Αποστολέας Θέμα: Peacekeeping force in Lebanon  (Αναγνώστηκε 11552 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Peacekeeping force in Lebanon
« στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 05:34:24 μμ »
Καλησπερα!
πανε 15 χρονια κοντα απο την τελευταια κατασκευη που εκανα και η οποια διασωζαιτε μεχρι σημερα!ενα φ-5 με τα ελληνικα χρωματα.βεβαια σεν ηταν και πολυ σπουδαιο θεμα απλα στεκοταν πανω στον διαδομο θα παραθεσω φοτο πιο κατω.
φετος λοιπον κατεβηκα στο υπογειο μου για ξεκαθαρισμα λογαριασμων και ανακαλυψα μερικα κομματια, γιατι μπορει 15 χρονια να υπηρχε μια απραξια χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν προμηθευομουνα κομματια.ετσι λοιπον αναμεσα στα κοματια αυτα βρηκα και ενα μισοτελειωμενο Α7-Ε της heller το οποιο λιαν επιεικως θα το χαρακτηριζα αθλιο!παρολα αυτα την προσοχη μου τραβηξε η καρτελα με της χαλκομανιας που αναφερονται σε ενα αεροπλανο της Π.Α.και ενα της VA-87 που επιχειρουσε το 1982 απο το uss independence. Τοτε αρχισε να ψηνεται η ιδεα ανελκυστηρας καταπελτης υποστεγο και δουλευει μεσα. Ετσι λοιπον σκεφτομαι και λεω ειναι ωρα να κανουμε κατι για αυτο, οφειλω να ομολογησω οτι τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα σημερα ως προς την πληροφορηση.ετσι λοιπον μεσα απο το ιντερνετβρηκα φοτος για το θεμα μου καθως και ενα αρχειο που ειχε ολες τις αποστολες του cv 62. Ετσι ξεκινησε η κατασκευη που θα περιλαμβανει μερος υποστεγου με τον ανελκυστηρα και το καταστρωμα με των καταπελτη οπως φαινεται μπροστα απο την θεση του καπετανιου αυτες ειναι και οι περισοτερες φωτογραφιες που εχω.τωρα οσο αναφορα τα αεροπλανα σκεφτομαι το Α7 να ειναι μεσα στο υποστεγο, ενα Α6-Ε με ενα F 14Α στον ανελκυστηρα ενα f14 στον καταπελτη ετοιμο για απογειωση η ενα E2-C στην θεση του στον καταπελτη. αυτο ειναι υπο σκεψη???? ελπιζω να μην βαρεθω μονο για αυτο των λογο η κατασκευη παει εναλαξ μια αεροπλανα μια πλοιο!βεβαια το πλοιο ειναι πιο δυσκολο μια και ολες η διαστασεις βγαινουν απο τις φωτογραφιες. τελος τα σηματα θα πρεπει να βαφτουν με το χερι μιας και μεχρι τωρα απο ερευνα που εχω κανει δεν εχει πεσει κατι στην αντιληψη μου. Βλεπουμε. Α να μην το ξεχασω πρεπει να ευχαριστησω τον Βασιλη Δημουλα του οποιου, αρθρο σχετικο διαβασα στο modelling του απριλιου  1992 μου ελυσε αρκετες αποριες !
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
Απ: peacekeeping force in Lebanon
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 06:35:05 μμ »

το F 5

οι χαλκομανιες ποε δωσαν την ιδεα!

το "αθλιο" κατα την γνωμη μου Α7Ε απο αποψη λεπτομερειας, αλλα δεν θα μεινει αναξιοποιητο

τα f-14 & A-6E υπο κατασκευη και ....

και η πλαινη πορτα με των ανελκυστηρα! θεε μου εχω πολυ δουλεια ακομα οποτε τα λεμε συντομα.....

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
Απ: Peacekeeping force in Lebanon
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 04:35:49 πμ »
Καλή συνέχεια
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 08:15:21 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Καλή συνέχεια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 08:38:42 πμ »
Ενδιαφέρον θέμα και μιας και είχα ψάξει και εγώ στο παρελθόν για τις αποστολές στον Λίβανο μου τράβηξε αμέσως την προσοχή, όπως και το σετ χαλκομανιών. Αν θες να αναπαραστήσεις το CAG-bird (ΑΕ-400) της VA-87 όπως αυτό ήταν στις αποστολές σε Γρενάδα και Λίβανο, τότε δυστυχώς είναι λάθος. Δεν μπορώ να διαβάσω τι νούμερο δίνουν οι χαλκομανίες στο αεροπλάνο, αλλά το πραγματικό ΑΕ-400 σε αυτή την αποστολή ήταν μετέπειτα ελληνικό (160560), και είχε την ιδιομορφία να φέρει την παλιά παραλλαγή (γκρι με λευκές κάτω επιφάνειες και πηδάλια), με μικρά έγχρωμα εθνόσημα. ʼρα τα εθνόσημα είναι λάθος, όπως πιθανώς και το νούμερο του αεροσκάφους, ενώ είναι λάθος και τα χρώματα στα φτερά του Ινδιάνου.
Αυτά πληροφοριακά πριν ξεκινήσεις το βάψιμο. Δεν ξέρω αν θα βρεις κάπου τις σωστές χαλκομανίες για το 160560, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν κυκλοφορούν. Μπορείς όμως να φτιάξεις ένα άλλο τυπικό (όχι CAG-bird) αεροσκάφος της Μοίρας, βασιζόμενος σε φωτογραφίες εποχής, αν θέλεις να είσαι ιστορικά ακριβής. Ίσως μια καλή ιδέα επίσης θα ήταν να αλλάξεις Μοίρα και να φτιάξεις το αεροσκάφος της VA-15 το οποίο καταρρίφθηκε, ενώ ετοιμάζεται για την τελευταία του αποστολή...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 04:07:51 μμ »
ομορφα πραγματα προβλεπονται
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 06:54:45 μμ »
Μα γιατί,  μόνο αυτά τα λίγα θα φτιάξεις.
Βάλε καμία προέκταση στον πάγκο σου, χώσε δυο τρία ελικόπτερα, δείξε ένα αεροσκάφος στα συρματόσχοινα, τι έτσι θα την βγάλεις.
Πλάκα κάνω...
Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 10:38:40 μμ »
Ενδιαφέρον θέμα και μιας και είχα ψάξει και εγώ στο παρελθόν για τις αποστολές στον Λίβανο μου τράβηξε αμέσως την προσοχή, όπως και το σετ χαλκομανιών. Αν θες να αναπαραστήσεις το CAG-bird (ΑΕ-400) της VA-87 όπως αυτό ήταν στις αποστολές σε Γρενάδα και Λίβανο, τότε δυστυχώς είναι λάθος. Δεν μπορώ να διαβάσω τι νούμερο δίνουν οι χαλκομανίες στο αεροπλάνο, αλλά το πραγματικό ΑΕ-400 σε αυτή την αποστολή ήταν μετέπειτα ελληνικό (160560), και είχε την ιδιομορφία να φέρει την παλιά παραλλαγή (γκρι με λευκές κάτω επιφάνειες και πηδάλια), με μικρά έγχρωμα εθνόσημα. ʼρα τα εθνόσημα είναι λάθος, όπως πιθανώς και το νούμερο του αεροσκάφους, ενώ είναι λάθος και τα χρώματα στα φτερά του Ινδιάνου.
Αυτά πληροφοριακά πριν ξεκινήσεις το βάψιμο. Δεν ξέρω αν θα βρεις κάπου τις σωστές χαλκομανίες για το 160560, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν κυκλοφορούν. Μπορείς όμως να φτιάξεις ένα άλλο τυπικό (όχι CAG-bird) αεροσκάφος της Μοίρας, βασιζόμενος σε φωτογραφίες εποχής, αν θέλεις να είσαι ιστορικά ακριβής. Ίσως μια καλή ιδέα επίσης θα ήταν να αλλάξεις Μοίρα και να φτιάξεις το αεροσκάφος της VA-15 το οποίο καταρρίφθηκε, ενώ ετοιμάζεται για την τελευταία του αποστολή...
Αγαπητε fisherman πρωτα απο ολα να σε ευχαριστησω για την πληροφορηση!χαλκομανιες πραγματι δεν υπαρχουν οσο εχω ψαξει στο ιντερνετ ουτε ακομα και για τα f 14 οποτε ολες θα γινουν ε το χερι η θα εκτυπωσω δικες μου , πραγμα που θα κανω για πρωτη φορα! οπως και πρωτη φορα εχω κανει τοση ερευνα κατσκευαζοντας κατι τετοιο!παντως σε ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 10:41:50 μμ »
Μα γιατί,  μόνο αυτά τα λίγα θα φτιάξεις.
Βάλε καμία προέκταση στον πάγκο σου, χώσε δυο τρία ελικόπτερα, δείξε ένα αεροσκάφος στα συρματόσχοινα, τι έτσι θα την βγάλεις.
Πλάκα κάνω...
Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον
αδερφε καλησπερα !Η αληθεια ειναι οτι για το ελικοπτερο ψηνομαι.....! δεν ειναι κακη ιδεα!

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 11:12:35 μμ »
αδερφε καλησπερα !Η αληθεια ειναι οτι για το ελικοπτερο ψηνομαι.....! δεν ειναι κακη ιδεα!

Τι θέλω και μιλάω...  :lol:

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 11:42:47 μμ »

φιλε μου πραγματι ο ινδιανος ειναι περα για περα λαθος! αλλα βρηκα το 403 και 404 0χι το 400!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 11:47:11 μμ »

και να κατι ενδιαφερον!!!!!!χεχεχε!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 08:23:16 πμ »
Αγαπητέ dmoshid, δεν αμφιβάλλω ότι το έχεις ψάξει το θέμα, αλλά επειδή πέρα από την πολύ απαιτητική κατασκευή, φαίνεται ότι σου αρέσει και το ψάξιμο, να κάνω μερικές παρατηρήσεις που ίσως σου φανούν χρήσιμες:
-Το σετ χαλκομανιών του κιτ δεν είναι λάθος, απλά δεν αφορά αεροπλάνο που πετούσε σε Γρενάδα και Λίβανο.
-Η φωτό του 403 που ανέβασες είναι από το 1981, άρα δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτή για το θέμα που φτιάχνεις. Το αεροπλάνο που φαίνεται είναι το 159659, ενώ το ΑΕ-403 στη συγκεκριμένη αποστολή ήταν το 157450.
-Το σετ χαλκομανιών που ανέβασες, επίσης δεν αφορά τον Λίβανο. Το ΑΕ-410 που μπορείς να φτιάξεις με αυτές είναι το 157586, ενώ το 410 στη συγκεκριμένη αποστολή ήταν το 157485.
Θα μου πεις όλα αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στο μέγεθος και την προσπάθεια της κατασκευής. Απλά, αφού υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, θα μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις για να είσαι ακριβής και σε αυτό. Στη συγκεκριμένη περιοδεία του Independence, η VA-87, αλλά και η VA-15 αποτελούνταν από έναν αχταρμά αεροσκαφών ως προς το βάψιμο, αφού ήταν σε μεταβατικό στάδιο από την hi-vis στη low-vis παραλλαγή. Δες ενδεικτικά τη φωτό από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου (φωτό από USN) ανοιχτά του Λιβάνου για να κατάλάβεις τι εννοώ:

Έτσι αν δεν έχεις φωτό από συγκεκριμένο αεροπλάνο την συγκεκριμένη χρονιά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το βάψιμο. Για ένα low-viz αεροσκάφος της VA-87 νομίζω ότι το σετ χαλκομανιών της Airdoc θα σε καλύψει. Αν θες hi-viz αεροσκάφος που είναι και πιο εντυπωσιακό, τότε θα πρέπει να αυτοσχεδιάσεις λίγο (βάψιμο όπως είπες και εκτύπωση δικών σου χαλκομανιών), βασισμένος στα σετ χαλκομανιών που ήδη ανέβασες. Μην το πάρεις σαν διαφήμιση (το τεύχος δεν κυκλοφορεί πλέον), αλλά προφίλ του πως ήταν το ΑΕ-400 στη συγκεκριμένη αποστολή υπάρχει στο άρθρο για το παρελθόν των ελληνικών Α-7Ε στο HAFy, βασισμένο σε φωτό από τεχνικούς που υπηρετούσαν στο Indy τη συγκεκριμένη αποχή. Επειδή όμως έχει ιδιαιτερότητες (μικρά εθνόσημα) σαν αεροπλάνο και ίσως σε παιδέψει παραπάνω, μπορείς να κάνεις το ΑΕ-401 (φωτό USN):

Η φωτό είναι τραβηγμένη κατά τη διάρκεια αποστολής στη Γρενάδα, λίγες βδομάδες πριν το αεροπλανοφόρο βρεθεί στον Λίβανο.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 12:15:15 πμ »
αγαπητε μου πρωτα απο ολα να σε ευχαριστησω για τις πληροφοριες πραγματι σε καποια αλλη εποχη θα ειχαν λιγη σημασια ολα αυτααλλα αυτην την φορα θελω να γινει οσοσ γινεται ακριβες το θεμα!θα με ευχαριστουσες πολυ αν μπορουσες να μοιραστεις και αλλες λεπτομερειες η να μου δωσεις καποες προτασεις που να ψαχτω!ευχαριστω πολυ!καλη χρονια!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 01:47:15 πμ »
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα! Ευχομαι σε ολους χρονια πολλα και καλη χρονια με υ υγεια πρωτα απο ολα!στελνω ενα δειγμα της προοδου μου που δεν ειναι ιδιαιτερα θεαματικη αλλα το παλευω!λιγο τα κοψιδια λιγο το κρασι λιγο ο δεξιος καρπος εκτος θεσης και σε ναρθηκα λιγο .....!δεν βαριεσαι ολα καλα! παραθετω λοιπον

θελω εδω να αναφερω οτι καπως ετσι θα εχει η σκηνη και στο καταστρωμα ενα φ-14 στον καταπελτη ετοιμο για απογειωση.... θα δουμε γιατι σκεφτομαι τελικα να φτιαξω ενα E-2C για τον καταπελτη. τελος θα ηθελα τα φωτα σας , θελω να φτιαξω καλουπη για της δεξαμενες καυσιμων ωστε να τις τοποθετησω στο χωρο υποστεγου γιατι κακα τα ψεματα δεν εχω τοσες απο τα κιτ.αν μπορει καποιος να βοηθησει !ευχαριστω πολυ!

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 06:22:02 μμ »
Δείχνει ωραίο. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τις δεξαμενές.
Θέλω όμως εγώ τα φώτα σου. Τι είναι το υλικό που έχεις επικαλήψει την επάνω επιφάνεια του καταστρώματος;

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 09:37:56 μμ »
Δείχνει ωραίο. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τις δεξαμενές.
Θέλω όμως εγώ τα φώτα σου. Τι είναι το υλικό που έχεις επικαλήψει την επάνω επιφάνεια του καταστρώματος;

φιλε μου ολη η κατασκευη ειναι απο μακετοχαρτο ετσι τραβηξα της παραλληλες και καθετες σε αυτες γραμμες ωστε εκει που τεμνονται να σχηματιστουν οι δεστρες, οι οποιες σχηματιστηκαν με ενα στιλο μπικτυο οποιου φυσικα βγηκε το μελανι και με ελαφρια πιεση αφησε στρογγυλο αποτυπωμα.βεβαια καπου καπου πατησα λιγο παραπανω με αποτελεσμα να σκισει λιγο, οποτε φανταζομαι οτι με το στοκαρισμα που θα γινει μετα θα κανω δουλεια.θα δουμε!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 09:44:20 μμ »
το μακετοχαρτο υπαρχει καποιος τροπος να ισιωσιε?
γιατι να μην χαρακτηρησω το φυλλο πως στεκεται ολοκληρο!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 10:31:14 μμ »
τελος θα ηθελα τα φωτα σας , θελω να φτιαξω καλουπη για της δεξαμενες καυσιμων ωστε να τις τοποθετησω στο χωρο υποστεγου γιατι κακα τα ψεματα δεν εχω τοσες απο τα κιτ.αν μπορει καποιος να βοηθησει !ευχαριστω πολυ!
Έδώ αναφέδρονται 2 εταιρίες από όπου μπορείς να προμηθευτείς σιλικόνη και ρητίνη
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10873.15.html
Και μία 3η που ενδεχομένως να σου δώσει σε μικρότερη ποσότητα (άρα φθηνότερα)
http://www.silgram.gr/ είναι του μέλους Georgegrm.
Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 11:10:54 μμ »
τελος θα ηθελα τα φωτα σας , θελω να φτιαξω καλουπη για της δεξαμενες καυσιμων ωστε να τις τοποθετησω στο χωρο υποστεγου γιατι κακα τα ψεματα δεν εχω τοσες απο τα κιτ.αν μπορει καποιος να βοηθησει !ευχαριστω πολυ!
Έδώ αναφέδρονται 2 εταιρίες από όπου μπορείς να προμηθευτείς σιλικόνη και ρητίνη
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10873.15.html
Και μία 3η που ενδεχομένως να σου δώσει σε μικρότερη ποσότητα (άρα φθηνότερα)
http://www.silgram.gr/ είναι του μέλους Georgegrm.
Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου.
ευχαριστω φιλος πολυ χρησιμο!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 09:25:21 πμ »
Με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της εορτινής άδειας: πληροφορίες μαζεμένες κάπου δεν ξέρω αν υπάρχουν, αλλά σκόρπιες από εδώ και από εκεί υπάρχουν σίγουρα. Αν έχεις συγκεκριμένες ερωτήσεις τουλάχιστον για τα Α-7 με τα οποία έχω ασχοληθεί, ευχαρίστως να βοηθήσω. Ένα link με προφίλ των αεροσκαφών που καταρρίφθηκαν, που ίσως γνωρίζεις ήδη είναι αυτό:

http://www.acig.org/artman/publish/article_278.shtml

Όπως θα δεις πάντως, τα Corsair της VA-15 ήταν λιγότερο εντυπωσιακά από αυτά της VA-87, αλλά αυτά πέρασαν στην ιστορία λόγω των καταρρίψεων.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 09:30:36 πμ »
Φίλε μου καλή προσπάθεια. Μια παρατήρηση μόνο. Οι δέστρες είναι λίγο εκτός κλίμακας. Για έλενξε το. 

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 11:29:30 μμ »
Φίλε μου καλή προσπάθεια. Μια παρατήρηση μόνο. Οι δέστρες είναι λίγο εκτός κλίμακας. Για έλενξε το. 
αδερφε καλησπερα η καλημερα αναλογα με το ποτε θα μπεις η αληθεια ειναι οτι τις δεστρεςδεν τις μετρησα καθολου ακολουθησα ενα παλιο αρθρο του μοντελινγκ σε ενα παρομοιο θεμα που ειπα να το παω πιο μεσα!ετσι και αλλιως και στην οροφη με τα φωτα που βαζω θα ειμαι λιγο εξω απο την κλιμακαγια να παρει τις λαμπες μεσα!ευχαριστω!τα εκανα λιγο μανταρα πανω γιαυτο το προσθεσα ξανα!συγνωμη!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 06:19:10 μμ »
χαιρετω και παλι!οι ρυθμοι μου ειναι δημοσιου υπαλληλου! παρολα αυτα βαφω το Α-6Ε κατι το οποιο δεν ειναι και το δυνατο μου σημειο. και εχω ξεκινησει να βαψω τα σηματα!παραθετω φωτο!

και ο θεος ας βαλει το χερι του!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 07:00:54 μμ »
ο θεος δεν εβαλε ουτε το δαχτυλακι του!

Tags: