Αποστολέας Θέμα: Εastern front Panther.  (Αναγνώστηκε 5122 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
Εastern front Panther.
« στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 09:30:16 πμ »
...καλημερα φιλοι μετα απο καμποσο καιρο λεω να ποσταρω ενα "θεμα" (ιεροσυλια ειμαι βλασφημος θεματαρα καλυτερα οταν προκειται για πανθηρα)....που με απασχολει εδω και μερικες μερες.  

....μου εχουν τραβηξει την προσοχη καπιες φωτο απο πανθηρες της Α σειρας αλλα του "early" τυπου στο ανατολικο μετωπο...θα 'θελα να με βοηθησετε αν σας βρησκονται φωτο απο τα   συγκεκριμενα   δυο αρμτα..... ετσι θα χρησιμοποιησω το παλιο αλλα καλο κιτ της DML εχω προχωρησει την κατασκευει και εχω κανει μετατροπες εκει που πρεπει.
  ....με βελτιωτικο της Eduard, ερπυστριες magiktrack απο νεοτερο κιτ της ιδιας εταιριας(Premium edition) μεταλλικη κανη και συρματοσχοινα.Επισης θα χρησιμοποιηθουν και αλλα κομματια-spares της DML απο την εκδοσει D (premium edition).....

...τα εχει καπιος σε φωτο::::::

Ευχαριστω για την προσοχει....θα σας κρατω ενημερους. :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: .....eastern front Panther.
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 09:38:44 πμ »
Να τα, τα καλά, πλακώσανε τα πανθηράκια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κώστα πολύ ωραίο θέμα. Εγώ όπως ίσως θα καταλαβαίνεις θα πήγαινα κατευθείαν για την δεύτερη επιλογή της Groβdeutschland  ::icon_thumright::
Δυστυχώς δεν θυμάμαι να έχει ξαναπάρει το ματι μου κάτι αντίστοιχο, άσε λίγο να το ψάξω και αν βρω κάτι θα επανέλθω. Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 02:06:35 πμ »
...καλημερα φιλοι μετα απο καμποσο καιρο λεω να ποσταρω ενα "θεμα" (ιεροσυλια ειμαι βλασφημος θεματαρα καλυτερα οταν προκειται για πανθηρα)....που με απασχολει εδω και μερικες μερες. 

....μου εχουν τραβηξει την προσοχη καπιες φωτο απο πανθηρες της Α σειρας αλλα του "early" τυπου στο ανατολικο μετωπο...θα 'θελα να με βοηθησετε αν σας βρησκονται φωτο απο τα   συγκεκριμενα   δυο αρμτα..... ετσι θα χρησιμοποιησω το παλιο αλλα καλο κιτ της DML εχω προχωρησει την κατασκευει και εχω κανει μετατροπες εκει που πρεπει.
  ....με βελτιωτικο της Eduard, ερπυστριες magiktrack απο νεοτερο κιτ της ιδιας εταιριας(Premium edition) μεταλλικη κανη και συρματοσχοινα.Επισης θα χρησιμοποιηθουν και αλλα κομματια-spares της DML απο την εκδοσει D (premium edition).....

...τα εχει καπιος σε φωτο::::::

Ευχαριστω για την προσοχει....θα σας κρατω ενημερους. :lol: :lol:

Ωραίος ....  Κώστα!!!

Έχεις απόλυτο δίκιο ο πάνθηρας είναι ΤΟ ΑΡΜΑ  :!: :!: :!:
(Το ίδιο βέβαια ισχύει για όλη την πανθηροφαμίλια - κανείς δεν μπορεί να φτιάξει μόνο ένα, όπως τα γνωστά πατατάκια).
Αυτό με την παραλλαγή μάλλον είναι πιο ενδιαφέρον (βέβαια όσα ξέρει ο νοικοκύρης δε τα ξέρει ο κόσμος όλος).
Δυστυχώς δεν έχω κάποιο από τα δύο σε φωτό.

Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα.  ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 02:51:19 μμ »
 ....NINO kai BLITZ ευχαριστω για τα σχολια σας και εγω μαζισας στην δευτερη επιλογη...με τις καθετες (σχεδον) λωριδες . Απλα εχω στα σχεδια μια πολυ φθαρμενη και ταλαιπωρημενη  κατασκευη...οποτε, περναμε στο κατασκευαστικο κομματι .Περασα στο ζιμμεριτ κια στην κατασκευη και τοποθετηση των αλλων βασικων κομματιων του αρματος. 

...εδω ειναι το περισκοπιο που προστεθηκε και το διπλανο σκαφος ειναι το ιδιο αλλα χωρισ δλδ LATE. 
    ........................εδω το περισκοπιο του ασυρματιστη τελειωμενο.

μερικες φωτο απο το τελειωμενο κατα 2/3 ζιμμεριτ....

...και μια φωτο που με βοηθησε για την απεικονηση του ζιμμεριτ - διπλα το δικο μου....νομιζω οτι ειμαι σε καλο δρομο.

....ηρεμα .... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 03:16:24 μμ »
Φίλε Κώστα έισαι σε πολύ καλό δρόμο....υπέροχο το ζιμμεριτ,ρεαλιστικότατο,καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 06:33:55 μμ »
Ausf A με την κεραία...απλώστρα :mrgreen:

Ωραίο το ζίμεριτ. Καλή συνέχεια...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 06:51:51 μμ »
Πανέμορφο το Zimmerit  ::icon_thumright::
Spoiler (hover to show)
Bravo για την προσπάθεια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
καλή συνέχεια
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 08:17:44 μμ »
Κώστα  το zimmerit είναι έξοχο.  ::icon_thumright::  ::icon_thumright::

Πώς το έκανες?

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 12:08:42 πμ »
Βρε, βρέ ... Το παιδί έπιασε κοπίδι..

Μήν νομίζεις ότι είσαι σε καλό δρόμο γιατί δέν είσαι... Εισαι σε ΠΟΛΥ καλό δρόμο  ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια Κώστα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 01:45:24 πμ »
Ούτε θέμα γονιδίων να ήταν...  παρεπιμπτόντως μήπως κανένας παππούς σου, όντας μετανάστης στη Γερμανία το 40, δούλευε εφαρμοστής zimmerit σε εργοστάσιο κατασκευής αρμάτων  :?: :?: :?:

Χωρίς πλάκα τώρα, το zimmerit σου είναι και γ...μώ Κώστα. Συνέχισε ακάθεκτος και να είσαι σίγουρος ότι σε ζηλεύουμε -με την καλή έννοια- αν μή τι άλλο για την όρεξη σου.

KEEP UP THE GOOD WORK

::icon_thumright::    ::icon_thumright::    ::icon_thumright::    ::icon_thumright::    ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 09:30:56 πμ »
...σας ευχαριστω ολους , ακομα ειμαι στα ευκολα...υπαρχει ενα μπερδεμα με τα βελτιωτικα της Eduard και DML σε μερικα σημεια οπως στα πισω αποθηκευτικα κουτια μερικες δεστρες  :roll: :roll:.
Για το zimmerit που θεσατε ,δεν ειναι τιποτα το τρομερο.Απλα θελει εξασκηση σταθερο, χερι ισιο ματι και πολυ υπομονη.....................................   α μην ξεχασω και ενα μικρο κατσαβιδακι.
Προχωραω προσεχτηκα διασταυρονοντας πληροφοριες για την οσο τοδυνατο σωστοτερη αποικονηση....ενος αρματος στο ανατολικο μετωπο..... νομιζω τωρα που το ανεφερα οτι η Grossdeutchland ειχε τετοια αρματα κατα τις επιχειρησεις στην Ρουμανια το 1944 καπου στην Ιασο....   

Αποσυνδεδεμένος Rage

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 09:38:21 πμ »
καλημερα...πολυ καλο αποτελεσμα  ::eusa_clap::
Θα ηθελα να ρωτησω με ποιο στοκο κανεις το zimmerit? Ευχαριστω και καλη συνεχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 09:51:53 πμ »
Πολύ όμορφη δουλειά στο zimmerit

Καλή συνέχεια συνονόματε ::icon_thumright::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 14, 2009, 01:58:45 πμ »
Για το zimmerit που θεσατε ,δεν ειναι τιποτα το τρομερο.Απλα θελει εξασκηση σταθερο, χερι ισιο ματι και πολυ υπομονη.....................................   α μην ξεχασω και ενα μικρο κατσαβιδακι   

Νομίζω ότι ξέχασες, στα συστατικά επιτυχίας του χειροποίητου zimmerit, να αναφέρεις ότι πρό εφαρμογής του zimmerit απαιτείται η κατανάλωση μιας ολόκληρης σοκολατόμπαρας (προσοχή: με φράουλα).

Ας πρόσεχες....   "καρφώθηκες" από τη φωτογραφία σου.

:D     :D     :D     :D     :D

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 16, 2009, 08:40:20 πμ »
.....καλημερα φιλτατοι το αρμα προχορα με αργους αλλα προσεχτηκους ρυθμους.....το "zimmerit" εγινε με στοκο της ΝΕΟΤΕΧ δυο συστατικον...ετσι μπορεις να ρυθμισεισ εσυ ο ιδιος ποσο γρηγορα θα σκληρηνρι μεχρι να γινει κοκαλο....  :wink:

Για το zimmerit που θεσατε ,δεν ειναι τιποτα το τρομερο.Απλα θελει εξασκηση σταθερο, χερι ισιο ματι και πολυ υπομονη.....................................   α μην ξεχασω και ενα μικρο κατσαβιδακι  

Νομίζω ότι ξέχασες, στα συστατικά επιτυχίας του χειροποίητου zimmerit, να αναφέρεις ότι πρό εφαρμογής του zimmerit απαιτείται η κατανάλωση μιας ολόκληρης σοκολατόμπαρας (προσοχή: με φράουλα).

Ας πρόσεχες....   "καρφώθηκες" από τη φωτογραφία σου.

:D     :D     :D     :D     :D

...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ και που να δεις στα βαψιματα τη σοκολατα εχει να κατεβει..... :lol: :lol: :lol: να'σαι καλα Μανο.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Τωρα εχουμε και λεμε.... βρηκα την πολυποθητη φωτογραφια απο το "314" της "GD" απο αλμπουν στο EBAY  
                      ....αλλα θα χρειαστω την βοηθεια σας ( αντε ξεφτερια)
εχω την εντυπωση οτι στην μπροστινη θωρακηση εχει το εξογκομα για το πολυβολο του ασυρματιστη....δηλαδη ειναι "LATE"  :?: :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 16, 2009, 09:03:52 πμ »
Καλημέρα Κώστα, πολύ ωραία φωτογραφία ξετρύπωσες.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Δυστυχώς όμως δεν διακρίνεται πολύ καλά αν υπάρχει εξόγκωμα για πολυβόλο στη θέση του ασυρματιστή. Μου φαίνεται πάντως ότι φαίνεται η κάνη του πολυβόλου, οπότε μάλλον έχεις δίκιο και πρόκειται για late.  ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 16, 2009, 10:08:08 πμ »
Ευχαριστω Νικο το εμπειρο ματι σου ( σε πανθηρες κιολας) με καλυπτει αρκετα ....οποτε την αφηνω αυτη την επιλογη και πηγαινω καπου στα πιο σιγουρα.......... 
 δηλαδη , 11 ss pz.rgt "Herman von Salsa" για Σεπτεμβριο-Οκτ. 1944 γραμμη Τανενμπερκ ... τουλαχιστον σε αυτη την μοναδα τα περισσοτερα αρματα ηταν τυπου Ausf D και πολυ ελαχιστα early Ausf A. 
Το ειχα απο πριν σα δευτερη επιλογη ....μιας και η μοναδα αυτη ηταν αρκετα μαχημη και τα συνεργεια συντηρησης κανανε θαυματα :shock: :shock:....

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 07:33:45 μμ »
καλησπερα σας ....μετα απο καιρο λοιπον  πηρα μπρος και το προχωρησα λιγο  :oops: :oops:....εκανα μερικες επεμβασεις στης κολλησεις περιμετρικα στην επανω επιφανεια του πυργου,στην θυριδα του αρχηγου (γυρω απο το εξωτερικο μερος των περισκοπιων). Θα θελα να ειναι πιο ακριβες το μοντελο μου , ετσι γουστο μου και καπελο μου....επισης χρησιμοποιησα τα κομματια του εσωτερικου της θυριδας που δινει η DML στην εκδοση "premium edition" εχουν πολυ καλη λεπτομερεια. προσθεσα και τα λαστιχα προστασιας στον πρωτο ανω δακτυλιο.

Να και οι φωτο.

...τοποθετησα επισης μερικες λεπτομερειες στο εσωτερικο του πυργου , για τον λογο οτι θα αφησω ανοιχτη την θυριδα του πυργου.Ετσι εβαλα μερικες καλωδιωσεις για την παροχη ρευματος και επικοινωνιας. στον.... εξαεριστηρα. Τα υλικα ειναι απο διαφορα κομματια και χαλκοσυρμα. 

Συνεχεια με μερικες λεπτομερεις ακομα στο πυροβολο και στην τοποθετηση του μαζι με την θυριδα και τα περισκοπια της.

Ευχαριστω για την προσοχη σας. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Εastern front Panther.
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 10:17:42 μμ »
Ένας χρόνος και ένας μήνας πέρασε..  :lol: :lol: :lol:

Εεε λοιπόν έχω κάνει και χειρότερα!! Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως....

Καλή συνέχεια παλιόφιλε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 10:33:48 μμ »
Ένας χρόνος και ένας μήνας πέρασε..  :lol: :lol: :lol:

...και όπου νάναι καβαλάμε και άλλον χρόνο  ::glossa::

ʼντε ρε Κώστα...ετσι γουστο σου και καπελο σου...αλλά εμάς δεν μας σκέφτεσαι;;;νομίζεις ότι έχουμε υπομονή να περιμένουμε;;;  :mrgreen: ::glossa::
Καλή συνέχεια φίλε  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 11:00:30 μμ »
Σαν τα χιοοοοόνιαααααα :shock:
Μου φαίνεται Κώστα ότι παίρνεις μπροστά μόλις πέφτει η θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου :mrgreen:
Καλή συνέχεια φίλε ::icon_thumright::

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος xmarkelos

• ΚΟΡΕΑΤΗΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νίκαια Αθήνα
  • ΕΛ ΛΑΣ
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 11:02:18 μμ »
Μηπως αυτες σε βοηθησουν

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 12:07:59 πμ »
Γρηγορη - Φιλιππε , με κοκκινησατε και μπραβοσας ....γιατι συνηθος "οτι αφηνεις σε αφηνει και ειναι αργα για να γυρισεις πισω", ετσι λοιπον ειπα να στρωθω στην δουλεια. 

BLITZ ...χαχαχαχα ελπιζω να πεσει κιαλο η θερμοκρασια.... :mrgreen:

Μαρκελε σ'ευχαριστω αδερφε.... αλλα τελικα θα φτιαξω ενα απλο πανθηρακι και οχι διοικητικο. 

....και μιας και ποσταρα να δωσω και μερικες φωτο απο την λιγη δουλεια που εκανα . Τελειωσα με την εππικοινωνια του αρχηγου και προσθεσα και το στυριγμα του σκοπευτικου.

....με μια καρφιτσα ενα κομματι απο "spares" και την μονωση ενος καλωδιου εφτιαξα τον μηχανισμο μετακινησεισ της θυριδας του αρχηγου.

και η τελικη μορφη της θυριδας...

..θελοντας να αναπαραστησω κατι τετοιο. ...πιστευω να πλησιασα λιγο. 

Ευχαριστω και συνεχιζω..... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 01:50:39 πμ »
Μ' αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας, μάλλον πρέπει να σου χαλάσουμε το θερμοστάτη, για να φτιάχνεις συνέχεια να γουστάρουμε :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 11:42:44 πμ »
Θα πάθουμε πάλι!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Tags: