Αποστολέας Θέμα: RC-GT  (Αναγνώστηκε 2579 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
RC-GT
« στις: Νοεμβρίου 19, 2009, 12:09:24 μμ »
http://www.frt.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=337:rc-gt-&catid=2:modellingnews


H Radio Controlled Grand Touring (RC-GT) ειναι η πιο γρηγορα αναπτυσσόμενη κατηγορία στα αυτοκίνητα touring. Ξεκίνησε απο την Hpi Racing και με κάποιους γενικούς κανονισμούς εχει ως σκοπό να φέρει τον ενθουσιασμό και την ρεαλιστικότητα των πραγματικών αγώνων στα τηλ/να αυτοκίνητα. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει μέρος αρκεί απλά να έχει ενα scale καπάκι και όμορφες scale ζάντες.   

Eαν εχετε βρεθεί σε αγώνα touring σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τα πολύ όμορφα βαμένα αυτοκίνητα. Σκεφτείτε ξανά και αναρωτηθείτε ποιά αυτοκίνητα είναι αυτά? Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε? Μάλλον οχι γιατί αυτό που βλέπετε είναι ενα είδος τέχνης διακοσμημένο με όμορφες φλόγες , σταγόνες και άλλα tribal σχέδια. Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει και τις αγωνιστικές ζάντες στυλ πιάτο(dish wheels) που όντως είναι πολύ καλές για αγώνα.

Τώρα φέρτε στο μυαλό σας έναν αγώνα αυτοκινήτων σαν αυτούς που βλέπετε στην τηλεόραση η' στα βιντεοπαιχνίδια. Εχει κάποιο απο αυτα τα αυτοκίνητα τέτοιου είδους βαψίματα? Εχουν τέτοιες ζάντες πιάτα?Ούτε μια στο εκατομμύριο. Ολα τα πραγματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα (για παράδειγμα Γερμανικό DTM, Ιαπωνικό SuperGT ,F1 κλπ) είναι βαμμένα στα χρώματα της ομάδας, με σκοπό να ξεχωρίζουν απο τις άλλες ομάδες. Μπορείς επίσης λόγω των χρωμάτων και του βαψίματος να αναγνωρίσεις τι μάρκα είναι το κάθε αυτοκίνητο-Subaru Sti, Toyota Supra,Honda Nsx η' Porsche Gt3 κλπ.  Ο σκοπός είναι να ξέρεις αμέσως τι μάρκα αυτοκίνητο βλέπεις-το βασικό πλεονέκτημα του RC-GT - και μερικές φορές να αλλάζεις γνώμη για το ποιος θες να κερδίσει (αν εισαι φανατικός Honda κλπ)

Ετσι λοιπόν αφού οι κανονισμοί του RC-GT επικεντρώνονται στο scale καπάκι-βάψιμο, και στις scale ακτινωτές ζάντες δεν είναι απαραίτητο να έχεις το τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητο για να αγωνιστείς.

Κανονισμοί- Προωθούν παρά απαγορεύουν.

Οι επίσημοι/ανεπίσημοι κανονισμοί του RC-GT είναι διαμορφωμένοι ετσι ώστε όλα τα αυτοκίνητα να έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Η βασική διαφορά είναι στο σασσί που θέλει η΄έχει ο καθένας  Ξανά ο βασικός στόχος είναι να μείνει η κατηγορία ανέξοδη αλλά διασκεδαστική και όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.

# Οποιοδήποτε ηλεκτρικό 1/10 4wd- καινούριο η' παλιό, φθηνό η΄ακριβό δεν εχει σημασία.

# Οποιοδήποτε scale καπάκι. Οχι αγωνιστικά (στυλ mazda6,stratus κλπ) Καπάκια αυτοκινήτων που έχουν τρέξει και έχουν σχέση με τους πραγματικούς αγώνες.

# Οποιαδήποτε scale ζάντα 26mm και πάνω. Οχι αγωνιστικες ζάντες(πιάτα-dish 24mm)

# Ρεαλιστικές αεροτομές λεξάν η΄και πλαστικές όπως της Ηpi (no.85612). Aπλά να κρατάνε το ύφος του πραγματικού.

# Μοτέρ 27Τ brushed(όπως του Ε10) η' 17,5 brushless.

# Οποιαδήποτε Mπαταρία 7,2/7,4V(nicd,nimh,lipo)

# Bάρος 1350gr.

# 3 5λεπτα προκριματικά μετράει το καλύτερο, 3  5λεπτα τελικοί μετρούν τα 2. 

# Συμμετοχή 10 ευρώ

# Κλάσεις ανάλογα τους οδηγούς Elite,Expert,Sportsman

# Πρώτος αγώνας σύντομα

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 04:22:03 μμ »
ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ  29/11 MAZI ME TA 1/5 ANAMΕΣΑ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ  6/12 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ GAS OPEN ANAMEΣΑ

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 08:46:44 μμ »

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 04:43:49 μμ »
Eγω θα τρεξω με αυτο:
car:Hpi Cup racer
Body:Opel Corsa S1600




Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 09:27:31 πμ »
Φωτο απο τον αγωνα:





















Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 03:43:16 μμ »
H Radio Controlled Grand Touring (RC-GT) ειναι η πιο γρηγορα αναπτυσσόμενη κατηγορία στα αυτοκίνητα touring. Ξεκίνησε απο την Hpi Racing και με κάποιους γενικούς κανονισμούς εχει ως σκοπό να φέρει τον ενθουσιασμό και την ρεαλιστικότητα των πραγματικών αγώνων στα τηλ/να αυτοκίνητα. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει μέρος αρκεί απλά να έχει ενα scale καπάκι και όμορφες scale ζάντες. Eαν εχετε βρεθεί σε αγώνα touring σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τα πολύ όμορφα βαμένα αυτοκίνητα. Σκεφτείτε ξανά και αναρωτηθείτε ποιά αυτοκίνητα είναι αυτά? Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε? Μάλλον οχι γιατί αυτό που βλέπετε είναι ενα είδος τέχνης διακοσμημένο με όμορφες φλόγες, σταγόνες και άλλα tribal σχέδια. Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει και τις αγωνιστικές ζάντες στυλ πιάτο (dish wheels) που όντως είναι πολύ καλές για αγώνα.

Τώρα φέρτε στο μυαλό σας έναν αγώνα αυτοκινήτων σαν αυτούς που βλέπετε στην τηλεόραση ή στα βιντεοπαιχνίδια. Εχει κάποιο απο αυτα τα αυτοκίνητα τέτοιου είδους βαψίματα? Εχουν τέτοιες ζάντες πιάτα? Ούτε μια στο εκατομμύριο. Ολα τα πραγματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα (για παράδειγμα Γερμανικό DTM, Ιαπωνικό SuperGT, F1 κλπ) είναι βαμμένα στα χρώματα της ομάδας, με σκοπό να ξεχωρίζουν απο τις άλλες ομάδες. Μπορείς επίσης λόγω των χρωμάτων και του βαψίματος να αναγνωρίσεις τι μάρκα είναι το κάθε αυτοκίνητο. Subaru Sti, Toyota Supra, Honda Nsx ή Porsche Gt3 κλπ. Ο σκοπός είναι να ξέρεις αμέσως τι μάρκα αυτοκίνητο βλέπεις, το βασικό πλεονέκτημα του RC-GT, και μερικές φορές να αλλάζεις γνώμη για το ποιος θες να κερδίσει (αν εισαι φανατικός Honda κλπ)

Ετσι λοιπόν αφού οι κανονισμοί του RC-GT επικεντρώνονται στο scale καπάκι-βάψιμο, και στις scale ακτινωτές ζάντες δεν είναι απαραίτητο να έχεις το τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητο για να αγωνιστείς.

Οι επίσημοι/ανεπίσημοι κανονισμοί του RC-GT είναι διαμορφωμένοι ετσι ώστε όλα τα αυτοκίνητα να έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Η βασική διαφορά είναι στο σασσί που θέλει ή έχει ο καθένας ξανά ο βασικός στόχος είναι να μείνει η κατηγορία ανέξοδη αλλά διασκεδαστική και όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.

# Οποιοδήποτε ηλεκτρικό 1/10 4wd καινούριο ή παλιό, φθηνό ή ακριβό δεν εχει σημασία. # Οποιοδήποτε scale καπάκι. Οχι αγωνιστικά (στυλ mazda6, stratus κλπ) Καπάκια αυτοκινήτων που έχουν τρέξει και έχουν σχέση με τους πραγματικούς αγώνες. # Οποιαδήποτε scale ζάντα 26mm και πάνω. Οχι αγωνιστικες ζάντες (πιάτα-dish 24mm) # Ρεαλιστικές αεροτομές λεξάν ή και πλαστικές όπως της Ηpi (85612). Aπλά να κρατάνε το ύφος του πραγματικού. # Μοτέρ 27Τ brushed (όπως του Ε10) ή 17.5 brushless. # Οποιαδήποτε Mπαταρία 7,2/7,4V (nicd, nimh, lipo) # Bάρος 1350gr. # 3 5λεπτα προκριματικά μετράει το καλύτερο, 3 5λεπτα τελικοί μετρούν τα 2. # Συμμετοχή 10 ευρώ # Κλάσεις ανάλογα τους οδηγούς Elite, Expert, Sportsman # Διαγωνισμος scale καπακιου ( οχι το πιο δυσκολο με φλογες κλπ αλλα το πιο scale).

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 08, 2009, 11:18:34 πμ »

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 05:35:28 μμ »
Fotos by Stelios

http://picasaweb.google.com/steliosh1/RCGTRace3#

13/12/09

-Καλη κρύα συννεφιασμένη μέρα χωρις βροχή ευτυχως

-Αρκετά δυνατή κόντρα σε όλες τις κλάσεις,ιδιαίτερα στην elite μεταξύ Αμαξά-Πρεβεζάνου.

-Επανεμφάνιση του πρωταθλητή Ηpi Sprint Αμαξά.

-Αλλαγή του πενταλέπτου στο πιο ενδιαφέρον 7 λεπτο.

-Σκέψεις για αγώνα endurance 1 ώρα.

-Πρεβεζάνος-νίκη ανανεώμενος με το αυτοκίνητο του Γεωργιάδη πια.(Aυτοκίνητο Hpi sprint 2. Το μοτέρ του οντως ειναι λίγο διαφορετικό αλλα ειναι 27Τ χωρίς καμία αμφιβολία αφου το έχει τρέξει στα Ε10 ενα χρόνο ο Καρδαρίδης που το "έβριζε" οτι δεν πάει. Είναι η 1η παρτίδα των Ε10 μοτέρ και τα πρώτα Ε10 φοράνε αυτό το μοτέρ. Ολα τα υπόλοιπα ειναι απο τις τελευταίες παραλαβές και εχουν ερθει σαν μοτερ σκετα και οχι πανω σε αυτοκίνητα.Το speed control του ειναι ενα παλιό μεταχειρισμένο Nosram International που ειχε βρεί ο Γεωργιάδης πεταμένο στα παλια ανταλλακτικά του Fanatix. Οι μπαταρίες είναι ολόφρεσκες Νosram lipo 5300. Βάρος 1460gr. Λάστιχα Ηpi Β15-40 με offset 9mm πισω και 3mm μπροστά και καπάκι μετά την αλλαγή ιδιοκτήτη έγινε mazda RX8)

-Πιο καλός γύρος απο τον προηγούμενο αγώνα, Πρεβεζάνος 17195

-Περιμένουμε την απάντηση του Γεωργιαδη με καινούριο "τουτού" αφού το δικό του επωλήθη.

- To πιο βαρύ αμάξι το Datsun του Καρδαρίδη.

-Το πιο γρήγορο αμαξι στην ευθεία μακράν το Hpi Sprint Peugeot 106 Rallye by Stellios

-Παλαιολόγος με λαχανί Porsche GT3Rs ενα χρώμα με το γκαζόν.

-Pole με best lap απο τον Αμαξά 17344 και 17244 στον τελικό(αυτό δείχνει πόσο κοντά ήταν τα αυτοκίνητα).

-Αμαξάς στους ιδιους χρόνους μεχρι το ¨4ο λεπτό και μετά επεφτε πολυ απο δύναμη

-Κακαρίκος 3ος Γενικής.

-Μπουρνιάς και Κατσίκης έμειναν στις δηλωσεις

-Γαβριηλιδης με Mitsubishi Evo με μια ...μικρούλα αεροτομή

-Δαμιανός ήρθε απο μακριά και πήρε το βάπτισμα

-Καλούμενος και Χατζόπουλος jr σταθερά στο βάρθρο

-Χατζόπουλος rallye στάνταρ θέαμα και ανακατωσούρα

-Επόμενος αγώνας 10/1/2010 μαζί με το Gas Open

Elite

1 ΠρεβεζάνοςHpi 2 Αμαξας 3 ΓαβριηλιδηςHpi

Εxpert

1 ΚακαρίκοςXray 2 ΧατζόπουλοςHpi 3 ΚαλούμενοςHotBodies

Sport

1 Χατζόπουλος jr Hpi 2 ΚαρδαρίδηςHpi 3 Παλαιολόγος HotBodies

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 16, 2009, 07:37:52 πμ »

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 21, 2009, 07:22:06 μμ »
Aφαιρούνται οι 7 χειρότεροι αγώνες.

 Αγώνας RCGT θα υπάρχει με κάθε άλλο ασφάλτινο αγώνα στην FRT.Επόμενος αγώνας 10/1/2010.Οι συμμετοχές άνοιξαν.

Σχεδίαση η ίδια με την  προηγούμενη με αντίθετη φορά(λόγω gas open).

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 06:14:42 μμ »

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 05:28:51 μμ »
Το RCGT της Κυριακής 17/1 θα τελειώσει μέχρι τις 12:00. To επόμενο θα είναι μετά τις 14/2.

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1497
  • Age: 52
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
Απ: RC-GT
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 05:14:37 μμ »

Tags: