Αποστολέας Θέμα: Heller 1/72 Bf-108B Taifun  (Αναγνώστηκε 6522 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Heller 1/72 Bf-108B Taifun
« στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 11:24:02 πμ »
Ακόμα ένα και ότι προφτάσω!

Το παλιό αλλά πολύ καλό 108 της Heller. Θα γίνει splinter RLM 70/71/65 με βουλγαρικά σήματα από το κουτί. Κάτι τρελλές σκέψεις για επαναχάραξη σπρώχτηκαν βιαίως στη λήθη, οπότε πάω για OOB. Αλλωστε λίγα πράγματα θα ήταν ορατά στο τέλος... Μέχρι τώρα άρχισε το cockpit, RLM02, Humbrol 62 τα καθίσματα, γυαλιστερά όπως φαίνονται και τα πραγματικά δερμάτινα και ζώνες-απάτη από masking tape.

Θα υπάρξει μία διακοπή για μεσημεριανό (λιτό ::glossa:: ) και αμέσως μετά πάλι μέσα τα κεφάλια. Να στεγνώσουν λίγο και οι τόνοι στόκου στο Fokker :evil:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Heller 1/72 Bf-108B Taifun
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 11:29:45 πμ »
Ασυγκράτητος ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μη σκοτίζεσαι για τις χαράξεις, οι ζώνες και τα φαινόμενα απατούν (και καλά κάνουν), δώσ' του να καταλάβει :mrgreen:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 04:17:52 μμ »
Καλη αρχη φιλε μου  :!:

Οι γραμμωσεις του κιτ ειναι υπερυψομενες η οχι :?:

Και λιγο σπαμ: Πολλες μοντελλο-υπερωριες χριστουγεννιατικα :!:
’λλες φορές ευφυΐα, άλλες φορές μόνο ευθεία.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 06:25:49 μμ »
Οι γραμμωσεις του κιτ ειναι υπερυψομενες η οχι :?:
Ναι, είναι υπερυψωμένες. Δεν έχω πρόβλημα, με τη splinter τα panels ψιλοχάνονται και θα τονιστούν με pre και post shading. Ελπίζω...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 10:12:33 πμ »
Μπράβο Γιώργη!
Πάντως στις υπερυψωμένες γραμμώσεις,θα σου πρότεινα πρώτα ένα χέρι σκούρο καφέ,μετά παρκετίνη και μετά την παραλλαγή!
Μετά μπορείς με ψιλό ντουκόχαρτο να τρίψεις στις γραμμώσεις να φανεί το καφέ από κάτω!Μετά κανονικά postshade...
Επίσης απ όσο θυμάμαι τα διαφανή του ήταν λίγο περίεργα σε εφαρμογή?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:47:49 πμ »
Μ'άρεσεις γιατί είμαστε... αλληλένδετοι. Παράλληλα με το Τ-55 ξεκίνησες και το πετούμενο, για να σου κατεβάζει την πίεση από το άλλο που σε παιδεύει!!!

Αντε και καλή συνέχεια.

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 10:42:46 μμ »
Πάντως στις υπερυψωμένες γραμμώσεις,θα σου πρότεινα πρώτα ένα χέρι σκούρο καφέ,μετά παρκετίνη και μετά την παραλλαγή!
Μετά μπορείς με ψιλό ντουκόχαρτο να τρίψεις στις γραμμώσεις να φανεί το καφέ από κάτω!Μετά κανονικά postshade...
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Καλή ιδέα αλλά για μοντελιστές. Με βλέπω να το κάνω χάλια αν τη δοκιμάσω...

Επίσης απ όσο θυμάμαι τα διαφανή του ήταν λίγο περίεργα σε εφαρμογή?
Δε θυμάμαι κάτι τραγικό όταν το είχα φιάξει πρώτη φορά :roll:

Λοιπόν, κολλήθηκαν οι πτέρυγες και έπεσε και λίγο στοκάρισμα.

Μετά έκλεισε η άτρακτος και κολλήθηκε με τις πτέρυγες. Η εφαρμογή ήταν υποδειγματική, ειδικά για ένα κιτ 30 ετών και βάλε!

Ορίστε, και απάτη πίνακας οργάνων με δείκτες από καλοξυσμένο μολύβι της κόρης μου.

Τώρα στεγνώνει και περιμένει στην συνέχεια τρίψιμο. Πιστεύω μέσα στην εβδομάδα να πέσει και χρώμα. Σκέφτομαι να του ρίξω και ένα χάλια whitewash πάνω από τη splinter, φθαρμένο και μπίχλικο, στέκει ιστορικά; Καμμία φωτογραφία; Από ότι θυμάμαι έδρασαν βουλγαρικές δυνάμεις στο ανατολικό μέτωπο οπότε λογικό είναι να είχαν και αεροσκάφη.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 10:52:50 μμ »
Μπράβο Γιώργη!
Μετά μπορείς με ψιλό ντουκόχαρτο να τρίψεις στις γραμμώσεις να φανεί το καφέ από κάτω!

Γιατι να μην γινει ενα απλο wash :?:
’λλες φορές ευφυΐα, άλλες φορές μόνο ευθεία.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 10:47:07 πμ »
Ρε παιδιά, ή εγώ δεν κάνω για το άθλημα, που είναι πολύ πιθανό, ή κάποιοι μας δουλεύουν πολύ χοντρά. Είπα να περάσω τα κίτρινα στο 108 και αφού πέρασα ένα χεράκι ματ άσπρο της Gunze αποφάσισα να περάσω όχι το γνωστό Humbrol 154 αλλά να δοκιμάσω τα Xtracrylics. Πολύ κακώς...

Αρχικά να σας πως οι οδηγίες λένε για αραίωση με νερό 10%-15%, αν χρειάζεται. Λοιπόν, σκέτο το χρώμα ο αερογράφος απλά δεν ψεκάζει, φτύνει παλμικά σαν πολυβόλο. Μπορεί αυτό να αποτελεί μία απόδειξη της κβαντικής θεωρίας αλλά για μοντελισμό δεν είναι και τόσο βολικό...

Αραίωση με 15% νερό και το καλύτερο που κατάφερα να πετύχω είναι αυτό :evil:

Πάω τώρα για Fornet για να μάθω να δοκιμάζω σα βλάκας... Στο internet μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο είδα πολλά reviews όπου κάτι βαρύγδουποι τύποι είχαν οργασμούς και μόνο που έβλεπαν το μπουκαλάκι :shock: Και μη μου πει κανείς για αραιώσεις, μπεκ, βελόνες κλπ, οι δοκιμές έγιναν με Graphotec, Revell Professional, Infinity και Badger 150 και βελόνες από 0.15mm μέχρι και 0.4mm με πίεση από 15psi μέχρι και 30psi οι δε αραιώσεις έγιναν κατ' όγκο με χρήση αυτόματης μικροβιολογικής πιπέτας. Να προσθέσω πως την ίδια ήττα είχα και όταν δοκίμασα το ματ βερνίκι της ίδιας εταιρείας. Δέχομαι πως κάνω κάτι λάθος αλλά δεν είναι και συναρμολόγιση ρολογιού, 3-4 απλά βήματα είναι και αν και δέχομαι πως είμαι εντελώς ζώον κάτι σίγουρα πάει στραβά και με τα χρώματα και οι τύποι που κάνουν review ή δεν τα δοκιμάζουν ή διαμορφώνουν γνώμη με άλλους τρόπους πχ μέσω πίστωσης...

Αλλωστε γιατί με τα Humbrol enamel και τα ακρυλικά της Gunze, της Lifecolor και της Tamiya δεν έχω ποτέ πρόβλημα;

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 11:01:25 πμ »
Ρε φιλαράκι μπας και είναι ληγμένο :roll: εγώ έχω ψεκάσει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα,συμπεριφέρεται κάπως σαν τα AirVallejo εντάξει δεν είναι Tamya ούτε Gunze ούτε κι εγώ είμαι μοντελισταράς αλλά ξέρω εγώ  ::dontknow:: μήπως να δοκίμαζες να το αραιώσεις με Αζαχ ή οινόπνευμα?????

Καλημέρα!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 11:12:18 πμ »
η δυαλιτικο Model Master

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 11:58:55 πμ »
Το νερό δεν κάνει για αραίωση καθώς δεν είναι πτητικό όπως τα υπόλοιπα διαλυτικά ή το οινόπνευμα που διασπόνται και εξατμίζονται. Το νερό απλώς απλώνει πάνω στη μη πορώδη πλαστική επιφάνεια και μοιάζει να το έχεις φτύσει...
Την έχω πατήσει κι εγώ στο παρελθόν και από τότε θεωρώ μ....α την αραίωση με νερό. Τα Xacrylics κατά τα άλλα είναι μια χαρά...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 02:38:06 μμ »
Εγώ τα διαλύω με το Acryl Thinner της Model Master και συμπεριφέρονται μια χαρά!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 04:11:26 μμ »
Με τα μοντέλα του Γιώργου κάνω πάντα σεμινάριο αεροπορικής ιστορίας. Που πας και τα βρίσκεις...
΄
Αλλά και η Heller η άτιμη... ως μοντελιστή σε κάνει... "άντρα"! Όπως βέβαια και το βάψιμο με κίτρινο...
Πάντως τα Humbrol ακρυλικά τα αραιώνω με αντίστοιχο humbrol διαλυτικό (με αζαξ μοιάζει).... Αναμένουμε εξελίξεις!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 06:21:05 μμ »
Γιώργη όταν αραιώνεις με νερό βάζε και λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων που βοηθά στη μείωση της επιφανειακής τάσης και αποτρέπει τη δημιουργία κηλίδων/σταγόνων. Επίσης λόγω ακριβώς οτι το νερό δέν εξατμίζεται τόσο γρήγορα, το χρώμα αργεί λίγο περισσότερο να στεγνώσει πράγμα που επιτρέπει καλύτερο στρώσιμο και γυαλάδα στα γυαλιστερά χρώματα. :wink:
Εννοείται οτι με υδατοδυαλυτά χρώματα (Xtracrylics/Agama κλπ) είναι απαραίτητο το αστάρωμα γιατί απο μόνα τους δέν "δαγκώνουν" στο πλαστικό!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 10:37:04 μμ »
Εντάξει, να τα διαλύσω με κάτι άλλο, τετραφθοράνθρακα ή σπέρμα νυχτερίδας, αλλά γιατί οι @$#%#^ άγγλοι γράφουν σκέτο νεράκι; :evil: Αυτό είναι που με τσατίζει... Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα δοκιμάσω εκ νέου τα συγκεκριμένα χρώματα δεχόμενος πως κάτι λάθος έκανα.

Εννοείται οτι με υδατοδυαλυτά χρώματα (Xtracrylics/Agama κλπ) είναι απαραίτητο το αστάρωμα γιατί απο μόνα τους δέν "δαγκώνουν" στο πλαστικό!
Μα και βέβαια υπήρχε αστάρι!

Τέλος πάντων, μόλις ξεβάφτηκε το αίσχος πέρασα ένα enamel Humbrol 154 και όλα έστρωσαν όμορφα και ωραία. Και μετά διαλύθηκε το σύμπαν στη δουλειά και για 10 μέρες κάνω το άλογο κούρσας... Στα κενά, δηλαδή μεταξύ 0200 και 0300 το πρωί, κατάφερα τα παρακάτω:

Αρχικά preshading με ακρυλικό μαύρο Humbrol..

...γέμισμα το κέντρο των panels με RLM65 της Gunze...

...και μετά απαλά ψεκάσματα μέχρι να καλυφθεί το preshading όσο ήθελα.

Μία από τα ίδια και από πάνω, αυτή τη φορά με enamel Humbrol 30. Ναι ξέρω, είχα πει για splinter, αλλά όλες οι πηγές που είχα στη διάθεσή μου ανέφεραν μονόχρωμα RLM71 αεροσκάφη, οπότε πήγα στα σίγουρα. Ψέκασμα λοιπόν και...

...ξεμασκάρισμα και παρκετίνη και ύστερα...

...κόλλημα και τα δύο εθνόσημα στις πτέρυγες. Αθάνατη Heller, ίχνος από silvering με τα σήματα να κάθονται άψογα πάνω στην υπερυψωμένη γράμμωση χωρίς καθόλου βελτιωτικό. Δεν ξέρω αν σας έχω πει για κάτι Italeri που είναι σα λαμαρίνες :evil:

Αυτά τα λίγα για την ώρα, μόλις ξαναβρώ χρόνο θα πιάσω το Fokker που θα πέσει τρελλό μασκάρισμα...

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 10:48:07 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά Γιώργο, μπράβο !!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 10:49:43 μμ »
’ψογος Γιώργαρε!  ::eusa_clap::

Καλή συνέχεια!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 10:53:21 μμ »
Πολύ ωραίο Γιώργο, και το preshading φαίνεται όσο πρέπει!  ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 11:16:08 μμ »
Εντάξει, να τα διαλύσω με κάτι άλλο, τετραφθοράνθρακα ή σπέρμα νυχτερίδας, αλλά γιατί οι @$#%#^ άγγλοι γράφουν σκέτο νεράκι; :evil:
Γιώργο φίλε μου, σκέφτηκες ποτέ γιατί οι άγγλοι προτιμούν να πίνουν τσάι από νερό ή γιατί κυκλοφορούν τόσα διαφορετικά είδη εμφιαλωμένων νερών στην Αγγλία  :?: (απλά, ανθρακούχα και με γεύσεις).

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:27:32 μμ »
Πάρα πολύ ωραίο Γιώργο!!!
Οσο για τους Αγγλους, τι να πει κανείς? Εδώ τρώνε πατάτες με ψάρι τυλιγμένα σε εφημερίδα!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 06:13:50 μμ »
Καλή συνέχεια.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 11:39:19 πμ »
Οσο για τους Αγγλους, τι να πει κανείς? Εδώ τρώνε πατάτες με ψάρι τυλιγμένα σε εφημερίδα!

...μη του βάζεις ιδέες και δούμε το μοντελάκι τυλιγμένο σε καμιά εφημερίδα με πατάτες,...  :shock: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 02:26:51 πμ »
Συνονόματε εχεις κάνει υπεροχο βάψιμο στο
αεροπλανάκι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 12:38:27 πμ »

...μη του βάζεις ιδέες και δούμε το μοντελάκι τυλιγμένο σε καμιά εφημερίδα με πατάτες,...  :shock: ::glossa::

Χμμμμμ... Αλλά πάλι, δε θα παχαίνει; ::glossa::

Τέλειωσε ο διαβολάκος! Ιδού ένα Bf-109B της βουλγαρικής αεροπορίας. Μέτριο αποτέλεσμα που το έκανα ακόμα πιο χάλια όταν αποφάσισα να μασκάρω τα διαφανή με ταινία Scotch την οποία μετά στάθηκε εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρέσω με αποτέλεσμα να κάνω ουκ ολίγες χαρακιές :evil: Δεν θα επαναληφθεί... Επιφυλάσσομαι για καλύτερες φωτογραφίες αύριο με φυσικό φως και τρίποδο, τώρα νυστάζω πολύ για κάτι τέτοιο.

Της τελευταίας στιγμής τα φώτα ναυσιπλοΐας και τα κόκκινα, κατά παράδοση στα αεροσκάφη της Bayerische Flugzeugwerke AG, trim tabs.

Νάτο και μεγάλο. Οι διαφορές στην τονικότητα του πράσινο σπάνε λίγο τη μονοτονία. Κάποια στιμή με λίγο αραιωμένο matt black θα τονίσω τη γράμμωση στα σήματα. Ευελπιστώ να το κάνω χωρίς να καταστρέψω το μοντελάκι.

Αντε, από αύριο ξαναπιάνω τον ολλανδό που έχει μαραθώνιο μασκαρίσματος ::eusa_wall::

Tags: