Αποστολέας Θέμα: ΑΖΑΧ: μην το κανεις αυτο στον αερογραφο σου!  (Αναγνώστηκε 8438 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MAVERICK_AGM65

• Scale 1/144
  • *
ΑΖΑΧ: μην το κανεις αυτο στον αερογραφο σου!
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 12:26:57 πμ »
Καθαριστικα με αμμονια οπωσ ΑΖΑΧ σκουριαζουν τα μπρουτζινα τμηματα του αερογραφου!!!!!!!!!!!!!!!!Δειτε αυτο το site εχει τα παντα για τον σωστο καθαρισμο του αερογραφου http://www.airbrushguru.com/deep-clean-gravity-feed-airbrush-with-self-centering-nozzle.html εκει βρικα οτι η αμμονια τρωει τα μπρουτζινα κομματια του αερογραφου , κατι που διαπιστωσα και στον καθαρισμο του αερογραφου μου!!!
Οποτε οινοπνευμα 93αρι για  αραιωμα στα χρωματα και μπλε για καθαρισμα του αερογραφου ειναι οτι πρεπει.

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
Απ: ΑΖΑΧ: μην το κανεις αυτο στον αερογραφο σου!
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 02:17:30 πμ »
Κοιτα ο μονος λογος που θα διαφωνησω ειναι γιατι χρονια τωρα τα ακρυλικα με αζαξ τα καθαριζω και οι αερογραφοι μου ειναι μια χαρα. Βεβαια δεν ξερω αν ειναι μπρουτζινοι εσωτερικα αλλα πιστευω χιλιαδες μοντελιστικου πλυθησμου οχι μονο τον εχει καθαρισει αλλα αραιωνει και τα χρωματα του με αζαξ.

Μου θυμισες τις πρωτες μερες που πουλαγανε πειρατικα cd και για να κανουνε το κοσμο να μην αγοραζει λεγανε οτι αν πεζεις πειρατικα στο CD player χαλαει !

Μπας και το λενε για να περνεις μονο καθαριστικα και δυαλιτικα μαρκες ??

Συνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 03:05:53 πμ »
Συμφωνω κ επαυξανω!Εχω τους badger 150,200  κ μετα απο 20 χρονια καθαρισμου με Αζαξ δεν διαπιστωσα το παραμικρο...

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 09:10:06 πμ »
Εδώ και 7 συναπτά έτη ο ταπεινός Graphotec έχει κυριολεκτικά κολυμπήσει στο Azax και δεν παρουσιάζει καμμία φθορά ή/και δυσλειτουργία! Μήπως δεν μιλάμε για το γνωστό Azax;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 09:36:19 πμ »
Εδώ και 7 συναπτά έτη ο ταπεινός Graphotec έχει κυριολεκτικά κολυμπήσει στο Azax και δεν παρουσιάζει καμμία φθορά ή/και δυσλειτουργία! Μήπως δεν μιλάμε για το γνωστό Azax;

::icon_thumright::25 χρονια ο badger 200 κολυμπαει σε μπλε αζαξ το ιδιο αποτελεσμα

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 07:09:12 μμ »
Μια από τα ίδια έχω Olympos , Iwata , τόσα χρόνια και δεν έχουν πάθει το παραμικρό με το γνωστό μπλέ Αζαξ.Παραμύθια μας πουλάνε μου φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 07:12:01 μμ »
.Παραμύθια μας πουλάνε μου φαίνεται.
Μάγος είσαι??? :mrgreen: :mrgreen:  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 08:07:13 μμ »
Είναι γνωστό πως η αμμωνία επηρρεάζει τον μπρούντζο , αλλά είναι πολύ δύσκολο με το ΑΖΑΧ να ψωριάσουν (πρασινίνουν και όχι βέβαια σκουριάσουν) τα κράμματα των αερογράφων.

Αποσυνδεδεμένος MAVERICK_AGM65

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 08:49:02 μμ »
Εγω εχω τον Iwata eclipse που εχει μπεκ σταγονας που ειναι μπρουτζινο και οτνος το  εχει οξειδωσει σαν να εχει πιασει μακα ενα πραμα και δυσκολευει και το καθαρισμα γιατι εκει παει και καθεται και χρωμα... Αλλοι αερογραφοι που δεν εχουν εκτεθιμενα μπρουτζινα κομματια δεν θα εχουν προβλημα λογικα... Αλλα και προσωπικα το ΑΖΑΧ ποτε δεν μου αρεσε... αφριζει , μυριζει και δεν το πολυχησιμοποιουσα και πολυ...οποτε μια αφορμη ηθελα για να το καταργησω ::glossa::
Προτιμω καλυτερα το ινοπνευμα μπλε φωτιστικο για καθαρισμα και 93αρι για τα χρωματα και ειμαι υπερ ευχαριστιμενος  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 08:55:39 μμ »
To μπλε δεν κανει για καθαρισμα ,γιατι εχει υπολειματα-κατακαθια μεσα

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 09:57:37 πμ »
To μπλε δεν κανει για καθαρισμα ,γιατι εχει υπολειματα-κατακαθια μεσα

Σώτο και με το μπλέ οινόπνευμα τον καθαρίζω και τον γυαλίζω και δεν έχει κάνει κίχ.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 10:30:58 πμ »
Κι εγώ το άζαξ το αντιπαθώ για τους παραπάνω λόγους, συν επιπλέον ότι μαλακώνει τρομερά το χαρτί και δυσκολεύει πολύ το καθάρισμα.
Το οινόπνευμα όμως για την αραίωση των χρωμάτων, εκτός απ' το υψηλό του κόστος έχει ακόμα ένα πρόβλημα, την μεγάλη πτητικότητα, που κάνει το χρώμα να στεγνώνει σχεδόν πριν καλά-καλά προλάβεις να ψεκάσεις την ποσότητα που έχεις βάλει στο δοχειάκι...

Εμένα ο αερογράφος μου είναι σχετικά καινούριος και δεν έχω άποψη για φθορές. Επίσης χρησιμοποιώ άζαξ μόνο για τα βερνίκια, άρα πάλι είναι πολύ μικρή η χρήση του.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 11:03:10 πμ »
Εγω παλι μονο με  πυρινικα αποβλητα δεν εχω καθαρισει αερογραφο αλλα και παλι τα μεταλα δεν εχουν παθει τιποτα, ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 11:49:33 πμ »
εγω παντα κάνω για το καθαρισμα ενα μειγμα απο ισοπροπυλλική αλκοολη... και αζαχ το κανονικο.
και για το ψέκασμα παντα το tamiya X-20 .... και καποιες φορες Laquer tamiya και αυτο.
αυτα για τα ακρυλικα.
και τα σμαλτα δεν το συζητω...νεφτι-white spιrit και καποιες φορες οταν στομώσει.....διαλυτικο νίτρου.
ολα αυτα εχει τραβήξει και δεν εχει παθει και ο παλαιος αερογραφος..που εχει μπρουτζινες επιφάνειες αλλα και ο καινουργιος μου.
graphotech ολοι τους.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 12:01:31 μμ »
Εγω παλι μονο με  πυρινικα αποβλητα δεν εχω καθαρισει αερογραφο αλλα και παλι τα μεταλα δεν εχουν παθει τιποτα, ::dontknow::

:lol: :lol: :lol: :lol:
Υπάρχει και άλλη λύση ακόμα πιο απλή.... Δεν καθαρίζεις τον αερογράφο!!!! Το κάνω εδώ και καιρό και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο είναι.... ααα και δεν χαλάει και τα μέταλλα!!!!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 12:10:30 μμ »

Υπάρχει και άλλη λύση ακόμα πιο απλή.... Δεν καθαρίζεις τον αερογράφο!!!! Το κάνω εδώ και καιρό και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο είναι.... ααα και δεν χαλάει και τα μέταλλα!!!!  :mrgreen:
Νικο.....πλακα πλάκα......το εχω ακουσει απο πολλους....το θεμα όμως εινα οταν βάφεις κάθε μερα δεν γινεται μπετο.....αμα βάφεις μια φορα στο τοσο...... εεε θες οξύ μετα για να καθαρίσει.
εγω παντως οταν ειναι να βάψω συχνα πυκνα....τον βουτάω μεσα σε αζαχ οινοπνευμα...... και τον διατηρω εκειμεσα. μεγιστο 2 μερες..

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 12:31:53 μμ »

Νικο.....πλακα πλάκα......το εχω ακουσει απο πολλους....το θεμα όμως εινα οταν βάφεις κάθε μερα δεν γινεται μπετο.....αμα βάφεις μια φορα στο τοσο...... εεε θες οξύ μετα για να καθαρίσει.
εγω παντως οταν ειναι να βάψω συχνα πυκνα....τον βουτάω μεσα σε αζαχ οινοπνευμα...... και τον διατηρω εκειμεσα. μεγιστο 2 μερεςμήνες.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 12:37:35 μμ »
Το θέμα της συχνότητας καθαρίσματος (ενδελεχούς τουλάχιστον) είναι μεγάλο... Κι εγώ δεν καθαρίζω πάντα. Όταν βάφω συχνά ή όταν είμαι στη μέση μοντέλου, απλά ψεκάζω διαλυτικό, μετά στουμπώνω το μπροστά και ψεκάζω για να αδειάσει προς τα πίσω και τον παρατάω έτσι. Αυτό όμως δεν καθαρίζει καλά, γιατί όταν μετά τον ανοίγω για καλό καθάρισμα, μόνο τον εαυτό μου δεν βρίσκω μέσα!!! Οπότε κάθε τόσο του ρίχνω και ένα καλό...
Πάντως, δεν δείχνει να έχει πάθει τίποτα και είναι και no-name. Φαντάζομαι οι καλοί, θα αντέχουν ακόμα περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 12:53:57 μμ »

Θα σας έλεγα και μία ακόμη απλούστερη λύση αλλά μάλλον δεν θα το γλιτώσω το e-φατούρο...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 01:00:32 μμ »
Θα σας έλεγα και μία ακόμη απλούστερη λύση αλλά μάλλον δεν θα το γλιτώσω το e-φατούρο...
Οχι, για λέγε να δούμε τι έχεις να πεις! ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 01:01:57 μμ »

βαφεις με πινελο?
παντως οι μπογιατζηδες ακομη και τα πινελα απο λαδομπογια για να τα διατηρησουν για αυριο
τα βουτανε σε νερο οπως ειναι το ιδιο κανεις και με τον αερογραφο μεχρι να τελειωσει το project

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 01:03:39 μμ »
Υποψιάζομαι τι θα έλεγε ως συν-πινελάς, αλλά δεν θα του κλέψω τη δόξα ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 01:33:02 μμ »
Μπα άστο... Απλά... άστο  :mrgreen: !

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 03:14:04 μμ »

εγω παντως οταν ειναι να βάψω συχνα πυκνα....τον βουτάω μεσα σε αζαχ οινοπνευμα...... και τον διατηρω εκειμεσα. μεγιστο 2 μερεςμήνες.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
καλά νίκο....σοβαρολογεις???? 2 μήνες μεσα στο αζαχ και το οινόπνευμα???? σίγουρα δεν μπουκώνει????? ή ψεκάζεις μετά αμοχάλικο???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 03:38:03 μμ »
Εγω εχω τον Iwata eclipse που εχει μπεκ σταγονας που ειναι μπρουτζινο και οτνος το  εχει οξειδωσει σαν να εχει πιασει μακα ενα πραμα και δυσκολευει και το καθαρισμα γιατι εκει παει και καθεται και χρωμα... Αλλοι αερογραφοι που δεν εχουν εκτεθιμενα μπρουτζινα κομματια δεν θα εχουν προβλημα λογικα... Αλλα και προσωπικα το ΑΖΑΧ ποτε δεν μου αρεσε... αφριζει , μυριζει και δεν το πολυχησιμοποιουσα και πολυ...οποτε μια αφορμη ηθελα για να το καταργησω ::glossa::
Προτιμω καλυτερα το ινοπνευμα μπλε φωτιστικο για καθαρισμα και 93αρι για τα χρωματα και ειμαι υπερ ευχαριστιμενος  ::icon_thumright::

Και εγώ Iwata έχω, με μπρούτζινο μπεκ και τον καθαρίζω με το παλιό και κλασικό Ajax. Φυσικά και δεν έχει πάθει τίποτα!

Tags: