  (Αναγνώστηκε 36584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
Απ: Ελληνικο VBL Phanhard
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 08:42:06 πμ »
Αν όντως η τιμή είναι 30-40EUR, τότε και γω είμαι μέσα για ένα VBL ::icon_thumright::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 08:59:37 πμ »
Αν ισχύει αυτή η τιμή τότε εγώ θέλω 2.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 09:07:46 μμ »
αν ειναι μεχρι 35 και εγω ενα. ::icon_thumright:: παραπανω δεν μπορω να διαθεσω.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 11:39:34 πμ »
Και εγώ μία από τα ίδια, για ένα τεμάχιο.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 02:37:07 μμ »
Και εγώ μία από τα ίδια, για ένα τεμάχιο.
Το ίδιο, ίσως και δεύτερο.
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 04:13:41 μμ »
Και πως θα γίνει αυτό βρε?

Λέω να χτυπήσω κι εγώ ένα............

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #56 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 07:58:57 μμ »
Αν ισχυουν τα περι 35-40 ευρωπουλα και ενα για μενα
παρακαλω πολυ. :mrgreen:
Ειμαι μεσα για ενα τεμαχιο :wink:

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #57 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 10:12:55 μμ »
Και εγώ μέσα για ένα κομμάτι  ::icon_thumright::
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος heineken

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Σταύρος
« Απάντηση #58 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 09:36:21 μμ »
Αν ισχυουν τα περι 30-40EUR ενα για μενα.

Αποσυνδεδεμένος bouxmaxer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Κως
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 03, 2010, 10:26:27 μμ »
Καλησπέρα και απο εμένα. Είμαι νέο μέλος στο forum σχετικά παλιός μεντελιστής που το είχα ρίξει στα βενζινοκίνητα και αποφάσισα να γυρίσω στις ρίζες μου (Στατικό).
Θέλω να μου πείτε τι έγινε τελικά με τα VBL γιατί θέλω και γω μιας και τα έχω περάσει πολλές ώρες μεσα σε ένα τέτοιο στο Αφγανιστάν και θέλω να φτιάξω ένα διοραματάκι. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι αυτο το κιτάκι έχει τον πύργο του πολυβολητή στην θέση στον συνοδηγό ενώ αυτά που διαθέτει η Ελληνική δύναμη έχουν τον πύργο στο κέντρο και πίσω.

P.S. όποιος θέλει photo και πληροφορίες να στείλει pm και θα βοηθήσω με χαρά
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 03, 2010, 10:49:05 μμ »
Καλησπέρα και απο εμένα. Είμαι νέο μέλος στο forum..
Kαλως ήρθες φίλε bouxmaxer και καλή παραμονή στη μοντελιστική μας κοινότητα. Τιμή μας που σε έχουμε κοντά μας!  ::salut::

Θέλω να μου πείτε τι έγινε τελικά με τα VBL γιατί θέλω και γω μιας και τα έχω περάσει πολλές ώρες μεσα σε ένα τέτοιο στο Αφγανιστάν και θέλω να φτιάξω ένα διοραματάκι. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι αυτο το κιτάκι έχει τον πύργο του πολυβολητή στην θέση στον συνοδηγό ενώ αυτά που διαθέτει η Ελληνική δύναμη έχουν τον πύργο στο κέντρο και πίσω.

P.S. όποιος θέλει photo και πληροφορίες να στείλει pm και θα βοηθήσω με χαρά

Η Ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν ήταν από την αρχή με τα ίδια οχήματα; Δλδ με το "μακρύ" σασσί;  Γιατί μια φωτό που ανέβασε παραπάνω ο Sotiris, περιπλέκει τα πράγματα...   :?

Δέχομαι με χαρά την "προσφορά" σου για φωτό των  ελληνικών VBL στην ISAF. Αναμένω!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 03, 2010, 10:53:50 μμ »
Χαρίδημε, έχω την εντύπωση ότι τα ελληνικά VBL στο Αφγανιστάν έχουν κατά καιρούς αλλαχθεί με νεώτερους τύπους.
Ο νέος φίλος μας bouxmaxer θα μπορέσει να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Αναμένουμε με αγωνία τις φώτος σου.
 ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 04, 2010, 01:28:53 πμ »
Πρώτα απο όλα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και χρονια πολλά σε όλους πάντα με υγεία.

Πράγματι όπως αναφέρει ο Leopard έχουν αλαχθεί τα οχήμα τα πρώτα ηταν αυτά που έχει και η 71 με τον πύργο του πολυβολητή στην θέση του συνοδηγού και χωρίς πύργο (προστέθηκε αργότερα. Αυτά που είχα την τύχη να υπηρετήσω και τις 2 φορές που βρέθηκα εκεί είναι με τον πολυβολητή στην μέση και πίσω και είχαν πύργο ( Ελληνική πατέντα πάντα) . Η χώρα μας απο όσο γνωρίζω έχει πάρει μόνο ένα μοντέλο (εννοώ το κοντό και το μακρύ)
http://www.panhard.fr/francais/index.htm

αυτές είναι απο έξω και η επόμενη είναι απο το εσωτερικό απο το σπίτι μας

Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 04, 2010, 02:07:52 πμ »
Φίλοι καταρχάς ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και από μένα!!!! Λοιπόν ήμουν στην 71η όταν ήρθαν τα πρώτα 4 VBLs μαζί με τα Hummers. Και τα 4 (12 μετά από 5 μέρες) ήταν "κοντά" και μάλιστα μόνο με τους έστορες. Μετά από λίγο καιρό και ενώ έφευγε η 1η αποστολή για Αφγανιστάν  τοποθετήθηκαν σ´ όλα πολυβόλα FN.
 Μάλιστα από το στρατόπεδο μας λίγο πριν την αποστολή στο Αφγανιστάν, δόκιμος έσπασε το σύστημα υδροπροώθησης του ενός λόγω κακοχειρισμού μιας και όλα ήταν γραμμένα στα γαλλικά (δεν είχαν προλάβει να μεταφράσουν τπτ). Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να κολλήσουν λευκά χαρτάκια με οδηγίες παντού αφού έκανε επί τόπου την μετάφραση Ταγματάρχης γνώστης της γαλλικής!!!!!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 04, 2010, 02:44:50 πμ »
FM εννοείς MAG 7,62 χιλ. και αργοτερα αντικταστάθηκαν με αυτά που βρήκα εγώ κάτω με το γνωστο σε όλους BROWING 0,50 χιλ.
Πάντως ούτε και τώρα υπάρχουν μεταφρασμένα ταμπελάκια. Απλά στα πιο καινουργια τα ταμπελάκια είναι όλα στα Αγγλικά οπότε οι περισσότεροι μπορούμε να βγάλουμε άκρη
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 04, 2010, 05:04:30 πμ »
Παιδια νομιζω τα εχετε μπερδεψει λιγο τα πραγματα.
Τα πρωτα VBL 12 τον αριθμο αν δεν κανω λαθος ηρθαν στην Ελλαδα περι το 1995-96 και ειχαν σκοπο αρχικο να καλυψουν τις Ελληνικες φαλλαγες στη Βοσνια.Ετσι 6 απο αυτα σταλθηκαν εκει και μαλιστα καποια ακινητοποιηθηκαν καθως η προμηθεια τους ηταν βιαστικη χωρις εκπαιδευση προσωπικου και ανταλλακτικων.Τα υπολοιπα εμειναν στη Νεα Σαντα και το Μαρτιο 96 ηταν στο Κεβοπ για την παρελαση και φροντισα να μαθω την χρηση του.Ολα ηταν το κοντο σασι και ολα εφεραν το Γαλλικο πολυβολο FM των 7,62 το οποιο διατηρηθηκε για καιρο ακομη και οταν πηγαν Κοσσοβο.
Στην συνεχεια και πριν την επιχειρηση στην Αλβανια προστεθηκαν καιι αλλα στην δυναμη τους και βρεθηκαν και εκει.Συνεχιζουν να εχουν την διαμορφωση που ειχαν συν την προσθηκη εκτοξευτων Milan.
Πριν την επιχειρηση στο Κοσσοβο προστιθεντε και αλλα στην δυναμη και φτανουν τα 242 οχηματα και μας κανουν την δευτερη χωρα σε αριθμο μετα την Γαλλια.Τοτε εμφανιζοντε τα μακρια σασι και ο πυργος με το 0,50 οποιος σημειωτεον ειναι Γαλλικος και οχι Ελληνικη πατεντα,
Η Ελληνικη λαλακια ειναι οτι πυργος μπαινει στο συνοδηγο  και αρχιζουν τα προβληματα καθως το οχημα μπαταρει και εχει προβλημτα και κατα την βολη του πολυβολου.Η βλακεια συνεβει διοτι καποιος ειχε την αποψη το οχημα να ειναι με διμελες πληρωμα,αν και στην πραξη απο οσο γνωριζω δεν εφαρμοστηκε εκτος απο την Βοσνια και Αλβανια.
Στην συνεχεια αποφασιστηκε να γινει στην Ελβο η μεταφορα του πυργου στη μεση και απο τι βλεπω αρχισε επιτελους να γινετε πραξη.Ελπιζω να εγινε πραξη και η τοποθετηση υδραυλικου τιμονιου και κλιματισμου στα οχηματα καθως τα πρωτα δεν ειχαν και αν επιχειρουσες με κλειστες τις θυριδες εβγαζες την μπεμπελη.
Ο κωδικος του πυργου ειναι PL127 κια υπαρχει και στο κοντο και στο μακρι σασι >μονη ελπιδα για να βγει ειναι να τον βγαλει  η Blast.
Τα πολυβολα ΜAG σταδιακα αντικατεστησαν τα Fm.
Αντε Καλο Πασχα σε ολους παω για υπνο γιατι με κουρασατε να γραφω τοση ωρα
Φίλοι καταρχάς ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και από μένα!!!! Λοιπόν ήμουν στην 71η όταν ήρθαν τα πρώτα 4 VBLs μαζί με τα Hummers. Και τα 4 (12 μετά από 5 μέρες) ήταν "κοντά" και μάλιστα μόνο με τους έστορες. Μετά από λίγο καιρό και ενώ έφευγε η 1η αποστολή για Αφγανιστάν  τοποθετήθηκαν σ´ όλα πολυβόλα FN.
 Μάλιστα από το στρατόπεδο μας λίγο πριν την αποστολή στο Αφγανιστάν, δόκιμος έσπασε το σύστημα υδροπροώθησης του ενός λόγω κακοχειρισμού μιας και όλα ήταν γραμμένα στα γαλλικά (δεν είχαν προλάβει να μεταφράσουν τπτ). Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν να κολλήσουν λευκά χαρτάκια με οδηγίες παντού αφού έκανε επί τόπου την μετάφραση Ταγματάρχης γνώστης της γαλλικής!!!!!
Παναγιωτη η πρωτη αποστολη στο Αφγανισταν πηγε το 2002
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 04, 2010, 09:04:52 πμ »
Περικλή μία μικρή διόρθωση.
Στα τελευταία VBL ο πύργος ήταν εξαρχής πίσω και στη μέση διότι έτσι έρχονται απευθείας από Γαλλία.
Στα πρώτα VBL με το μακρί σασί που ο πύργος τοποθετήθηκε στη θυρίδα του συνοδηγού ήταν καθαρά ελληνική λακαμία διότι παραγγέλθηκαν διοικητικά οχήματα και μετά αποφάσισαν να βάλουν τον πύργο.
Επίσης, στις τελευταίες παρτίδες με το μακρί σασί, υπάρχει και εκτοξευτής καπνογόνων και κλιματισμός.
Τα οχήματα που φαίνονται στις φώτος του bouxmaxer ανήκουν στις τελευταίες παραλαβές μιας και φέρουν τον εκτοξευτή καπνογόνων (οι φώτος καταπληκτικές).
Αυτά για την ώρα.
Περισσότερα σε προσεχές τεύχος της IPMS.
 :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 04, 2010, 09:37:09 πμ »
Θυμάμαι τώρα πότε παρουσιάστηκα στην 71η, είπαμε το γήρας  :mrgreen: Λοιπόν μετατέθηκα στην 71η στις 14 Αυγούστου 2000 (παππούς πήγα στρατιώτης, κοντά στα 30  :mrgreen: ). Μετά από λίγους μήνες (τέλη 2000 - αρχές 2001) ήρθε κατεπείγον σήμα από το ΓΕΣ προς το Δ´ ΣΣ ότι γινόμασταν πλέον Α/Μ (ήμουν γραφιάς στο 2ο - 3ο ΕΠ). Μέσα σε 10 μέρες αλλάχθηκε ο οπλισμός (Μ-16 & Μ-203) και ήρθαν 4 VBLs & 6 Hummers. Από 1 VBL παρέλαβαν η ΠΕΑΠ και ο δικός μας ΛΜΧ, ενώ 2 παρέλαβε η μοίρα πυροβολικού. Αμέσως μετά αυτή η μοίρα τα πήρε όλα και πήγαν σε ΝΑΤΟ-ική άσκηση. Αργότερα η ίδια μοίρα έστειλε άντρες στο Αφγανιστάν (έψαχναν εθελοντές θυμάμαι).
 Τωρα δεν ξέρω ειλικρινά αν προτού την μετονομασία σε Α/Μ της 71ης υπήρχαν VBLs  :roll:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 04, 2010, 11:24:00 πμ »
Raw shooter εχεις δικιο η πρώτη αποστολή στο Αφγανιστάν ήταν το 2002 με αφετηρία την 71 στην Νέα Σάντα, ενω απο το 2006 και μετα αφετηρία ειναι η 33 στο Πολύκαστρο.
Για τον πύργο νομιζω πως σε όλα τα οχήματα τον έχει προσθέσει η ΕΛΒΟ και τα ΕΒ του στρατου.
Το θέμα είναι που θα βρούμε ενα κιτακι VBL με τον πύργο πίσω για να φτιάξω το διοραματάκι μου (στην 1/35)
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 04, 2010, 04:02:39 μμ »
Bouxmaxer ::arrowred::Κιτ για VBL θα βρεις μονο σε ρητινη απο την Azimut η το υπο εξαφανιση της Coree και τα δυο εχουν κοντο σασι και κανενα πυργο.Ο πυργος πρεπει να γινει scratch.
Raw_Shooter  ::arrowred::Παναγιωτη εσυ θυμασαι την εποχη που οι υπομοναδες της 71ης πηραν VBL.H 71η απο την ιδρυση της ειχε τον τιτλο A/Μ.Αυτο εγινε νομιζω γυρω στο 1992-93 χωρις ομως τοτε να εχει αυτες τις δυνατοτητες.
leopard  ::arrowred::Για τις τελευταιες παρτιδες οπως για τον τελικο αριθμο που εχουν φτασειδεν μπορω να σου πω και πολλα εχω μειενει πισω........
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 04, 2010, 05:13:33 μμ »
sgt-major ευχαριστω για την βοηθεια το κιτακι της azimuth το βρηκα και γω χθες μετα απο ψαξιμο και θα κοιταξω να παραγγείλω ένα για αρχη να το δω και να κοιτάξω να μεταφέρω τον πύργο στο πίσω μέρος.
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 05, 2010, 07:34:47 μμ »
όπως αναφέρθηκε παραπάνω αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητο,
τόσο το κιτ της Coree (το "εξαφανισμένο")
όσο και αυτό της Azimut (το "μέτριο προς καλό")
είναι για το "κοντό" σασί - σαν τα πρώτα που παρέλαβε ο ΕΣ, τα "εντελώς σκέτα" - και δεν κάνουν για τους τύπους με τους πρόσθετους πύργους.
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 05, 2010, 10:47:15 μμ »
Πράγματι, μέχρι στιγμής κυκλοφορούν μόνο τα "κοντά" VBLs.  Τώρα εαν κάποιος τολμηρός βρεί τελικά το πολυπόθητο της Corre' και το "σφάξει" ώστε να προσθέσει φύλλο πλαστικού κτλ κτλ, τότε ίσως δούμε ενα "μακρύ". Το κιτ της Azimut είναι κλάσεις "κατώτερο" εκείνου της Coree' μιας και έχει πολλή λιγότερη λεπτομέρεια (ανάγλυφη), κάποια αντικείμενα που λείπουν και πρέπει να προσθεθούν απο τον μοντελλιστή και κυριότερο μειονέκτημα κατ' εμέ οτι είναι "μασίφ - τούβλο" (οκ εννοείται οτι υπάρχει καμπίνα οδηγού - συνοδηγού).

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 05, 2010, 11:09:41 μμ »
Υπαρχει καποιος αγαπητος μοντελιστης απο την λεσχη Ιωαννίνων που έχει στα χέρια του το μοντέλο της coree

http://www.emioannina.gr/index.php?showtopic=488&mode=threaded

αν και το συγκεκριμένο κιτάκι έχει αντιαρματικό θέμα δεν είναι δύσκολο πιστεύω να γίνει κάτι σε μάχημο σαν αυτό που έχω στο μυαλό μου. άμα τελικά καταφέρω να πάρω ένα τέτοιο στα χέρια μου θα το προσπαθήσω
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #74 στις: Μαΐου 08, 2010, 08:01:38 μμ »
Πριν λίγο πουλήθηκε ένα στο ebay.....51 δολλάρια Αυστραλίας..  :shock:

Παράθεση
1/35 Coree Prod Pahnard VBL -partly built -OOP
AU $51.00
Shipping: AU $15.00Air MailSee more services  
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170481273403&ssPageName=ADME:B:WNA:US:1123

Tags: vbl