Αποστολέας Θέμα: Telford 2009  (Αναγνώστηκε 5317 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Telford 2009
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 01:16:08 μμ »
εδω τα τελικά "κυρια" αποτελέσματα

http://www.ipms-uk.co.uk/smw_competition_2009.htm

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 02:34:19 μμ »
Να κάνω μια ερώτηση?
Από όσο ξέρω στη SMW μετεχουν διαφορες τοπικές μοντελιστικές ενωσεις κ παραρτήματα της IPMS.
Θα μπορούσε η IPMS Hellαs να συμμετέχει και αυτή με δικό της περίπτερο?

Θα μου πει κάποιος. Αν ναι, ποιό το όφελος μια τετοιας κινησης?

Αν υπάρχει καποιο όφελος, θα είναι ως προς της δημόσιες σχεσεις και τη διαφήμηση της Ελληνικής εκθεσης.

Κάποτε υπήρχε εκπροσώπηση από την IPMS και κατέληξε σε αποτυχία. Ο λόγος απλός. Ποιός θα είναι αυτός που θα κάτσει στο περίπτερο και δεν θα τρυγυρίζει στην έκθεση; Δεν νομίζω να βρεθεί κάποιος. Είναι κάτι που χρειάζεται πολύ πολύ οργάνωση πειθαρχία και συντονισμό. Και εμείς πάσχουμε και στα τρια. (όχι σαν IPMS για να μην παρεξηγηθώ αλλά σαν χαρακτήρες).
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους Ιταλούς όπού την τελευταία φορά υπήρχε ένα περίπτερο μόνο με μερικά περιοδικά και είχαν λακήσει όλοι οι αρμόδιοι. 

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 07:07:30 μμ »
Κατ'αρχήν συγχαρητήρια στους βραβευθέντες
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πάντα ψηλά τη σημαία παίδες

τώρα στα σχόλια .....
αυτό είναι το Best of Show ή κάνω λάθος  :?:

(Image removed from quote.)

προσωπικά δε μου γεμίζει το μάτι ...ούτε για μετάλλιο στα διοράματα.
εκτός κι αν το αδικεί τόσο η φωτό (η οποία είναι δανεική απο το brtimodeller.com)
η πάλι επιβραβεύτηκε η...ιδέα και όχι η ικανότητα

::salut::
Σ.Σ. ή αλλιώς ..... ο συμμετέχων με μοντέλα στην αποστολή ....Σωτήρης Πουλής που αναφέρθηκε παραπάνω  :lol:

Θα συμφωνησω με τον Σταυρο..Τι του βρηκαν αυτου του Γιουνκερς? Εκτος αν υπαρχει ...παραγκα κι εκει!.. :mrgreen: :mrgreen:Και κατι αλλο..Στο Τελφορντ μπορει να συμμετασχει οποιος θελει?Ας πουμε χρεωνεται τα εξοδα μονος του κ πηγαινει?Υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες προδιαγραφες εκτος βεβαια απο το επιπεδο του εκθεματος? ::dontknow::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 07:20:09 μμ »
καμία προδιαγραφή, αρκει να είσαι μέλος (και ταμειακά ΟΚ) κάποιας IPMS του κόσμου
τα έξοδα δικά σου
Σ.Σ.

ΥΓ. Παράγκα ...υπάρχει κι ας μην το παραδέχονται οι πολλοί. Κατα κανόνα πριμοδοτούνται τα βρετανικά θέματα.
οσο γιο φετινό BOS.....συνεχιζω να το θεωρώ ....πυροτέχνημα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 07:27:18 μμ »
Συγχαρητήρια και από εμένα σε όλους τους συμμετέχοντες και στους διακριθέντες. Και του χρόνου παιδιά!

Ποιός θα είναι αυτός που θα κάτσει στο περίπτερο και δεν θα τρυγυρίζει στην έκθεση; Δεν νομίζω να βρεθεί κάποιος. 
Εγώ! Οργανώστε το και δέστε με στο περίπτερο, τέτοια ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ειδικά με ένα τσίλικο περίπτερο και αρκετό υλικό κάτι θετικό θα βγει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 08:15:18 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 11, 2009, 10:28:33 μμ »
Ποιός θα είναι αυτός που θα κάτσει στο περίπτερο και δεν θα τρυγυρίζει στην έκθεση; Δεν νομίζω να βρεθεί κάποιος. 

Κι εγώ!!! Θα λύνω τον gkontog να κάνει τα κοννέ (aka δημόσιες σχέσεις) και ο gkontog θα με λύνει να πηγαίνω να ξεροσταλιάζω στο ship section ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: Ένας θα μένει πάντα στον πάγκο με αυτό το σύστημα (αρκεί να μας εξασφαλίσει τον άρτον το επιούσιον κανας καλός άνθρωπος από τη διοργάνωση...)

Κι από μένα συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως διάκρισης!

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 12:51:23 πμ »

Τα μαγαζια

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 08:49:42 πμ »

Nαι θα μπορούσε να γίνει. Όμως απαιτούνται περισσότεροι απο 2 εκπρόσωποι κυρίως γιατί πρέπει να μεταφερθούν - κουβαληθούν -στηθούν αρκετά μοντέλα, για να εκτεθούν στο περίπτερο και όπως ξέρουμε, οι αεροπορικές εταιρίες δεν πολυγουστάρουν τα ογκώδη αντικείμενα (ειδικά όταν αφορούν σε έναν επιβάτη).

Μετά θα πρέπει να "σκηνοθετηθεί" κάπως το περίπτερο (όχι απλή παρουσίαση μοντέλων) αφού υπάρχει διαγωνισμός και για τα περίπτερα.

Τέλος θα πρέπει να πεισθούν αρκετοί μοντελιστές να εμπιστευθούν τα αριστουργήματά τους σε τρίτους και μάλιστα σε "ειδική αποστολή".

Όλα αυτά μας οδηγούν σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση που σαφώς χρειάζεται όλα αυτά που ανέφερε ο Eagle (και που δυστυχώς σίγουρα δεν τα διαθέτουμε και σε αφθονία). Πάντως δεν νομίζω ότι χάνουμε τίποτα να το συζητήσουμε, ειδικά αν υλοποιηθεί η πρόταση του Guderian για ομαδική εκδρομή (πιθανόν να μπορεί να γίνει ειδική συμφωνία για αποσκευές - τιμές και ξενοδοχεία). Σε κάθε περίπτωση όμως νομίζω ότι μπορούμε να το συζητάμε για την έκθεση του 2011.

ΔΚ

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 09:37:58 πμ »

Nαι θα μπορούσε να γίνει. Όμως απαιτούνται περισσότεροι απο 2 εκπρόσωποι κυρίως γιατί πρέπει να μεταφερθούν - κουβαληθούν -στηθούν αρκετά μοντέλα, για να εκτεθούν στο περίπτερο και όπως ξέρουμε, οι αεροπορικές εταιρίες δεν πολυγουστάρουν τα ογκώδη αντικείμενα (ειδικά όταν αφορούν σε έναν επιβάτη).

Μετά θα πρέπει να "σκηνοθετηθεί" κάπως το περίπτερο (όχι απλή παρουσίαση μοντέλων) αφού υπάρχει διαγωνισμός και για τα περίπτερα.

Τέλος θα πρέπει να πεισθούν αρκετοί μοντελιστές να εμπιστευθούν τα αριστουργήματά τους σε τρίτους και μάλιστα σε "ειδική αποστολή".

Όλα αυτά μας οδηγούν σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση που σαφώς χρειάζεται όλα αυτά που ανέφερε ο Eagle (και που δυστυχώς σίγουρα δεν τα διαθέτουμε και σε αφθονία). Πάντως δεν νομίζω ότι χάνουμε τίποτα να το συζητήσουμε, ειδικά αν υλοποιηθεί η πρόταση του Guderian για ομαδική εκδρομή (πιθανόν να μπορεί να γίνει ειδική συμφωνία για αποσκευές - τιμές και ξενοδοχεία). Σε κάθε περίπτωση όμως νομίζω ότι μπορούμε να το συζητάμε για την έκθεση του 2011.

ΔΚ

ΔΚ

Εγώ έκανα αυτή την ερώτηση, γιατί σε άλλο τοπικ συζιτιέται το πώς θα αποκτήσει διεθνές κυρος η εθκεση ης Ελληνικής IPMS και πως μπορουν να προσελκηθούν ξενοι μοντελιστές διεθνούς φήμης  και οχι μονο, να μετέχουν στη δικη μας εκθεση. Και ενας απλός κανονας  επικοινωνιας λεει.
Αν θέλεις  να σε τιμήσουν οι αλλοι με την παρουσία τους στο σπιτι σου,  πρεπει να τους τιμήσεις πρωτα εσυ με τη δικια σου παρουσια στο δικο τους.
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να εξεταστέι αυτό το ενδεχόμενο σε συνδιασμό βεβαια με την προταση του Guderian για ομαδικη εκδρομη απο Ελλαδα με την οποια συμφωνώ και επαυξανω.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 12:38:50 μμ »
Δεν διαφωνώ καθόλου με όσα λες.

Στο Τέλφορντ όμως ο διαγωνισμός στην πραγματικότητα είναι μάλλον παράλληλη εκδήλωση. Το κυρίως παιχνίδι γίνεται στο χώρο των εμπόρων και στο swap. Λειτουργεί κάπως σαν τα παλιά πανηγύρια.

Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες από το χώρο που γίνεται το Τέλφορντ. Το διαγωνιστικό τμήμα καταλαμβάνει περίπου το 1/12 του συνολικού χώρου. Ο υπόλοιπος χώρος ανηκει σε vendors, SIGs, το swap και σε τοπικές (φυσικά και Overseas IPMS). Όλα αυτά μεταφράζονται (και) σε χρήμα. Κάνε μια σύγκριση με τους δικούς μας χώρους και με τον αριθμό των καταστημάτων που συμμετέχουν = ενισχύουν οικονομικά. Τα πέρίπτερα στο Τέλφορντ ήταν περίπου 250, στη δική μας έκθεση 8. Αν δεν κάνω λάθος, στις εκθέσεις μας ποτέ δεν είχαμε περισσότερα από 15 -16  περίπτερα. Μιλάμε για τελείως διαφορετικά μεγέθη, άλλη αγορά κλπ. Το μόνο συγκρίσιμο μέγεθος είναι ο αριθμός των εκθεμάτων και η ποιότητα των μοντέλων (μάλλον καλύτερη στη δική μας έκθεση - και δεν αστειεύομαι).

Τώρα πως κατάφεραν π.χ. οι Ούγγροι και έκαναν κάτι αντίστοιχο με το Τέλφορντ στο Mossomayarovets (ή κάπως έτσι τέλος πάντων), δεν γνωρίζω. Μάλλον παίζει ρόλο ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και "μαζεύει" όλους τους ανατολικούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η πρότασή σου είναι ωραία. Ήμουν ένας από τους 12 τυχερούς που ήταν φέτος στο Τέλφορντ (όχι διαγωνιστικά - πήγα για ψώνια) και στεναχωρήθηκα όταν είδα τους πάγκους των IPMS Σουηδίας, Γερμανίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, κλπ. και όχι της "δικής μας". Νομίζω πάντως (το έγραψα και στο προηγούμενο ποστ μου) ότι οπωσδήποτε αξίζει η πρότασή σου να εξεταστεί από το ΔΣ της IPMS (Hellas). Κρατάω ωστόσο τις επιφυλάξεις μου για όλα όσα ανέφερα στο προηγούμενο ποστ.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος papagolf

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βέροια
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 01:33:31 μμ »
Το αν τιμάμε ή όχι τους ξένους πριν αυτοί τιμήσουν εμάς έχει πρισσότερο να κάνει με τη συμμετοχή μας με εκθέματα και όχι με το αν έχουμε περίπτερο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μέχρι πριν μερικά χρόνια, η μοναδική ελληνική μοντελιστική παρουσία στο εξωτερικό ήταν στην έκθεση της IPMS Αγγλίας. Τα τελευταία χρόνια όμως οι συμμετοχές μας έχουν πολλαπλασιαστεί εντυπωσιακά (θυμίζω Mossonmagyarovar, E-day, Βελιγράδι, Σόφια, Euromilitaire και πολλές άλλες). Το πρόβλημα είναι πως για έναν ξένο είναι δύσκολο και ακριβό να έρθει στην Ελλάδα με μοντέλα. Παράλληλα είναι δύσκολο να έρθουν και ξένοι έμποροι με περίπτερα, γεγονός που θα προσέλκυε και περισσότερους ξένους μοντελιστές. Στις εκθέσεις της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και της Αγγλίας οι περισσότεροι πηγαίνουν με τα αυτοκίνητά τους. Ακόμη και η έκθεση στο Βελιγράδι έχει ξένες συμμετοχές και περίπτερα διότι απέχει μόλις 3-5 ώρες οδικώς από Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία Αυστρία κλπ.  Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν θα πρέπει να ονειρευόμαστε αντίστοιχες καταστάσεις.

Ίσως είναι πιο λογικό να οργανωθεί μια "Διαβαλκανική" μοντελιστική έκθεση με συμμετοχές από όλες τος Βαλκανικές χώρες. Υπάρχουν σκέψεις επαφές και συζητήσεις με συλλόγους από την Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ρουμανία για το θέμα αυτό. Ένα τέτοιο γεγονός είναι βέβαιο πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων μοντελιστών και εμπόρων από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά αντιλαμβάνεστε πως για έχει επιτυχία θα πρέπει να φιλοξενηθεί από κάποιο από τους Βόρειους γείτονές μας.

Για όσους ενδιαφέρονται πάντως οργανώνεται ομαδική εξόρμηση για το Mossonmagyarovar το 2010 (πέφτει την Κυριακή του Θωμά). Είναι μια έκθεση, διαγωνιστικά ισάξια του Telford αλλά με καλύτερο shopping, καλύτερες τιμές, καλύτερο φαγητό ... και καλύτερες γυναίκες. Καλό θα είναι αυτή το φορά να πάμε σαν club και όχι κατά μόνας.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 07:04:58 μμ »
Για όσους ενδιαφέρονται πάντως οργανώνεται ομαδική εξόρμηση για το Mossonmagyarovar το 2010 (πέφτει την Κυριακή του Θωμά). Είναι μια έκθεση, διαγωνιστικά ισάξια του Telford αλλά με καλύτερο shopping, καλύτερες τιμές, καλύτερο φαγητό ... και καλύτερες γυναίκες. Καλό θα είναι αυτή το φορά να πάμε σαν club και όχι κατά μόνας.

Καλή φάση. Που βρίσκεται αυτό το Μοσο-πως-το-λένε?
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 09:14:57 μμ »

Καλή φάση. Που βρίσκεται αυτό το Μοσο-πως-το-λένε?

Στο τριεθνές,στην πινέζα,αλλά όχι την δικιά μας   ::glossa::

αλλά της Ουγγαρίας με την Αυστρία και την Σλοβακία  ::icon_thumright:: παραδουνάβια.....ψώνιο,ομορφιά.....

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 09:51:09 μμ »
πάντως από τις φωτο που δημοσιεύονται

πρέπει να είναι εκπληκτική έκθεση

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 12, 2009, 09:57:52 μμ »
Αν και σε αυτό το τοποκ μιλαμε για το Telford, ορίστε μερικές (100) φωτός απο την εκθεση του Μοσονμαγιαροβαρ του 2009

http://www.rlm.at/cont/gal9932_e.htm

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 15, 2009, 05:08:25 μμ »
Αγαπητοί φίλοι
με χαρά σας ανακοινώνω ότι απο την περασμένη κυριακή (το  παρέλαβα όμως σήμερα) είμαι κάτοχος του περίφημου
"Bird in Hand TROPHY" του διαγωνισμού SMW-09 με το 87άρι Ρ-10 μου.

Το TROPHY δεν ειναι μοναδικό αλλά δίδεται και σε άλλα μοντέλα άλλων κατηγοριών (ή και στην ίδια  :wink:)

Ευχαριστώ τους κριτές, τους γονείς, την οικογένεια, το θεό, το σύστημα, την παράγκα, την τύχη μου μέσα κοκ.
Με τις υγείες μας
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 15, 2009, 05:33:19 μμ »
Συνηθίζετε κάθε χρόνο, όταν πάρεις τον π...λο  ::toualet:: στο διαγωνιστηκό τμήμα της έκθεση, να κερνάς τους υπόλοιπους βραβευθέντες στο συγκεκριμένο μαγαζί μπίρες ::icon_pidu::, με ότι καζούρα και πειράγματα συνεπάγετε στην πορεία της βραδιάς ::mpr:: ::icon_pai::.
Μπορώ να καταλάβω τι έγινε εκεί από τον τρίτο της παρέας, που ήταν όμως παρών  ::mastigoma:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 16, 2009, 09:42:04 πμ »
ʼλλο ένα site για το διαγωνιστηκό τμήμα της έκθεσης στο Telford.

http://spitfiresite.com/hobbies/modelling/2009/11/ipms-scale-modelworld-2009-telford-01.htm 8)

Tags: telford