Αποστολέας Θέμα: "Helios" Cruiser.....  (Αναγνώστηκε 5540 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
"Helios" Cruiser.....
« στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 08:27:20 μμ »
....ή πως κατάληξε μία παλαιότερη προσπάθεια για κατασκευή του T.O.S. Galactica από ελαφρώς λανθασμένα σχέδια.Τα σχέδια όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων ήταν εσφαλμένα στο ότι έδειχναν το σκάφος πλατύτερο και κοντύτερο.Έτσι ξεμείναμε με ένα σκελετό από μπάλσα.Μετά από αναμονή στο πατάρι για 4-5 χρόνια ξανακατέβηκε για να γίνει η βάση σε ένα νέο project.HELIOS cruiser be thy name and kitbashing is my game.

Μερικές φωτό από το αρχικό στάδιο.Μήκος περίπου στους 54 πόντους.

Έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο στις φωτογραφίες στο ύψος που κάθεται το εμπρος τμήμα.Ελπίζω να με αφήσουν οι καθημερινές ασχολίες να το ολοκληρώσω σ'αυτή τη ζωή και να μην χάσω το ενδιαφέρον ενδιάμεσα.Προχωράει αργά λόγω του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
Απ: "Helios" Cruiser.....
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 09:12:40 μμ »
Το μπροστινό τμήμα έγινε με φύλλο πλαστικού πάχους .040" της  Plastruct με εσωτερικό σκελετό από το ίδιο υλικό.Κατόπιν φτιάχτηκαν τα πλαϊνά "μπράτσα" για ποικιλομορφία στο σχέδιο , αυτή τη φορά με .030" πλαστικό.Τα γκρι τμήματα στα μπράτσα είναι τμήματα από το ψυγείο του Τ34 της Hobbyboss στην 1/48 , καθώς και τμήματα της ερπύστριας από το ίδιο μοντέλο ντυμένα με Evergreen με ανάγλυφα σχέδια.Στην περίπτωσή μας το "Board & Batten 4543".

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 09:37:27 μμ »
....και συνεχίζουμε με το μπροστινό τμήμα.Το βασικό "ντύσιμό" του έγινε με φύλλο πλαστκού .015" που είχε αποκτήσει προηγουμένως εγκοπές διαφόρων ειδών.Το θέμα βέβαια είναι ότι με το detailing των layers που θα προστίθενται κάποια λεπτομέρεια θα χαθεί.

Κατόπιν δανειστήκαμε τα 2 εξωτερικά τμήματα που τοποθετούνται οι τροχοί στο βαγόνι με το κάρβουνο από το κιτ της Hobbyboss ( τελικά είμαι πολύ φαν αυτής της εταιρείας ) German Kriegslokomotive Br 52 στην 1/72.....

....τα οποία τρίφτηκαν στο πίσω μέρος για καλύτερη εφαρμογή και έγιναν αγνώριστα με την προσθήκη άφθονων πλαστικών και grebblies από διάφορα κιτ - κυρίως τμήματα ερπυστριών από άρματα στην 1/72.
Στις εικόνες το μοντέλο φαίνεται bigger than life size.Στην πραγματικότητα οι λεπτομέρειες είναι πολύ μικρότερες.

Ο λόγος που κάνω τόσο αναλυτική περιγραφή είναι για να παρωτρύνω όποιον θέλει να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο καθώς δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.Όρεξη και χρόνος χρειάζεται.Προς το παρόν το μοντέλο έχει προχωρήσει λίγο στην πλευρά που φαίνεται και συνεχώς εμφανίζονται ιδέες και απορρίπτονται προηγούμενες προς όφελος της τελικής εμφάνισης.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 09:43:15 μμ »
Φίλε Κώστα ,καταπληκτική δουλειά μέχρι τώρα.Σου εύχομαι να το τελειώσεις κάποτε,για να το θαυμάσουμε και εμείς.
Και φίλε προς Θεού μην κολλήσεις στο 100% σωστό σχέδιο.Το σκάφος είναι φανταστικό και η δική σου εκδοχή must!!!
Kαλή συνέχεια!!!!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 09:57:29 μμ »
Σταμάτη σ' ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια.Έχω θαυμάσει και τις δικές σου scratch δουλειές.Προς το παρόν η κατασκευαστική μου προσέγγιση ,εξαρτιέται και από το γεγονός ότι θέλω να τοποθετήσω εσωτερικό φωτισμό με led και οπτικές ίνες για ψευδαίσθηση του μεγέθους αλλά......δεν έχω ξανασχοληθεί με λεντάκια,αντιστάσεις κλπ.Έτσι αφήνω περιθώρια στο να είναι προσβάσιμο το εσωτερικό για τη μετέπειτα τοποθέτησή τους.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 09:59:43 μμ »
Σταμάτη σ' ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια.Έχω θαυμάσει και τις δικές σου scratch δουλειές.Προς το παρόν η κατασκευαστική μου προσέγγιση ,εξαρτιέται και από το γεγονός ότι θέλω να τοποθετήσω εσωτερικό φωτισμό με led και οπτικές ίνες για ψευδαίσθηση του μεγέθους αλλά......δεν έχω ξανασχοληθεί με λεντάκια,αντιστάσεις κλπ.Έτσι αφήνω περιθώρια στο να είναι προσβάσιμο το εσωτερικό για τη μετέπειτα τοποθέτησή τους.
Σωστός!!!   Φανταστικό θα βγει φίλε.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 10:15:01 μμ »
Αυτα ειναι!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Παρα πολυ προσεγμενη και καθαρη κατασκευη και για το μεγεθος του βγαινει απιθανο!!!
Πολλα μπραβο και ελπιζω να μην μεινει αυτη την φορα παραπονεμενο... :wink: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 10:22:12 μμ »
Κώστα,καταπληκτική δουλειά!
Σίγουρα θέλει κόπο και πολλλλύ χρόνο,αλλά σίγουρα θα σε ανταμείψει κάποια στιγμή!
Είχα ξεκινήσει και γω κάποια στιγμή ένα παρόμοιο με το πρώτο galactica σχέδιο,με σκελετό από θήκες κασσετών και μήκος περίπου 60 πόντους! Μιλάμε για τόσο παλιά... ::glossa::
Αν το συνέχιζα,θα προσέγγιζα διαφορετικά για να γλυτώσω χρόνο!
Υποκατασκευές και λεπτομέρειες από scratch θα βγουν αντίγραφα για πιστή αναπαράσταση αριστερά-δεξιά,καθώς και κομμάτια που θα προστεθούν σε διάφορα σημεία(αισθητήρες,θόλοι,παράθυρα)
Επίσης από διάφορα sci-fi κιτ,άρματα 1/72 και 1/285(GHQ)και με την βοήθεια οδοντιατρικού λάστιχου,θα αντιγραφούν λεπτομέρειες τους!
Tέλος να σου πω ότι δεν είναι απαραίτητες και οι οπτικές ίνες,τουλάχιστον σε όλο το μοντέλο...
Με κατάλληλη διαρύθμιση και διαχωριστικά στο εσωτερικό,μπορείς με LEDS να φωτίζεις συγκεκριμένες περιοχές!
Καλή συνέχεια!!!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 01:07:14 μμ »
Επιτέλους να αυξάνονται και πληθύνονται οι κατασκευές sci-fi
Φίλε Κώστα είναι δική σου σύλληψη το Heliow ή από κάποια ταινία κλπ;
Πολύ ωραίο ως τώρα ανυπομονούμε για τη συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 11:25:38 μμ »
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια.@dtg το σχέδιο είναι δικό μου και συνεχώς τροποποιείται από ιδέες που βγάζω στο χαρτί και δοκιμάζοντας τμήματα από κάποια μοντέλα.Απλά τυγχάνει να είμαι φαν του Alien Modelshop επομένως η εμφάνιση θέλω να πιστεύω ότι θα ταιριάζει σ' εκείνο το σύμπαν.Ίδωμεν.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 03:06:28 πμ »
ξεκίνησες όπως ξεκίνησαν οι περισσότεροι απο αυτους που εφτιαχναν απο το μηδεν διαστημοπλοια....μπραβο...καλη αρχη.
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 04:59:40 μμ »
Ευχαριστώ Δημήτρη.Με τις ιδιοκατασκευές αυτού του είδους βάζεις και βάζεις και δεν ξέρεις που να σταματήσεις.Για φτιάξε και συ τίποτις αφού ψήνεσαι με sci fi.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 09:58:21 μμ »
ωραιο ξεκινημα καλη συνεχεια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 16, 2009, 10:38:17 μμ »
Update μετά από λίγο χρονικό διάστημα και αφού μας δόθηκε η ευκαιρία και η όρεξη ν' ασχοληθούμε.....Γύρω στις 6.5 ώρες εργασίας μας απέφεραν αυτό το αποτέλεσμα.Η πλευρά εξακολουθεί να είναι ημιτελής.

Δυστυχώς οι φωτογραφικές μας ικανότητες δεν αγγίζουν την τελειότητα  :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος eagle detailer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: γερμανια
  • Κεριμης Κωστας
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 10:46:35 μμ »
Πολυ καλος φιλε μου. Καλη συνεχεια...

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 11:12:17 μμ »
Πολύ όμορφο φίλε μου κι εύχομαι καλή συνέχεια.
Πρόκειται για το κυρίως σώμα του σκάφους; θα έχει κάποιες επεκτάσεις όπου θα τοποθετηθούν οι μηχανές/κινητήρες. Στο εμπρός τμήμα θα υπάρχει πιλοτήριο ή κάτι τέτοιο; Αν ναι θα κοπεί κάποιο τμήμα για να αναπαρασταθεί το πιλοτήριο (τζάμι κλπ;) -προτρέχω;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 18, 2009, 12:48:15 πμ »
Πρόκειται για το εμπρός τμήμα που αποτελεί χοντρικά ας πούμε το 1 τρίτο του σκάφους.Βάσει με αυτό που έχω στο μυαλό μου θα υπάρχει η γέφυρα διακυβέρνησης επάνω σ' αυτό το τμήμα.Λόγω μεγέθους όχι τζαμάκια αλλά οπτικές ίνες.Προς το παρόν πειραματίζομαι με λεντ.Πάντως οι φωτό το αδικούν όπως τις βλέπω.Ίσως με το αστάρωμα να φανεί καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 08:05:23 μμ »
πανεμορφο θα γινει σαν τελικο αποτελεσμα
προς το παρων οδηγος για τους ........"σκρατσερς" :mrgreen:
συγχαρητηρια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 04, 2010, 11:02:04 πμ »
Λοιπόν , το μοντέλο προχώρησε λίγο κάποιες μέρες που είχα άδεια μέσα στο Μάιο , αλλά ταυτόχρονα ξεκίνησα κάτι άλλο ( ιδίας φιλοσοφίας αλλά πιο επώνυμο να 'ουμ ) που με απασχολεί πλήρως προς το παρόν.Πολύ δύσκολη κατασκευή αλλά είναι κάτι σαν Holly Grail για μένα.Δεν έκανα νέο τόπικ για να μην γεμίζω το φόρουμ με μισοτελειωμένα σε περίπτωση που καώ ενδιάμεσα.Ένα είναι το σίγουρο: Πολύ λίγος χρόνος ελεύθερος , πολύ δουλειά οι σκρατσιές ιδίως αυτού του είδους.Το benefit: Ελευθερία ως προς τις λεπτομέρειες , κοινώς δημιουργείς ότι φαίνεται καλό στο μάτι.

Κι έτσι για να μην νομίζουν μερικοί ότι καθόμαστε.........Μήπως μαντεύετε τι είναι;

Η μπαταρία έχει μέγεθος ΑΑ.

Έχει προχωρήσει λίγο παραπάνω από τότε που τράβηξα τις φωτό.Διαθέτει πλαϊνές υποδοχές για βάση στήριξης αριστερά και δεξιά καθώς και άνοιγμα από επάνω για τοποθέτηση λεντ και μπαταρίας  (έχει προβλεφτεί φωτισμός με οπτικές ίνες ).
Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Οι μικρές κλίμακες αδικούνται από τις ψηφιακές.Τα πράγματα φαίνονται καλύτερα και οι λεπτομέρειες πιο crispy από το ύψος του ματιού.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 04, 2010, 11:16:44 πμ »
Πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 04, 2010, 11:36:27 πμ »
Φίλε Κώστα πραγματικά υπεροχο αποτέλεσμα.....πολύ δουλειά και πολύ ψιλικοκό παντού.Καλή συνέχεια φίλε.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 04, 2010, 02:06:15 μμ »
υπεροχη εργασία....μπραβο.....πολυ καλο...... αναμενω την συνεχεια......  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 04, 2010, 02:36:25 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παίδες.Μήπως βρήκαμε περί τίνος πρόκειται;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 05, 2010, 12:11:00 πμ »
Μερικές φωτό ακόμη από την πρόοδο στο.......

Μήπως βρήκαμε περί τίνος πρόκειται;

Με αυτή την εξέδρα ασχοληθήκαμε σήμερις και με το ντύσιμο της επιφάνειας κάτω απ' αυτή.Περαστικά μας.

Δυστυχώς το φως λιγότερο τώρα το βράδυ - σιχαίνομαι να τραβάω με φλας γιατί ξεπλένει όλη τη ψιλολεπτομέρεια - και οι φωτογραφικές μας ικανότητες δεν αγγίζουν - το ματάπα - την τελειότητα.....
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 05, 2010, 02:49:33 μμ »
καταπληκτικό!!!!
μας βάζεις δύσκολα τώρα. Θα πάρω τη βοήθεια του κατασκευαστή: πρόκειται για κάτι στατικό (πχ φρούριο, εξέδρα εκτόξευσης κλπ) ή πετούμενο;

Tags: