Αποστολέας Θέμα: Centurion IDF SHOT Kal '73 afv club 1:35  (Αναγνώστηκε 1410 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Εχω να πιάσω άρμα καιρόόόό...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Εξαθλια
  • Γ'04
Centurion IDF SHOT Kal '73 afv club 1:35
« στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 11:11:35 πμ »
Μετα απο μια κατασκευη που ειχα κανει , ιδιοκατασκευη-μετατροπη μαλλον , στο κιτ της Tamiya πριν χρονια ειδα πριν κατι μηνες οτι η afv club κυκλοφορησε σε κιτ αυτο το Centurion που μου ειχε βγαλει τη πιστη να το φτιαξω!
Φωτο απο το κιτ που ειχα φτιαξει το '02 , εχει υποστει και τις αναλογες κακουχιες αφου "φυλασεται" σε ανοιχτο χωρο..

Στο θεμα μας , τη Δευτερα ηρθε το κιτ της afv club που ειχα παραγγηλει !

Πολλα κομματια ρε παιδι μου για εναν ανθρωπο που ειχε να μοντελαρει απο το '02..! αλλα ειναι υπεροχο στα ματια μου μετα απο τοσο φυλλο πλαστικου που ειχα χρησημοποιησει τοτε με το κιτ της Tamiya ! Μαζι απο τον ιδιο εμπορο πηρα και τον πυργο της LionMarc , χθες τελιωσα με το σετ τροχοι-αναρτησεις και αρχισα να φτιαχνω το πυγμα !
Εχω απορια για τον πυργο... Πως στα κομματια τοποθετηται το κατω κομματι της afv στον πυργο της LionMarc ???? Θελει κοψιμο ο πυργος ή το κατω κομματι της afv ???
Για να επιζήσεις στον πόλεμο πρέπει εσύ να γίνεις  ο πόλεμος.
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Centurion IDF SHOT Kal '73 afv club 1:35
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 01:12:06 μμ »
Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος για το θέμα των πύργων.Εννοείς ότι δεν υπάρχει πατούρα στον ρητινένιο πύργο και για να μπεί πρέπει να κόψεις το κάτω μέρος του πύργου της AFV;Δεν βάζεις καμιά φωτό και από το κάτω μέρος των πύργων να δούμε τι γίνεται μήπως σε βοηθήσουμε;

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 09:46:02 πμ »
Voila και οι φωτο του πυργου , νομιζω οτι εβγαλα ακρη , συναρμολογησα τον πυργο της afv club και ειδα πως πρεπει να γινει και της LionMarc .
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Απλα απ'οτι καταλαβα θελει λιγο φαγωμα στα πλαγια το κατω κομματι του πυργου της afv club για να ταιριαξει σωστα με της LionMarc .

Click to see the original size.
Μεχρι εκει εφτασα χθες , εχει πολυ καλη εφαρμογη παντως το κιτ , στοκο εχω βαλι μεχρι στιγμης σε δυο σημεια πισω που ειχε σημαδι για να μπουν καποια πραγματα απο αλλη εκδοση που και παλι η afv club εδινε δυο κοματια πλαστικου για ταπες αλλα σα τον στοκο δεν ειναι...!

Απο βιβλιογραφεια εχω στα χερια μου και εκεινο το προσφατο τευχος του Tamiya magazine του καλοκαιριου του '87..! Πολυ καλο παντως και με πολλα σχεδια του Zaloga
Click to see the original size.Click to see the original size.

Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 19, 2009, 07:40:14 μμ »
Ωραίο θέμα το Centurion, καλή συνέχεια!
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 12:40:33 πμ »
Μετα απο μια βδομαδα περιπου εχω φτασει σ'αυτο το σημειο
Αρκετα κοντα θα ελεγα προς το τελος της κατασκευης του και πλησιαζει το βαψιμο!

Να πω και μερικα σχολια για το κιτ αλλα και να επισημανω μερικα λαθη που βρηκα , στα σχεδια λοιπον του Κου Vasko Barbic ανακαλυψα ενα λαθος , το κοματι της προσθετης θωρακισης που εχει στο σχεδιο του τελικα ειναι λαθος!
Το σωστο ειναι οπως το εχει η AFV ! Το ανακαλυψα μετα απο προσεκτικο ψαξιμο σε φωτογραφιες απο το Battle tanks Concord για τους Αραβο-Ισραηλινους http://idfmodelling.free.fr/9623616120.html πολεμους και ειδα οτι το κιτ εχει το σωστο κοματι τελικα! Επισης ειδα οτι πολλα Centurion με τον ντιζελοκινητηρα δεν ειχαν αυτη τη προσθετη πλακα θωρακισης οπωτε ειναι θεμα επιλογης !
Επισης ο πυργος της AFV αλλα και της LionMarc για να ειναι σωστος για ντιζελοκινητο Centurion θα πρεπει να ξυριστουν οι καλωδιοσεις των καπνογονων και να μην τοποθετηθει το photo etched κοματι που δινει η AFV . 
Ακομα η AFV παραλειπει στο σχεδιαγραμμα της την τοποθετηση των τριγωνικων "δεστρων" του πυργου στα εμπροθσια τμηματα του , τα κομματια υπαρχουν αλλα ξεχαστηκαν στο σχεδιαγραμμα!

Τωρα σκεφτομαι οτι εχω ειδη ενα Centurion του '73 στη συλογη μου και με τρων τα χερια μου για ενα με θωρακιση blazer...! Κοματια εχω μπολικα στο σκραπ μποξ απο "παροπλισμενα" Μ60 , τα κοματια για το πηγμα τα εχω σχεδον ολα , αυτα που πρεπει να φτιαχτουν εξ'αρχης ειναι αρκετα(ολα σχεδον...) του πυργου.. ειδα οτι παιζει ενα κιτα απο την AEF desings ομως κι αυτο ειναι πολυ λειψο.. η Legend δινει ενα ωραιο κιτ αλλα εχει ολο κιτ και δε δινει μονο την θωρακιση... ::violent1::
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Tags: