Αποστολέας Θέμα: F-16C BLOCK 52+ της KINETIC  (Αναγνώστηκε 32598 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΟΛΩΝ_ΛΑΒΕ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
F-16C BLOCK 52+ της KINETIC
« στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 09:08:15 πμ »
Καλημέρα σε όλους τους μοντελιστές. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αγοράσει κάποιος το συγκεκριμένο κιτ του θέματος και κυρίως ποιες οι εντυπώσεις του αν το έχει κατασκευάσει (εφαρμογή, λεπτομέρειες, αν διαθέτει πιλότο κτλ). Από ότι είδα το κιτ το διαθέτει μόνο  ο ΚΑΛΦΑΚΗΣ σε λίγο τσιμπιμένη τιμή. Αναμένω τις απαντήσεις σας. Καλό μοντελάρισμα σε όλους  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: F-16C BLOCK 52+ της KINETIC
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 09:33:01 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 10:12:08 πμ »
To  εν λόγω κιτ πάντως θα είναι "μοναδικό" , με την έννοια ότι θα περιλαμβάνει :

::arrowred::  τις "γνωστές" λεπτομέρειες για "Ελληνικό" F-16 BLK52+ (από το "Πολωνικό" κιτ της εταιρείας) δηλ. πλαστικές CFT, αλεξίπτωτο, κινητήρα, εισαγωγή,
πολλά όπλα κλπ.
 ::arrowred:: νέες λεπτομέρειες όπως είναι οι εξωτερικές δεξαμενές των 600 USG και βλήματα IRSI-T (¨ολα σε πλαστικό)
 ::arrowred:: νέα σήματα για τις δύο Μοίρες των Χανίων (340Μ και 343Μ) με έξτρα σηματα για τη RED FLAG.

Εχω δει το αρχικό δείγμα και μένει να δούμε το τελικό κιτ στα ράφια και στον πάγκο για να μιλάμε και στην πράξη πέρα απο τις θεωρίες.

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 09:24:29 μμ »
ΑΓΑΠHΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ MODELCLUB, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΤΙ ΑΠΟ 24/12/2009, ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΘΗΤΟ F-16C/Blk.52+ ΤΗς Π.Α. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.

Η ΜΑΡΚΕ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ EUR 34,90 ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΗ, γιατί π.χ. ο HANNANT'S το  "F-16F "Desert Falcon" Block 60. Decals U" το έχει πιο ακριβά από εμάς, παρ' ότι  το ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ειναι 15%, ΕΝΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 19% και το δικο μας κιτ έχει μια καρτέλα σημάτων παρά πάνω και ΤΡΙΑ sprue ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ με IRIS-T, CFT και 600άρες δεξαμενές.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 10:31:25 μμ »
είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα ή μόνο Γαλάτσι ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 10:36:47 μμ »
και στο ΓΑΛΑΤΣΙ και την ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ και σε όλα τα καταστήματα που ενδιαφέρονται.
(ήδη μερικά μέλη του Modelclub, το πήρανε από Ιποκράτους)
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 11:09:01 μμ »
Υπάρχουν κομμάτια (επαρκές απόθεμα) ??? :mrgreen:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 11:19:00 μμ »
Αν και μανιώδης 72άρης,αυτό το κιτ θα το πάρω...
Και για 35EUR!!! Κιτάκι με τα όλα του με CFTs, Iris-T και 600άρες?
Το μόνο που σκέφτομαι και θα ήθελα να το τσεκάρω,είναι οι κωδικοί για την παραλλαγή...Α αυτή η Ghost...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 12:26:21 πμ »
Αν και μανιώδης 72άρης,αυτό το κιτ θα το πάρω...
Και για 35EUR!!! Κιτάκι με τα όλα του με CFTs, Iris-T και 600άρες?
Το μόνο που σκέφτομαι και θα ήθελα να το τσεκάρω,είναι οι κωδικοί για την παραλλαγή...Α αυτή η Ghost...

:?:
τι εννοείς george  :?:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 12:47:57 πμ »
Μάλλον εννοείς για τα χρώματα?
Επειδή η ghost είναι λίγο περίεργη,και ιδιαίτερα τα 52άρια έχουν λίγο διαφορετικές τονικότητες,είμαι περίεργος να δω τι κωδικούς και τι εταιρείας έχει η εταιρεία!
Βέβαια οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν τι χρώματα θα χρησιμοποιήσουν,απλά είμαι περίεργος στις επλογές της εταιρείας...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 03:11:30 μμ »
αποεμένα παντως δεν γλυτώνει....θα μπει και αυτο στο στοκ μου.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 09:18:09 πμ »
Μάλλον εννοείς για τα χρώματα?
Επειδή η ghost είναι λίγο περίεργη,και ιδιαίτερα τα 52άρια έχουν λίγο διαφορετικές τονικότητες,είμαι περίεργος να δω τι κωδικούς και τι εταιρείας έχει η εταιρεία!
Βέβαια οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν τι χρώματα θα χρησιμοποιήσουν,απλά είμαι περίεργος στις επλογές της εταιρείας...

απο τα διαθέσιμα χρώματα στην Ελληνική αγορά (είχαμε και πρόσφατη "συζητηση/αναζήτηση" στο Streetmodelling 2009) ποιες είναι οι δυνατές επιλογές?
ξέρω ότι τα έχει όλα η Lifecolor αλλά .....δεν ειναι και οτι καλύτερο για αερογράφο (υπάρχει κανένα μυστικό τελικά  :?:)
καθώς και η X-tra Color (Gloss enamel - Υπάρχουν εδώ  :?:) και X-tra Acrylics (Gloss Ακρυλικό - Τα είχε το μοντελάδικο στο Μαρούσι και ο Γρηγόρης  :?:)
Αντε να ...συντονιστούμε...
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 10:27:51 πμ »
Xtracolor είχε ο Χρήστος στους Αμπελόκηπους(έχω διπλή πλήρη σειρά της ghost)
επίσης σε Humbrol, κάποιοι κωδικοί έβγαιναν σχετικά κοντά,αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί το 121(νομίζω).
Τέλος και σημαντικότερο,επειδή στο πραγματικό το χρώμα έχει μεταλλική υφή υπό διάφορες γωνίες και φωτισμό,πιθανή αναπαράσταση του με προσθήκη μεταλλικού χρώματος στο ίδιο το χρώμα ή στο τελικό βερνίκι θα σκουρήνει και θα αλλιώσει τα χρώματα σε σημαντικό βαθμό...
Γιώργος   

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 10:33:25 πμ »
Μπορείτε να δώσετε τους κωδικούς των χρωμάτων για την παραλλαγή? Διότι η σειρά των enamel της Humbrol δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη ghost.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 10:38:28 πμ »
Τα αντιστοιχα της Molak ομως με λιγο ξανοιγμα ειναι σουπερ! ::icon_thumright::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 10:41:06 πμ »
Το άνοιγμα των χρωμάτων σε τι αναλογία και με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει? Και αναφέρομαι και για τα χρώματα της Molac

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 10:42:33 πμ »
Με 5% ασπρο στο αρχικο χρωμα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 10:56:13 πμ »
Ok Δημήτρη. Ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:08:59 πμ »
Διορθώνω το προηγούμενο ποστ γιατι για το θεμα έχουν ηδη γραφτεί τα εξής:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12921.msg265602.html#msg265602

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9861.msg197782.html#msg197782

φυσικά
http://koti.welho.com/msolanak/f-16modelling1.html

και
http://www.jpsmodell.de/dc/draw/f16c_helaf_ghost.jpg

καλά μας βαψίματα
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 11:40:47 μμ »
Σημερα το πρωί παρέλαβα το εν λόγω κιτ, προσφορά του αντιπροσώπου της KINETIC κ. Καλφάκη λόγω της συνεισφοράς μου στην προετοιμασία των σημάτων του κιτ.
Οπότε , αφού εξ'αρχής ευχαριστήσω τον κ. Κώστα Καλφάκη για τη χειρονομία αυτή, ξεκαθαρίζω ότι η παρουσίαση που ακολουθεί θα είναι όσο πιο αντικειμενική γίνεται λαμβάνοντας υπ' όψιν και την όποια εμπλοκή μου αλλά και την "συναισθηματική φόρτιση" που ενδεχομένως με διακατέχει λόγω της ιδιαιτερότητας του εν λόγω θέματος (βλέπε ....γνωριμίες παρακάτω  :wink:  :oops:).
Απόψε θα δώσω φωτό μονο απο τα σήματα καθώς για "τεχνικούς λόγους" το φωτογραφικό μου στούντιο θα είναι σε λειτουργία αύριο το πρωί.

Το κουτί έιναι νομίζω απο τα πιο εντυπωσιακά του συγκεκριμένου τύπου, καθώς η μπροστινή όψη με τις CFT φορεμένες, τον IRSI-T στο φτερό και τα άλλα αεροπλάνα να ακολουθούν στην τροχοδρόμηση στα Χανιά, δείχνει πολύ "aggressive". Η φωτό είναι δια χειρός Ian Harding.
Κάτω απο τη φωτό δεσπόζει η επιγραφή με τις Πολεμικές Μοίρες (340 κ' 343) που διαθέτουν τον τύπο καθώς και τα εμβλήματα τους μαζί με αυτό του ΓΕΑ και το roundel της ΠΑ. Στο πάνω μερος η ασυνήθιστη αλλά κατάλληλη για την περίσταση προσφώνηση με το callsign των Μοιρών και τον απαραίτητο γεωγραφικό προσδιορισμό. Αστέρια του Αιγαίου και Αλεπούδες του Αιγαίου.  ::eusa_clap::

(συνεχίζεται)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 01:39:28 πμ »
Το κιτ είναι χορταστικό αν μη τι άλλο, καθως αποτελείται απο 20 πλαίσια σκούρου γκρι πλαστικού και ένα με διαφανή κομμάτια, συν δυο καρτέλες με σηματα. Η ανάλυση των κομματιών θα γίνει αύριο μαζι με τις φωτό, για την ώρα θα ξεκινήσω κάπως ανάποδα και θα δείξω τα ...σήματα (decals)

η πρώτη καρτέλα είναι για τη σήμανση των πολλών όπλων και φορτίων του κιτ :
GBU-12, GBU-24, GBU-87, Mk-82, AGM-65,  AIM-9M, AIM-9X, AIM-120B/C
TGT/NAV PODS AAQ-14, AAQ-13, AAQ-28
ALQ-131, FUEL TANKS
Η εκτύπωση τους είναι καλή και το φιλμ τους είναι εντελώς διαφανές.

Πιο σημαντική βέβαια είναι η δεύτερη καρτέλα

Περιλαμβάνει :
 :arrow: τα ελάχιστα αλλά πολύ χαρακτηριστικά - σε "παλ" χρώματα -  προειδοποιητικά,
 :arrow: εθνόσημα σε δυο αποχρώσεις (ανοικτόχρωμα που είχαν φορεθεί κατα την παράδοση των αεροσκαφών και τα κανονικά σκουρόχρωμα).
 :arrow: τα χαρακτηριστικά banners που φορούνται τελευταία στα κάθετα σταθερά των F-16, με τα χρώματα των Μοιρών
 :arrow: 7 σετ αριθμών. Τα 500, 505, 511, 525 και 618 που πήγαν στη Red Flag 2008 (το 618 ηταν -D και δινεται ως bonus για την περίσταση),  καθώς και τα 526 και 510. Τα αεροσκάφη ανήκουν και στις δυο Μοίρες και στην κααρτέλα επισημαίνονται ανάλογα.
 :arrow: μια πολύ ειδική λεπτομέρεια των αεροσκαφών της RED FLAG : συγκεκριμένα για το 500 το οποίο είχε επιγραφές στη βάση της καλύπτρας (το όνομα του Δκτή της 115ΠΜ αριστερά και του ΔΥΠ δεξιά). Με τη βοήθεια του τότε Μοιράρχου και υπεύθυνου βαφής των αεροσκαφών, παλιού φίλου Ασμχου(Ι) Π. Γεωργακόπουλου και του Ηρακλειώτη φίλου και συνφορουμίτη Νίκου Φαζού εντοπίστηκε η γραμματοσειρά και βρέθηκαν σχετικές φωτό για να βγει το σωστό μέγεθος και ο τρόπος γραφής των εν λόγω επιγραφών.

Η εκτύπωση τους είναι άριστη (δια χειρός Cartograph) τόσο στο κεντράρισμα όσο και στις αποχρώσεις. Μια επιφύλαξη μόνο έχω για το χρώμα του μπλε banner της 343Μ αλλά θα δείξει πάνω στην παραλλαγή πόσο σωστό είναι.
Επίσης, θα ήταν ιδανικό να δίνονταν στο κιτ όλα τα νούμερα των Ελληνικών F-16C Blk52+, και όχι μόνο 7.
Εκτιμώ ότι κάποιοι τεχνικοί λόγοι (δεν μου φαίνεται πολύ πιο δαπανηρό) επέβαλλαν τον περιοσρισμένο αριθμό τους.
Τέλος ,  δεν δίνονται όλα τα προειδοποιητικά που φέρουν τα F-16 (κάποια γκρι NO STEP, η διαγραμμίσεις των πτερύγων και της περιοχής του συστήματος ΑΑR στη ράχη κλπ.) και πιθανόν να είναι απαραίτητη η "βοήθεια" είτε απο τα περισσεύματα είτε απο τις πολλές καρτέλλες του εμπορίου (Icarus decals κλπ.)

Το σχέδιο βαφής έχει την επίσημη παραλλαγή Ghost και αναφέρει τα χρώματα μόνο σε κωδικούς FS (35237/36251/36307 + 36320 για τον κώνο) και αφήνει την επιλογή τους στο μοντελιστή.
Εχει πάντως δυο λαθάκια:
 ::arrowred:: αναφέρει το FS 36237 αντί του ορθού FS 35237
 ::arrowred:: υποδεικνύει την τοποθέτηση σημάτων (roundels) και στις δυο πτέρυγες , πάνω-κάτω, αντί του ορθού αριστερά πάνω, δεξιά κάτω.
Εκτιμώ ότι και τα δυο ... προλαβαίνονται/διορθώνονται εύκολα, καθώς οι περισσότεροι  - τουλάχιστον οι Ελληνες μοντελιστές - γνωρίζουν τις εν λόγω λεπτομέρειες.

(συνεχίζεται)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 10:42:24 πμ »
καλημέρα.....απο εχθες εχω στην κατοχή μου ένα τεμάχιο το οποιο όντως εντυπωσιακό αρκετά και μπορώ να πω σε τραβάει με την πρώτη ματια.....
¨οντως οι κινέζοί κάνουν εξαιτερική εργασία στην λεπτομέρια. τους αξίζει συγχαρητήρια.
Λοιπον...... η λαθάκια που εντόπισα.
1. οι IRIS-T  αμα τους καλοπροσέξετε απο την μία πλευρα το πτερύγιο τους καμπυλώνει λιγάκι...με ελαχιστο τρίψιματάκι στρώνει χαρακτήρα οπως και 2 μπιμπίκια που εχουν..... αμα διορθωθουν αυτα... γίνονται μπιμπελο.
2. Μεσα στο κουτί δεν υπήρχε η καρτέλα για το που τοποιετούνται τα σήματα. μίλησα με καλφάκη και είπε οτι παρα πολυ απλα δεν το εχουν βάλει μεσα.
παντως αμα ειχε παραπέσει απο το κουτί θα το ήθελα μια φωτοτυπία γιατι δεν μπορώ να τοποθητήσω τα σήματα σωστα.

θετικό
οι CFT δεξαμενές....κορυφαίες σε ποιότητα και σχημα... και εφαρμογη...... δοκιμάστηκαν και πανε γάντι.
επιπλεον ειδα και σε αυτο και το ΒΑRAK που εχω.... ότι δίνουν βόμβες διασποράς ROKEYE (ή κάτι παρόμοιο) και δεν τις ανεφέρει μεσα στον φυλάδιο του οπλισμου....
επισης ενα ακομα θετικο που μου αρεσε τα διαφανή τμήματα για προειδοποιητικά φωτα σε ολοκληρο το αεροσκάφος ειναι τρομερα λεπτα.... διακριτικά και σωστά μεχρι στι΄γμής που εχω ψάξει.

αυτα που εμένα.
προτείνω ανεπιφύλακτα να το αγορασετε......αξιζει μόνο και μόνο που εχει και τα ελληνικα εθνόσημα μεσα.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 29, 2009, 10:58:19 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dive