Και για όσους δεν κατάλαβαν πρόκειται για ένα από τα αιχμαλωτισμένα, από τους Ρώσους, Panther Ausf.A του υπολοχαγού Sotnikov με τις "μυστήριες" παραλλαγές:

Προέρχεται από το κιτ της ITALERI ουσιαστικά χωρίς προσθήκες (εκτός από τις σίτες στα καλύματα της μηχανής που προέρχονται από σουρωτήρι τσαγιού):

Το κίτ εκτός από ελάχιστες λεπτομέρειες έχει συναρμολογηθεί το 1997 (νομίζω

) και απλά πριν 6 περίπου μήνες ξεκίνησα να το βάψω, όταν χαζεύοντας στο web έπεσα πάνω στις φωτό των ρώσικων αρμάτων. Με το ίδιο θέμα έχει ασχοληθεί και ο συνάδελφος Nikos_Tsitsos στην 1/72 (εξαιρετική δουλειά

) και μάλιστα έτυχε να το δώ λίγες μέρες μετά την ανεύρεση των φωτό του πρωτοτύπου. Αρχικά σκέφτηκα να μην το προχωρήσω, αλλά δεν άντεξα στη "γοητεία" της συγκεκριμένης παραλλαγής και έτσι σας παραθέτω μερικές φωτό (λείπουν οι φιγούρες και κάτι άδειοι κάλυκες).
Να διευκρινήσω ότι στη γενικότερη αναπαράσταση του άρματος "ποιητική αδεία" έχω κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τις φωτό του πραγματικού (πχ. παντελής έλειψη ασπιδίων, πιο "βαρύ" λέρωμα του κίτρινου χρώματος, Zimmerit χωρίς σπασίματα, κ.α.). Αυτές οι αλλαγές έγιναν είτε με τη λογική ότι το άρμα στα χέρια των Ρώσων συνέχισε να φθείρεται και να λερώνεται, είτε λόγω του ότι το άρμα ήταν ήδη συναρμολογημένο και βαρέθηκα να κάνω τις απαιτούμενες αλλαγές (βλ. zimmerit). Επίσης να διευκρινήσω ότι το μοντέλο αυτό είναι το πειραματόζωο για κάποιες τεχνικές, τις οποίες δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει (πχ. pastels).















Σχόλια - κριτική - προτάσεις - κράξιμο - κλπ,κλπ,κλπ ευπρόσδεκτα

THANX