Με αφορμή το αρκετά απαιτητικό καμουφλάζ του L-39 ξεκίνησε και η δική παράλληλη αναζήτηση για τον "ιδανικό" για τα δικά μου κουλά αερογράφου. Και αυτό γιατί μετά από αρκετά χρόνια, χρειάστηκε να βάψω και πάλι με enamel, καθώς τα χρώματα του Ουγγρικού L-39 δεν υπάρχουν (ούτε καν στο περίπου) σε ακρυλικό αντίστοιχο. Ο αερογράφος που χρησιμοποιώ τα τελευταί 10 χρόνια, ένας budger 100, έχει αρχίσει πλέον να δείχνει την ηλικία του. Μία το ένα teflon μία το άλλο, μία το κυπελάκι δεν εφαρμόζει, αποφάσισα να τον αποσύρω από την καθημερινή χρήση, ακριβώς επιδή θέλω να τον κρατήσω ενεργό για πολλά πολλά χρόνια ακόμα...
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας τελικά ήταν να πουληθεί ένας ολοκαίνουριος Infinity και να αγοραστεί ένας καινούριος IWATA. Σε καμία περίπτωση ότι ακολουθεί δεν αποτελεί διαφήμιση ή δυσφήμιση αντίστοιχα, αφού η επιλογή, η χρήση και το τελικό αποτέλεσμα στην αερογραφική είναι καθαρά υποκειμενικό.
Όπως λοιπόν είπα και στον φίλο s-mat που τον αγόρασε, ο Infinity είναι ένας αερογράφος που ανήκει σίγουρα στους πάρα πολύ καλούς (και πιο ακριβούς), αλλά που εμένα δεν με εξυπηρέτησε καθόλου. Φυσικά εννοείται για την συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή κοφτές ψηλές δέσμες καμουφλάζ. Μετά από μόλις 3-4 cm συνεχούς και πάνλεπτης γραμμής ο αερογράφος μπούκωνε εντελώς. Φυσικά υπεύθυνο για αυτό, εκτός από την δική μου κουλαμάρα, ίσως είναι και το μπεκ των 0.15.
Αντίθετα, με έκπληξη είδα τον καινούριο IWATA CUSTOM να βγάζει γραμμές μολυβιού, χωρίς μπουκώματα, για πολλά λεπτά της ώρας, ακόμα και με enamel κακο-αραιωμένα (ως συνήθως

). Για να είναι πιο ρεαλιστική η σύγκριση, ο αερογράφος καθαρίστηκε απλώς ψεκάζοντας με διαλυτικό (όπως κάνω τόσα χρόνια με τον budger

). Η συνέχεια του test λοιπόν αργά το βράδυ σήμερα.
Για την ώρα ρίξτε και εσείς μια ματιά στο μέχρι τώρα αποτέλεσμα...

Να επισημάνω ότι δεν έχουν γίνει διορθώσεις, ούτε έχει γίνει γυάλισμα ή τρίψιμο στις πράσινες επιφάνειες.
Περισσότερα προσεχώς.