Αποστολέας Θέμα: Εμφάνιση αέρα στις χαλκομανίες!!!Τί φταίει?  (Αναγνώστηκε 2344 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Εμφάνιση αέρα στις χαλκομανίες!!!Τί φταίει?
« στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 08:19:28 μμ »
Θα παρακαλούσα τους γνώστες στο θέμα''χαλκομανία''να με βοηθήσουν στο πρόβλημά μου!Παρατήρησα ότι μετά την τοποθέτηση των χαλκομανιών,πέρασμα με Mr Mark Softer & Mr Mark Setter εμφανίστηκε αέρας στις χαλκομανίες και κυρίως στις μεγάλες του κάθετου σταθερού!Έχουν μία όψη''βρεγμένου''και η απογοήτευσή μου είναι τεράστια :cry:Επειδή θα το''απογείωνα''το Α-7,αποφάσισα να το τελειώσω κανονικά και με τη βοήθειά σας,τουλάχιστον να αποφύγω τον αέρα σε επόμενη κατασκευή.Σας ευχαριστώ πολύ ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
Απ: Εμφάνιση αέρα στις χαλκομανίες!!!Τί φταίει?
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 08:50:42 πμ »
Είναι φυσιολογικό να εγκλωβιστεί αέρας και να δημιουργηθούν φυσσαλίδες. Παίρνεις μια βελόνα, τρυπάς τα σημεία που έχουν δημιουργηθεί οι φυσσαλίδες και ξαναβάζεις βελτιωτικό σημάτων.

Τι εννοείς με την όψη "βρεγμένου"; οι χαλκομανίες είναι ματ και μετά την τοποθέτηση έγιναν γυαλιστερές;
Ψυχή βαθιά!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 09:23:16 πμ »
Καλημέρα!Η όψη βρεγμένου,απ'ότι κατάλαβα δημιουργήθηκε γιατί κατά την τοποθέτηση έμεινε νερό και αέρας,εξατμίστηκε το νερό και έμεινε ο αέρας!!!Μάλλον,το λάθος που έκανα ήταν ότι δεν έδιωξα τον αέρα κατά την τοποθέτηση με μια μπατονέτα,οπότε και τον''φορτώθηκα''μέχρι και το τέλος :twisted:Προς γνώση και συμμόρφωση :cry:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 09:33:42 πμ »
Τότε το "γυάλισμα" μάλλον οφείλεται στο βελτιωτικό που στέγνωσε. Δοκίμασε να το σκουπίσεις με λίγο νερό και προσεκτικά. Αλλά και πάλι, απ΄ ότι κατάλαβα αυτό δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, αφού μετά θα περάσεις βερνίκι και θα στρώσει.

Επίσης, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να "σπάσεις" τις φυσσαλίδες και να περάσεις τις χαλκομανίες με βελτιωτικό. Ακόμα και καθυστερημένα υπάρχει περίπτωση να σου διορθωθεί το πρόβλημα ή έστω να σου μειωθεί.
Ψυχή βαθιά!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 10:16:21 πμ »
Θα το προσπαθήσω κι αυτό και θα δώ τί ψάρια θα πιάσω :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 10:25:29 πμ »
klv1000 ->
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει προσωπικά, υπάρχει το πακέτο Micro Sol - Micro Set. Όλοι όσοι το χρησιμοποίησαν ευλογούνε ::pop:: ::pop:: ::pop:: οπότε αν έχεις πρόσβαση, δοκιμάζεις. Είναι μάλλον αργά για Micro Sol (αν κατάλαβα καλά αυτό είναι το προπαρασκευαστικό), αλλά μπορείς να σπάσεις τις "φούσκες" είτε με ψιλή καρφίτσα είτε με νυστέρι και να περνάς Micro Set ανά 6ωρο π.χ. για να στρώσει. Όλα τα βελτιωτικά χρειάζονται αρκετά περάσματα, ειδικά σε "ζόρικες" χαλκομανίες. Υπομονή όπως πάντα ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 10:39:41 πμ »
klv1000 ->
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει προσωπικά, υπάρχει το πακέτο Micro Sol - Micro Set. Όλοι όσοι το χρησιμοποίησαν ευλογούνε ::pop:: ::pop:: ::pop:: οπότε αν έχεις πρόσβαση, δοκιμάζεις. Είναι μάλλον αργά για Micro Sol (αν κατάλαβα καλά αυτό είναι το προπαρασκευαστικό), αλλά μπορείς να σπάσεις τις "φούσκες" είτε με ψιλή καρφίτσα είτε με νυστέρι και να περνάς Micro Set ανά 6ωρο π.χ. για να στρώσει. Όλα τα βελτιωτικά χρειάζονται αρκετά περάσματα, ειδικά σε "ζόρικες" χαλκομανίες. Υπομονή όπως πάντα ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές φίλε Γιάννη,θα προσπαθήσω μήπως και το ''σώσω''το θέμα!
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 12:20:13 μμ »
Οπως οι συναδελφοι εγραψαν παραπανω, τρυπα με μια καρφιτσα τις φουσκαλες και ξαναπερνα Micro Sol η το Softer της Gunze. To Μicro set και το Setter ειναι για πριν την τοποθετηση της χαλκομανιας.Αν στεγνωσουν καλα,αυριο δηλαδη, παρε ενα ελαφρα βρεγμενο πανακι και τριψε απαλα για να φυγουν τυχον λεκεδες απο τα βελτιωτικα.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 12:29:31 μμ »
klv1000 -> OK σου τα είπα ανάποδα - ευτυχώς επενέβη ο συνάδελφος που έχει γνώση του προϊόντος ::icon_thumright::

CROW -> Ευχαριστώ για την διάσωση από την ημιμάθεια ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Tags: