ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Τι υλικο για ιστια και σχοινια?

<< < (3/3)

c.nemo:

--- Παράθεση από: staticjim στις Δεκεμβρίου 03, 2009, 08:21:18 μμ ---Κατι ακομα ..... υπαρχει καποια σειρα που πρεπει να ακολουθησεις να περνας σχοινια για ποιο ευκολια να το πω ?
Δηλαδη αρχιζεις απο καταρτια και πας προς τα κατω ? Η δεν πεζει τοσο ρολο ?

--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε staticjim καλό θα είναι να αρχίζεις πάντα από μέσα πρός τα έξω .Δηλαδή βάζουμε πρώτα τα σχοινιά  που είναι κοντά στα κατάρτια και καλό είναι να αρχίσεις από το πρώτο πρός την πλώρη.Μετά τοποθετούμε αυτά που λέμε σταθερά σχοινιά και συνήθως είναι πιό χοντρά και μαύρα.Εκει δένονται τροχαλίες και άλλα σχοινιά για να δουλέψουν οι κεραίες των καταρτιών.Τα οριζόντια ξύλα που δένονται τα πανιά.Στην ουσία φίλε δεν υπάρχει κανόνας που να τον ακολουθείς κατά γράμμα.Απλά δένουμε τα σχοινιά σκεφτόμενοι το επόμενο βήμα ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε.

Φίλε Απόστολε εγώ χρησιμοποιώ τις κλωστές που ανέφερα παραπάνω.Ψάχνουμε κάτι που να μας κάθεται στο μάτι για την κλίμακα,ακολουθόντας τον κανόνα ''φαίνεται σωστό είναι σωστό''     ::salut:: ::salut::             

Thanasis:
Γειά σε όλους.
Επιτρέψτε μου να παραθέσω τις δικές μου εμπειρίες...
Συμφωνώ ότι βασική προυπόθεση για την επιλογή του υλικού αναπαράστασης σχοινιών είναι η κλίμακα.
Και εγώ χρησιμοποιώ  νήματα πλεξίματος αλλά και λεπτά νήματα επισκευής αλιευτικών δικτυών.
Το χρώμα δεν μου είναι πρόβλημα γιατί τα βάφω...περνώντας τα μιά-δυό φορές μέσα απο σφουγγαράκι με το επιθυμητό χρώμα.
Έτσι επιπλέον δεν έχω χνούδι... και το νήμα γίνεται ευκολοδούλευτο ώς πιό "στητό".
Η σειρά για να αρματώσεις ένα ιστιοφόρο συνήθως είναι κοντά στην πραγματική...
Κατ΄αρχήν πρέπει πάνω σε κάθε τμήμα του κάθε καταρτιού να δέσεις όλους τους μακαράδες που απαιτεί το σχέδιο (ιστιοφορία) του σκαριού.
Στην συνέχεια θα πρέπει να  σταθεροποιήσεις τα "κατάρτια" με ξάρτια (Κολώνα(κατάρτι)-κουπαστή) με παταράτσα (αλμπουρέτα(προεκτάσεις κολώνας)-κουπαστή) και στράλια (κατάρτι-κατάρτι-κατάστρωμα) για να μπορείς να βάλεις στη συνέχεια τις σταυρώσεις (αντένες).
Τις  αντένες ομοίως με τα κατάρτια θα πρέπει να τις προετοιμάζουμε σχολάστικά πρίν την τελική τους θέση, δένοντας επάνω τους όλους τους μακαράδες ή και σχοινιά που θα χρειαστούν για τα υπόλοιπα άρμενα.
Και μετά ναι δουλεύεις απο μέσα πρός τα έξω και απο κάτω πρός τα επάνω...
Για τα δεσίματα η Ca κάνει καλή δουλειά αλλά δεν συγχωρεί λάθη....
Ευχαριστώ

c.nemo:
Σε ευχαριστούμε πολύ φίλε Thanasi πάντα κατατοπιστικότατος. ::icon_thumright:: ::salut::

Indy:
Πολύ καλός ο Θανάσης ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Ευχαριστούμε ::salut::

Γ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση