Αφού έχω πάρει φόρα, και τα 2 άλλα Μ151 είναι σε προχωρημένο στάδιο βαφής, αποφάσισα να ξεκινήσω ένα ακόμη jeepάκι.

Το επόμενο Μ151 που συναρμολογείται στο μοντελιστικό μου πάγκο είναι ένα αμερικάνικο Μ151Α1 με θωράκιση.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, οι Αμερικάνοι ενίσχυσαν την προστασία αρκετών Mutt με μεταλλικές πλάκες περιμετρικά της καμπίνας των επιβατών. Τα εν λόγω jeep συμμετείχαν, μαζί με τα V-100 και τα guntrucks στην προστασία των φορτηγών που μετέφεραν εφόδια από τη μία βάση στην άλλη. Επειδή, οι μετασκευές αυτές γίνονταν επί τόπου στις αμερικάνικες βάσεις στο Βιετνάμ, δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, οπότε κανένα θωρακισμένο jeep δεν έμοιαζε με το άλλο.
Για την κατασκευή αυτής της έκδοσης χρησιμοποίησα κομμάτια που είχαν περισσέψει από τα προηγούμενα jeep που έχω φτιάξει. Επίσης, χρησιμοποίησα και κάποια photo-etched κομμάτια από το κιτ M151 Armor Plating του Verlinden.

Το κιτ αυτό προορίζεται για το M151A2 της Tamiya, ωστόσο με χαρά διαπίστωσα ότι κάποια κομμάτια μπορούν να κολληθούν στο Μ151Α1 της Academy. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι στο Βιετνάμ, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν μόνο Μ151Α1. Από φύλλο πλαστικού έκανα τις 2 πόρτες του οχήματος καθώς αυτές που έδινε το κιτ του Verlinden ήταν μικρές. Για να φτιάξω τις πόρτες πήρα τα μέτρα από τις πόρτες που δίνονται στο κιτ M151A2 Hard Top with Trailer της Academy.
Όπως μπορείτε να δείτε από τις φώτος η συναρμολόγηση έχει προχωρήσει αρκετά.

Απομένει η κόλληση όλου του κάτω μέρους και διαφόρων λεπτομερειών (τιμόνι, λεβιέδες, ασύρματοι, κ.α.). Για οπλισμό μάλλον θα τοποθετηθεί ένα Μ60D σε έστορα.
Αυτά για την ώρα.