Κατ'αρχην να μας πεί ο Αντώνης στην πάνω φωτό (το πράσινο χρώμα), ποιας εταιρείας είναι το συγκεκριμένο χρώμα και με τι διαλυτικό το έχει αραιώσει, όπως και σε ποιά αναλογία!...
Το πράσινο είναι vallejo.
Το ιστορικό:
Πρώτη απόπειρα με humbrol ακρυλικά. Μια χαρά (ή δεν κατάλαβα τίποτα περίεργο).
Δεύτερη απόπειρα με humbrol σμάλτου. Η ίδια συμπεριφορά με την εικόνα, με διάλυση στην αρχή 1:2 και μετά 1:3.
Τρίτη απόπειρα με vallejo ακρυλικό, αδιάλυτο. Μετά το διέλυσα σε 1:2.
όπως επίσης να σε ρωτήσω Αντώνη εαν δοκίμασες να ψεκάσεις σκέτο διαλυτικό (ακόμη και Azax) με τον αερογράφο.Αν ναι, σου παρουσιάζει τις ίδιες διακοπές ;....
Την ώρα που σταματάει να ψεκάζει χρώμα, βγάζει αέρα. Το δοκίμασα και το άζαξ, εκεί δε φαίνεται πρόβλημα.
Έχω το ίδιο κομπρεσέρ με τον φίλο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την υγρασία εκτός απο μία φορά που το δούλευα γύρω στις 2-2,5 ώρες οπότε και έγινε μπάχαλο.Αντί για μπογιά μου ψέκαζε καθαρό νεράκι.Η πίεση των 20psi περίπου 1,5 bar είναι καλή.Πιστεύω οτι έχει να κάνει με την αραίωση.Διαφορετικά φίλε μου κάνε οτι έκανα και'γω...άπλωσα τον σωλήνα απο μια πόρτα ώστε να στάξει όλο το νερό για δύο μέρες και άδειασα το φίλτρο απο την υγρασία με πολύ κόπο.Αν δεν γίνει κάτι τότε πρέπει να έχει πρόβλημα το κομπρεσερ..
Πάντως έλεγξε και μία τον αερογράφο και κυρίως την βελόνα του..
Το μπεκ το εχεις καθαρισει καλα ?? μηπως εχει υπολοιματα μεσα ?? το λεω γιατι βλεπω εκει που λες "γρηγορα" σαν να ξερναει και χρωμα σαν να κανει φτυσυματα δηλαδη. Επισης στο μπουκαλακι μηπως σου βγαζει φυσαλιδες/μπουρμπουληθρες ???
Το μπεκ είναι πεντακάθαρο. Το μπουκαλάκι δε παίρνω όρκο, δε θυμάμαι, αλλά θα το κοιτάξω...
Αν σου εβγαλε προβλημα με τα Vallejo ,ειναι επειδη ειναι ακρυλικα ,και στεγνωνουν γρηγορα πανω στην βελονα του αερογραφου,με αποτελεσμα να μπουκωνει ο αερογραφος
Πόσο γρήγορα; Τα κούνησα καλά, τα έβαλα στο μπουκαλάκι, και ξεκίνησα να βάφω... Καινούργια μάλιστα ήταν και τα ακρυλικά, και τα σμάλτου (μόλις ανοίχθηκαν).
Όσον αφορά τον αερογράφο, τον έχω τσεκάρει διεξοδικά (και με μεγενθυτικό φακό

). Φαίνονται όλα ΟΚ, ενώ είναι πεντακάθαρος (είναι καινούργιος ακόμα, οπότε τον "προσέχω" χεχε).
Το φίλτρο φαίνεται επίσης καινούργιο και υγρασία δε βλέπω στο φίλτρο (και το κομπρεσέρ είναι ουσιαστικά αδούλευτο).
Οπότε συνοψίζοντας:
Θα δοκιμάσω αύριο (γιατί τέτοια ώρα θα βγω με κάνα τηγάνι στο κεφάλι) με:
1. ʼλλο σωλήνα και
2. Προοδευτική αραίωση.
Τέλος να συμπληρώσω ότι παίζω με σχεδόν μισό μπουκαλάκι γεμάτο (χθες, στα σμάλτου). Σήμερα στα ακρυλικά, με 1/3 του μπουκαλιού γεμάτο.
Θα δοκιμάσω και με άλλο μπουκαλάκι πάντως μόλις βρω.
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες