Αποστολέας Θέμα: MIL MI 26 Halo - United Nations (ZVEZDA 1/72)  (Αναγνώστηκε 20550 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: MIL MI 26 Halo - United Nations (ZVEZDA 1/72)
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 10:58:14 πμ »
Spoiler (hover to show)

Θεόφιλε, από τους πιλότους, με το που θα κλείσουν τα δύο κομμάτια της ατράκτου δεν νομίζω να φαίνονται και πολλά   :?
Ευχαριστώ Γιάννο  ::icon_thumright::  Βέβαια το ψάχνω και σε πλαστικό, αλλά απ' ότι έχω δει μόνο στην 1/35 βγαίνει.
Το land rover 109 κυκλοφορεί σε πλαστικό σε κλίμακα 1/76 σε διάφορες εκδόσεις από τις εταιρίες Airfix και JBmodels. Επικοινώνησε με το Plastimodelismo στην Αθήνα

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 12:06:49 μμ »
Το land rover 109 κυκλοφορεί σε πλαστικό σε κλίμακα 1/76 σε διάφορες εκδόσεις από τις εταιρίες Airfix και JBmodels. Επικοινώνησε με το Plastimodelismo στην Αθήνα

Θα το τσεκάρω ...   ::icon_thumright::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 01:12:18 μμ »
Δεν έχω ιδέα πόσο τούμπανο μπορεί να είναι αυτό το ελικόπτερο αλλά μου κάνει λίγο δύσκολο να κουβαλάει τους 13+ τόνους του VAB.

Τώρα συνονόματε για τα κιτ...

Για το VAB...
Άστα να πάνε! Πολύ κακό και δύστροπο κιτ... θέλει ένα κάρο ώρες σε διορθώσεις και βελτιώσεις που και αυτές με το ζόρι θα αλλάξουν την τελική εικόνα ενός μέτριου έως κακού κιτ!

Η δική μου προσπάθεια (ακόμα συνεχίζετε) εδώ...   http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11287.0.html

Για τα LR
και soft και hard top...Προσοχή όμως και τα δυο είναι στην 1/76!

[imgt]http://www.tracks-n-troops.com/shop/images/airfix/AX02322.jpg[/imgt]  [imgt]http://www.tracks-n-troops.com/shop/images/airfix/AX02324.jpg[/imgt]

Για φορτηγό UN
[imgt]http://www.tracks-n-troops.com/shop/images/airfix/AX02326.jpg[/imgt]

κατασκευασμένο εδώ...   http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11142.msg225924

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 02:04:22 μμ »
δεν υπάρχει προβλημα με τους 13 τόννους του VAB αφού ο κάδος που χρησιμοποιεί για πυρόσβεση φτάνει στους 12 τόννους και δεν είναι σταθερό φορτίο
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 11:35:45 μμ »
Δεν έχω ιδέα πόσο τούμπανο μπορεί να είναι αυτό το ελικόπτερο αλλά μου κάνει λίγο δύσκολο να κουβαλάει τους 13+ τόνους του VAB.

Τώρα συνονόματε για τα κιτ...

Για το VAB...
Άστα να πάνε! Πολύ κακό και δύστροπο κιτ... θέλει ένα κάρο ώρες σε διορθώσεις και βελτιώσεις που και αυτές με το ζόρι θα αλλάξουν την τελική εικόνα ενός μέτριου έως κακού κιτ!

Η δική μου προσπάθεια (ακόμα συνεχίζετε) εδώ...   http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11287.0.html

Για τα LR
και soft και hard top...Προσοχή όμως και τα δυο είναι στην 1/76!

[imgt]http://www.tracks-n-troops.com/shop/images/airfix/AX02322.jpg[/imgt]  [imgt]http://www.tracks-n-troops.com/shop/images/airfix/AX02324.jpg[/imgt]

Για φορτηγό UN
[imgt]http://www.tracks-n-troops.com/shop/images/airfix/AX02326.jpg[/imgt]

κατασκευασμένο εδώ...   http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11142.msg225924

δεν υπάρχει προβλημα με τους 13 τόννους του VAB αφού ο κάδος που χρησιμοποιεί για πυρόσβεση φτάνει στους 12 τόννους και δεν είναι σταθερό φορτίο

Νίκο, τα γνωρίζω τα UN θέματά σου και τα έχω μελετήσει  :wink:   Τα έχουμε θαυμάσει και στην έκθεση από κοντά  ::eusa_clap::     Βέβαια το VAB το είχα ξεχάσει, αν και το είχα δει παλαιότερα, και ομολογώ ότι με ....... τσάκισες τώρα  :? :?   Ρε φίλε, πολλή δουλειά θέλει το άτιμο !!!!! Είπα να φτιάξω κάτι γρήγορο και να το βάλω με το Μι-26 αλλά αυτή η ... κουτσουλιά θέλει περισσότερο δούλεμα από το ελικόπτερο  :lol:    .... δε φαντάζομαι να έφτιαξες κανένα σετ ρόδες παραπάνω    :!: :!:  :mrgreen:  

Σχετικά με το βάρος που μπορεί να σηκώσει το Μι-26, είμαι βέβαιος ότι οι 13 τόνοι δεν είναι τίποτα !!!  .... είναι τέρας το άτιμο  :shock:   Άς πούμε το Σινούκ πιο κάτω, πόσους τόνους είναι  :?: :?:

[IMGt]http://i487.photobucket.com/albums/rr236/Ni_Kos/Mi%2026/10.jpg[/IMGt]

Και μια από το εσωτερικό φορτωμένο

[IMGt]http://i487.photobucket.com/albums/rr236/Ni_Kos/Mi%2026/UNMi-26.jpg[/IMGt]

Βέβαια, ένα θέμα με το VAB είναι κατά πόσο μπορεί να το αντέξει το ίδιο το δάπεδο του ελικοπτέρου :roll:  Πάντως φωτογραφίες Μι-26 και VAB δεν έχω πετύχει ακόμα για να το διασταυρώσω  :(
Έχουμε όμως την επιβεβαίωση του Λάμπρου σχετικά με το βάρος ::icon_thumright::

Το φορτηγό παρακάτω Mercedes δεν είναι ;;; .... Δεν το έχω ψάξει ακόμα άλλα μήπως γνωρίζει κανένας αν κυκλοφορεί σε 1/72 ;;;;  :roll:

[IMGt]http://i487.photobucket.com/albums/rr236/Ni_Kos/Mi%2026/UNMi_26truck.jpg[/IMGt]

Επίσης, είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ 1/72 και 1/76  :?: :?: :?:   :roll: :roll:

Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 11, 2009, 12:54:33 πμ »
Παράθεση
Το φορτηγό παρακάτω Mercedes δεν είναι ;;; .... Δεν το έχω ψάξει ακόμα άλλα μήπως γνωρίζει κανένας αν κυκλοφορεί σε 1/72 ;
Μια και ρώτησες, να το πιό κοντινό του.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 01:02:25 πμ »
Αφού θες να το φορτώσεις,δεν παίρνεις το κιτ της Revell  με τα Hummer? Εχει δυο μέσα και σίγουρα θα κολλήσουν καλά! Νομίζω ότι το ένα είναι και νοσοκομειακό...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 01:41:16 πμ »
Αφού θες να το φορτώσεις,δεν παίρνεις το κιτ της Revell  με τα Hummer? Εχει δυο μέσα και σίγουρα θα κολλήσουν καλά! Νομίζω ότι το ένα είναι και νοσοκομειακό...
Γιώργο, λες να βάλω λευκό Hummer σε ρωσικό ελικόπτερο ;;;;;  ...   :roll:

Για να το ψάξω και αυτό   ::icon_thumright::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 01:51:14 πμ »
Καλη συνεχεια στον γιγαντα αλλα παιδια εχω μια μικρη παρατηρησουλα στις δυο φωτο του φιλου NI KOS στην δευτερη φωτο δεν ειναι το εσωτερικο απο Mi26 αλλα απο c-17 και στην τριτη φωτο το Μερσεντες δεν βγαινει απο το ελικοπτερο αλλα εχει ''κολωσει'' και κατι ξεφωρτονουν.Αν καπου δεν καταλαβα σωστα αυτα που ειδα συγχωρεστε με.Αυτα παντα φιλικα και χωρις παρεξηγηση.

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 11:20:23 πμ »

Το μονο σιγουρο οτι το VΑΒ τοχει για πρωϊνο ....το σινουκ (12 τονοι) για μεσημεριανο  :mrgreen:

Empty weight: 28,200 kg (62,170 lb)
Loaded weight: 49,500 kg (108,900 lb)
Max takeoff weight: 56,000 kg (123,500 lb)

Σουμα ......αν αφαιρεσουμε το 49.5 με το 28 μενουν 21.5 τονοι που σηκωνει το θεριο  :D

και μερικες απο τα κατωρθοματα του !!!!

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 08:25:46 μμ »
Eχω δει με τα ματια μου το κατωρευμα του σε αιωριση  για να αφησει τον καδο αν δεν περναμε ενα σιτροεν μπερλιγκο θα το τουμπαρε για πλακα.Μας ειπε μετα το πληρωμα οτι η ζωνη κινδυνου ειναι 75 μετρα δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα επειδη το ειδα σοκ και δεος

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 20, 2009, 12:01:13 πμ »
Καλη συνεχεια στον γιγαντα αλλα παιδια εχω μια μικρη παρατηρησουλα στις δυο φωτο του φιλου NI KOS στην δευτερη φωτο δεν ειναι το εσωτερικο απο Mi26 αλλα απο c-17 και στην τριτη φωτο το Μερσεντες δεν βγαινει απο το ελικοπτερο αλλα εχει ''κολωσει'' και κατι ξεφωρτονουν.Αν καπου δεν καταλαβα σωστα αυτα που ειδα συγχωρεστε με.Αυτα παντα φιλικα και χωρις παρεξηγηση.
Φίλε Μούργα, δε ξέρω αν είναι από C-17  :roll:, αλλά, έχεις δίκιο, δεν είναι πράγματι από το Μi-26. Μ' έβαλες σε υποψίες κι έψαξα ξανά τις φωτογραφίες και μάλλον από λάθος βρέθηκε και αυτή μαζί με του Mi-26. :oops:     Για ν' αποκαταστήσω την αλήθεια στέλνω από το, σαφώς πιο στενό, εσωτερικό του. Δεν έχω όμως τελικά κάποια που να το δείχνει φορτωμένο. :?   Σ' ευχαριστώ.   ::salut::   Για τη δεύτερη, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι το φορτηγό δε βγαίνει από το εσωτερικό, απλά είναι μια ... "υποψήφια" σκηνή που σκέφτομαι να αναπαραστήσω  :wink:

[IMGt]http://i487.photobucket.com/albums/rr236/Ni_Kos/Mi%2026/1214794.jpg[/IMGt]

Το μονο σιγουρο οτι το VΑΒ τοχει για πρωϊνο ....το σινουκ (12 τονοι) για μεσημεριανο  :mrgreen:

Δημήτρη, η φωτογραφία με το BTR ξεκαθαρίζει το τοπίο !!! Αφού σηκώνει το BTR τότε, πράγματι, το VAB θα είναι .... παιχνιδάκι !!!!
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 04:01:24 μμ »
Μετά από αναγκαστικό ολιγοήμερο διάλειμμα, το εσωτερικό ολοκληρώθηκε.

Περάστηκε παρκετίνη, έγινε wash με λάδι ivory black και τέλος ματ βερνίκι. Τα δύο κομμάτια της ατράκτου είναι έτοιμα πλέον να κολληθούν  ::icon_thumright::

Nikolas Kostoulas

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #63 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 04:17:40 μμ »
μπά τί βλέπω; μπόρεσες να βρείς και λίγο χρόνο απο την δουλειά σου σαν νταντά;  ::glossa::

περιμένω να προχωρήσει για να το θαυμάσω  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 04:21:00 μμ »
αναρωτιέμαι τι δικαιολογία προφασίστηκες για να σε αφήσουν ήσυχο ώστε να μοντελάρεις. :roll:...Τα ροζέ φινιστρίνια ελπίζω να τα διορθώσεις!.... ::glossa::..καλή συνέχεια! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 04:23:32 μμ »
Ti  εκανες ρε άπαιχτε Νίκο;Φίλε υπέροχη η επιφάναια στο εσωτερικό και το χρώμα τα σπάει.Το οτι είσαι αρματάς δεν κρύβεται με τίποτα φίλε.
Α !!! και οι φιγούρες άπαιχτες........πάει για απογείωση το θηριάκι.Πολλά μπράβο φίλε καλή συνέχεια...

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 07:50:37 μμ »
μπά τί βλέπω; μπόρεσες να βρείς και λίγο χρόνο απο την δουλειά σου σαν νταντά;  ::glossa::

Θεόφιλε, για να προχωρήσω τα θέματα μοντελισμού αναγκάστηκα να τους κλειδώσω όλους σ' ένα δωμάτιο και να βάλω ακουστικά με μουσική για να μην  ακούω τις φωνές  !!!   :mrgreen: :mrgreen:

αναρωτιέμαι τι δικαιολογία προφασίστηκες για να σε αφήσουν ήσυχο ώστε να μοντελάρεις. :roll:...Τα ροζέ φινιστρίνια ελπίζω να τα διορθώσεις!.... ::glossa::..καλή συνέχεια! ::icon_thumright::

Θανάση, τους ανακοίνωσα ότι έχω τη γρίπη των ... χοίρων  :mrgreen:  και για κάποιο λόγο με άφησαν στην ησυχία μου !!!  ::glossa::  Το ... ροζ μάλλον έχει να κάνει με τις συνθήκες φωτισμού  :wink:

Ti  εκανες ρε άπαιχτε Νίκο;Φίλε υπέροχη η επιφάναια στο εσωτερικό και το χρώμα τα σπάει.Το οτι είσαι αρματάς δεν κρύβεται με τίποτα φίλε.
Α !!! και οι φιγούρες άπαιχτες........πάει για απογείωση το θηριάκι.Πολλά μπράβο φίλε καλή συνέχεια...

Σταμάτη, σ' ευχαριστώ φίλε  ::salut::   Στις φιγούρες δεν έγινε και καμιά σοβαρή δουλειά, δεδομένου της κλίμακας, αλλά είναι τα πρώτα βήματα για τις επόμενες που θα έρθουν κάποια στιγμή (υπό το άγρυπνο μάτι του Σαλονικιού !!  8))
Nikolas Kostoulas

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:01:36 μμ »

Σταμάτη Του έχω τάξει και ένα σεμινάριο βαφής προσώπου, θα γίνει...φιγουρατζής αρματάς σε λίγο καιρό  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 10:53:43 μμ »
Φίλε αρματάς χωρίς φιγούρα είναι σαν χωριάτικη χωρίς φέτα. :mrgreen:

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:04:26 μμ »
Φίλε αρματάς χωρίς φιγούρα είναι σαν χωριάτικη χωρίς φέτα. :mrgreen:
:mrgreen: ::icon_thumright::

Βασικά ...  ήμουν της "Ceasars" και λέω να το γυρίσω στη "χωριάτικη" τώρα  :lol: :lol:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 12:02:53 πμ »
Πρόοδος και σ' αυτό το ανοιχτό μέτωπο ...  ::glossa::

Τα δύο βασικά κομμάτια της ατράκτου και τα υπόλοιπα μικρότερα, εύκολα ή ... δύσκολα  :evil:, ενώθηκαν  ::icon_thumright::

Στοκάρισμα και τρίψιμο σε κάποια σημεία, ειδικά μπροστά στο πιλοτήριο, ώστε μετά να μπούνε τα τελευταία κομμάτια και να ολοκληρωθεί το βασικό κατασκευαστικό μέρος.  Παράλληλα προχωράει και ο έλικας ... με τον οποίο θα έχω πρόβλημα αποθήκευσης λόγω του χώρου που καταλαμβάνει  :shock: !!!

[IMGt]http://i487.photobucket.com/albums/rr236/Ni_Kos/Mi%2026/Mi26_14.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i487.photobucket.com/albums/rr236/Ni_Kos/Mi%2026/Mi26_16.jpg[/IMGt]
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 12:48:46 πμ »
Μπράβο Νικόλα ,μεχρι το Πάσχα να είναι
έτοιμο κι αυτό  :mrgreen: :mrgreen:
Καλή συνέχεια. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 15, 2010, 01:04:32 πμ »
Γιώργο, Πάσχα θα είναι ..... ποιάς χρονιάς δε ξέρω μόνο  !!   :mrgreen: :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 09:05:29 πμ »
 Παράλληλα προχωράει και ο έλικας ... με τον οποίο θα έχω πρόβλημα αποθήκευσης λόγω του χώρου που καταλαμβάνει  :shock: !!!

...Μπορείς να το κάνεις χρηστικό το μοντελάκι...να το χρησιμοποιήσεις σαν ανεμιστηράκι να δροσίζεσαι...
Καλή συνέχεια πάντως, ωραία το πας  ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 10:53:05 μμ »
Ευχαριστώ Φίλιππε  ::salut::

Πάντως από χθες το απόγευμα η συνέχεια και το μέλλον του ελικοπτέρου είναι .... αβέβαια  :(

Η κατάρα των παραθύρων, που με κυνηγάει, χτύπησε και σ' αυτό το project. Προσπαθώντας να βελτιώσω την κακή εφαρμογή του τζαμιού του πιλοτηρίου, ένα μέρος γέμισε με κόλλα, όπως ήταν αναμενόμενο  :roll: !!!!  ::cry2:: ::cry2::

Από χθες με χειρουργικές επεμβάσεις προσπαθώ να το αντικαταστήσω με διαφανές φύλλο πλαστικού, αλλά ανεπιτυχώς μέχρι και αυτή την στιγμή .....

Θα το παλέψω λίγο ακόμα  :?

Κάποιος ..... αρματάς, να μη λέμε ονόματα  ::glossa::, με γρουσούζεψε !!!!  :mrgreen:
Nikolas Kostoulas