Εντάξει, να τα διαλύσω με κάτι άλλο, τετραφθοράνθρακα ή σπέρμα νυχτερίδας, αλλά γιατί οι @$#%#^ άγγλοι γράφουν σκέτο νεράκι;

Αυτό είναι που με τσατίζει... Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα δοκιμάσω εκ νέου τα συγκεκριμένα χρώματα δεχόμενος πως κάτι λάθος έκανα.
Εννοείται οτι με υδατοδυαλυτά χρώματα (Xtracrylics/Agama κλπ) είναι απαραίτητο το αστάρωμα γιατί απο μόνα τους δέν "δαγκώνουν" στο πλαστικό!
Μα και βέβαια υπήρχε αστάρι!
Τέλος πάντων, μόλις ξεβάφτηκε το αίσχος πέρασα ένα enamel Humbrol 154 και όλα έστρωσαν όμορφα και ωραία. Και μετά διαλύθηκε το σύμπαν στη δουλειά και για 10 μέρες κάνω το άλογο κούρσας... Στα κενά, δηλαδή μεταξύ 0200 και 0300 το πρωί, κατάφερα τα παρακάτω:
Αρχικά preshading με ακρυλικό μαύρο Humbrol..

...γέμισμα το κέντρο των panels με RLM65 της Gunze...

...και μετά απαλά ψεκάσματα μέχρι να καλυφθεί το preshading όσο ήθελα.

Μία από τα ίδια και από πάνω, αυτή τη φορά με enamel Humbrol 30. Ναι ξέρω, είχα πει για splinter, αλλά όλες οι πηγές που είχα στη διάθεσή μου ανέφεραν μονόχρωμα RLM71 αεροσκάφη, οπότε πήγα στα σίγουρα. Ψέκασμα λοιπόν και...

...ξεμασκάρισμα και παρκετίνη και ύστερα...

...κόλλημα και τα δύο εθνόσημα στις πτέρυγες. Αθάνατη Heller, ίχνος από silvering με τα σήματα να κάθονται άψογα πάνω στην υπερυψωμένη γράμμωση χωρίς καθόλου βελτιωτικό. Δεν ξέρω αν σας έχω πει για κάτι Italeri που είναι σα λαμαρίνες

Αυτά τα λίγα για την ώρα, μόλις ξαναβρώ χρόνο θα πιάσω το Fokker που θα πέσει τρελλό μασκάρισμα...